Dodaj do ulubionych

Marszałkowska - nazwa, którą chce zmienić PiS

• Gość: wawka Marszałkowska IP: *.chello.pl 07.06.06, 19:38
      I za takie złote pomysły pan Bromski bierze pensję? Jest tyle pilnych spraw do
      załatwienia w tym mieście, a on wymyśla takie duperele! Naprawdę nie ma nic
      innego do roboty?

• stas_g zmiana nazwy Marszałkowskiej 07.06.06, 21:01
      Niech zmieniają i to jak najszybciej! Nie będą pierwsi. Jeden zmienił na Adolf
      Hitler Strasse, jak skończył wiadomo, następny zmienił na Aleje J. Stalina - też
      kiepsko skończył. Jak PIS zmieni nazwę Marszałkowskiej - to do trzech razy szuka!
      • Gość: Kaktus Re: zmiana nazwy Marszałkowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 22:47
        A co niech zmieniają na nazwy- posłów osłów ,radnych bezradnych wszystkie ulice
        Wawki niech zmienią nazwę i na tabliczkach niech pisza z jakiej listy i ilość
        oddanych głosów.Juz sobie wyobrażam,ze mieszkam ul.Lecha Kaczyńskiego Prezydenta
        Warszawy 3 190 000 w wyborach 2005.
    • Gość: moni zmiana nazwy ul. Marszałkowskiej IP: *.aster.pl 07.06.06, 22:49
      Pomysł zmiany nazwy ulicy Marszałkowskiej w Warszawie to pomysł chory. Nie ma
      nic niemądrego jak taka zmiana. Ten Pan z PIS-u nie potrafi nic mądzrejszego
      wymyśleć i chce na siebie zwrócić uwagę. Warszawiacy nie powinni się zgodzić,
      ponieważ to najbardziej popularna ulica w tym mieście.
    • kosiem Prawdziwa tradycja Warszawiaków 07.06.06, 23:03
      Nazwy ulicy 'Marszałkowska' nie powinni zmieniać. To jest pamiątka historii Warszawy i prawdziwa tradycja Warszawiaków
      • Gość: Łukasz Ikona stolicy IP: *.aster.pl 07.06.06, 23:43
        Ja myślę, że to jest również jedna z głównych rzeczy jednoznacznie kojarząca
        się niewarszawiakom z Warszawą. Jest PKiN, Zamek Królewski, Łazienki jest i
        Marszałkowska.
        Ludzie! nie dajmy się zwariować!
      • polonus3 Re: Prawdziwa tradycja Warszawiaków 08.06.06, 00:19
        No, skoro sam Pan Szaniawski popiera ten pomysl to nalezy zmienic nazwe, ale
        wydaje sie konieczne by dodac tam jeszcze Ryszarda Kuklinskiego jako bohatera
        obojga narodow czasu "Solidarnosci". Pelna nazwa winna byc - Aleje Kosciuszki,
        Pulaskiego i Kuklinskiego - Pomysl zmiany nazwy jest tak trafny , ze mozna go
        porownac jedynie do innego pomyslu warszawskiego zwanego i czczonego pod nazwa -
        Powstanie Warszawskie-.
    • tppiotr Niech zmienią na ul. Prezydencką 07.06.06, 23:23
      Kaczory p...
    • sceptyk Kolejny dowod kretynizmu 08.06.06, 01:22
      Dosc powszechna jest opinia, ze zdecydowana wiekszosc Polakow nie jest w stanie
      zrozumiec ani tego co mowia w Telewizji, ani przeczytac ze zrozumieniem
      prostego tekstu w gazecie.

Ten watek jest doskonalym dowodem na postepujacy funkcjonalny analfabetyzm w
      narodzie.

Radny chce zmienic nazwe PRZEDLUZENIA Marszalkowskiej. Odcinka ulicy, ktory nie
      przedstawia zadnej tradycji ani wartosci historycznej. Jest to wyraznie
      napisane w falszywie zatytulowanym tekscie Gazety Wybiorczej. Niestety,
      funkcjonalni analfabeci nie sa w stanie zrozumiec tego jakzez prostego tekstu.

Nadymaja sie i wypisuja pierdoly wolajace o pomste do nieba. O czym tu nie
      napisano - o wartosci tradycji, o wadze tego odcinka jako symbolu Warszawy etc.
      Licytacja, kto sie bardziej nadmie i zabulgocze. Wpisuja sie nawet jakies
      wsiowe ziomale, co to w Warszawie nigdy nie byli, ale maja komputer i dostep do
      internetu. Niestety, przegapili okazje, by w swej wiejskiej szkole nauczyc sie
      czytac ze zrozumieniem.

Pomyslu radnego specjalnie nie popieram. Mozna go jednak dyskutowac, jak i
      wiele innych koncepcji. Ale aby to zrobic w sposob sensowny, trzeba wpierw
      zrozumiec o co chodzi. A tego kochanym polglowkom wpisujacym sie w tym watku
      wyraznie zabraklo.
      • Gość: vio Re: Kolejny dowod kretynizmu - chyba Twojego?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 10:13
        99% wpisow zrozumialo ze chodzi o odcinek od Krolweskiej do Pl Bankowego., wiec
        nie obrazaj niczego i zajmij sie soba moze?
      • Gość: Mieszkaniec Re: Sam jestes kretyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 10:24
        gow.. mnie obchodza odcinki! Debilu marszalkowska jak dluga tak sie cala nazywa
        marszalkowska! czy nie mozesz tego pojac w jakim celu rozdrabniac i zmieniac
        cos co funkcjonuje w naszej swiadomosci od lat? najlepiej sobie rozum podziel
        na odcinki i nadaj poczta do abu dabi!
      • gacekemdk Re: Kolejny dowod kretynizmu 08.06.06, 10:26
        Ależ dobrze rozumiemy kolego co chce zrobić p. Bromski. I wiemy też jak się
        tłumaczy: nie ma mieszkańców(głównie wietnamcy), nikt nic nie straci. A że na
        tym odcinku są sklepy, biurowce... Firmy są bogate- zapłacą. Ja się tylko pytam,
        jak normalny człowiek może popierać tak idiotyczne pomysły? Już przeszedł pomysł
        i mamy rondo Radosław, zwane Babka Radka, tera będzię "Marszałkowska generałów"?
        I zawsze robia takie akcje przed wyborami. Inaczej kto by usłyszał cośkolwiek o
        panu Bromskim?
    • Gość: figa33 Marszałkowska - nazwa, którą chce zmienić PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 09:07
      Nie ,nie i jeszcze raz nie. Dlaczego przechodzą takie durne pomysły ??Ludzie
      nie pozwólnym niszczyć naszego miasta!!
    • a.k.traper Aleja Kretynów z PIS 08.06.06, 10:01
    • Gość: Janek Wedrowniczek Nazwe "Warszawa" tez od razu zmiencie moze Pisgród IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 10:02
    • Gość: vortex21 NIGDY!!! Marszałkowska to Marszałkowska ... IP: *.server.ntli.net 08.06.06, 10:02
    • Gość: En łżeulice n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 10:04
    • akssak bzdura! 08.06.06, 10:07
      To największa bzdura tego roku! Proponuję radnemu, żeby zaczął od siebie i
      zmienił się w kogoś bardziej bystrego.
    • Gość: gfhsdf uffff IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 10:08
      Co za idiotyzm. Jak za komuny. Brawo PISuary.
    • surpriseme leczyć ich 08.06.06, 10:14
      czy poolska koalicja nie powinna pozostawać pod opieką psychiatrów?
    • maria333 Ludzie! Przypomnijcie nazwisko tego kretyna przed 08.06.06, 10:19
      wyborami, żebyśmy pamiętali na kogo nie głosować!!@!

Ja mam w okolicy kilka ulic kandydackich, takie dziury że zawieszenie uryw -
      zmieńmy nazwę na Braci Mniejszych, to może wyremontują???

A kretyna odizolować...

Zamiast plac Regana, proponuję nazwać placem Alzheimera...

(alem wredna małpa..)

Może lista największych idiotów we władzach Warszawy?

Ten pan jest świetnym kandydatem..

A ja i tak jeżdżę na rondo Babka, i jak wybierzemy mądrzejszych, to z powrotem
      zmienimy !!! Bo nowej nazwy nawet warszawiacy nie znają...

A możę Warszawę też zmienić?": Ten pan pewnie zaproponuje Waszyngton BIS???

JAk taki pro-amerykański, to niech tam spada!!

A co - wizy nie dali i zasłużyć się chcemy, gołąbeczku?? ;-))
    • Gość: oo Wszystko zniszczycie PiSuary , wynocha!!!!!!!!!!!! IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.06.06, 10:23
    • Gość: D'ym zmiana nazwy ul Marszałkowskiej IP: *.Net.pl / *.crowley.pl 08.06.06, 10:27
      to bzdura; koszty itp, a na marginesie co znaczy "tylko Wietnamczycy"?
      aktualna koalicja irutije mnie swoimi prawicowo-nacjonalistyczno-katolickim
      narzutami... -pijany jestm to pisze subtelnie rzeczy nazywajac...
      ten kraj jest otwarty dla WSZYSTKICH-pisze w imieniu wszystkich uczciwych,
      madrych i rozsadnych Polakow-nie tylko tych "prawdziwych"=mowiacych innym jak
      maja zyc i czego nie moga robic... tak bylo przez wiele stuleci w
      Rzeczpospolitej i do tego musimy wrocic!!! tolerancja tak, faszysci NIE!!!
    • Gość: adam Kolesiowi się w bańce pomieszało. IP: *.novartis.com 08.06.06, 10:28
      .
    • Gość: zenio hehe a może Krawaciarska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 10:30
    • Gość: Jola A ja proponuję ul.Wieśniaków z Warszawki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 10:30
      W końcu to Warszawiacy w 90 % pochodzą z wiosek
      • Gość: y.y Re: A ja proponuję ul.Wieśniaków z Warszawki IP: *.acn.waw.pl 08.06.06, 10:34
        Gość portalu: Jola napisał(a):

> W końcu to Warszawiacy w 90 % pochodzą z wiosek

Nie bredź już więcej...
      • Gość: biurka dla urzedni Re: A ja proponuję ul.Malpy?? bo od niej wszyscy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 11:01
        pochodza?
    • Gość: burro Następny pacjent do leczenia IP: *.aster.pl 08.06.06, 10:33
      w oddziale psychiatrycznym (dla przypadków ciężkich)
    • Gość: @@@ Nowe nazwy: IP: *.autocom.pl 08.06.06, 10:42
      Polska: Kaczystan, Kaczoland, IV.Kaczpospolita Ludowa, PiSlandia, PiSuland,
      Katokaczoland, Rzeczpospolita Obojga Niziołków,
      Warszawa: Kaczogród, Kaczolica Polski
      Częstochowa: Katogród, Katolica, Pomroczkowo Jasnogórskie
      Toruń: Rydzogród, Moherowice, Moherowo, Radiogród, Taderydzowo
      Kraków: Dziwiszogród, Noclegownia Papieska
      Wadowice: Kremówkowo
      Licheń: Katomarket
      Świątynia Kleszej Pazerności: Centrum Handlowo-Usługowe GLEMPOL S.A.
      ...

chcę się obudzić! kuźwa c h c ę s i ę o b u d z i ć !!!!!
    • Gość: AGATA marszałkowska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.06.06, 10:42
      KOMPLETNY KRETYNIZM IDIOTYZM ZABRAĆ IM ZA TO PREMIĘ TO SĄ LUDZIE KTÓRZY SZUKAJĄ
      ZAJĘCIA BO PRAWDZIWE PROBLEMY ICH PRZERASTAJĄ WYJEŻDŻAM DO ANGLII!!!
    • Gość: topesznie ul. Marszałkowska IP: *.ihit.waw.pl 08.06.06, 10:47
      Jest chyba więcej problemow w Warszawie ale nasi wybrańcy zajmują
      sie za nasze pieniadze pierdulami co za oszołomy
      niedowartościowane i tak historia nie zapamięta ich oni sa tak
      beszczelni ze nie pytaja nawet mieszkancow o zdanie tylko na sile
      wpychaja swoje chore pomysly
      A MOZE ZMIENIMY NAZWE UL. WIEJSKIEJ NOWA NAZWA
      ULICA CYRKOWA
    • yola13 Warszawiacy, nie dajcie sobie odebrac 08.06.06, 10:49
      ulicy Marszałkowskiej, ja coprawda nie jestem z Warszawy, ale kazdy chyba w
      Polsce kto był w Warszawie kojarzy ta nazwę ulicy, odkad pamiętam to taka nazwa
      zawsze była, po co to zmieniac do cholery??! To tak jakby ktos chciał zmienic
      nazwe "Wawel" na "pałac Jacka i Placka", nie dajcie sobą pomiatac, please

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka