Dodaj do ulubionych

Miasto nie chce pomóc pasażerom pociągów podcza...

08.06.06, 22:33
Wychodzi na to, że miasto też chce pokazać PKP jego miejsce w szeregu. Może
za to, że kursy tak wymuskanej przez miasto SKM-ki upchnięto w mało
atrakcyjnych godzinach.
A pasażer traci. I znów kolejny sygnał, zniechęcający wogóle do komunikacji
publicznej.
Obserwuj wątek
    • Gość: w Re: Miasto nie chce pomóc pasażerom pociągów podc IP: *.chello.pl 09.06.06, 00:08
      urzedasy walcza z pkp od dawna. o tory, o bilety, o mosty.
      teraz o tunel.
      a traca na tym normalni ludzie
    • koszatek Re: Miasto nie chce pomóc pasażerom pociągów podc 09.06.06, 00:29
      A tak BTW, czy ktoś potrafi policzyć, ile czasu jechałby pociąg z Zachodniej lub Woli, przez Gdański, na Wschodnią ?
      • Gość: ulti Kochnalski to dupek tak jak jak i ta cala jego ... IP: *.Red-88-9-44.dynamicIP.rima-tde.net 09.06.06, 08:28
        ...ekipa, miasto jest dla ludzi a nie dla urzednikow toczacych swoje smieszne
        wojny. W normalnych miastach (Madrid) o takich rzeczach sie nawet niemysli to
        oczywiste ze trzeba ludzim zapewnic transport.

Ktos pytal czy jestesmy 3 swiatem tak jestesmy, bo sposob traktowania
        mieszkancow przez wladze, jest jedneym z wyznacznikow tego gdzie jestesmy.

A PiS.dami u wladzy to witamy w Azji

• elpooho Re: Kochnalski to dupek tak jak jak i ta cala jeg 09.06.06, 14:19
          Kiedy jade z domu przez Londyn na lotnisko, to oczywiste jest, ze bilety
          kolejowe bez problemow pasuja do bramek w metrze, za ktore oplata miesci sie w
          cenie biletu na pociag. No coz, inny swiat...
      • robert_c >>>> Alternatywne połączenia kolejowe 09.06.06, 16:26
        koszatek napisał:

> A tak BTW, czy ktoś potrafi policzyć, ile czasu jechałby pociąg z Zachodniej
        lu
        > b Woli, przez Gdański, na Wschodnią ?

Próbowałem sprawdzić w interenetowym rozkładzie jazdy.

Wpisałem OD: Warszawa Wola DO: Warszawa Wschodnia
        ... Guzik.. na siłę pokazuje mi połeczenia z Zachodniej na Wschodnią

Dopisałem więc PRZEZ: Warszawa Gdańska
        ... Guzik... Każe mi z Gdańskiej iść pieszo (60 minut) na Centralną lub
        Śródmieście i tam wsiąść do eksresu :) lub pociągu podmiejskiego na Śródmieściu.

Dopisałem kolejne PRZEZ: Warszawa Praga
        ... Szok... Każe mi jechac z Woli na Pragę, potem wrócic na Wolę i z
        Zachodniego jechać na Wschodni :))))
        Ale znalazł też jedno połączenie z przesiadką w Legionowie. Łączny czas
        przejazdu 1 h 52 minuty. Tyle, że muszę kupic miejscówke na TLK...

Gdyby KM puściły pociąg wahadłowy ze Wschodniej na Wolę przez Gdańską, to
        jechałby on około 40 minut.
        Raczej nie miałby powodzenia wśród pasażerów.
        • przewoz_pw Re: >>>> Alternatywne połączenia 12.06.06, 14:57
          > Gdyby KM puściły pociąg wahadłowy ze Wschodniej na Wolę przez Gdańską, to
          > jechałby on około 40 minut.
          Nawet nieco więcej. Wola - Praga - 25 minut, Praga - Wschodnia - 34 minuty,
          odliczyć ten zawrót na stację Praga, którego by nie było, to jakieś 5 minut.
          Czyli i tak prawie godzina. A wszystko to przez fatalny stan torów pomiędzy
          Wolą a Gdańską (20km/h głównie...) i równie nie lepszy pomiędzy pragą a
          Wschodnim.
          A o remontach zapomnijmy. Niech najpierw ten nieszczęsny tunel w te wakacje
          zrobią.
    • Gość: LULU A kiedy PKP honorowało bilety inne niż swoje??? IP: *.emag.pl 09.06.06, 08:29
      PKP to najbardziej zafajdana instytucja tego biednego kraju
      Tylko pasażerów żal
      Nie spotkałem jeszcze przypadku żeby PKP gdziekolwiek w jakiejkolwik sprawie
      poszło komuś "na rękę"
      • Gość: WNIOSEK Żuraw i czapla ( pkp i ztm) IP: 195.94.203.* 09.06.06, 08:48
        Przeciez napisane czarne na białym że to ZTM stoi okoniem do PKP. Czytaj
        uważnie, bo PEKAP akurat tu o pasażerów zmartwił się jak nigdy! tyle że pan
        Czapla pewnie zainteresowany modernizacją torowiska tramwajowego... co go tam
        obchodzi tunel? przecież nie jeździ sam koleja..
    • Gość: sopel55 Cud mniemany IP: *.ewspa.edu.pl 09.06.06, 10:33
      A to dziwna postawa urzędników miejskich. Jak walnął wiadukt w alejach
      Jerozolimskich to PKP honorowało przez długi czas kary miejskie, oczywiście za
      drobną opłatą. ak jak i teraz do czerwca na trasie Ursus Warszawa Wschodnia
      można jeździć z Kartą miejską + dodatkowy bilet za 10 zł. Więc nie rozumiem w
      czym problem.
      • horpyna4 Re: Cud mniemany 09.06.06, 10:39
        Problem polega na tym, że urzędasy nie działają przeciw PKP, tylko przeciw
        obywatelom, z których podatków są utrzymywani. Wrrrr...
        • Gość: blakecarr Re: Cud mniemany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 23:02
          Czapla już dawno z Dziemieszczykiem i świtą od rozkłądów (Gałęzowski i
          Deblesem) już dawno powinni odejść! Kochalski weź się do roboty i pogoń cały
          pałacyk....przecież twoi mocodawcy mieli wywracać "stolik"
    • Gość: Wanda Czapla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 12:22
      Moja opinia jest wciąż taka sama: Czapla, Przychodzki, Bartosiński, Borzym,
      Dolińska - najwięksi nieudacznicy w naszym kraju, żyjący kosztem Podatników.
      Czyja to jest zasługa? Zgadliście: Lecha Kaczyńskiego! Czapla to kumpel Pisuara;
      zanim zaczął być dyrektorem ZTM, to pracował w PPKS Łomża. Czapla nie ma żadnej
      wiedzy, doświadczenia, a przede wszystkim żadnego wykształcenia dającego mu
      możliwość rządzenia Transportem Publicznym w stolicy kraju.
      W trakcie trwania najbliższych wyborów zastanówmy się wiele razy, zanim oddamy
      nasz bezcenny głos na kogoś tak skrajnie nieudolnego i wypaczonego, jak Lecha
      Kaczyński :-D

BDiK www.bip.warszawa.pl/informacja.asp?mn_id=169

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka