Dodaj do ulubionych

Sąsiedzi przeciw Jandzie

• weteran3 pani Krystyna powinna zafundować parking na placu 22.07.06, 08:17
      Konstytucji mieszkańcom...na tym podwórku miejsca jest naprawdę niewiele.
    • znj2 Re: Sąsiedzi przeciw Jandzie 22.07.06, 08:21
      Pan burmistrz dopiero się ocknął,że mu parkują na jego gruncie? Przecież,już
      dawno powinien opodatkować towarzystwo i sprawa by zniknęła. Taki bałagan jest
      na terenie całego miasta, więc nie ma co się dziwić. Miasto nie dba o swoje
      tereny i stąd takie postawy mieszkańców.
      A swoją drogą, to istotnie apetyt rośnie w miarę jedzenia, a Pani Janda to nie
      Andrzej Wajda czy S.Spielberg.
    • Gość: Krakauer Re: Sąsiedzi przeciw Jandzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 08:36
      Panie Premierze, do dzieła. Niech ciemnogród nie stawia tamy kulturze, ta
      mongolsko-buriacka mentalność współczesnego napływowego warszawiaka powala na
      kopyta...
    • propaganda.sukcesu Zmienic sasiadow! Partio wroc! 22.07.06, 08:56
      Jak moga jacys zwykli ludzie, znacznie mniej warci dla spoleczenstwa niz Wielka
      Pani Janda, domagac sie swoich praw w obliczu Wielkiej Rzeczy jaka jest Wielki
      Teatr Pani Jandy?!
      Osobnicy ci maja jeszcze czelnosc korzystac z rzeczy tak bezdusznej jaka jest
      prawo. Ci profani w Obliczu Wielkiej Sztuki Pani Jandy maja czelnosc zglaszac
      jakies zwykle potrzeby zyciowe, jakis parking!
      Burmistrz powinien natychmiast wypowiedziec mieszkancom umowy lokatorskie a
      jeslis a wlasicielami zarekwirowac ich lokale dla potrzeb Wielkiego Teatru
      Wielkiej Pani Jandy. Nalezy natychmiast osadzic w tych lokalach mieszkancow
      poslusznych i uleglych, ktorzy rozumiec beda, ze prawo jest dla Wielkich Takich
      Jak Pani Janda a nie dla nich zatruwaczy powietrza.
      Kiedys takie sprawy zalatwiala Partia, dzis niestety nie ma instancji, ktora
      skutecznie chronilaby interesy Wielkich Tego Swiata i rozpanoszylo sie
      przekonanie, ze szary czlowiek coskolwiek znaczy. PARTIO WROC! Dosc tego
      balaganu zwanego demokracja i panstwem prawa! Wokol Siedzib i Interesow
      Wielkich Tego Swiata nie powinni mieszkac bezczelni a beuzzyteczni ludzie.
      • Gość: szwet14 Re: Zmienic sasiadow! Partio wroc! IP: *.cust.bredbandsbolaget.se 22.07.06, 11:01
        Tak szybko skonczyles? Dawaj, dawaj, tylko sie nie zapluj.
    • Gość: Marakuja Re: Sąsiedzi przeciw Jandzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 09:07
      Jak to dlaczego jest rozpratrywana skarga? Bo mamy takie prawo (i słusznie).
      Ale trzeba by było się zastanowić dlaczego taka skarga została złożona oraz jak
      długo powinno trwać jej rozpatrywanie!

Ja bym się nie obraziła na teatr w sąsiedztwie - bardzo Panią Jandę zapraszam
      do Wrocławia, dzielnica Krzyki :)
      • krzych.korab Pani Jandzie chodzi o zysk.Teatr mogłaby uruchomić 22.07.06, 09:37
        w okolicach Warszawy, tylko czy byliby widzowie i władze chetne dofinansować.
        • Gość: szwet14 Re: Pani Jandzie chodzi o zysk.Teatr mogłaby uruc IP: *.cust.bredbandsbolaget.se 22.07.06, 11:04
          Pani Jandzie chodzi o Sztuke. Nie musisz jej dofinansowywac - Sztuka da sobie
          rade bez Ciebie, tak jak dotychczas.
          • Gość: lokator wlasciciele IP: *.hsd1.mi.comcast.net 22.07.06, 12:30
            No to jeszcze raz ja, lokator. Prosze zwrocic uwage na moje poprzednie
            wypowiedzi dotyczace wlasnosci tej posesji.Dodam rowniez, ze rodzina glownego
            wlasciciela, Mieczyslawa Kohna mieszkala w tym domu do 1968 roku i nastepnie
            wyemigrowala do USA no i ze sprawa dotyczce zwrotu tej posiadlosci prawdopobnie
            zostanie wyjasniona na drodze prawnej.
          • Gość: antyteatr Re: Pani Jandzie chodzi o zysk.Teatr mogłaby uruc IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 22.07.06, 14:05
            "Pani Jandzie chodzi o Sztuke."
            Znowu nabozenstwo, pisanie duza litera i padanie na kolana. Sztuka?
            Moze "Shirley Valentine", naiwne sztuczydlo o wakacyjnych romansach, znane
            zreszta z popularnego, ale tandetnego filmu? Przepraszam, co to za "Sztuka"?

Jestem za popularna rozrywka, jak najbardziej, mimo ze zadna sila nie zmusilaby
            mnie do kupienia biletu na "Shirley Valentine" w teatrze p.Jandy, ale niech te
            popularna rozrywke p.Janda krzewi za wlasne pieniadze i w miejscu, gdzie nikomu
            nie przeszkadza.
            Teraz okazuje sie p.Janda zapragnela robic Czechowa i potrzebna jest jej
            wieksza przestrzen : trzeba bylo myslec wczesniej, jaki prywatny teatr ma miec
            charakter, wtedy, gdy kupowalo sie lokal. Monodramy, prawde powiedziawszy,
            mozna robic w domu : autentycznym teatrze prywatnym.

Teatr to szalenie kosztowna rzecz i ryzyko: trzeba miec za soba ogromne
            pieniadze na produkcje przedstawien przede wszystkim - obciazanie sie
            posiadaniem lokalu to glupota, w dodatku w miescie gdzie sprawy wlasnosciowe sa
            do tej pory nieuregulowane.

No ale "Sztuka da sobie rade bez ciebie", powiada komentator. Otoz nie bardzo,
            jak sie okazuje.
        • Gość: TransAlp Re: Pani Jandzie chodzi o zysk.Teatr mogłaby uruc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 15:02
          A cóż w tym złego, że ktoś stara się zarobić na kulturze?
          To co, jak ktoś ma fabryczkę pasty do butów w garażu, to może zarabiać i wozić
          dupsko Mercedesem, ale jak teatr, to ma na gruźlicę w piwnicy zdychać?

Kultura i sztuka to też towar, który się kupuje i sprzeaje, ale nie dostaniesz
          go w centrum handlowym.
          Może dlatego nie potrafisz tego pojąć?
    • Gość: delfausse@yahoo.fr Re: Sąsiedzi przeciw Jandzie IP: *.middlebury.edu 22.07.06, 16:23
      Janda ma racie! Niech zyje, zyje jej teatr i koncept artistyczny Teatru
      Polonia. Dzieki, Abby Delfausse, Middlebury, Vermont, Stany Zjed.
      • Gość: antyteatr Re: Sąsiedzi przeciw Jandzie IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 22.07.06, 20:47
        Jaki koncept "artistyczny"?
        Tluczenie przez nastepne 15 lat "Shirley Valentine"?

Moze p.Janda juz zacznie przygotowywac sie do wieloletnich wystepow w "Drzewa
        umieraja stojac", ktore to sztuczydlo tlukla przez lata cale pewna sedziwa
        aktorka (jak ona sie nazywala - moze ktos mi przypomni?) w jednym z
        warszawskich teatrow w odleglych juz czasach.
        Rownie sedziwe rozne ciotki i pociotki ciagaly mnie na to przedstawienie wiele
        razy w dziecinstwie.Upiorne.

• Gość: meloman Re: Sąsiedzi przeciw Jandzie IP: *.hsd1.mi.comcast.net 22.07.06, 20:53
          Mierczyslawa Cwiklinska
          • Gość: antyteatr Re: Sąsiedzi przeciw Jandzie IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 22.07.06, 21:59
            Jasne, Cwiklinska!

Dziekuje.
        • Gość: proteatr Jesteś nieobiektywny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 00:03
          Twoje traumatyczne przeżycia z dzieciństwa uniemożliwiają ci obiektywny ogląd
          sprawy teatru. Może zwróciłbyś się do psychologa? To nie złośliwość, lecz
          życzliwa rada :)
    • ppo Też mam problemy z zaparkowaniem 22.07.06, 23:23
      Przed własnym domem. Jednak licze się z tym, że albo wygoda mieszkania w
      miescie (zwłaszcza w centrum), albo wygoda korzystania z wielkiego "pola"
      (przestrzeni). Nikt nikogo nie zmusza do mieszkania w mieście. Akurat w centrum
      Warszawy teatr jest ważniejszy niż parking dla kilkunastu
      nowobogackich "spadochroniarzy". Zwłaszcza, że teren nie należy do nich, lecz
      do miasta (a miasto chce teatr!). Dziwna sytuacja. To tak, jakby ktoś parkował
      na mojej działce i zabraniał mi wybudowac na niej dom! Predzejbym takiego buca
      psami poszczuł, niżbym z nim wogóle rozmawiał. Nie rozumiem dlaczego skarga
      tych ludzi jest rozpatrywana? Nie mają oni żadnego prawa do nie swojego terenu.
      Miasto robi im nieuzasadniona łachę. Prawdopodobnie dopuścił do takiej sytuacji
      wspaniałomyślny były prezydent Warszawy (obecnie prezydent wszech Polaków).
    • Gość: TV Niez.ANB Re: Sąsiedzi przeciw Jandzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 00:03
      Witam. No cóż, wspólnota ma rację. Ludzie tam mieszkają przebywają całą dobę,
      pragną spokoju i w końcu po obowiązkach służbowych należy się im wypoczynek,
      gdzie to mają robić? w swoich mieszkaniach!. Burmistrz zapomniał kogo
      reprezentuje, do tego straszy ludzi! niegodziwiec! pamiętajmy o tym przy
      najbliższych wyborach! Natomiast aktorka Krystyna Janda w teatrze wyłącznie
      pracuje, jest to przedsięwziecie stricte komercyjne, kogo to obchodzi! i jej
      ambicje. Do tego kolejna dziwna fundacja, temu należy się stanowczo przyjrzeć,
      analogicznie jak innym fundacjom. Do tego na jej prywatę idą duże społeczne
      pieniądze. Kolejna święta ta lepszejsza? Za czyje środki teatry zostały
      kupione, za jaka cenę? to też ludzi boli. czują się oszukani i
      wykorzystywani. Powinna swoje plany wcześniej przemyśleć, teatry wybudować za
      własne wyłacznie środki, w miejscach nie przeszkadzających ludziom. Odczucie
      społeczne w tej materii jest jednoznaczne podkreślane w wielu wywiadach, i tu
      opisane. Pamiętajmy społeczeństwo ma zawsze rację, komu z polityków się to nie
      podoba może w spokoju aby szybko odejść ze sceny, politycznej i milczeć. Ogląda
      nas wiele tysięcy ludzi, w tym stałe liczne grono polaków poza granicami
      Polski, a więc wyrażona publicznie opinia jest istotna. Redakcja telewizji.
      Pozdrawiamy Państwa. Telewizja Niezależna ANB. Multimedialna-Interaktywna o
      zasiegu oglądalności globalnym. adres: www.telewizjaanb.cp.win.pl e-mail:
      anb@telewizjaanb.cp.win.pl
      • 2aigel Nie daj się marginesowi Krystyno!!! 23.07.06, 02:18
        Wszyscy są z Tobą. Sprawa jest tak oczywista że zdroworozsądkowy człowiek nawet
        się nie będzie wypowiadała na forum w tej sprawie., Jedynie zasrana grupa
        tej "parszywej 12" wpisuje się (pod różnymi nickami) na to forum. Ale to mało
        ważne. Naprawdę. Nie przejmuj się nimi i buduj się dalej.

A tą wspólnotę uda się rozgonić jakoś miejmy nadzieję.
        • Gość: lokator! Re: wlasciciele IP: *.hsd1.mi.comcast.net 24.07.06, 02:51
          A tu ciagle ta sama niepotrzebna dyskusja. Posiadlosc nie jest wlasnoscia ani
          p.Jandy ani dzielnicy Srodmiescie. Spadkobiercy wlascicieli zyja! Odsylam do
          moich poprzednich "notek".
          • Gość: No ico? Re: wlasciciele IP: 217.17.32.* 24.07.06, 10:48
            No i co z tego że właściciele żyją? O to niech się martwi miasto i szykuje
            pieniądze na odszkodowanie...kto stoi w księdze wieczystej? Trudno...narobiło
            się, zapętliło ale jakby tak czekać na odkręcenie wszytkich spraw
            własnościowych w Warszawie to pół miasta by opustoszało bo tyle jest roszczeń...
            Ale to nie ma nic do rzeczy w kwestii Janda-Wspólnota...
    • tom_aszek Może metodą "żydowskiej kozy"? 24.07.06, 13:03
      Najpierw niech pani Janda wybuduje knajpę z wyszynkiem. Może być nawet bez
      parkingu :) Potem, gdy lokatorzy będą mieli juz dość pijaczków rzygających na
      "ich" podwórku" i w "ich" bramie, niech pani Janda zamknie lokal i otworzy
      teatr. Cała okolica będzie ją błogosławić :))
    • Gość: lokator z pięknej Re: Sąsiedzi przeciw Jandzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 23:35
      Szanowni państwo, tak się składa że jestem lokatorem jednego z uroczych
      mieszkań przy ulicy Pięknej na podwórku, na który mieści się Teatr Polonia i
      bardzo jestem zadowolony z faktu, że właśnie on się tam znajduje. Jestem
      zdecydowanym zwolenikiem tego aby centrum naszego miasta tętniło życiem, było
      bogate w osrodki kultury i aby każda kanjpa nie była zamykana o 20. Nie
      posiadam samochodu więc sprawa miejsca do parkowania jest dla mnie kompletnie
      nieistotna.
      Jednakże znam sprawę jako jeden z nielicznych od tej drugiej strony, czyli
      mieszkańców i wcale nie wygląda ona do końca tak jak to opisuje GAZETA. Cała
      sprawa jest opisana w bardzo stronniczy sposób. W całej sprawie nie chodzi
      tylko o kilka miejsc parkingowych tylko o zabranie połowy podwórka a z dalszej
      zrobienia zaplecza teatru. Słyszałem również, że pani Janda tuż przed remontem
      wysłała do wspólnoty pismo że nie zamiierza zmieniać warunków zabudowy
      podwórza, a cały remont będzie dotyczył tylko adaptacji sali kinowej na teatr.
      Później lokatorzy zostali nagle postawieni przed faktem dokonanym i oświadczono
      im, że zostanie im zabrane pół podwórka bez żadnych wcześniejszych ustaleń.
      Według mnie jest to wyjątkowo nieuczciwe postawienie sprawy. Z cała sprawą jest
      związanych jeszcze wiele innych nirejasności, a poza tym oczy nikt nie wsponiał
      cała sprawa się rozgrywa nie w ogóle o wybydowanie sceny tylko o wybydowanie
      większej sceny. zaznaczam że teatr poza całą swoją wartością dla miasta jest
      przedsięwzięciem prywatnym i nie prowadzi działalności non profit
      Także mam gorącą prośbę aby wszyscy czytelnicy Gazaety trochę złagodnieli w
      soich komentarzach, bo zapewniam, że prawie nikt(zawsze się znajdą ci co
      wszystkiemu przeciw) z lokatorów nie jest przeciwko teatrowi pani Jandy. Każdy
      ma prawo do obrony swoich interesów i przede wszystkim do traktowania go na
      równi z innymi.
    • Gość: Ewa z Vancouver Sąsiedzi przeciw Jandzie IP: *.vn.shawcable.net 28.10.06, 18:40
      Nowa placowka kulturalna tej miary to wspaniale wzbogacenie kulturalnego
      krajobrazu Warszawy. W czasie ostatniego pobytu w Warszawie we wrzesniu
      wybralam tear Jandy jako jeden z niewielu ktory moglam odwiedzic. Musi sie
      znalezc jakies rozwiazanie dla teatru i dla mieszkancow. Centrum jest idealnym
      miejscem na lokowanie placowek kulturalnych i jak wiadomo powstaje ono na
      miejscu o podobnym przeznaczeniu w przeszlosci. Potrzebny kompromis i wladze
      miasta winny ruszyc glowa.
      • lucynkababa Re: warcholstwo polskie trzeba ukrócić 30.10.06, 12:00
        Rozumiem żeby to był jakiś uciążliwy warsztat lub śmierdząca fabryka jak Stokłosy.
        Ale teatr podnosi wartość okolicznych posesji i mieszkań. Tylko trzeba byc madrym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka