Dodaj do ulubionych

Wspólnota

06.09.06, 11:27
Witam!
Trzeba podjąć decyzję czy przyłączamy się do wspólnoty pierwszych trzech
budynków, czy zakładamy własna wspolnotę.
Do tego czasu nie będziemy mieli wywozu śmieci, sprzatania klatek schodowych
itp.
Z tego co wiem wszystkie akty notarialne maja być już podpisane w przyszłym
tygodniu.
pzdr
Obserwuj wątek
    • yapkovitz Re: Wspólnota 07.09.06, 12:04
      Mamy dwie opcje:
      1) zakladamy wlasna wspolnote (wspolnoty), poniewaz Nasz budynek (Nasze budynki
      4 i 5) sa polozone na innej dzialce niz budynki 91, 91a i 91 b,
      2) patrz wyzej i przylaczamy sie do wspolnoty ww. budynkow.

Osobiscie jestem za drugim rozwiazaniem.
      Nie ma natomiast opcji ze nie zalozymy wspolnoty i przylaczymy sie do ww.
      wsplonoty.
      Proponuje abysmy sie spotkali ww przyszlym tygodniu w gronie mieszkancow bloku
      4 (i ewentualnie 5) a nastepnie przedstawiciele 4i 5 spotkaja sie z
      przedstawicielami ww. wspolnoty.
      • tm20442 Re: Wspólnota 07.09.06, 12:49
        wg mnie powinniśmy się przyłączyć...mimo, że działki są oddzielne, to osiedle
        jedno i wypadałoby trzymać sztamę ze wszuystkimi, a nie tak od początku się w
        jakiśtam sposób izolować. Spotkanie jak najbardziej powinno się odbyć, ale nie
        wiem czy uda się wszystkich zebrać w jednym terminie...ja na ten czas proponuję
        najbliższą niedzielę tj. 10/09/06, godz. 19:00
        • yapkovitz Re: Wspólnota 07.09.06, 13:56
          oki, mi pasuje powyzszy termin, to moze ustalmy miejsce spotkania, proponuje
          na korytarzu na parterze. Przygotuje do rozdania pare egzemplarzy ustawy o
          wlasnosci lokali, ktora reguluje m.in tworzenie wspolnot mieszkaniowych oraz
          zarzad nieruchomoscia wspolna.
          • yapkovitz Re: Wspólnota 07.09.06, 13:57
            Mialem na mysli parter w budynku numer 4
          • tm20442 Re: Wspólnota 07.09.06, 14:23
            no problem...parter to dobre miejsce:)
          • tm20442 Re: Wspólnota 07.09.06, 16:04
            czy ktoś miałby możliwość wywieszenia kartki z informacyjnej nt. spotkania
            gdzieś może koło głównych drzwi wejściowych zarówno w budynku 4 jak i 5?
            • mkrs Re: Wspólnota 07.09.06, 21:09
              jestem za spotkaniem w niedzielę.
              • yapkovitz Re: Wspólnota 08.09.06, 07:46
                Dzisiaj rano, podczas golenia rowniez pomyslem o potrzebie zrobienia stosownego
                ogloszenia w sprawie spotkania:) Napisze, wydrukuje i powiesze takie info na
                drzwiach wejsciowych. Postaram sie rowniez zaprosic na to spotkanie
                przedstawiciela wspolnoty mieszkaniowej blokow 91, 91a i 91b.
                • codee Re: Wspólnota 08.09.06, 12:23
                  cze
                  Jedna uwaga ponoć wszystkie akty notarialne mają być podpisane do 15 wrzesnia!
                  Może to spotkanie w następnym tygodniu.
                  pzdr
                  • yapkovitz Re: Wspólnota 08.09.06, 13:11
                    Przygotowalem juz informacje o niedzielnym spotkaniu, pare osob juz wie o tym
                    terminie, wiec niczego bym nie zmienial, pozostanmy przy niedzieli, godz. 19,
                    10 wrzesnia br. Zgodnie z prawem mozemy zawiazac wspolnote, wiec brak paru
                    aktow nie ma moim zdniem wplywu na czynnosci, ktore podejmiemy. Na spotkanie
                    moze przyjsc kazdy, kto jest mieszkancem budynkow 4 i 5. Dokonamy ustalen
                    organizacyjnych a pod odpowiednie uchwaly i tak trzeba bedzie zebrac podpisy ze
                    szczegolnym uwzglednieniem wysokosci udzialow.
                    • yapkovitz porzadek spotkania 08.09.06, 13:22
                      1.utworzenie wspólnot mieszkaniowych,
                      2.podjęcie uchwały w sprawie przyłączenia się do istniejącej wspólnoty
                      mieszkaniowej budynków 91, 91a i 91b,
                      3.spotkanie z przedstawicielem wspólnoty mieszkaniowej budynków 91, 91a i 91b,
                      4.sprawa wywozu śmieci, sprzątanie części wspólnych nieruchomości,
                      zadbanie o trawnik przylegający do budynków 4 i 5,
                      5.propozycja podłączenie do Internetu przez firmę ETHnet.

W punkcie 5 pojawia sie firma Ethnet i zapewne pada pytanie dlaczego ta firma?
                      Link do strony tej firmy: ethnet.moco.waw.pl/
                      Szesc lat temu paru gosci na osiedlu Kopernika przy ul. Powstancow w Zabkach,
                      zalozylo mala wewnetrzna siec. Po roku stalismy sie stowarzyszeniem amatorskiej
                      sieci komputerowej Zabki Net Pl www.zabki.net.pl/ z ktorego wylonila sie
                      firma Ethnet. Firma ta obecnie zapewnia obsluge Naszemu stowarzyszeniu, a takze
                      jest powaznym dostawca netu dla okolicznych osiedli. Prawopodobnie w najblizszy
                      poniedzialek bede juz mial zainstalowany net, dlatego tez w punkcie 5 pojawila
                      sie ta firma, aby chetni mogli skorzystac z podlaczenia do internetu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka