Gość: Przyszła emerytka IP: *.chello.pl 26.09.06, 11:33 Przeczytałam artykuł wczoraj w internecie n.t. j. wyżej. Co robić? Przepisać się z powrotem do ZUS-u? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mary w łeb sie puknąć IP: 217.153.205.* 26.09.06, 15:20 Ani ZUS ani II filar nie zapewnią emerytury. Ten system jest z gruntu skazany na porazkę. ZUS musi zbankrutować, bo jest jako system niewydolny. To coś jak piramida finansowa. Działa dopóki znajdują się kolejni naiwni, co płacą. II filar padnie z powodu złego zarządzania lub świadomych defraudacji. Podobnie III filar. Ludzie, tylko dywersyfikacja inwestycji na własną rękę. niestety pracownicy najemni maję problem, bo nie mają wyjścia. PRacodawca zabiera im co miesiąc 45% pensji i wyrzuca w błoto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex Re: w łeb sie puknąć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 15:26 ale ladnie napisalas: Pracodawca zabiera im 45%... Eee tam, ja zabieram im tylko 40% (za to jezdze z zona na Jamajke co roku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xenomorph Re: w łeb sie puknąć IP: *.icm.edu.pl 26.09.06, 17:03 Ludzie, tylko dywersyfikacja inwestycji na własną rękę. niestety > pracownicy najemni maję problem, bo nie mają wyjścia. Ktokolwiek zarabia - czy pracownik najemny czy na własną rękę - nie ma wyjścia... Nie zapominaj, że haracz ZUSowski każdego dotyka. A tak w ogóle - to zabrać pieniądze z tego II filaru, jeżeli tylko można. Przy okazji może się co prawda okazać, że żadnych pieniędzy nie ma, bo ZUS się nie uiścił... Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: Zagrozone emerytury II Filar 26.09.06, 15:37 Gdzie ten artykuł i o co chodzi? Bo ja kiepska w takich sprawach... Odpowiedz Link Zgłoś