Dodaj do ulubionych

dr Romejko

04.10.06, 14:07
Czy któraś z Was miała stycznośc z dr Romejko? Jest to około 40-letnia
kobitka, sympatyczna i nader wysoka. Pracuje w szpitalu na Karowej. Robiła mi
cesarskie cięcie, jednak nie jestem zadowolona z efektu, tzn mam okropną
bliznę. Dziwi mnie, ze w XXI wieku tnie się od pępka w dół:( Liczyłam raczej,
że szrama będzie poprzeczna i uda ją sie zakryc bielizną. Niestety. Ciekawa
jestem Waszych opinii, bo mimo tego faktu chciałabym, żeby doktor objeła mnie
stałą opieką ginekologiczną!
Obserwuj wątek
    • tygrysiatko1 Re: dr Romejko 24.10.06, 12:21
      cc wykonuje się tak, jak operator umie njaszybciej wydobyć dziecko... dr
      Romejko jest wysokiej klasy specjalistą... jest ginekologiem - endokrynologiem,
      a nie położnikiem więc możliwe, że dlatego nie wykonała cc poprzecznie... ale
      na KArowej jest układ rotacyjny lekarzy, czyli co 6 miesięcy zmieniają oddział
      na jakim pracują...
      • apple_pie_76 Re: dr Romejko 17.02.07, 23:52
        możer sytuacja wymagała jak najszybszegowyciągnięcia dziecka. Teraz nie robi
        się cięcia pionowego tylko poprzeczne. Jedyne"okazje"to wskazanie,do
        natychmiastowego cięcia cesarskiego, bożycie lub zdrowie matki/dziecka jest
        zagrożone. Może szkoda,że nie zaytałaś, dlaczego masz cięcie pionowe.
    • agutek808 Re: dr Romejko 06.07.07, 12:26
      Mialam z nia stycznosc 2krotnie. I NIGDY W ZYCIU DO NIEJ NIE POJDE!
      Moze wysokiej klasy fachowiec. Ale nie ma podejscia do pacjentki - mowiac
      bardzo, bardzo delikatnie. Na Karowa trafilam z poronieniem, nazywalo sie to
      wpuklenie pecherza. Czyli czulam pecherz plodowy przy wyjsciu z pochwy sama,
      palcem. Mmoze byla to ciaza nie do uratowania. Ale mozna mi to bylo powiedziec
      w innym sposob, a nie, ze "nic z tego nie bedzie, zaraz poleci". Na oddziale
      gdy poproszono ja o konsultacje, gdy dowiedziala sie, ze kiedys, dawno, ciaze
      usuwalam, skomentowala to (slow nie pamietam) sens byl taki, ze skoro kiedys
      usuwalam, to widocznie mi nie zalezy i dlaczego rozpaczam teraz. No coz,
      kiedys, blad wczesnej mlodosci ale nie jej sprawa to komentowac, w CHAMSKI
      sposob i w TAKIM momencie. Innym razem na oddziale slyszalam, jak mowila do 16-
      letniej dziewczyny z krwotokiem o nieznanej przyczynie "OTWORZYMY I ZOBACZYMY
      CO JEST W SRODKU". Lekarz powinien byc nie tylko dobrym specjalista, ale dobrym
      psychologiem i miec odpowiednie, ludzkie podejscie do pacjenta. W koncu do
      lekarza przychodzi sie ot, tak sobie, tylko z problemem zdrowotnym, a w
      szpitalu juz na pewno jest sie ze sporym problemem. NIE POLECAM.
      • nelin2 Re: dr Romejko 25.07.07, 13:18
        Przyznaje: dosc dosadna w swoich osadach, ale to wysokiej klasy specjalistka.
        Korzystalam z jej wiedzy endokrynologicznej (w wieku 28 lat przestalam miec
        okres, wynik zle dobranych i dlugo stosowanych tabletek): dzieki niej wrocilam
        do normy i teraz jest OK. Ale faktem jest, ze jej komentarze i opinie na
        niektore sprawy moga przerazic...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka