Dodaj do ulubionych

Ludziom się nie chce pracować!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

28.03.03, 08:24
Czasami mam mieszane uczucia jeżeli chodzi o bezrobocie.Prowadzę niewielką
firmę i od 10 dni nie mogę zatrudnic kilku osób!!! W ogłoszeniu w prasie
podaję jaka praca, jakie zarobki (zeby nie było rozczarowań), czas pracy
itp.Czyli potencjalni pracownicy wiedzą po co przychodzą.I co? Owszem,
przychodzi 20-30 osób.Po selekcji wybieram 5-7 najlepszych i zapraszam ich na
następną rozmowę.Przychodzi TYLKO 5.Umawiam się na czwartek na podpisanie
umowy i początek pracy. Przychodzi 1 (słownie:jeden)!!!!A pozostali? Jednemu
tatuś doradził, żeby lepiej w domu siedział, drugi stwierdził, że studiuje
(przedtem o tym nie wiedział!), a pozostali nawet nie zadzwonili!
Im się po prostu nie chce pracowac, a jeżeli juz to za 3.000 na rękę!
Oczywiście nie można tego uogólniać, ale wnioski nasuwają się same.Efekt - od
10 dni nie mogę znaleźć kilku osób do pracy (biurowej).
Obserwuj wątek
    • miltonia Re: Ludziom się nie chce pracować!!!!!!!!!!!!!!!! 28.03.03, 08:34
      Tu jest taki jeden, co za pracą od dzisiaj się rozgląda. Za 3 tys. na rekę
      myślę, że się zgodzi. Normals się nazywa. Wprawdzie jest trochę nieśmiały, ale
      to chyba dobrze, nie będzie przychodził spóźniony i niewyspany po nocnych
      szaleństwach. Jest jeszcze bardzo pracowity i skromny. Szanuje swoich szefów i
      niezbyt często oczekuje podwyżki. Nie musi mieć służbowego samochodu, no chyba
      zebyś nalegał. Ależ Ty masz szczęście, żeby ot tak, przypadkiem znaleźć tak
      wybitnego pracownika, jak Normals!
      • Gość: Pndzelek Zatrudnić normalsa i umrzeć... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.03, 08:45
        Zatrudnić normalsa i umrzeć... ze zgryzoty i smutku, że się wzięło takiego
        pajaca, który cały dzień w necie siedzi zamiast pracować...
        • zarlaczka Re: Zatrudnić normalsa i umrzeć... 28.03.03, 09:15
          Gość portalu: Pndzelek napisał(a):

> Zatrudnić normalsa i umrzeć... ze zgryzoty i smutku, że się wzięło takiego
          > pajaca, który cały dzień w necie siedzi zamiast pracować...

Pndzelek, Ty to bez serca jesteś. Chłopak miałby może życiową szansę na
          zdobycie atrakcyjnej posady, a Ty mu takie paskudne świadectwo wystawiasz.
          Nieładnie.
          • Gość: Pndzelek Re: Zatrudnić normalsa i umrzeć... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.03, 09:38
            Serca to ja może i nie mam (albo już bardzo otłuszczone), ale za to MAM MÓZG! I
            ten mózg mi podpowiada, że normals nawet na ciecia się nie zda...
            • zarlaczka Re: Zatrudnić normalsa i umrzeć... 28.03.03, 10:21
              Daj mu szansę, a może on jednak wybitnym pracownikiem jest (albo jak się
              postara to takowym zostanie), tylko pozory kiepskiego stwarza. Ty też chwalisz
              się brzusiem, którego nie masz.
              • Gość: Pndzelek Re: Zatrudnić normalsa i umrzeć... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.03, 10:26
                zarlaczka napisała:
                > Ty też chwalisz
                > się brzusiem, którego nie masz.

Mam! A w Afryce dodatkowo się jeszcze zapasłem...

PS. Niech nikt mi nie mówi, że w Afryce jest głód. To bzdura, ja przytyłem 8 kg.
                • Gość: Normals Re: Zatrudnić normalsa i umrzeć... IP: 195.94.207.* 31.03.03, 09:55
                  Praca biurowa to nie dla mnie, ja bym wolał coś takiego, żeby w delegację do
                  kraju śródziemnomorskiego, albo żeby smakować żarcie.
    • Gość: Pndzelek Święta prawda... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.03, 08:41
      Święta prawda, tylko że zaraz zaatakują cię zidiociali lewacy albo inni
      nieudacznicy uważający, że wszyscy powinni mieszkać w blokowiskach i "mieć po
      równo" a chronione apartamentowce są dla "złych ludzi"... Taki mamy spadek po
      komunie...
      • miltonia Re: Święta prawda... 28.03.03, 09:40

> Święta prawda, tylko że zaraz zaatakują cię zidiociali lewacy albo inni
        > nieudacznicy uważający, że wszyscy powinni mieszkać w blokowiskach i "mieć po
        > równo" a chronione apartamentowce są dla "złych ludzi"... Taki mamy spadek po
        > komunie...

No nie, Pndzelek, nie przesadzaj. Niektórzy uważają, że to oni powinni mieszkać
        w apartamentowcach i mieć wiecej od innych. Szczególnie ci co ongiś byli
        komuchami i korzystali z dobrodziejstw schowanych za żółtymi firankami.
        A może byś przyjął jednak Normalsa do pracy. Zobacz, jaka oszczędność Twojego
        bezcennego czasu. Siedziałby w necie za Ciebie i wszystko Ci relacjonował.
        • Gość: Pndzelek Re: Święta prawda... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.03, 09:45
          I w moim imieniu miałby te swoje bzdury wypisywać?

Ale mam propozycję, niech założy włosienicę i się upokorzy przed Moim
          Majestatem, mój adres: Canossa...
          • miltonia Re: Święta prawda... 28.03.03, 09:53

> I w moim imieniu miałby te swoje bzdury wypisywać?

E tam, zaraz bzdury. Wiele razy napisał dobitną prawde o nas i dlatego został
            potraktowany z buta. Zazwyczaj myślimy o sobie lepiej niż pownniśmy, a jak ktoś
            nam gołą prawdą w oczy zaświeci, mamy go za iditę. Taka samoobrona.
            >
            > Ale mam propozycję, niech założy włosienicę i się upokorzy przed Moim
            > Majestatem, mój adres: Canossa...

On się nie upokorzy. A jeśli nawet, to tak, że Ty byś się z tym źle czuł. Nawet
            Ty.
            • Gość: Pndzelek Re: Święta prawda... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.03, 10:04
              miltonia napisała:
              > E tam, zaraz bzdury. Wiele razy napisał dobitną prawde o nas i dlatego został
              > potraktowany z buta. Zazwyczaj myślimy o sobie lepiej niż pownniśmy, a jak
              ktoś nam gołą prawdą w oczy zaświeci, mamy go za iditę. Taka samoobrona.

Myślenie o sobie lepiej niż to wynika z faktów JEST MOTOREM POSTĘPU, powoduje,
              że doszlusowujemy to tego wizerunku. Myślenie gorzej - przynosi opłakane skutki
              frustrację itp...

> On się nie upokorzy. A jeśli nawet, to tak, że Ty byś się z tym źle czuł.
              > Nawet Ty.

Ja wymagam, by się upokorzył w taki sposób żebym ja to mógł przyjąć...
              • miltonia Re: Święta prawda... 28.03.03, 11:55

> Myślenie o sobie lepiej niż to wynika z faktów JEST MOTOREM POSTĘPU,
                powoduje, że doszlusowujemy to tego wizerunku. Myślenie gorzej - przynosi
                opłakane skutki frustrację itp...

Własciwie to masz rację.

> Ja wymagam, by się upokorzył w taki sposób żebym ja to mógł przyjąć...
                Chyba, ze tak. A przyjmiesz go do pracy?
                • Gość: Normals Oj Pndzlu IP: 195.94.207.* 31.03.03, 10:04
                  To ty musisz mieć naprawdę spory ten motor i doszlusowujesz w takim tempie, że
                  hej.

Nie wiem o co wam chodzi z poniżaniem mojej osoby, ale rzeknę wam raz:
                  Pier***cie się.

Pzdr
    • omar1 Re: Ludziom się nie chce pracować!!!!!!!!!!!!!!!! 28.03.03, 09:26
      remislanc napisał:

> Czasami mam mieszane uczucia jeżeli chodzi o bezrobocie.Prowadzę niewielką
      > firmę i od 10 dni nie mogę zatrudnic kilku osób!!! W ogłoszeniu w prasie
      > podaję jaka praca, jakie zarobki (zeby nie było rozczarowań), czas pracy
      > itp.Czyli potencjalni pracownicy wiedzą po co przychodzą.I co? Owszem,
      > przychodzi 20-30 osób.Po selekcji wybieram 5-7 najlepszych i zapraszam ich na
      > następną rozmowę.Przychodzi TYLKO 5.Umawiam się na czwartek na podpisanie
      > umowy i początek pracy. Przychodzi 1 (słownie:jeden)!!!!A pozostali? Jednemu
      > tatuś doradził, żeby lepiej w domu siedział, drugi stwierdził, że studiuje
      > (przedtem o tym nie wiedział!), a pozostali nawet nie zadzwonili!
      > Im się po prostu nie chce pracowac, a jeżeli juz to za 3.000 na rękę!
      > Oczywiście nie można tego uogólniać, ale wnioski nasuwają się same.Efekt - od
      > 10 dni nie mogę znaleźć kilku osób do pracy (biurowej).

Zgadzam sie z toba ,ze ludzie nie szanują pracy.Może z ilościa chcętnych nie
      jest az tak źle,ale jak juz sie zatrudni tych "chętnych" to pózniej przychodzi
      rozczarowanie.U mnie pierwszym warunkiem jesy niepalenie.KAŻDY zaklina sie ,ze
      nie pani ,pozniej czuje od nich ten smród.
      Każdy jest jak baranek ,a z biegiem czasu zaczynają mu rosna rogi.Kazete np.
      przynosi do pracy!!!!!!!
      O innych trudnych przypadkach nie bedę pisał bo nie chce przynudzac.
      Aha w zeszłym tygodniu wyrzuciłem trzech "nadgorliwych opierdalaczy "
      I teraz mam mały dylemat- kogo zatrudnic? Polacy chyba nie są stworzeni do
      pracy!
    • Gość: *** Re: Ludziom się nie chce pracować!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 157.25.119.* 28.03.03, 09:59
      jesli to akwizycja to nie dziw się. ale masz racje wszyscy narzekaja, ze nie ma
      pracy, a jak przychodzi co do czego to taki sa kwiatki.
      • remislanc Re: Ludziom się nie chce pracować!!!!!!!!!!!!!!!! 28.03.03, 14:44
        Gdyby to była akwizycja to bym się nie dziwił! Praca na etat, 8-16, centrum W-
        wy, własne stanowisko pracy, firmowa herbatka, napoje i inne pierdoły.Soboty,
        niedziele - wolne.A im i tak nie pasuje! bo mają zasiłki za darmo!
        • Gość: K. Re: Ludziom się nie chce pracować!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 28.03.03, 14:50
          mi się chce:) możesz sprecyzować na czym ta praca ma polegać i kogo szukasz.
          Ewentualnie gdzie pytać?
          • bez.robotna Re: Ludziom się nie chce pracować!!!!!!!!!!!!!!!! 28.03.03, 15:00
            Jestem zainteresowana.Jak sie z Toba skontaktować?
        • beata_ Mnie by się chciało 28.03.03, 14:57
          Masz maila w tej sprawie z prosbą o szczegóły
          • omar1 Re: Do Pndzelka 28.03.03, 20:48
            Wiesz co,wkrótce bedziemy zatrudniac szwabków.U nich taki syf ,ze muszą do nas
            przyjśc.Są tak zdesperowani ,że łzy mi płynęły ze smiechu na ich poważne
            zapytania nt. neszego "rynku'
            A poszli w "pizdiec" jak mówią kolesie z SLD.
    • Gość: Moria Re: Ludziom się nie chce pracować!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 29.03.03, 10:53
      Jestem poważnie zainteresowana tą pracą. Gdzie się dowiadywać?
      • Gość: kixx Następny pic na wodę. IP: *.acn.waw.pl 29.03.03, 11:07
        Koleś ,któremu marzy sie bycie pracodawcą pisze jak to sie ludziom nie chce
        pracować i nie może znaleźć chętnych do pracy w której jak wynika z opisu za
        3tys na rękę pije sie przez 8h herbatę i siedzi w Internecie.Mogę sie
        założyć,że to co pisze to tylko marzenia jego rozdygotanego ego.
        Ludzie ,nie róbcie sobie nadzieji.
        • omar1 Re: Następny pic na wodę. 29.03.03, 13:55
          Gość portalu: kixx napisał(a):

> Koleś ,któremu marzy sie bycie pracodawcą pisze jak to sie ludziom nie chce
          > pracować i nie może znaleźć chętnych do pracy w której jak wynika z opisu za
          > 3tys na rękę pije sie przez 8h herbatę i siedzi w Internecie.Mogę sie
          > założyć,że to co pisze to tylko marzenia jego rozdygotanego ego.
          > Ludzie ,nie róbcie sobie nadzieji.

Jasne ,że masz racje Kixx,koles leci sobie w bola.naczytał sie ksiązeczek dla
          małych chłopczykow i tyle.
          Mały i do tego marzyciel.
        • remislanc Re: Następny pic na wodę. 30.03.03, 22:12

> Koleś ,któremu marzy sie bycie pracodawcą pisze jak to sie ludziom nie chce
          > pracować i nie może znaleźć chętnych do pracy w której jak wynika z opisu za
          > 3tys na rękę pije sie przez 8h herbatę i siedzi w Internecie.Mogę sie
          > założyć,że to co pisze to tylko marzenia jego rozdygotanego ego.
          > Ludzie ,nie róbcie sobie nadzieji.

Po pierwsze, nie napisalem ze place 3000, tylko ze potencjalni pracownicy za
          tyle by pracowali - czytaj uwaznie co jest napisane!
          Po drugie to chyba jestes jasnowidz Kaszpirowski skoro od razu wiesz na czym
          polega praca (picie herbaty).
          Po trzecie rozpoczalem ten watek nie po to, zeby robic komus jakiekolwiek
          nadzieje.Poruszylem tylko problem podejscia niektorych bezrobotnych do szukania
          pracy.
          Po czwarte, i tu masz racje, praca polega na siedzeniu w internecie (tworzenie
          nowych stron)
          Czy dalej masz ochote na zaklad?
          • Gość: kixx Re: Następny pic na wodę. IP: *.acn.waw.pl 30.03.03, 23:21
            Rozumiem.
            W takim razie podam szczegóły tej oferty.
            800 złotych brutto,
            szef ,któremu sie wydaje,że jest dobroczyńcą
            personel w którym nie ma nikogo,kto pracowałby dłużej w tej firmie niz od 6-ciu
            miesiecy.

Jeśli sie nie pomyliłem,lub pomyliłem niewiele proponuje przenies firmę do
            jakiegoś zbankrutowanego PGR-u,lub na Białoruś..
            Natomiast jeśli sie pomyliłem to przepraszam

Ps.Te przeprosiny to tak pro forma,nie sądzę zeby były potrzebne.
            • remislanc Re: Następny pic na wodę. 31.03.03, 10:45

> Rozumiem.
              > W takim razie podam szczegóły tej oferty.
              > 800 złotych brutto,
              > szef ,któremu sie wydaje,że jest dobroczyńcą
              > personel w którym nie ma nikogo,kto pracowałby dłużej w tej firmie niz od 6-
              ciu
              >
              > miesiecy.
              >
              > Jeśli sie nie pomyliłem,lub pomyliłem niewiele proponuje przenies firmę do

> jakiegoś zbankrutowanego PGR-u,lub na Białoruś..
              > Natomiast jeśli sie pomyliłem to przepraszam
              >
              > Ps.Te przeprosiny to tak pro forma,nie sądzę zeby były potrzebne.

I znowu pudło!!!!!
              Tym ,którym się nie chce nie popracują nawet 1-go miesiąca!Tym, którzy chcą
              pracują 5-11 lat (7 osób).
              800 na początek - owszem (przynajmniej widać komu na pracy zależy).A Ty byś dał
              komuś w ciemno na dzień dobry 2000??????
              Doradzasz przeniesienie siedziby firmy - proponuję założenie firmy doradczej
              życząc wielu, wielu klientów, ktorzy za dobrą poradę zapłacą no.....np. 5000 !
              • Gość: Normals Re: Następny pic na wodę. IP: 195.94.207.* 31.03.03, 10:54
                800 złotych - sporo grosza.

Ja ci powiem, że za darmo ludziom chce się pracować jeszcze mniej - toż to też
                skandal.
                Tu bezrobocie, a ludzie nie chcą za darmo robić. Nieroby!
              • Gość: kixx Re: Następny pic na wodę. IP: *.acn.waw.pl 31.03.03, 11:01
                remislanc napisał:
                >
                >
                > I znowu pudło!!!!!
                > Tym ,którym się nie chce nie popracują nawet 1-go miesiąca!Tym, którzy chcą
                > pracują 5-11 lat (7 osób).
                > 800 na początek - owszem (przynajmniej widać komu na pracy zależy).
                ====================================
                To po co im płacić 590 zł na rękę,(niecałe),lepiej ich przyjąc na zlecenie za
                200,e tam 200 -za 50 złotych,przecież komu na pracy zależy ten będzie pracował
                i za darmo
                ===================================
                A Ty byś dał

> komuś w ciemno na dzień dobry 2000??????
                > Doradzasz przeniesienie siedziby firmy - proponuję założenie firmy doradczej
                > życząc wielu, wielu klientów, ktorzy za dobrą poradę zapłacą no.....np. 5000 !
                =====================================
                Mam kolege ,który wychodzi z tego samego założenia ,przyjmuje na okres
                próbny ,a potem wynocha.W ten sposób też można.Ale jaka praca,taka płaca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka