Gość: von chomicz IP: 193.122.47.* 07.11.06, 23:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kuba Wybieramy Knajpę Roku IP: *.sgh.waw.pl 08.11.06, 09:41 Z tych knajp znam tylko Poezje- dobra knajpa w pobliżu mojej pracy. Warto wpaść tam czasem na makaron. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Wybieramy Knajpę Roku IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 10.11.06, 02:32 Kuba, przy jakiej ulicy znajduje sie " Poezja". Przylatuje do Wa-wy na poczatku roku i chetnie odwiedze te knajpke. Z gory dziekuje za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunka Re: Wybieramy Knajpę Roku IP: *.mac.edu.pl 10.11.06, 09:26 Jak to przy jakiej :) Poezja znajduje sie przy KSIAŻĘCEJ 6:) Odpowiedz Link Zgłoś
liloo7 Smaki Warszawy -Jestem na TAK!!!!! 12.11.06, 12:57 Z wszystkich wyminionych tu miejsc najlepsze sa SMAKI WARSZAWY, ale ogolnie lista wyboru nie zaawiera slabych miejsc, znam je wszystkie i oddaje swoj glos na smaki - a zwlaszcza (jako lasuch) na desery w Smakach! Pycha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Wybieramy Knajpę Roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 11:15 No nie no...Tutaj nie można wybierać...najlepsza z tych...i nie wiem czy nie najlepsza w warszawie ze względu na poziom kuchni jest Poezja. To co tam podają jest fenomenalne. Wszystko co do jednej potrawy jest genialne. Po prostu jest super. Nie zastanawiajcie się tylko od razu dajcie im nagrodę :) p.s. nie jestem właścicielem, pracownikiem tej knajpy ani nikim związanym z powyższymi dlatego mój głos jest w pełni obiektywny :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.f Wybieramy Knajpę Roku IP: *.sanet.ge 08.11.06, 11:45 Tbilisi _ revelacia, nailepshy smak, nailepsha kuchnia w warshawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.M Wybieramy Knajpę Roku IP: *.sanet.ge 08.11.06, 11:50 Tbilisi- 3 months ago I was in Varshava and I found kafe "Tbilisi" it is the best in Varshava. It's my wish to win this cafe. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Wybieramy Knajpę Roku 08.11.06, 12:03 What would you do with it, when you win this cafe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borat Jakh sie mash IP: 217.17.38.* 13.11.06, 00:57 I would drink this cafe. Dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johan Poezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 16:51 W Poezji jedzenie jest na prawdę dobre. Jestem tam czasem w porze lunchu, który zawsze zaczynam od wołowego carpaccia- świetna przystawka. Obsługa też w sumie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WRRR Smaki Warszawy IP: 192.193.220.* 08.11.06, 17:27 NAJLEPSZY WYBÓR, NAJLEPSZE CIASTKA I DANIA. BEZ SCIEMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROB 6 nie 5 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.06, 20:37 A może tych knajpek jest 6 a nie 5 jak jest w tekście? Haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikomiki poezja smaku IP: *.aster.pl 08.11.06, 22:47 szczerze mówiąc nie znam reszty knajp (jedynie słyszałem dobre opinie na temat dzikiego ryżu), za to z czystym sumieniem mogę wszystkim polecić Poezję- rewelacyjne jedzenie, bez słabych punktów, przytulne wnętrze i amatorska ale przemiła i z każdym dniem bardziej profesjonalna obsługa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyśka POEZJA the BEST IP: *.mac.edu.pl 09.11.06, 17:36 Jak dla mnie Poezja jest najlepsza knajpką w całej Warszawie:)najlepszy tam jest suflet z lodami bazyliowymi polecam bardzo serdecznie:) A jeśli chodzi o obsługę jest przemiła jak ktoś wcześniej już to zauważył:) POLECAM naprawdę warto odwiedzić i spróbować tamtejszych potraw a klimacik po prostu rewelka:)przytulnie miło spokojnie i ta fenomenalna muzyczka w tle:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max moja opinnia na temat Poezji IP: *.chello.pl 09.11.06, 10:53 Poezja to najlepsza restauracja w naszym mieście.polecam polędwice antipasti i oczywiście sufleta z lodami bazyliowymi.Goljasz to mistrz w swoim fachu zachęcam odwiedzajcie Poezje.Serwis troche kuleje ale z każdym tygodniem jest co raz sprawniejszy.Ogólnie super klimat super żarcie.Dzięki że mamy takie miejsce w Warszawie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hesia Smaki Warszawy IP: *.crowley.pl 09.11.06, 14:16 Zdecydowanie Smaki Warszawy! Znam Pozostałe lokale, super żarcie jest w Poezji, ale w Smakach Warszawy lepsze i super ciastka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo poezja IP: *.mac.edu.pl 09.11.06, 17:40 Bylam tam na romantycznej kolacji ze swoim mężczyzną!Bylo po prostu przepięknie:)wszystko Nam sie podobało i obsługa i Menu i wystrój wnętrza:)naprawdę wyśmienite miejsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyśka POEZJA theBEST IP: *.mac.edu.pl 09.11.06, 17:41 Jak dla mnie Poezja jest najlepsza knajpką w całej Warszawie:)najlepszy tam jest suflet z lodami bazyliowymi polecam bardzo serdecznie:) A jeśli chodzi o obsługę jest przemiła jak ktoś wcześniej już to zauważył:) POLECAM naprawdę warto odwiedzić i spróbować tamtejszych potraw a klimacik po prostu rewelka:)przytulnie miło spokojnie i ta fenomenalna muzyczka w tle:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kali Re: POEZJA theBEST IP: 62.177.148.* 09.11.06, 21:47 Suflet faktycznie pierwszorzedny... Chociaz dla osob preferujacych "solidne" dania miesne, zdecydowanie godna polecenia jest tez poledwica, po mistrzowsku przygotowana przez mistrza Macieja. Z bardziej "ekonomicznych potraw", mi najbardziej przypasowalo ravioli borowikowe, ktore w Poezji jest chyba najlepsze na naszej pólkuli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneser TYLKO BAZAAR IP: *.aster.pl 09.11.06, 19:03 zdecydowanie najlepsza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj bazaar IP: *.aster.pl 09.11.06, 19:33 Bazaar odwiedziłem 2 sierpniu i jestem gosciem przynajmniej raz w tygodniu. polędwica doskonała, w wawie cięzko o tak doskonałą!Inne dania też pyszne! Polecam gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia knajpa roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 06:54 polecam Poezje, miła atmosfera i dobre jedzonko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beyond BAZAAR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 10:40 Niesamowity styl, wspaniała kuchnia i miła obsługa, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOMBEL POEZJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 11:35 POZDRAWIAM WŁASCICIELI POEZJI, KTORZY SAMI WYPISUJA SOBIE NA FORUM TE GLUPOTY I GLOSUJA SAMI NA SIEBIE!! KOMPROMITACJA!!!! I SMUTNO SIE ROBI ACHA....POLEDWICZKA I SUFLET FAKTYCZNIE WYYYYSMIENITE, UGH!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: POEZJA IP: *.mac.edu.pl 10.11.06, 11:38 Tak sie zastanawiam kim Ty jestes?I z ktorej knajpki i tak o tym kto wygra zadecyduje jury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: POEZJA IP: *.crowley.pl 10.11.06, 22:59 zgadzam sie. po przeczytaniu tych tekstow widac wyraznie, ze wlasciciele Poezji daja upust swojej fantazji. Nigdy tam nie bylem, dlatego nie chce sie wypowiadac na temat ich knajpy. Jedno jest pewne:reklamuja na forum swoja knajpe, az milo, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BALBI Re: POEZJA IP: *.crowley.pl 10.11.06, 23:27 Hehe czujny jest ten koles z Poezji, bo tak szybko odpisal. Ale jaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -33Poznan- glosowanie na knajpe IP: 194.187.72.* 10.11.06, 16:45 na czateriina pokoju gay ktos usilnie namawia wszystkich do oddania glosu na bazar...czy taka forma agitacji wsrod ludzi ,ktorzy nie wiedza gdzie ta knajpa jest i jak w niej jest jest uczciwa i prawidlowa? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Zwinicki Smaki Warszawy, najlepsza polska kuchnia... IP: *.upc-j.chello.nl 10.11.06, 18:01 Dlugo juz nie bylo w Warszawie tak smacznej prostej polskiej kuchni....gratulacje dla nereczki i gdybym tylko nastepne dwadziescia lat goscila u was na stolach...same plusy wzgledem potraw oczywiscie i dobrej lokalizacji z parkingiem w centrum...bo obsluga jak wszedzie mogla by byc oczywiscie lepsza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin O. Bazaar to POEZJA na talerzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 18:13 Poezja tak! Ale ta poezja o której piszę znajduje się w każdej potrawie w restauracji Bazaar, a nie na Książęcej. Co prawda POEZJA to dobra restauracja, ale na miano mistrza zasługuje jednak Bazaar. Dania w Bazaar są poprostu zachwycające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: Bazaar to POEZJA na talerzu IP: *.crowley.pl 10.11.06, 23:02 Gosciu, chyba nie wiesz, co to poezja! Poezja jest tylko na Ksiazecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin O. Re: Bazaar to POEZJA na talerzu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.11.06, 23:21 Byłem i na książęcej ale bez porównania z Bazaar Restaurant na Jasnej. Inna klasa. Chyba każdy kto opisuje Poezję jako najlepszą nie był nigdy w Bazaar. Ale fakt faktem, że kuchnia różna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikomiki (NIE)Smaki Warszawy IP: *.aster.pl 11.11.06, 01:04 Za Waszą namową zdecydowałem się dzisiaj na kolację w Smakach Warszawy..Wraz z przyjaciółmi spróbowaliśmy przekrojowo dań z karty i musze przyznać, że mocno się zawiedliśmy, najbardziej na zupie rybnej, a kotleciki jagnięce i polędwica również nie idą w parze ze wspaniałymi recenzjami restauracji..I pytanie do Pana Nowaka: "Gdzie się podziały tamte desery, te pyszne desery tak przez Pana zachwalane?"..Bo na pewno nie można nazwać niebem w gębie sorbetów czy szarlotki, które smakują poprawnie ale chyba nie tego spodziewamy się po kandydatach do knajpy roku?!ocena jedzenia na 3. Jakość kawy pozwolę sobie przemilczeć. Obsługa słabiutka i serwis 10 % wliczony do rachunku(szkoda słów), a o tym w karcie oczywiście ani słowa..dziękuję, ale Smakom Warszawy stanowczo mówię NIE.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: (NIE)Smaki Warszawy IP: *.acn.waw.pl 11.11.06, 14:55 radzę zastanowic się czy rzeczywiście ma Pan na tyle wrażliwe podniebienie, zeby docenić tradycję i orginalność prawdziwej , polskiej kuchni, a może po prostu Smaki Warszawy gościły pseudo kelnera z kebaba na marszałkowskiej...cieszę się ,że przemilczał Pan jakość kawy, bo mając na języku tylko smak Tchibo , obiektywna ocena jest raczej wykluczona, co do obsługi ; jestem częstym gościem "Smaków" i czuję się wyróżniona, że tacy młodzi ludzie chcą być kelnerami, miejmy tylko nadzieję , że nie wyemigrują, skoro Polakom szkoda pieniędzy na 10% serwisu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben konkurencja IP: *.crowley.pl 11.11.06, 08:53 konkurencja Smakow Warszawy walczy zawziecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielak POEZJA - jedzenie tutaj to prawdziwa POEZJA IP: *.merinet.pl 11.11.06, 12:12 pracowałem przez pięć lat w hotelu Bristol na kuchni. jestem prawdziwym smakoszem jedzenia w związku z czym często odwiedzam różne restauracje i do żadnej z nich nie wracałem więcej niż dwa razy. Wyjątek stanowi POEZJA. Jedzenie po prostu wyśmienite. Byłem dwa razy w Rubikonie, owszem bardzo smaczne, lecz po zmianie właściciela, jestem zachwycony kuchnią Poezji. Kelnerzy przesympatyczni, a nie starzy wyjadacze. Naprawde polecam·!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek To smieszne IP: *.chello.pl 11.11.06, 12:56 kto wybral po pierwsze te knajpy i tych jurorow....oczywiscie Pan Nowak. Same znakomitosci np. Pani Maslowska, zna sie na kuchni na pewno dobrze.... Wogole to smiesze ze w posrod tylu knajp wybrano kilka. Knajpe roku powinno sie wybierac z grona co najmniej 30 takich lokali i to reprezentujacych ronza kuchnie. Ja polecam Boathouse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA Re: To smieszne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 13:10 CHODZILO O KNAJPY OTWARTE W TYM ROKU. JAK NIE MASZ POJECIA O CZYMS, TO SIE NIE WYPOWIADAJ. CHOCIAZ ZGADZAM SIE CO DO MASLOWSKIEJ - JAK KTOS CALE ZYCIE WCINAL MIELONE Z KARTOFLAMI W WEJHEROWIE, TO NIE POWINIEN BYC W TAKIM JURY. PROPONUJE W ZWIAZKU Z POWYZSZYM POWOLAC SEJMOWA KOMISJE SLEDCZA. HEHE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: To smieszne IP: *.aster.pl 11.11.06, 15:04 POPIERAM ANIE, MASLOWSKA NIECH ZAJADA MIELONE -) Odpowiedz Link Zgłoś