negocjator9 16.11.06, 19:12 Podobno dyrektorka szkoły została zawieszona. Czy ktoś coś wie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kuncwotek Re: szkoła komorów 16.11.06, 20:08 ja i mój mąż nic na ten temat nie wiemy.hmmm rzeczywiście ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
negocjator9 Re: szkoła komorów 16.11.06, 21:13 Może to jakieś plotki ale po co ktoś miałby wymyślać coś takiego. Podobno chodzi o brak kompetencji. Nie chce mi się w to wierzyć przecież ona jest już dyrektorką parę dobrych lat. Czyżby nie ukończyła studiów, tak jak były prezydent? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: szkoła komorów 17.11.06, 00:08 tak, podobno miała formalne braki związane z wykształceniem (brak stosownego wykształcenia wymaganego na tym stanowisku) Odpowiedz Link Zgłoś
kuncwotek Re: szkoła komorów 17.11.06, 09:14 i co w związku z tym? Jest już nowy dyrektor? Odpowiedz Link Zgłoś
tigrissimo Re: szkoła komorów 17.11.06, 09:19 Nie wiem nic na ten temat... Nie chce mi się wierzyć, że miała braki w wykształceniu. Kto jak kto, ale dyrektor powinien wiedzieć o takich wymogach prawnych... Ale może się mylę Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: szkoła komorów 17.11.06, 11:51 zdaje sie ze nauczyciele mieli czas do konca wakacji na osiagniecie odpowiednich kwalifikacji, zeby nie stracic pracy (albo nie byc zdegradowanym na nizszy stopien, bo są rozne stopnie - mianowany, dyplomowany itp, widocznie dyrektorce sie nie chcialo albo zapomnialo) Odpowiedz Link Zgłoś
negocjator9 Re: szkoła komorów 17.11.06, 16:23 Najlepiej dowiedzieć się u samego źródła! W poniedziałek idę do szkoły! Odpowiedz Link Zgłoś
tigrissimo Re: szkoła komorów 17.11.06, 16:39 :-) Mam nadzieję, że coś ciekawego "wynegocjujesz" :-D Odpowiedz Link Zgłoś
develnet Re: szkoła komorów 23.11.06, 10:16 P. Dyrektor szkoły przesła poprostu na emeryturę. To cała sprawa. Nie została wcale zawieszona. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: szkoła komorów 23.11.06, 13:54 Fascynujące - na emeryturę, tak z własnej nieprzymuszonej woli? w środku roku szkolnego? No może i tak było. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tigrissimo Re: szkoła komorów 23.11.06, 19:07 No wiesz, jeśli Pani urodziła się w listopadzie, to z chwilą osiągnięcia wieku emerytalnego przeszła na emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
negocjator9 Re: szkoła komorów 24.11.06, 22:10 Została zdjęta przez wojewodę za brak kwalifikacji. To pewna informacja, chociaż w szkole to ukrywają. Była pani dyrektor nadal zajmuje gabinet dyrektorski, oczywiście bezprawnie. To jakaś farsa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tigrissimo Re: szkoła komorów 25.11.06, 00:04 A może dostała drugą szansę na uzupełnienie kwalifikacji :-) Odpowiedz Link Zgłoś
negocjator9 Re: szkoła komorów 25.11.06, 17:41 Nie żartuj. Sprawa jest poważna. Skoro sama dyrektorka nie miała kwalifikacji, to być może niektórzy nauczyciele komorowskiej szkoły też ich nie mają. Wcale bym się nie zdziwiła. Mam nadzieję, że ktoś to sprawdzi, bo na ich posady czekają inni, dobrze wykształceni nauczyciele, którzy teraz siedzą w domu na bezrobociu! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: szkoła komorów 01.12.06, 15:40 Ja też słyszałem wersje negojator9-ki (tak to się odmienia?). Poza tym stanowisko dyrektora szkoły jest chyba obsadzane na zasadzie kontraktu i skoro się podpisuje kontrakt, to go się wypełnia (podpisując go na kolejny okres chyba wiedziała kiedy ma urodziny?). Ciekawe kto będzie nowym dyrektorem(ką)? Może Rymuza? Odpowiedz Link Zgłoś
tigrissimo Re: szkoła komorów 02.12.06, 00:36 A kontrakt dyrektorski nie ma nic wspólnego z kadencją wójta? Tak tylko pytam, bo nie wiem. Może kontrakt wygasa wraz ze zmianą władz samorządowych? Hm... Znaczy się może być przedłużony, ale nie musi :-) Wiecie coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: szkoła komorów 02.12.06, 14:41 formalnie nie ma pozdrawiam siatkarsko Odpowiedz Link Zgłoś