Dodaj do ulubionych

Miasto skarbów - dzielnice

14.11.01, 14:21
W której dzielnicy czy gminie czujesz sie najlepiej?
Najbezpieczniej? Gdzie chciałbyś mieszkać?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kwiku Re: Miasto skarbów - dzielnice IP: 10.2.1.* 14.11.01, 14:34
      U siebie na Ursynowie czuję się najlepiej. A jeśli chodzi o mieszkanie w
      przyszłości to chyba w jakimś penthausie na Górnym Mokotowie. Nie ma to jak
      lewobrzeżna, południowa Warszawa !!!
    • eela Re: Miasto skarbów - dzielnice 14.11.01, 14:44
      Najlepsza dzielnica to oczywiscie Mokotów i to Górny. Nigdzie się nie będę z
      niego wyprowadzac, chyba że na Bródno
      • Gość: turtle Re: Miasto skarbów - dzielnice IP: *.com.pl 14.11.01, 14:59
        poważnie eela? na bródno?
        • eela Re: Miasto skarbów - dzielnice/go turtle i lelesia 15.11.01, 08:41
          Gość portalu: turtle napisał(a):

> poważnie eela? na bródno?

Nie mówie, że juz w tej chwili, ale w przyszłości na pewno :-))

• lelesio do eeli 14.11.01, 15:20
        eelu, porzuć te czarne myśli
        :)))
    • lelesio Re: Miasto skarbów - dzielnice 14.11.01, 15:14
      Tylko ŻOLIBORZ !!!
      no i może jeszcze Bielany.
      ...
      tu chciałem jakies uzasadnienie walnąć ale ... to
      przeciez oczywiste!
      :)))

• Gość: oszukana Re: Miasto skarbów - dzielnice IP: *.*.*.* 14.11.01, 15:32
      Obiecywali - Ochotę i Wolę,
      przyjechałam a tu brudno i włochy.
      • Gość: vinc Re: Miasto skarbów - dzielnice IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 15:36
        stary dowcip :) Wola to przyszłość
        • Gość: mnk Re: Miasto skarbów - dzielnice IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.11.01, 07:31
          Dokladnie - Wola to przyszlosc! centrum Warszawy przenosi się na Wolę :-)
          • Gość: lesio Re: Miasto skarbów - dzielnice IP: *.*.*.* 15.11.01, 09:10
            Ja jednak wolę Centrum niz Wolę.
            :)
            • Gość: adam81 Re: Miasto skarbów - dzielnice IP: *.sggw.waw.pl 19.11.01, 12:16
              Gość portalu: lesio napisał(a):

> Ja jednak wolę Centrum niz Wolę.
              > :)

Nie wiem czy jesteś ignorantem, który nie zna podziału stolicy czy oportunistą, który uważa go za nieistniejacy, ale
              Wola jest jedną z dzielnic gminy Centrum. Radzę zajrzeć do atlasu.
    • Gość: bocian Re: Miasto skarbów - dzielnice IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 15.11.01, 11:03
      Myślę że o prawobrzeznej Warszawie nie ma co mowić - niebezpiecznie lub
      daleko.. Dorzućmy jeszcze zatłoczone mosty i nic więcej do (nie)szczęścia nam
      nie trzeba.
      Wola - chyba ktoś przesadził. Pomiszkac na bliskiej woli w okolicy Żelaznej,
      Ogrodowej, Elektoralnej, itd? Czy może na dalszej woli - Płocka, Żytnia (kolega
      został tam napadnięty przez kilku pacanów). Nie, dziękuję!
      To może wspaniałe "hutnicze" osiedla na Chomiczówce czy Bielenach. Cudowny
      dojazd codzień rano przez np. zakorkowane rondo Babka. Już lepiej mieszkac w
      Łomiankach - niewiele dalej a już wieś.
      Ursynów - sypialnia warszawy? Z bandami cool gości ściągających ludzi z
      rowerów? MAsą blokersów i innych - o nie, to nie dla mnie.
      Osobiście preferuję Mokotów, i to górny mokotów. Jakiś domek przy Łowickiej,
      czy piękne stare mieszkania na Opoczyńskiej czy Narbutta. I stosunkowo
      bezpiecznie, i blisko do centrum, do metra.
      To tyle, pozdrawiam
      • Gość: Mike Re: Miasto skarbów - dzielnice IP: *.*.*.* 15.11.01, 14:53

> Myślę że o prawobrzeznej Warszawie nie ma co mowić - niebezpiecznie lub
        > daleko.. Dorzućmy jeszcze zatłoczone mosty i nic więcej do (nie)szczęścia nam
        > nie trzeba.

A byłes tam kiedyś?? Pewnie NIE skoro tak sądzisz! Masz jedynie rację co do
        mostów, ale czu ulice w centrum i innych dzielnicach nie są zatłoczone???
        Najlepsza dzielnica?? Praga PŁD z naprwadę fajną atmosferą Saskiej Kępy, Parkiem
        Skaryszewskim i Grochowem!!

• Gość: bocian Re: Miasto skarbów - dzielnice IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 15.11.01, 15:08
          Gość portalu: Mike napisał(a):

>
          >
          > > Myślę że o prawobrzeznej Warszawie nie ma co mowić - niebezpiecznie lub
          > > daleko.. Dorzućmy jeszcze zatłoczone mosty i nic więcej do (nie)szczęścia
          > nam
          > > nie trzeba.
          >
          > A byłes tam kiedyś?? Pewnie NIE skoro tak sądzisz! Masz jedynie rację co do
          > mostów, ale czu ulice w centrum i innych dzielnicach nie są zatłoczone???
          > Najlepsza dzielnica?? Praga PŁD z naprwadę fajną atmosferą Saskiej Kępy, Parkie
          > m
          > Skaryszewskim i Grochowem!!
          >

Brak argumentów do pobicia Twoich. PArk Skaryszewski - to nie tam zdarzały się
          przypadki znajdowania ciał ofiar, pobicia itd. Mam znajomą w szpitalu na pradze
          (nie pamiętam ulicy - niedaleko kijowskiej - nazwa na B). CO jakiś czas mówiła że
          trafiają tam ludzie dotkliwie pobici właśnie w tym parku. Co za cudowny park!
          Grochów - też piekne miejsce. Wskaźnik przestepczości - jeden z wyższych w
          Warszawie.
          Nie będę wspominał że na Markowskiej buchnęli mi autko (którym przez długi czas
          jezdziłem polewej stronie wisly), że kolo Cyryla mój kumpel dostał zdrowo w
          buzke, itp. A statystyki mowią coś niecoś za siebie.
          Myślę że mimo braku argumentów przeciw, pozostanę z lewej strony.
          • eela Re: Miasto skarbów - dzielnice 15.11.01, 16:16
            Gość portalu: bocian napisał(a):

>
            > Brak argumentów do pobicia Twoich. PArk Skaryszewski - to nie tam zdarzały się
            > przypadki znajdowania ciał ofiar, pobicia itd. Mam znajomą w szpitalu na pradze
            >
            > (nie pamiętam ulicy - niedaleko kijowskiej - nazwa na B). CO jakiś czas mówiła
            > że
            > trafiają tam ludzie dotkliwie pobici właśnie w tym parku.

A mnie kiedyś nocomment namawiał do spacerów po tym parku i to nawet wieczorową
            pora. Ciekawe, co on do mnie cierpi? :-))
          • Gość: Mike Re: Miasto skarbów - dzielnice IP: *.*.*.* 22.11.01, 09:41
            A gdzie znalazłeś te statystyki, że tam jest niby najniebezpieczniej w mieście.
            Owszem po nocy lepeiej tam nie chodzić, ale o np. na Polach Mokotowskich tez nie
            jeden raz znaleziono ciała ofiar! Można tam tez równiez dostać niezłe baty! Znam
            nie jeden przypadek. A to, że ktoś dostał koło Cyryla?? no cóz normalna sprawa bo
            ja kiedyś dostałem zdrowo w buźkę na starówce! I co z tego! Dostać omżna
            wszędzie! Z tym, że na lewym brzegu można zginąć jest tak samo jak z tym, że
            wszyscy Polacy to lenie, złodzieje i pijaki!

• Gość: Pawel Stary Mokotow IP: *.56.136.52.Dial1.Chicago1.Level3.net 18.11.01, 21:11
        Jezeli kiedys wroce do Warszawy, to zamieszkam na Mokotowie. Tak, na
        Opoczynskiej albo Lowickiej... Moze na Narbutta? Albo Asfaltowej? Moze przy
        parku Dreszera?
        Ciche ulice z elegancka architektura, starymi drzewami, malowniczymi
        placami...Porownywalne z najlepszymi dzielnicami miast europejskich.
        Procz tego blisko stad do Srodmiescia, do Lazienek, do Dworca Centralnego i na
        Okecie. Sadze, ze jest to najwygodniejsze miejsce w Warszawie.
    • palker Re: Miasto skarbów - dzielnice 19.11.01, 01:27
      Jestem zwierzęciem wielkomiejskim. Lubię gęstą, zawisistą zabudowę ulic
      poprzetykaną placami, parkami, skwerami, placykami, zaułkami, miejsca pełne
      zaskakujacych perspektyw.
      Do Starego Mokotowa lub Żoliborza nie trzeba nikogo specjalnie przekonywać.
      Ale mogę się podjąć dysputy z każdym niedowiarkiem na temat Grochowa, Saskiej
      Kępy i Pragi. Są tu miejsca tak urokliwe, że po lewej stronie Wisły daleko by
      ich szukać. A zobaczycie, jak tu będzie za kilkanaście lat lub wcześniej.
      Szczęka wam opadnie ze zdziwienia i żałość opadnie, żeście niedowidzący byli.
      • eela Re: Miasto skarbów - dzielnice 19.11.01, 08:25
        Pewnie, ze sa, tylko strach je odwiedzac
    • Gość: adam81 Re: Miasto skarbów - dzielnice IP: *.sggw.waw.pl 19.11.01, 12:29
      Niektórzy może się troszkę zdziwią, ale ja i tak zostanę na Ochocie. Dwa razy mnie tu okradli (zwykłe gnojki, nie
      prawdziwi bandyci) ale i tak czuję się tu bezpieczniej niż w Śródmieściu. Może dzielnica się trochę odchami jak
      ludzie zaczną mieszkać w okolicach Szczęśliwic. Połączenie ze Śródmieściem jest ok, gorzej z dzielnicami
      ościennymi (Mokotów, Wola). Do pełni szczęścia brakuje tylko metra (może za 30 lat...).

pozdrawiam i zapraszam na Ochotę
    • sloggi Re: Miasto skarbów - Mariensztat 19.11.01, 16:20
      Naj, naj jest Mariensztat przycupnięty obok Starówki. Kiedyś wielbiony, dziś
      zapomniany. Jest trochę jak gwiazda estrady z lat pięćdziesiątych, której
      imienia już dziś nikt nie pamięta - ale której przeboje tkwią gdzieś w pamięci.
      Idąc od św.Anny wita nas posąg przekupki, cóż że socreał - przekupki są i były,
      wygrały batalię o handel. Ale na Mariensztacie wszystko śpi, i sklepy i gwar -
      może czekają na swój dzień, bo czy jest coś lepszego niż :
      Małe mieszkanko na Mariensztacie..................
      • Gość: Mona Re: Miasto skarbów - Mariensztat IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.11.01, 12:54
        Mieszkałam w Wilanowie, kiedyś było tam fajnie - blisko do parku, do centrum
        się szybko jechalo, za miasto do Powsinka też blisko, dopoki się tyle nie
        pobudowało. Teraz mieszkam na Pradze i calkiem mi się podoba. Za parę lat
        będzie to niezła dzielnica z ładnie odrestaurowanymi kamienicami. Mnóstwo
        ciekawych ludzi się tu przeprowadza.A w przyszlości? Może jakiś apartament w
        Alejach Ujazdowskich, Aleja Róz, Górny Mokotów, Saska Kępa? :))))
        • Gość: palker Re: Miasto skarbów - Mariensztat IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.01, 13:09
          O sile stereotypu niech zaswiadczy rozmowa, która obyłem ze znajomym.
          Gdy mu tłumaczyłem, że ze statystyk wynika, iż najniebezpieczniejszą dzielnicą
          jest Śródmieście, odparł niezrazony: "Bo tam u was na Pradze policja jest tak
          zintegrowana z drechami, że przestępstw żadnych nie widzi".
          Jeżeli fakty nie przystają do rzeczywistości, tym gorzej dla faktów :-))
    • Gość: fima Re: Miasto skarbów - dzielnice: Kolonia Staszica IP: *.tele2.pl 23.11.01, 13:18
      Kolonia Staszica - a właściwie cały czworobok niskiej zabudowy między Wawelską,
      Filtrową, Lekarską i Mianowskiego. Jego serce to obszar Wawelskiej,
      Krzywickiego,Filtrowej i Sędziowskiej. Arcydzieło międzywojennej urbanistyki.
      Zachowane w niemal niezmienionym kształcie mimo zniszczeń 1944 roku dzięki
      temu, że duża część domów pozostała w rękach przedwojennych właścicieli:
      prawdziwej inteligencji. Cisza, bezpieczeństwo, o każdej porze roku piękno
      architektury i przyrody. 10 minut drogi piechotą do Placu Konstytucji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka