Dodaj do ulubionych

My, dzieci z Dworca Centralnego

• Gość: Indy Re: My, dzieci z Dworca Centralnego IP: 80.50.251.* 18.12.06, 17:05
      moja matka jest kuratorem w jednym z biedniejszych regionow w Polsce, i te
      historie opisane przez gazete to naprawde pikus...
      • panczoostas Re: My, dzieci z Dworca Centralnego 18.12.06, 17:23
        Przyznam, że te historie wcale mnie nie ruszają...

Podoba mi się ta Eliza, która po przeczytaniu książki miała na coś ochotę .. a
        niby piszą, żeby od tego odwieść ... dlatego ja nawet nie mam zamiaru brać
        takiego ścierwa do ręki i dać zarobić autorom, na tym że zagrają na moich
        uczuciach :]

PozdrooO
    • puuchatek Re: My, dzieci z Dworca Centralnego 18.12.06, 18:57
      dziedzicznacytadelafinansjery napisał:

> I znów Święta prowokują Gazetę Wyborczą do epatowania patologiami...

Och, jakże to dzisiaj poprawne politycznie popluć sobie na Wyborczą, prawda?

I tylko taka ciekawiostka - nie lubią, plują, krytykują... Ale czytają wszyscy :-)

A co, w Święta to trzeba pisać tylko o aniołkach, choineczkach, śnieżku z nieba i cudownaej, rodzinnej atmosferze?

A co, gryzie gdzieś w sumienie, że są ludzie nieszczęśliwi, z pokręconymi życiorysami, że ktoś to na światło dzienne wyciąga i mówi: "patrz, w życiu bywa różnie"?

Gdybyś był taki, jakiego udajesz, to by Cię ten artykuł zainspirował do modlitwy za tych ludzi, a nie do plucia.

Bo wiesz, te Święta polegają właśnie na tym, że Jezus przychodzi do ludzi.

Tyle, że on sam powiedział, że ptrzychodzi właśnie do grzeszników. Jak ktoś ma się za "lepszego", to Go po prostu nie potrzebuje (tzn. tak uważa).

Ale jak 2000 lat temu, tak i dzisiaj faryzeusze różni krzyczą, że to męty i brudy społeczne i po co się nimi zajmować, i po co o nich myśleć...

"A ten jada z celnikami i grzsznikami". Nihil novi. Oni też się uważali za lepszych.
    • yxcv My, dzieci z Dworca Centralnego 18.12.06, 20:36
      Z pewnymi czasopisami to tak jak z ta swinia,mowisz ze deszcz pada,a swinia na
      to mie i tak nie napasa.
    • Gość: debilny narod polacy strasznie przezywaja swieta IP: *.hsd1.or.comcast.net 18.12.06, 22:53
      dlaczego koniecznie musicie obchodzic swieta? nawet glupi cpun musi wyslac
      kartke? jestescie oszolomieni propaganda czarnych, moze czas przejzec na oczy i
      zrozumiec ze zadne swieta nie isnieja? tylko wasze poddancze zachowanie wobec
      czarnych? polska tradycja - tradycja zdezorientowanych idiotow
      • Gość: kuka Re: polacy strasznie przezywaja swieta IP: *.sukcesnet.pl 19.12.06, 00:25
        A ty kim jesteś? Spadaj, faszysto i lepiej się więcej nie odzywaj!!!
        • anty_chirlider Biedni dworcowi, a Michnik oplywa w luksusy 19.12.06, 03:26
          Hipokryzja Wyborczej jest gigantyczna,
          z jednej strony roztkwila sie nad losem biednych ludzi,
          a z drugiej strony redaktor naczelny plus dyrektorki oplywaja w luksusach, o
          jakich szaremu Kowlaskiemu nawet sie nie sni.
    • Gość: x Popierajcie homosiów, oni utrzymują te dzieci IP: 195.95.182.* 19.12.06, 10:14
      Gdyby nie homoseksualiści, te dzieci poumierałyby z głodu albo kradły, a dzięki
      pomocy kochających inaczej żyje im się całkiem dobrze. Homoseksualiści robią dla
      nich wiecej, niż całe społeczeństwo, które ich odrzuca. To piekny, szlachetny
      gest ze strony nadludzi, którzy niosą pomoc biednym dzieciom wyrzuconym z domu.
      • Gość: w jaja michnika [...] IP: *.hsd1.or.comcast.net 19.12.06, 10:54
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: czarna208 My, dzieci z Dworca Centralnego IP: *.dolsat.pl 23.06.07, 15:02
      ale to jest ksiazka czy tylko artykul ? jezeli ksiazka to musze ja
      przeczytac...czytalam juz my,dzieci z dworca zoo ...ta ksiazka bardzo zmienila
      moje spojrzenie na swiat
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka