Dodaj do ulubionych

sprawa zameldowania

18.12.06, 14:32
cześć,
czy ktoś z Was interesował się już przemeldowaniem na nowy adres? dzwoniłam
dziś do UM-Białołęka i babka powiedziała mi, że nie mają jeszcze tego adresu
(Majolikowa 23 i 25) zgłoszonego do ewidencji. podobno deweloper powinien to
załatwić, a jest to sprawa odrębna od pozwolenia na zasiedlenie...
Obserwuj wątek
    • ancz Re: sprawa zameldowania 18.12.06, 14:48
      a masz już akt notarialny? jest potrzebny żeby się zameldować.
      • vombatus Re: sprawa zameldowania 18.12.06, 15:29
        cześć,

nie jest potrzebny akt notarialny, wystarczy umowa przedwstępna oraz druczek z
        UM poświadczony przez Orco, że to jest moje mieszkanie. no ale martwi mnie brak
        tego bloku w ewidencji, a Orco nie odbiera dziś telefonów

pzdr
        kasia
        • jarogjarog Re: sprawa zameldowania 30.12.06, 12:22
          Dziwne, że nie mają nas w ewidencji, ja na początku grudnia zakładałem
          działalność gospodarczą i to już na Majolikową - nie było żadnych problemów w
          urzędzie gminy.
          • vombatus Re: sprawa zameldowania 04.01.07, 14:42
            cześć Jarog, nie mam pojęcia jak udało Ci sie zarejestrować działalność gosp.
            pod nowym adresem, bo nam Orco właśnie odpisało, że meldunek będzie możliwy po
            (cyt.) uzyskaniu dokumentów dot. wyodrębnienia lokali oraz nadania im adresów
            "policyjnych", co postarają się umożliwić w ciągu 2 MIESIĘCY (!????).

O co tu kurcze chodzi?? Myślałam że skoro mogę już mieszkać to mogę też się
            zameldować bez problemu, a okazuje się że nie wszystko załatwione

pozdrawiam
            kasia
            • zabakskok Re: sprawa zameldowania 04.01.07, 16:51
              witam
              ciekawe rzeczy piszesz (mam na myśli kolejne rewelacyjne informacje z Orco).Oni
              jednak są niesamowici:))))
              O ile mi wiadomo to o numery "policyjne" należałoby wystąpić zaraz po uzyskaniu
              decyzji na użytkowanie (a ta podobno została wydana 20.11.2006). Dlaczego oni z
              tym zwlekają - czyżby kolejne schody w urzędach (z pozwoleniem też przecież
              była jakaś zwłoka). Niedługo się dowiemy, że wogóle nie będzie można się
              zameldować , bo coś tam...... coś tam....
              pozdrawiam
          • pg55 Re: sprawa zameldowania 04.01.07, 23:16
            Cześć.
            Żeby zarejestrować działalność, trzeba skarbowemu przedstawić "tytuł prawny do
            lokalu". Co Ty przedstawiłeś ? Też bym chciał biznes przenieść na Majolikową :)

Piotrek
            • jarogjarog Re: sprawa zameldowania 10.01.07, 17:56
              W urzędzie na Białołęce to wystarczy oświadczenie że zamieszkujesz pod takim a
              takim adresem. Jak zadzwoniłem do US to mi powiedzieli żebym napisał
              oświadczenie że to moja chata i będę tam miał siedzibę na x metrach, ale jak
              składałem nip-1 to sie z tą sprawą po prostu nie wychylałem i przeszło ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka