Gość: pechowiec IP: *.chello.pl 05.01.07, 23:15 Swoją drogą dziwne, bufetowa pogoniła Aurelię, które przed laty związana była z UW, z prawicą nigdy. To był nieszczęśliwy traf, że Lechu ją awansował, ale on lubi byłą UD/UW. Jak pech to pech. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Miś Wierzchowska szefem zdrowia IP: *.gprspla.plusgsm.pl 06.01.07, 04:50 Swoją drogą to współczuję, bo pomysły i wizję to może pani W. i ma, tylko ską d weźmie fundusze. W sumie i tak nic się nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Wierzchowska szefem zdrowia IP: *.devs.futuro.pl 06.01.07, 20:25 Alez fundusze są . To ponad 20 mln złotych z pieniędzy pochodzących z opłat za kozystanie z zezwoleń na sprzedaż napojów alkoholowych ;-) Ta kaska jest co roku, pan Wypych i pani Ostrowska dzielili je pomiędzy "zaprzyjaźnione" organizacje pozarządowe....ech te czasy prawych i sprawiedliwych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samorządowiec Wierzchowska szefem zdrowia IP: *.spray.net.pl 06.01.07, 13:53 Chyba Pechowiec na złe informacje. Tak wiernego żołnierza Kaczyńskiego jak Aurora trudno znaleźć. Po wyborach parlamentarnych biedulka była pewna, że za zasługi dla PiS-u, m.in. za zamiecenie pod dywan wzajemnych wieloletnich wypłat dyrektorów szpitali Grochowskiego (najpierw Musiałowicza a potem Jacyny, który został na polecenie Kaczek dyrektorem mazowieckiego NFZ) i Bielańskiego (E. Żydowicz-Muchy) awansuje, tak jak wielu urzędników ratusza, których PiS zabrał do administracji rządowej.Nawet mówiła różnym ludziom, że teraz jest nowe rozdanie i nie wiadomo, gdzie za chwilę będzie pracować, wspominała np. o Kancelarii Prezydenta Była pewna, że awansuje. Tymczasem została tam, gdzie była, nawet nie została żadnym koordynatorem przy komiszarzu Kochalskim. Widać więc, że pomino wielkich starań, nie została doceniona. Z tego wniosek, że nie opłaciła się jej hucpa, jaką uprawiała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pechowiec Ucz się synku ucz, to do wiedzy klucz, ja nie mam IP: *.chello.pl 06.01.07, 13:59 15 lat i coś niecoś pamiętam, a układ w tych szpitalach to zupełnie inna bajka, nie mająca nic wspólnego z PiS, ani szerzej z prawicą, a to że od pewnego momentu zdrowie nadzorował mości historyk z NIK, który nie miał zielonego o tym pojęcia i pozwolił, najbardziej znienawidzonej w PiS urzędniczce robić co chce (cam Ludwik interweniował w 2003 u Lecha, niestety nadaremnie), to zupełnie inna historia, której ci nie opowiem, dzieciaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samorządowiec Re: Ucz się synku ucz, to do wiedzy klucz, ja nie IP: *.spray.net.pl 06.01.07, 16:42 Drogi Pechowcze, ja nie tylko coś niecoś, ale dość dużo wiem i pamiętam, pomimo upływu lat. Aurora była znikąd, z pewnością nie z UD ani z UW. Awansowała z gońca, na sekretarkę coraz wyższych urzędników po 89 r., któryś z nich wysłał ją na studia, itd. Słowem kariera od pucybuta do milionera. Szkoda tylko, że jest to człowiek bez żadnych zasad, który dla własnego interesu wyprze się wszystkiego i sprzeda każdego.A kryciu przez nią układów w środowisku dyrektorów szpitali, o których zresztą doskonale wiedziała, nikt nie zaprzeczy. Media huczały, a Aurora broniła jak niepodległości i dyrektorów i zamiatała pod dywam, bo Kaczkom taki skandalw czasie kampanii, w stolicy zarządzanej przez Lecha, startującego do dużego pałacu był nie na rękę. W ten sposób okazywała przywiązanie do miłościwie panujących, sądziła, jak i oni, że będą rządzić miastem do końca świata i liczyła na nagrodę. Niestety, życie bywa okrutne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pechowiec Co ty tam wiesz patalasie, jak u Lecha w Ratuszu, IP: *.chello.pl 06.01.07, 16:54 a teraz w Kancelari było/jest. Aurelię zawsze kojarzyliśmy z UD/UW, wszyscy na prawicy i nigdy tam nikt jej nie lubił (na prawdziwej prawicy, nie farbowanej). Kiedy dowiedzieliśmy się, że Lechu ją awansował, ja o mało zawału nie dostałem (byłby to już drugi w życiu), a jeden z radnych chciał od razu wyjść z Klubu, ale się opanował. A była jeszcze UW-iara Wnukowa, był Lejk, była Węgłowska, był Nogaj (tak później w Metrze, nie w Dzielnicach - to inna sprawa), udało się przekierować Łucję do Muzeum, ale na jej miejsce przyszła kolejna stara cow, był Jabba, ale dobili nas koleżkowie z Urzędu ds. Kombatantów od Taylora - UD/UW-iacy - Ela i Jacuś (i są nadal na eksponowanych stanowiskach, szybko przesiedli się), ale już mi odeszło, w końcu w AWS, w Prawicy Razem, a nawet już w KO, były dziwne rzeczy, dziwni ludzie, dziwne interesy. Już mnie to nie załamuje, tylko trochę boli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samorządowiec Re: Co ty tam wiesz patalasie, jak u Lecha w Ratu IP: *.spray.net.pl 06.01.07, 17:48 Bardzo Ci współczuję, że _Kaczki tak zawodzą najprawdziwszą prawicę, że kojarzy ona Aurorę z Unią, to chyba główny powód braku Waszej akceptacji dla tej osoby. Bo gdyby była swojaczką, to byście akceptowali jej przekręty itd. A mnie się zawsze wydawało, że chodzi o awansowanie ludzi nie tylko "swoich" ale kompetentnych, rzetelnych i uczciwych. A tu niespodzianka. Umiłowane Kaczki sięgają m. in. po Elę od Taylora, która przedtem o zgrozo! była sekretarką marszałek Krzyżanowskiej. A nawiasem mówiąc, to też zawrotna kariera, od sekretarki, która nie znała żadnego obcego języka do prezydenckiej minister. Dziwię się, że najbardziej boli Cię pochodzenie od Taylora, a nie brak kwalifikacji. To doprawdy brardzo żałosne, tak jak tzw. prawdziwa prawica ze swoimi obecnymi przystawkami i tym, co społeczeństwu proponujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pechowiec Chrzanisz chłopaku/dziewczynko, ja po prostu nie IP: *.chello.pl 06.01.07, 18:43 lubię geszefciarzy. Nic nie zrozumiałeś i nic nie zrozumiesz, bo ci pi...ą oczy zarosły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samorządowiec Re: Chrzanisz chłopaku/dziewczynko, ja po prostu IP: *.spray.net.pl 06.01.07, 18:59 No i tak, jak było do przewidzenia jesteś prymitywny i lubisz geszefciarzy, oj lubisz, ale swoich. Myślę, że nie masz nic przeciwko np. Parchowskiemu i jego interesom z Olimpią. Ale Lechu też to popierał, bo podpisał przekazanie terenu w ostatnim dniu swego urzędowania w małym pałacu. Więc geszefciarzy w naprawdziwszej prawicy, nie farbowanej, jest jak widać wielu. To by było na tyle.I olewam dalsze Twoje wywody, bo w gruncie rzeczy są bardzo prymitywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pechowiec Spadaj cymbale "naprawdziwszy". A o Olimpię to IP: *.chello.pl 06.01.07, 20:20 nasi radni walczyli, a tamten gościu nigdy nie był w PiS, tylko dawno temu, krótko w PC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Wierzchowska szefem zdrowia IP: *.aster.pl 07.01.07, 14:58 Niedługo pani prezydentowej zabraknie znajomych do obsadzania stołków.I tak się tworzą układy. Odpowiedz Link Zgłoś