stolek 19.11.01, 11:15 Które parki warszawskie podobają Ci się najbardziej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zet Re: Miasto skarbów - parki IP: 195.187.84.* 19.11.01, 13:06 Lubię Park Krasińskich - ze względów sentymentalnych i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
d.z. Re: Miasto skarbów - parki 19.11.01, 13:16 Park Cytadela. Choć trudno mówić o nim jako ulubionym, jeśli tylko na chwilę oczami wyobraźni cofnie się do historii naszego narodu. Miejsce to zawsze napawa mnie dziwnym uczuciem. Tajemniczość, skrucha, zaduma, siła spokoju dająca do zrozumienia, iż bez względu na to co się stanie, pewne rzeczy będą trwać. Ma on jeszcze tę dodatkową zaletę, iż wielu ludzi go nie odwiedza, stąd też nadaje się na dobre miejsce do spacerowcyh przemyśleń nad marnościami problemów własnych... Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicha Re: Miasto skarbów - parki 19.11.01, 13:33 Bez żadnych aluzji w kierunku d.z. - Ogród Saski: " W Saskim Ogrodzie koło fontanny jakiś się frajer przysiadł do panny..." Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Miasto skarbów - parki 19.11.01, 13:47 A ja o fontannie znam inny ..Na Starym Mieście przy wodotrysku pan policmajster dostał po pysku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursyn Re: Miasto skarbów - parki IP: *.acn.waw.pl 19.11.01, 14:43 Ja to znałem o Saskiem Ogrodzie. Znam też: "Nad modrą Wisłą goniąc spojrzeniem Siedzi Marianna ze swojem Heniem..." Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicha Re: Miasto skarbów - parki 19.11.01, 14:52 Bo to z jednej piosenki jest: W Saskim ogrodzie koło fontanny Jakiś się frajer przysiadł do panny Była niewinna jak wonna lilia Na imię miała panna Cecylia Tak z nią flirtował aż przebrał miarę Skradł jej całusa, ona mu zegarek Nad modrą Wisłą goniąc spojrzeniem Siedzi Marianna ze swoim Heniem On jak to mówią jest chłop morowy I bezrobotny jest zawodowy Raz ją poklepie, raz ją pobije I chwalić Boga jakoś się żyje Jak pokochałem swoją Walerię To jej kupiłem los na loterię Moja Walerio w twe szczęście wierzę Jak wygrasz stawkę to się pobierzem Na los wypadło 20 tysięcy I jam jej odtąd nie ujrzał więcej Ojciec Edmunda miał wzniosłe cele Na dobroczynny cel dawał wiele I nieraz mawiał mój przyjacielu Człowiek powinien dążyć do celu I posłuchali ojca synowie Każdy ma cele lecz w Mokotowie Odpowiedz Link Zgłoś
d.z. Re: Miasto skarbów - parki 19.11.01, 13:58 zdzicha napisał(a): > Bez żadnych aluzji w kierunku d.z. - Ogród Saski: Bez żadnych... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Miasto skarbów - parki 19.11.01, 13:48 Łazienki i Ogród Botaniczny w Alejach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursyn Re: Miasto skarbów - parki IP: *.acn.waw.pl 19.11.01, 14:40 Łazienki. Blisko miałem liceum i blisko jest Legia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: Miasto skarbów - parki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.11.01, 14:56 Pole Mokotowskie i Skaryszewski Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Miasto skarbów - parki 19.11.01, 16:14 Uwielbiam Park Traugutta, taki cichy i mały, że prawie go nie ma. Park ukryty za brzydkim stadionem, żyjący swoim cichym, powolnym życiem. To w tym parku jest jeden z najpiękniejszych pomniczków stolicy - Macierzyństwo. To park, gdzie cieżko dotrzeć, ale wyjść z niego jeszcze ciężej, bo jest uroczy. Tam klomby są najbarwniejsze, tam kobierce trawy są najsoczystsze. W oddali słychać gwizd pociągu, dzwonek tramwaju i klakson tirów - a tu tylko cisza gra na strunach samotnej pajeczyny, jak nie lubić tego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicha Re: Miasto skarbów - parki 19.11.01, 21:48 Aha, i jeszcze lubię park bródnowski, bo można do niego wjechać samochodem nad sam stawik :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akacyjna Re: Miasto skarbów - parki IP: 10.130.128.* 19.11.01, 22:08 Łazienki Królewskie ! Tam chodziłam do przedszkola, tam się zakochałam w Michale K. , a Rysio E. przynosił mi cukierki! Jak byłam mała to ten park był oooooooogromny. Odpowiedz Link Zgłoś