IP: 192.193.245.* 12.01.07, 15:42
mam bilet 30dniowy miejski normalny, jade np skma z warszawy do piastowa i
place 2,4 (tylko od urusua)czy 4,8zl?za cala trase?
Obserwuj wątek
    • Gość: Rychu Re: bilety IP: *.spray.net.pl 12.01.07, 15:47
      Placisz 4,80
      • yavorius Re: bilety 14.01.07, 10:29
        A niby czemu, skoro już zapłacił za tę trasę posiadając kartę miejską?
        • anika1983 Re: bilety 14.01.07, 15:22
          zadzwoń na informację ZTM, to ci tam dobitnie wytłumaczą, że jeśli jedziesz
          tylko od Ursusa do Piastowa zapłacisz 2,40, ale nie daj boże masz karte miejską
          i jedziesz z Warszawy, to musisz za trasę do Ursusa zapłacić dwa razy, co
          innego oczywiście jakbyś wysiadł w Ursusie i poczekał spokojnie na następne
          SKM, to wtedy za nie zapłacisz jedyne 2,40
          paranoja
          • yavorius Re: bilety 14.01.07, 17:40
            okej, a jeśli wysiądę z tego skma i wsiądę ponownie?
            • anika1983 Re: bilety 17.01.07, 11:11
              To Cię kanar może oskarżyć o oszustwo...
              to nie moje słowa, cytuję tylko info, jakie otrzymałam z informacji ZTM
    • Gość: matrixowo Re: bilety IP: 199.67.203.* 15.01.07, 14:48
      no właśnie tez sie spotkalam z opinia ze placi sie 4,8zl.
      szukam potwierdzenia w regulaminie. przeciez za trase miejska mam juz zaplacone
      biletem miesiecznym.
    • Gość: AZ Re: bilety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 01:49
      4,80 i taka jest wykładnia ZTMu (kanar nie będzie się kłócić). Za to bez
      problemów i ceregieli można pojechać z kartą (ważną w pociągach Kolei
      Mazowieckich na terenie Warszawy) i biletem za 2,40 (za odcinek do 5km Ursus -
      Piastów) pociągiem Kolei Mazowieckich.
    • pompompom Re: bilety 17.01.07, 20:39
      Pisałam już na ten temat w innym wątku.Moim zdaniem ztm okrada posiadaczy kart
      miejskich. Moja działa w strefie miejskiej po za jest nieaktywna. Moim
      problemem jest to czy skasuję bilet zaraz po wejściu do SKM-ki za 4,80 (2,40 na
      miejską + 2,40 na odcinek podmiejski) i mam spokój przez całą trasę, czy też
      mam ochotę pilnować przystanku granicznego i skasować dodatkowo bilet za 2,40
      bo tyle kosztuje w strefie podmiejskiej a nie 4,80. Resztę trasy przejeżdżąjąc
      na kartę, która w miejskiej jest nadal lub już aktywna w zależnosci od kierunku
      jazdy. Albo niech otwarcie powiedzą, że dla frajerów co wykupili kartę miejską
      (czyli zasponsorowali np. na cały miesiąc lub kwartał ztm) bilet kosztuje nie
      4,80 a 7,20. Ponoć sprawą miał się zająć NIK ale nie wiem jakie są efekty.
      Chyba marne, bo dyskusja nadal trwa.
      A może by tak: wsiadam do skm-ki np. na powiślu,kasuję bilet za 2.40, który tak
      naprawdę zadziała dopiero na przystanku granicznym i w razie kontroli
      zobowiązana jestem okazać i kartę miejską i ten skasowany bilet. Pewnie trzeba
      by coś zmienić w ustawieniach sprawdzających karty (bo skoro nieaktywna, to
      skąd kanar ma wiedzieć, że tylko w strefie podmiejskiej a nie dlatego, że pusta
      lub jej wcześniej zapomniałam uaktywnić). szczególnie, że cena biletu nie
      zależy od długości trasy.
      Albo np. dodatkowe doładowanie karty na daną trasę. Wybieram trasę i dopłacam
      różnicę np. te 2,40 i karta na danej trasie jest aktywna, a ja nie muszę
      kasować dodatkowego biletu. To rozwiązanie dla tych co jeżdżą sporadycznie po
      za strefę miejską.
      A kanary niech lepiej łapią gapowiczów (dresiarzy i innych młodzieńców z
      przerostem formy nad treścią), bo to oni najczęściej nie płacą za przejazd.
      Pewnie, że nie wszyscy, ale to chyba chlubbne wyjątki potwierdzające regułę.
      • milenkaj Re: bilety 18.01.07, 11:26
        no właśnie boję się że kanar mnie przyluka jak kasuję bilet za 2,4 w ursusie i
        czepnie sie ze do ursusa jade na karcie a nie na bilecie kolejnym za 2.4

w pociagach ludzie jezdza np. na miesiecznym do ursusa a od ursusa na karcie i
        jest ok?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka