Gość: matrixowo IP: 192.193.245.* 12.01.07, 15:42 mam bilet 30dniowy miejski normalny, jade np skma z warszawy do piastowa i place 2,4 (tylko od urusua)czy 4,8zl?za cala trase? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yavorius Re: bilety 14.01.07, 10:29 A niby czemu, skoro już zapłacił za tę trasę posiadając kartę miejską? Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Re: bilety 14.01.07, 15:22 zadzwoń na informację ZTM, to ci tam dobitnie wytłumaczą, że jeśli jedziesz tylko od Ursusa do Piastowa zapłacisz 2,40, ale nie daj boże masz karte miejską i jedziesz z Warszawy, to musisz za trasę do Ursusa zapłacić dwa razy, co innego oczywiście jakbyś wysiadł w Ursusie i poczekał spokojnie na następne SKM, to wtedy za nie zapłacisz jedyne 2,40 paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: bilety 14.01.07, 17:40 okej, a jeśli wysiądę z tego skma i wsiądę ponownie? Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Re: bilety 17.01.07, 11:11 To Cię kanar może oskarżyć o oszustwo... to nie moje słowa, cytuję tylko info, jakie otrzymałam z informacji ZTM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrixowo Re: bilety IP: 199.67.203.* 15.01.07, 14:48 no właśnie tez sie spotkalam z opinia ze placi sie 4,8zl. szukam potwierdzenia w regulaminie. przeciez za trase miejska mam juz zaplacone biletem miesiecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZ Re: bilety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 01:49 4,80 i taka jest wykładnia ZTMu (kanar nie będzie się kłócić). Za to bez problemów i ceregieli można pojechać z kartą (ważną w pociągach Kolei Mazowieckich na terenie Warszawy) i biletem za 2,40 (za odcinek do 5km Ursus - Piastów) pociągiem Kolei Mazowieckich. Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: bilety 17.01.07, 20:39 Pisałam już na ten temat w innym wątku.Moim zdaniem ztm okrada posiadaczy kart miejskich. Moja działa w strefie miejskiej po za jest nieaktywna. Moim problemem jest to czy skasuję bilet zaraz po wejściu do SKM-ki za 4,80 (2,40 na miejską + 2,40 na odcinek podmiejski) i mam spokój przez całą trasę, czy też mam ochotę pilnować przystanku granicznego i skasować dodatkowo bilet za 2,40 bo tyle kosztuje w strefie podmiejskiej a nie 4,80. Resztę trasy przejeżdżąjąc na kartę, która w miejskiej jest nadal lub już aktywna w zależnosci od kierunku jazdy. Albo niech otwarcie powiedzą, że dla frajerów co wykupili kartę miejską (czyli zasponsorowali np. na cały miesiąc lub kwartał ztm) bilet kosztuje nie 4,80 a 7,20. Ponoć sprawą miał się zająć NIK ale nie wiem jakie są efekty. Chyba marne, bo dyskusja nadal trwa. A może by tak: wsiadam do skm-ki np. na powiślu,kasuję bilet za 2.40, który tak naprawdę zadziała dopiero na przystanku granicznym i w razie kontroli zobowiązana jestem okazać i kartę miejską i ten skasowany bilet. Pewnie trzeba by coś zmienić w ustawieniach sprawdzających karty (bo skoro nieaktywna, to skąd kanar ma wiedzieć, że tylko w strefie podmiejskiej a nie dlatego, że pusta lub jej wcześniej zapomniałam uaktywnić). szczególnie, że cena biletu nie zależy od długości trasy. Albo np. dodatkowe doładowanie karty na daną trasę. Wybieram trasę i dopłacam różnicę np. te 2,40 i karta na danej trasie jest aktywna, a ja nie muszę kasować dodatkowego biletu. To rozwiązanie dla tych co jeżdżą sporadycznie po za strefę miejską. A kanary niech lepiej łapią gapowiczów (dresiarzy i innych młodzieńców z przerostem formy nad treścią), bo to oni najczęściej nie płacą za przejazd. Pewnie, że nie wszyscy, ale to chyba chlubbne wyjątki potwierdzające regułę. Odpowiedz Link Zgłoś
milenkaj Re: bilety 18.01.07, 11:26 no właśnie boję się że kanar mnie przyluka jak kasuję bilet za 2,4 w ursusie i czepnie sie ze do ursusa jade na karcie a nie na bilecie kolejnym za 2.4 w pociagach ludzie jezdza np. na miesiecznym do ursusa a od ursusa na karcie i jest ok? Odpowiedz Link Zgłoś