Dodaj do ulubionych

co sadzicie o Chomiczowce?

20.01.07, 19:11
witam,
mam pytanie szczegolnie do tych z Was, ktorzy mieszkaja dluzej na
Chomiczowce.Kupilam mieszkanie przy ul.Kwitnacej (dalej niz blizej
cmentarza)teraz remontuje mieszkanie a pozniej przeprowadzka.Jak z
komunikacja,sklepami nocnymi,bezpieczenstwem.w bloku niestety mam zsyp.czy
macie robaki?czy krata na korytarzu cos wam daje?:)Dziewczyny a teraz do
Was:dobry salon pilates,aerobik niedaleko?yhm i moze ktos mieszka wysoko?ja
bede na 14 pietrze?wady i zalety poprosze bo ja do tej pory na 2:)drobna roznica:D
za ewent.zalety z gory dziekuje bo czesc moich znajomych jak mowie o 'Chomiku'
kreci nosem...:(
Obserwuj wątek
    • konisko_wielkie Re: co sadzicie o Chomiczowce? 30.01.07, 11:36
      jeszcze nie wiem ale sie przejade to wam powiem
      • agular Re: co sadzicie o Chomiczowce? 04.02.07, 20:57
        Chomiczówka to naprawdę wspaniałe osiedle, wiec naprawde nie ma sie czym
        martwic, jest tu jak na owe czasy bardzo bezpiecznie, sklep nocny jest zaraz w
        osieglu przy duzym sklepie Globi. Połączenia autobusowe też są dobre bo jest
        duzo linii. 2 Hipermarkety w pobliżu wiec narzekac nei wolno :). Dużo dzieci na
        osiedlu ( to wiadomosc jak jestes mamą :))) Generalnie blisko do lasu co
        napewno wiosną bardzo docenisz. Jesli chodzi o aerobic to jest super na
        P.Nerudy w takim duzym budynku. Tam gdzie administaracja tylko z boku.
        Wielu ludzi chciałoby miec to szczescie i mieszkac na tym osiedlu wiec kupno tu
        mieszkania to naprawde dobry zakup :)
    • grodek75 Re: co sadzicie o Chomiczowce? 04.02.07, 23:52
      Na Chomiczówce zamieszkałem w 1978r. i mieszkałem tam ponad 20 lat (na Marii
      Dąbrowskiej). Przez ostatnie 7 lat miałem przerwę (daleko się nie
      wyprowadziłem, bo na Sady Żoliborkskie), a teraz znowu kupuję mieszkanie na
      Chomiczówce (też na Kwitnącej). Są oczywiście osoby, które wieszają psy na tym
      osiedlu, ale najczęściej są to ci którzy nigdy tam nie mieszkali. Nigdy nie
      spotkało mnie tam nic złego, o żadnej porze dnia czy nocy. Komunikacja już
      teraz jest bardzo dobra, a za chwilę nieopodal będzie jeszcze metro. Co do
      zsypów to zawsze były bloki gdzie robactwo było i były takie gdzie nigdy się
      nie pojawiały. Jeżeli chodzi o sklepy to obok domu masz GLOB-usa, Leclerc`a,
      bazarek, a nieopodal Carrefour`a (nie wiem czemu ale wolę go od Leclerc`a). Pod
      nosem poczta, banki, przychodnia, przedszkola, etc. Tak więc infrastruktura
      jest bardzo dobra. Żonę też mam z Chomiczówki i sobie chwalę :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka