teofil.awers 09.02.07, 12:14 Jutro, w sobotę (10.02), o godz. 12, spotykamy się pod Ministerstwem Środowiska (ul. Wawelska 52/54). Pokażmy tym wałom, że się na ich barbarzyństwo nie zgadzamy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mary a wała, ja mam w d... rozpudę IP: 217.153.205.* 09.02.07, 12:25 Powinni te chaszcze zabetonować, kormorany i inne bociany odstrzelić i wypatroszyć i zrobić drogi, miasta, hotele i burdele dla LUDZI. Co to k... jest, żeby ptastwo i rybstwo przeszkadzało LUDZIOM!? A wogóle to co kogo w Warszaweie obchodzi jakas tam ROZPŁUDA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawianka Re: A tobie to chyba mózg ktoś zabetonował.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 13:46 Ciebie powinni odstrzelić, wypatroszyć. wypchać sianem i postawić na głównym skrzyżowaniu jako drogowskaz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary ale dlaczego? IP: 217.153.205.* 09.02.07, 14:45 Co mnie mogą obchodzić jakieś ptaki i szuwary 500 km ode mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: ale dlaczego? 09.02.07, 15:57 Bo następny może być piękny las koło ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: a wała, ja mam w d... rozpudę 09.02.07, 15:59 Gość portalu: Mary napisał(a): > Powinni te chaszcze zabetonować, kormorany i inne bociany odstrzelić i > wypatroszyć i zrobić drogi, miasta, hotele i burdele dla LUDZI. Jesteś jak rozumiem pierwszą kandydatką do tego ostatniego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyzio Re: a wała, ja mam w d... rozpudę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 19:37 Gość portalu: Mary napisał(a): > Powinni te chaszcze zabetonować, kormorany i inne bociany odstrzelić i > wypatroszyć i zrobić drogi, miasta, hotele i burdele dla LUDZI. Co to k... > jest, żeby ptastwo i rybstwo przeszkadzało LUDZIOM!? A wogóle to co kogo w > Warszaweie obchodzi jakas tam ROZPŁUDA. Rynsztok i warcholstwo. Zniknij maro! -- Zyzio, pogromca głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
ritzy Mozecie na mnie liczyc 09.02.07, 14:28 Przyjde. Namowie tez dwoch znajomych gejow, trzech z mlodziezowki SLD, kilka cziliderek antyglobalistycznych i pol krytycznej masy cyklistow chodnikowych. Jak zdaze, to moze uda mi sie sciagnac kilku zielonych z Berlina. Tez zreszta gejow. Damy tym biurokratom popalic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Jutro pikieta przeciwko budowie w Dolinie Ros 09.02.07, 15:58 Zmiana nazwy z Ministerstwa Ochrony Środowiska na Ministerstwo Środowiska była jak widać symptomatyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do ekologów Re: Jutro pikieta przeciwko budowie w Dolinie Ros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 12:03 Proszę pomieszkać kilka lat w Augustowie i powdychać "świeżego" powietrza generowanego przez tiry, to by wam sie odechciało protestować. Jakoś w Wyborczej nie piszą, że alternatywny projekt trasy lansowany przez ekologów spowoduje wysiedlenie ludzi z okolicznych wiosek. Ale to nieważne - byle tylko mieszkającym w Warszawie ekologom, którzy parę razy w roku przyjeżdzają podziwiać bagna Rospudy nie psuła widoku estakada. Sam jestem za ochroną środowiska, ale nie za cenę ludzkiego nieszczęścia i rozwoju regionu. Z tego co wiem, to paradoksalnie, właśnie budowa jak najkrótszej trasy pozwoli na pogodzenie z jednej strony potrzeby ochrony środowiska, a z drugiej potrzebom społeczeństwa. Jeden tylko fakt - przecież droga wytyczona przez ekologów jest o wiele dłuższa, więc i trucia spalinami będzie więcej, a po drugie, to trasa proponowana przez ekologów i tak przecina dolinę Rospody - tylko o wiele wyżej. Wszystko powariowało - brak zdrowego rozsądku - przecież to nie będzie tama w Asuanie, która zaburzy równowagę eokologiczną, tylko zwykła estakada która przejdzie ponad bagnami! P.S. Jak ekolodzy tak dbają o ochronę środowiska, niech przyjeżdzają na Podlasie rowerami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: Jutro pikieta przeciwko budowie w Dolinie Ros 10.02.07, 12:26 Wszystko byłoby pięknie i przyznałbym Tobie rację, gdyby nie pewien drobiazg... Wariant "rządowy" (białostocki), nie jest znacząco krótszy od "ekologicznego" (łomżyńskiego), a jest znacznie droższy, ze zwględu na technologie, które trzeba zastoować przy budowie w Dolinie Rospudy, po drugie, w obu wariantach Augustów zyskałby obwodnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek 26311 Re: Jutro pikieta przeciwko budowie w Dolinie Ros IP: *.proxy.aol.com 10.02.07, 16:55 przeciez tu chodzi o forse,jak ekolodzy dostana w lape to i buzie zamkna. Za komuny rzad zdecydowal i nikt o ekologach nie slyszal. Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: Jutro pikieta przeciwko budowie w Dolinie Ros 10.02.07, 17:46 >przeciez tu chodzi o forse,jak ekolodzy dostana w lape to i buzie zamkna. Za >komuny rzad zdecydowal i nikt o ekologach nie slyszal. A o akcjach przeciwko budowie elektrowni w Żarnowcu słyszałeś, o akcji "Ochronić Karkonosze" organizowanej przez SPCzS (broń Boże nie lewaków). Pewnie, że chodzi o kasę. Będzie to nadroższa obwodnica w dziejach Świata- 530 mln. Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: Jutro pikieta przeciwko budowie w Dolinie Ros 10.02.07, 20:06 ja za to słyszałem o akcjach: 1. przeciw budowie tamy w Czorsztynie: dużo było fajnej zadymy i tylko... mały fakt - że zaraz po oddaniu tej tamy była na Podhalu duża powódź i ta tama obroniła wiele ludzkich istnień, zapobiegła wielu ludzkim tragediom 2. było oj było przykuwanie się do drzew na budowie autostrady w okolicy Góry Św. Anny, autostrada tamtędy biegnie i... nic biegnie i już 3. ustalanie przebiegu jakiejś trasy to ok. 10 lat - wykupy, protesty itd. gdzie Wasze pięknoduchowskie towarzystwo było wtedy? gdzie argument, że ci ludzie z 2 strony - niby urzędnicy reprezentują nas, obywateli i muszą pogodzić wszystkie za i przeciw, wybrać OPTYMALNY ze wszechmiar wariant? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komagane Re: Jutro pikieta przeciwko budowie w Dolinie Ros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 20:57 Protesty ekologów i innych społeczników przeciwko niszczeniu doliny Rospudy trwają juz dobre kilka lat. Pisma, uwagi do planów, projektów, koncepcji, postepowań... Tyle że na tym etapie media sie nie interesują, więc tym łatwiej te protesty i uwagi ignorować. A kiedy juz wojewoda czy rząd zabrną w złą, szkodliwą decyzję, to uważają za punkt honoru, żeby sie broń Boże nie wycofać. Upierają sie jak dzieci w piaskownicy, jak osły na moście. Najprawdopodobniej kryje sie za tym jednak czyjas kasa, czyjś interes życia. Może by CBA zbadało drugie dno decyzji lokalizacyjnych niszczących dolinę Rospudy? Kto tam kupił grunt po 50 gr za m2 i chce postawić inwestycję z wjazdem na trasę, na którym zyska stukrotnie? Może by GDDKiA zabrało sie wreszcie za przygotowanie alternatywnego przebiegu trasy, zamiast tracić cenny czas na jałowe spory o drogę, która nie ma prawa powstać w tym miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: Jutro pikieta przeciwko budowie w Dolinie Ros 10.02.07, 22:30 > A kiedy juz wojewoda czy rząd zabrną w złą, szkodliwą decyzję, to uważają za > punkt honoru, żeby sie broń Boże nie wycofać. Upierają sie jak dzieci w > piaskownicy, jak osły na moście. Najprawdopodobniej kryje sie za tym jednak > czyjas kasa, czyjś interes życia. ależ tak kasa moja, pani, Pana ludzie nie dajmy im pięknoduchom wszystkiego rozwalać, upierajcie się państwo urzędnicy, gonić tę bandę, przecież za tym wszystkim i owszem kryje się 10 letnia procedura, gdzie na pewnym etapie protesty są rozpatrywane i uwzględniane lub odrzucane, to było kilka lat temu teraz ta decyzja jest już prawem zaczęcie tego od nowa to kolejne 10 lat rozpatrywania innych protestów, wykup terenów etc. nie dajmy się zwariować Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Jutro pikieta przeciwko budowie w Dolinie Ros 11.02.07, 09:23 Gość portalu: Do ekologów napisał(a): > Proszę pomieszkać kilka lat w Augustowie i powdychać "świeżego W Warszawie bardziej śmierdzi. Ale nikt nie postuluje budowy drogi szybkiego ruchu przez środek Lasu Kabackiego. Wariant omijający RDolinę Rospudy jest tańszy i można na niego otrzymać dotacje z unii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekolog z Suwałk Ratujcie bobry żyjace nad Wisłą w Warszawie !!! IP: *.chello.pl 10.02.07, 22:13 Budowa jeszcze jednego mostu na Wiśle pomiędzy Białołęką a Bielanami wykluczona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mickey Re: Ratujcie bobry żyjace nad Wisłą w Warszawie IP: *.aster.pl 10.02.07, 23:56 www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=31279 Polska jest "niestety" w Unii, tzn. w cywilizowanym swiecie.. Zamiast szybko projektowac obwodnice alternatywna, jak dzikie barany upieramy sie przy jednej slusznej trasie. 10 lat zajmie przygotowanie zmienionego przebiegu trasy? "Ha ha ha". Za tyle lat to mozna wybudowac autostrade przez cala Europe.. Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: Ratujcie bobry żyjace nad Wisłą w Warszawie 11.02.07, 01:27 bardzo mi przykro ale nie tylko w Polsce wszystkie te procedury trwają ok. 10 lat nie należy tego mylić z samą budową bo to trwa 1-2 sezony ale: 1. prace archeo 2. negocjacje nt. przebiegu z mieszkańcami, ekologami, samorządami 3. prace projektowe 4.tzw. montaż finansowy nie tylko u nas w Niemczech np. też to tyle trwa tzn. od momentu podjęcia decyzji o potrzebie budowy do przejechania nową trasą i b. dobrze bo czasu jest dosyć aby wszystko sobie dobrze przemysleć i przekonsultować ale jak potem kto wychodzi na plac boju i macha flagą choćby i ekologiczną to już tylko na niego trzeba wysłać ochroniarzy jak było przy budowie A4 w okolicach Góry Świętej Anny nauczcie się tego wreszcie pp. ekolodzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekolog Re: Ratujcie bobry żyjace nad Wisłą w Warszawie IP: *.chello.pl 11.02.07, 01:54 Nie bardzo wiem czego mamy się uczyć, protest w tej sprawie trwa już od wielu lat, ale łamanie prawa zaczęło się już dawno (któryś z poprzednich wojewodów był już aresztowany w związku z tą sprawą). O proteście zrobiło się ostatnio po prostu głośniej, bo procedura weszła w decydującą fazę. Poza tym też coraz więcej organizacji się w to angażuje i nagłaśnia rzecz w mediach oraz dociera do instytucji UE, skoro droga prawna w Polsce jest jedynie teorią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Ratujcie bobry żyjace nad Wisłą w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 11.02.07, 10:36 czy ekolog to jest taki gosc,ktory w imie ochrony ptaszkow i zabek proponuje wysiedlanie ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mickey Re: Ratujcie bobry żyjace nad Wisłą w Warszawie IP: *.aster.pl 11.02.07, 13:55 W spoleczenstwach zacofanych czlowiek jeszcze wciaz "konkuruje" ze zwierzetami o teren. W cywilizacjach rozwinietych sa tworzone warunki do wspolistnienia roznych gatunkow zwierzat i ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DA Re: Ratujcie bobry żyjace nad Wisłą w Warszawie IP: *.augustow.mm.pl 15.02.07, 13:08 No właśnie " nie bardzo wiemy czego...(chcemy)" Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Ratujcie bobry żyjace nad Wisłą w Warszawie 15.02.07, 14:08 www.greenpeace.org/poland/kampanie/via-baltica-nie-t-dy-droga/wy-lij-list-do-prezydenta-i-pr Odpowiedz Link Zgłoś