Gość: obciachowy IP: *.tvk.torun.pl 19.02.07, 22:52 img211.imageshack.us/img211/3418/niggaplz3aa.jpg nie trzeba slow... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mikołaj O Rospudę walczymy do końca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 23:02 Niech żyje Republika Rospudy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krasnolud Niech żyje IP: *.aster.pl 19.02.07, 23:08 szyszkownik Kikujadek. Odpowiedz Link Zgłoś
yoghurt O Rospudę walczymy do końca 19.02.07, 23:57 Ludziom wspierającym rozwój podlasia przypominam że znakiem poparcia dla tej inwestycji jest pomarańczowa wstążka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jorge Re: O Rospudę walczymy do końca IP: 193.109.212.* 20.02.07, 15:16 Koszerna zrobi wszystko zeby ukluc dzisiejsze wladze. Ciekawe, gdyby decyzje te podjelo UW to czy GW tez taka charda by byla. Oj co ja gadam !!! Przeciez juz rzadzili i ninie zrobili, jak zreszta cala skamlaca opozycja. Odpowiedz Link Zgłoś
scoia Re: O Rospudę walczymy do końca 20.02.07, 01:15 Mam wrazenie, ze tej inwestycji nic nie zatrzyma. Nikogo nie obchodzi to co UE ma do powiedzenia. Dlaczego ? Bo to nie ci, ktorzy to wymyslili beda za to placic, tylko my wszyscy. A ekologia ? Pies ja tracal. Zalejmy Mazury betonem. Wyrownajmy Tatry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Spadajcie ekolodzy i róbcie ZOO na księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 08:52 Jakby wam zaproponowali wasz przebieg trasy to też byscie protestowali, bo to zagrażałoby innej rosiczce muchołówce, a brak tej drogi zagraża mieszkańcom Augustowa, dlatego NIE DLA ZIELONYCH WSTĄŻEK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Spadajcie ekolodzy i róbcie ZOO na księżycu IP: *.whb.pl 20.02.07, 09:50 wstążeczka wylądowała w koszy !! Mam do ekologów tylko jedno do powiedzenia: Spieprzajcie dziady !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggus Re: Spadajcie ekolodzy i róbcie ZOO na księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 10:17 A kiedy jusz wybetonujecie wszytko, i kiedy wytniecie ostatnie dzrewo, pod pozorem bezpieczeństwa, rozwoju, i takich tam, pozostanie wam nauczyć się oddychac beztlenowo... hahaha a wasze przyszłe pokolenia podziękuja wam za rozsadek i umiar w eksploatacji planety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoolog Re: Spadajcie ekolodzy i róbcie ZOO na księżycu IP: *.aster.pl 20.02.07, 16:16 Jak mieszkańcy Augustowa będą mniej pili to nie beda wpadać pod ciężarówki. Życie w mieście jest uciążliwe, trzeba się przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studio Re: O Rospudę walczymy do końca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 10:23 W sprawie Rospudy popieram ekologów. Co do TIRów na tory wyrażam co najmniej zdziwienie że ekolog propaguje rozwiązanie które tak do końca ekologiczne nie są ale to wymaga sprawdzenia przez zainteresowanego a tu już ekologo się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chcę żyć Re: O Rospudę walczymy do końca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 11:15 Mam propozycję, zeby wszyscy pseudo-ekolodzy (szczegolnie ci, ktorzy wymuszaja haracze od inwestorow i ci, ktorzy blokuja budowe wszystkich mozliwych drog z uwagi na wyjatkowo ciekawe skupiska zaby zielonej), geje (pedaly, pedryle itp), radykalni wegetarianie, lesbijki (oprócz tych ładnych) i wszelkie inne talatajstwo - nie oni do kupny przypna sie lancuchami do drzew w dolinie Rospudy na trasie przejazdu buldozerow. Najlepiej w strojach maskujacych. Goraco zachecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb A ja proponuję udać się do centrum handlowego IP: *.crowley.pl 20.02.07, 11:36 Tam pewnie się najlepiej czujesz. Koniecznie swoją nową skodą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jorge Re: O Rospudę walczymy do końca IP: 193.109.212.* 20.02.07, 15:20 Widzialem w TV jak ci "ekolodzy" przygotowywali sie w Rospudzie do blokady. Narobili tyle zametu, ze zwierzeta spieprzaly, nie wspominajac o niszczeniu drzew, na ktorych siedza i oplataja roznymi linami. Pajace... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Jeszcze raz NIE dla ZOO w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 11:59 Państwo ekolodzy, jeszcze raz protestuję przeciwko waszemu protestowi, bo nie chcę żyć w kraju z którego waszymi rękami zrobiono ZOO i skansen do oglądania dla innych nacji. Jedźcie protestować gdzie indziej na zachód najlepiej, Polsce potrzebny jest rozwój, zrównoważony oczywiście, a wy oprotestowujecie wszystko co się da. Ja będę miał obwodnicę 50 metrów od swoich okien i trudno, takie życie - innych wygoda mój hałas, bo wiem, ze ta obwodnica jest potrzebna miastu. Odpowiedz Link Zgłoś
tumefaciens Re: Jeszcze raz NIE dla ZOO w Polsce 21.02.07, 11:56 na prawdę mi pana żal...mam nadzieję tylko że się pan nie rozmnaża bo bardziej niż takiego zabetonowanego mózgu żal mi tych biednych dzieci które na świat sprowadzają takie bezmyślne typy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggus Re: Jeszcze raz NIE dla ZOO w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 12:13 Widze że szanowny Pan węszy niezły interes zwiazany z obwodnicą, pewnie ustawi bude z grochówką i bedzie handlował salmonella lub czyms takim. I po co te złośliwości do ekologów, którzy notabene walcza o Pana przyszłość i przyszłość biedynch Pana pociech... jak jusz Pan wybetonuje wszystko i powycina ostanie dzrewa, bandzie Pan mógł sobie wybetonować swój kurchanik ku czci wymarłego gatunku. pozdrawiam ;p Odpowiedz Link Zgłoś
hiszpan444 O Rospudę walczymy do końca 20.02.07, 12:16 Precz z Rospudą i Rasputinem! Niech żyją autostrady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Czemu nie walczą tak o ludzi, którzy muszą żyć IP: 193.30.160.* 20.02.07, 13:09 w smrodzie, hałasie i nie mogą normalnie przejść przez ulicę ? Czy ludzie to już nie ekologia ? Przecież wiadomo, że zmiana trasy to 10 lat w plecy. Proponuję, że skoro ekolodzy blokują to niech zagwarantują wyznaczenie innej trasy, załatwią pozwolenie na budowę, środki z unii i inne formalności w przeciągu nawet 1 roku. Jeśli nie to trasę będą budować tam gdzie jest wyznaczona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raspuda4ever Re: Czemu nie walczą tak o ludzi, którzy muszą ży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 13:18 Przeciez UE i tak nie da grosza na droge wytyczona wg tej trasy, wiec po co sie upierac i po trupach dazyc do celu? A moze ktos po prostu chce zarobic gruba kase bo zainwestowal w ziemie jakies 10 lat temu i chce to teraz sprzedac z duzym zyskiem panstwu? Moze warto by sie zainteresowac kto tak na prawde zarobi na tej trasie i dlaczego tak bardzo niektorym zalezy aby nic nie zmieniac? Nie liczy sie niezgodnosc z prawem UE ani wysokie kary ani tym bardziej ochrona srodowiska i zachowanie czegos dla przyszlych pokolen. Jesli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kase... a tu chyba musi chodzic o duza kase... Odpowiedz Link Zgłoś
tokida Obecny wariant obwodnicy jest optymalny. 20.02.07, 14:18 Nie ma żadnego spisku! Żadnych lewych interesów! Wybrano po prostu najlepszy wariant wsród złych, bo innych nie było. Trudno Wam to zakute ekologiczne łby pojąć?! Rozpowszechniacie kłamstwa o karach z Unii, o wszechobecnej lewiźnie, tyle, że nie macie na to żadnych dowodów. Jedno co pewne to to, że jeśli zablokujecie budowę drogi skażecie kolejnych ludzi na śmierć pod kołami TIRów i tysiące Augustowian na smród, spaliny i hałas przez co najmniej 10 następnych lat. Chce się aż brzydko napisać: wsadźcie sobie te wasze zielone wstażęczki.... Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Tez oszolomy??? 20.02.07, 14:52 Świat IAR, msu /14:36 UE żąda wstrzymania prac w Dolinie Rospudy Dolina Rospudy TVN24 Komisja Europejska zażądała od polskiego rządu decyzji o wstrzymaniu prac w Dolinie Rospudy, którędy ma przebiegać obwodnica Augustowa. List w tej sprawie jeszcze dziś wyśle do Warszawy unijny komisarz do spraw środowiska. Stavros Dimas powiedział na konferencji prasowej, że jeśli Polska nie postąpi zgodnie z prośbą Komisji, wtedy ta zwróci się do Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości, by zmusił Polskę do wstrzymania prac. Będzie to oznaczać przyspieszenie procedury karnej przeciwko Warszawie, co może zakończyć się wielomilionowymi karami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggus Re: Obecny wariant obwodnicy jest optymalny. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 14:55 No to wiadomo kto chce zarobić na tej budowie, ile drogi(a) Tokida zarobisz na tej inwestycji, a może planujesz tam wybudować stacje benzynową lub coś innego... ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Mi Re: O Rospudę walczymy do końca IP: *.aster.pl 20.02.07, 14:59 Zacietrzewieni zwolennicy obwodnicy! Przypominam, ze nie ma kwestii: obwodnica albo jej brak. Pytanie brzmi: którędy? Przeciwnicy budowy trasy w jej obecnym kształcie są zwolenikami jej alternatywnego przebiegu, omijającego cenne torfowiska. I tyle. Nie dajcie się manipulować rządowej propagandzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jorge Re: O Rospudę walczymy do końca IP: 193.109.212.* 20.02.07, 15:19 Rozmawialem z wieloma obiektywnymi osobami znajacymi sie na ochronie przyrody i pukaja sie w glowe dla tej calej "ekologicznej" kampanii. Rozumiem, ze trzeba wyludzic jakas kase od rzadu i ze Koszerna to wspiera ale zeby tak na chama, na wydre ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: O Rospudę walczymy do końca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 15:44 Zeby przejechac 100 km polskimi drogami narazam zycie swoje, rodziny, innych kierowcow i mieszkancow wioch, przez ktore przejezdzam, a do tego trace jakies 2-3 godziny. Jezdze po wyboistych niby drogach, przez srodki jakichs wsi, zmuszony do wyprzedania TIRow i maluchow. Co prawda nie ma obwodnic i inwestycji na duza skale, ale swierszczyk polny ma optymalne warunki do cwierkania. Zeby wyskoczyc na narty, musze jechac do Austrii lub Wloch (trase rozkladam na dwa dni, bo przez polskie "drogi" przedzieram sie prawie caly dzien, pozniej to juz przyjemnosc) - a czemu? Bo na Kasprowym trzeba stac w kolejce 3,5-4h, bo ekolodzy zablokowali rozbudowe kolei linowej (chronimy swistaki). Do cholery, w tym kraju jest ciezko zyc, a jacys debile jeszcze to zycie utrudniaja. Do was, wy niedopieszczeni ekolodzy: wyniescie sie ze swoimi protestami do krajow, ktore stac na takie glupoty jak ochrona kornikow czy trzmiela. W Polsce na razie potrzebna jest ochrona ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Po co komu to bagno IP: 87.105.164.* 20.02.07, 16:18 Trzeba rozwijać nowoczesną infrastrukturę a nie chronić jakieś bagna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta 25 groszy za metr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 19:48 Wstążeczkę można kupić nawet za 25gr za metr ;) Odpowiedz Link Zgłoś