Gość: renegenerat IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 29.04.03, 03:26 Dziekujemy, panie Kaczynski. A z przebudową domów poradzimy sobie bez pańskiej światłej pomocy. tj: namawiam do obywatelskiego nieposłuszeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mike Re: Brak statutu paraliżuje Warszawę IP: *.proxy.aol.com 29.04.03, 04:12 Wybraliscie sobie Kaczora to macie. Co macie ? B U R D E L ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeżyk Burdel wcale dobrze, IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.03, 06:05 Gość portalu: Mike napisał(a): > Wybraliscie sobie Kaczora to macie. Co macie ? B U R D E L ! Wcale dobrze, bo BURDEL z tego co wiadomo to przedsiębiorstwo bardzo dobrze zorganizowane, publicznie użyteczne i przynoszące dochody oraz zadowolenie klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Burdel wcale dobrze, IP: *.158.189.63.Dial1.NewYork1.Level3.net 29.04.03, 06:07 Gość portalu: jeżyk napisał(a): > Gość portalu: Mike napisał(a): > > > Wybraliscie sobie Kaczora to macie. Co macie ? B U R D E L ! > > Wcale dobrze, bo BURDEL z tego co wiadomo to przedsiębiorstwo bardzo dobrze > zorganizowane, publicznie użyteczne i przynoszące dochody oraz zadowolenie > klientów. Bardzo celna uwaga, niestety nie to mialem na mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Panie Kaczyński, umiesz pan tylko niszczyć IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.04.03, 06:39 a nic budować. Choć nie jestem zwolennikiem SLD, to w nosie mam pańską nienawiść do tej formacji. Myślałem , że coś pan potrafisz zbudować, a tu tylko bałagan i niekomeptencja. Jak zwykle po tej stronie sceny politycznej. Potraficie tylko nienawidzieć, nawet samych siebie. Ja już panu dziekuję, mojego głosu juz pan nie dostaniesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edeck Re: Brak statutu paraliżuje Warszawę IP: *.telia.com 29.04.03, 08:31 Szeryfie dziekujemy! Tak to jest gdy wyborcy uwierza populiscie. Mam nadzieje ze kiedys doczekamy sie odpowiedzialnych politykow, rzetelnie wykonujacych zadania publiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ariels Re: Brak statutu paraliżuje Warszawę 29.04.03, 08:50 Hm, to nie tyle brak statutu, co niechęć Kaczora do dzielenia się władzą, no a przede wszystkim chorobliwy wręcz brak zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zw Re: Brak statutu paraliżuje Warszawę IP: 213.77.11.* 29.04.03, 08:37 Mieszkam w byłej gminie Białołęka, jeszcze nic nie usiłowałam załatwić w urzedzie (uff!), ale juz widzę efekty ustawy. Do tej pory jak sie drogi rozjerzdżały (na Białołęce wile jest ulic, takich bardziej polnych) to je gmina wyrównywała, były jakies plany utwardzenia niektórych, teraz doły są od kilku miesięcy przejechać się nie da, plany utwrdzenia poszły sie gryźć, a Prezydent skupia władzę, rozprawia się z ludxmi niezwiazanymi z jego frakcją polityczną, zwalnia ich i zatrudnia "swojaków" i prowadzi kampanie prezydencka oparta na szczuciu i nienawiści do "kosmitów". Czy w tym kraju zdarzy się wreszcie cud i ktoś zrobi coś pozytywnego, zamiast destrukcyjnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bandyta Re: Brak statutu paraliżuje Warszawę IP: 193.0.117.* 29.04.03, 09:43 Ustawa jak większość prtoduktów prześwietnego sejmu jest podrzędnego gatunku, ale dodana do prezydenta miasta cierpiącego na nieuleczalną manię widzenia wszędzie wokół (z wyjątkiem aktywu kaczorów) kryminalistów i dyletantów może mieć tragiczne skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Romanow, Urząd M.Gdańsk Re: Brak statutu paraliżuje Warszawę IP: *.gdansk.gda.pl / localhost 29.04.03, 08:48 Inwestorów serdecznie zapraszamy do Gdańska. Czekamy na Was. Macie priorytet w prowadzeniu spraw. Wiadomo bezrobocie, podatki, dobry obraz miasta. Jeżeli chcesz inwestować zadzwoń. Wiceprezydentem Miasta ds. Polityki przestrzennej i urbanistyki jest Pan Wiesław Bielawski 058 323 63 17. Dyrektorem Wydziału Polityki Gospodarczej i Integracji Europejskiej jest Pan Krzysztof Szczepaniak tel. 058 323 64 34. Jeszcze raz zapraszamy do 1005 letniego Gdańska. U nas zrobisz dobry biznes, dodatkowo czekają na Ciebie piękne morze, urocze wgórza, Kaszuby pełne jezior i jedne z piękniejszych w Europie miasto. Tak na marginesie. Pan Kaczyński to bardzo porządny i wiarygodny - człowiek i polityk. Najlepiej udowodnił to swoją 20 - letnią działalnością w opozycji demokratycznej. Za sprawy statutu, jego opracowania i zaproponowania Prezydentowi do podpisu, odpowiada Sekretarz Miasta. Może tu coś nie zagrało. Gdańsk - Warszawa wspólna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
ariels Re: Brak statutu paraliżuje Warszawę 29.04.03, 09:20 Gość portalu: Maciej Romanow, Urząd M.Gdańsk napisał(a): >> Tak na marginesie. > Pan Kaczyński to bardzo porządny i wiarygodny - człowiek i > polityk. Najlepiej udowodnił to swoją 20 - letnią działalnością > w opozycji demokratycznej. Za sprawy statutu, jego opracowania i > zaproponowania Prezydentowi do podpisu, odpowiada Sekretarz > Miasta. Może tu coś nie zagrało. > Gdańsk - Warszawa wspólna sprawa. > Statut m.st.Warszawy uchwala Rada Warszawy i prezydent nie ma kompetencji do jego podpisania. A z tego, co udało mi się zaobserwować to na linii Rada W-wy - Prezyden rzeczywiście nie bardzo się układa. Pzdr. dla Gdańska :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan.u To Sejm wypuścił taką ustawę, nie jeden Kaczor win IP: *.escom.net.pl 29.04.03, 09:02 ien. Panowie radni: Jak najszybciej statut (część spraw to pomoże rozwiązać) i wnioski do Sejmu o nowelizację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Romanow Re: Brak statutu paraliżuje Warszawę IP: *.gdansk.gda.pl / localhost 29.04.03, 10:01 Ariels. Oczywiście masz rację. Statut zatwierdza Rada Miasta Gdańska w konsultacji z Prezesem Rady Ministrów na wniosek ministra MSWiA. Najczęściej tworzą go radni z komisji Samorządu Terytorialnego (nazwy są odmienne w różnych miastach)ale konsultują się z Prezydentem, a w jego imieniu powinien to robić Sekretarz (po prostu przygotować mu do konsultacji jego wersję, o to mi chodziło). Ooczywiście to, że Prezydent nie jest bezpośredni zangażowany w ustanowienie statutu miasta, tylko uwairygodnia moją dobrą opinię o Panu Lechu Kaczyńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ltw Re: Brak statutu paraliżuje Warszawę IP: 213.77.11.* 29.04.03, 11:08 Gość portalu: Maciej Romanow napisał(a): > Ariels. Oczywiście masz rację. Statut zatwierdza Rada Miasta > Gdańska w konsultacji z Prezesem Rady Ministrów na wniosek > ministra MSWiA. Najczęściej tworzą go radni z komisji Samorządu > Terytorialnego (nazwy są odmienne w różnych miastach)ale > konsultują się z Prezydentem, a w jego imieniu powinien to robić > Sekretarz (po prostu przygotować mu do konsultacji jego wersję, > o to mi chodziło). > Ooczywiście to, że Prezydent nie jest bezpośredni zangażowany w > ustanowienie statutu miasta, tylko uwairygodnia moją dobrą > opinię o Panu Lechu Kaczyńskim. nie jest osobiście zaangażowany? dobre sobie, on ręcznie steruje całym miastem i nie chce dawac pełnomocnictw stąd cały problem, o czym komentowany artykuł wyraźnie wspomina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Brak statutu paraliżuje Warszawę IP: *.crowley.pl 29.04.03, 18:28 Dlaczego opinia publiczna nic nie wie co wyprawia w Warszawie ekipa Kaczyńskiego? Oni trenują na żywym organiżmie miasta, w wielu dziedzinach już doprowadzili do sytuacji takiej, że odrobienie zaległości potrwa miesiącami a może latami. Gdzie są dziennikarze, gdzie jest opozycja - czy rzeczywiście jest prawdą że wszyscy którzy mogliby coś sensownego zrobić czekają na upadek miasta a przy okazji kompromitację Kaczyńskich? Jako mieszkaniec Warszawy nie godzę się na taką bierność. Jest to zwykła, ordynarna rozgrywka polityczna kosztem miasta i jego mieszkańców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acj Re: Brak statutu paraliżuje Warszawę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.03, 18:31 skonczyl sie czas łapuwek i bardzo dobrze!!! Tak trzymac panie Prezydencie Kaczyński!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archie Brak statutu przez pół roku... IP: *.acn.pl / 10.69.3.* 29.04.03, 18:48 ... po wyborach, to skandal ! Ekipa, w której aż gęsto jest od prawników, powinna mieć wstępny projekt statutu przygotowany jeszcze w okresie kampanii wyborczej, skoro siegała po władzę w Warszawie. To jest zbyt poważna sprawa, żeby się nią bawić kosztem miasta i jego mieszkańców ! Nie jest prawdą, że projekt statutu zależy przede wszystkim od rady miasta czy też jej komisji. Prezydent może też taki projekt sporządzić, a coś nie słychać, żeby był z tym gotowy. Najprawdopodobniej Prez. Kaczyński zwlekał z tym do absolutorium i uchwalenia budżetu, bo do tego byli mu potrzebni radni z placformy łobywatelskiej. Gdyby pokazał wcześniej swój projekt, w którym nic nie daje dzielnicom, w których naiwniacy z placformy tak walczyli o stołki, to prawdopodobnie koalicja PiSiu z placformą by się rozleciała i nie było by ani budżetu ani absolutorium. A to że brak statutu paralizuje działalność miasta, to nikogo nie obchodzi - najważniejsze jest utrzymanie się na stołku. Inna sprawa, że wszystkiemu winni sa wyborcy: trzeba było tak głosować, żeby PiS miał pełną władzę w W-wie i nie był skazany na koalicyję z placformą, to wtedy rada miasta przegłosowały by grzecznie każdy pomysł prezydenta i pewnie jaki - taki statut Warszawa już dawno by miała. No, chyba, żeby go premier nie zatwierdził, ale wtedy można by było wszystko zwalić na komucha i też byłoby dobrze ... a tak, to trzeba się dogadywać z placformą a nawet dodatkowo umizgiwać do Michnika,(może wtedy Wybiórcza nie będzie już tak surowo i pryncypialnie chłostać samorządu w-skiego), co pięknie i publicznie, bez żadnego wstydu odstawiał po starej znajomości wiceprezydent Urbański dzisiaj w Agorze, an otwarciu wystawy pomysłów nie do zrealizowania ... archie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 444 Re: Brak statutu paraliżuje Warszawę IP: *.acn.pl / 10.64.1.* 29.04.03, 21:36 A komu dawałeś łapówkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 444 Re: Brak statutu paraliżuje Warszawę IP: *.acn.pl / 10.64.1.* 29.04.03, 21:39 Gość portalu: acj napisał(a): > skonczyl sie czas łapuwek i bardzo dobrze!!! > Tak trzymac panie Prezydencie Kaczyński!!! A komu dawałeś łapówkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acj NARESZCIE KONIEC Z ŁAPÓWKAMI !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.03, 18:34 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1235 Re: Brak statutu paraliżuje Warszawę IP: 80.48.27.* 29.04.03, 18:50 Ludzie , czyście poszaleli , pamięć przestala działać ?! To przecież znana i lubiana , sympatyczna koalicja PO i SLD Przy poparciu PSL uchwaliła ustawę warszawską , licząc najprawdopodobniej na sukces w wyborach samorządowych i pełnię niczym nie skrępowanej władzy. Oczywiście denerwuje mnie , że wiele spraw stanęłło w miejscu , że największą dzielnicą w mieście rządzi facet z krainy jezior . I za politykę kadrową mam pretensje do prezydenta , ale tam gdzie przestrzega prawa , które przecież obowiązuje, należy mu się szacunek . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariels Re: Brak statutu paraliżuje Warszawę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.03, 19:22 POkaż mi, gdzie przestrzega prawa, tylko bardzo proszę o niepodawanie przykładów walki z korupcją. Czasem mam wrażenie, że on i jego ekipa nie mają zielonego pojęcia, co to jest Kpa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawer Kaczor olewa prawo!!! IP: *.chello.pl 30.04.03, 02:45 Gość portalu: ariels napisał(a): > POkaż mi, gdzie przestrzega prawa, tylko bardzo proszę o niepodawanie > przykładów walki z korupcją. > Czasem mam wrażenie, że on i jego ekipa nie mają zielonego pojęcia, co to jest > Kpa. Dokładnie Tak! Olewanie prawa widac na kazdym kroku! I przy wydawaniu decyzji administracyjnych i przy przejmowaniu GGKO bez wyroku sadowego i przy lekcewazeniu wyboru radnych Wawra i niepodpisaniu wbrew prawu umow z nowym zarzadem i w wielu innych sprawach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: Brak statutu paraliżuje Warszawę IP: *.chello.pl 30.04.03, 02:47 Gość portalu: 1235 napisał(a): Oczywiście denerwuje mnie , że wiele > spraw stanęłło w miejscu , że największą dzielnicą w mieście rządzi facet z > krainy jezior . Tak dla scislosci: Srodmiescie nie jest najwieksza dzielnica. Ludnoscoiwo najwiekszy jest Mokotow a terytorialnie Bialoleka. Srodmiescie ludnosciowo jest w srodku stawki a terytorialnie pod koniec. AQ to ze srodmiesciem rzadzi koles z Suwalk a w innych dzielnicach PiS posprowadzal ludzi z Sochaczewa itp. to skandal! Warszawa powinni rzadzic ludzie ktorzy ja znaja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1235 Re: Brak statutu paraliżuje Warszawę IP: 80.48.27.* 30.04.03, 11:44 Cieszę się , że moja wypowiedź wywołała taką gwąłtowna reakcję . Chodzi o to aby wszyscy uświadomili sobie , że wiele zależy od nas pod warunkiem , że nie "oleje " się demokracji i skorzysta się z prawa wyborczego . Dalej uważam , iż prezydent dziala zgodnie z ustawa warszawską uchwalona przez czerwonego i chłopów , wraz z kolegami z platformy. Nie wyobrażam sobie aby można było dowolnie przekazywać kompetencje dzielnicom . Oczywiście pozostaje pytanie najważniejsze : dlaczego prace nad statutem trwaja tak długo , dlaczego jest tak mało informacji na ten temat ? Jako mieszkaniec Warszawy mam obowiązek być o tym informowany. Jeśli jest to niekompetencja lub zła wola , to wtedy zgodze się z niektórymi głosami oburzonych . / dzięki nowemu ustrojowi Warszawy , osobiście też cierpię , czekając na zalatwienie banalnej sprawy w urzędzie dzielnicowym już trzeci miesiąc /Jedyna rada to dbać o swoje interesy już na etapie wyborów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1235 Re: Brak statutu paraliżuje Warszawę IP: 80.48.27.* 30.04.03, 11:54 jeszcze jedno : to co ,że Mokotów zamieszkuje więcej ludzi a Białołęka ma więcej kilometrów kwadratowych , ale to właśnie Śródmieście ma największe zagęszczenie tam występuje najwięcej problemów wszelkiego rodzaju , typowych dla wielkiego miasta . I właśnie dlatego dla przybysza z krainy jezior ta właśnie dzielnica jest największa . Odpowiedz Link Zgłoś
ariels Re: Brak statutu paraliżuje Warszawę 30.04.03, 15:16 12345 raz jeszcze proszę Cię o przykłady, gdzie Kaczor przestrzega prawa, poza oczywistymi kwestiami, że jeszcze nie strzela do ludzi i nie kradnie samochodów np. Pzdr. A. Odpowiedz Link Zgłoś