Dodaj do ulubionych

Rekolekcje dla ludzi

10.03.07, 08:46
Zastanawiające jak konsekwestnie Gazeta Wyborcza stara się wywrzeć wrażenie,
ze katolicyzm w Polsce to tylko margines. Tylk kogo państwo do tego chcecie
przekonać?
Obserwuj wątek
    • Gość: and Re: Rekolekcje dla ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 11:20
      Jak ja lubię takie pieprzenie. Przejrzyj sobie gazety człowieku. W "Wyborczej" o
      kościele pisze się najwięcej i najobszerniej, pomijając Gościa Niedzielnego.
      Poza tym gazeta nie jest od religijnej agitacji - od tego są ambony.
      • Gość: jdlo Re: Rekolekcje dla ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 12:26
        Gazeta jedynie che zauwazyc,ze w tym narodzie nie ma 100% katolikow, wielu
        mlodych ludzi nie chodzi do kosciola, mimo, ze byli ochrzczeni. Jak dla mnie
        gazeta chce jedynie pokazac, ze w Polsce tez wystepuje roznoeodnosc , chociaz
        nie na taka skale jak na zachodzie. Nie rozumiem wielkiego oburzenia. Moze
        neidlugo rzad wymysli mandaty za nei chodzenie do kosciola ;)
      • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Rekolekcje dla ludzi 11.03.07, 09:04
        Gość portalu: and napisał(a):

> Jak ja lubię takie pieprzenie.

Polecam się na przyszłość

Przejrzyj sobie gazety człowieku. W "Wyborczej"
        > o
        > kościele pisze się najwięcej i najobszerniej, pomijając Gościa Niedzielnego.

No tu akurat nie masz racji, bo więcej jest w "Faktach i Mitach".

Trochę więcej jest
        > Poza tym gazeta nie jest od religijnej agitacji - od tego są ambony.

Pokaż mi jedno zdanie, w którym domagałem się od Gazety Wyborczej religijnej
        agitacji? Oj chyba w tym poście sobie odpowiadasz a nie mnie...

• Gość: Sergej - uczeń. Rekolekcje dla ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 12:57
      Artykuł wyjątkowo, że tak się wyrażę, sztuczny, a wręcz kiczowaty. Na tą "Szkołę
      Radości" nie przyszła połowa uczniów, a ci którzy już przyszli nie byli zbytnio
      radośni.
      • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Rekolekcje dla ludzi 11.03.07, 09:00
        Zastanawia mnie też czy Wielki Post jest akurat dobrym czasem na organizowanie
        "marszów radości". Zastanawia mnie też, czy organizatorzy "marszu radości"
        równie chętnie zorganizowaliby w kraju muzułmańskim "dni schabowego" w czasie
        Ramadanu.
      • Gość: ż Re: Rekolekcje dla ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 21:44
        Rekolekcje były zarówno dla liceum jak i gimnazjum i proszę nie pisać takich
        bzdur,że liceum nie ma z tym nic wspólnego.
        Uważam,że pomysł takiej szkoły radości i takiego przeprowadzania rekolecji jest
        wyjątkowy i mało szkół tak się do tego przykłada jak Żmichowska.
        Inna sprawa,że wielu ludzi z tej szkoły jest zbuntowanych i uważa się za elitę,
        więc nie mogą się zniżyć do poziomu chodzenia na warsztaty. Lepiej jest zawsze
        ponarzekać jaka to ta szkoła beznadziejna, pokrytykowac wszystko co się da
        (nawet tak symaptyczną inicjatywę jak rekolekcje) i odnajdować coś fajnego
        tylko w sobie.
    • Gość: Pawęł Rekolekcje dla ludzi IP: *.chello.pl 10.03.07, 13:52
      Byłem na tych rekolekcjach, ale one (i "muzyczna ulica") były tylko dla gimnazjum.. liceum nie ma z tym nic wspólnego!
      • Gość: saja Re: Rekolekcje dla ludzi IP: *.acn.waw.pl 10.03.07, 19:52
        hmm..akurat widziałam sporo osób z liceum. nie tylko na warsztatach.
        • Gość: aleksandra Re: Rekolekcje dla ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 20:08
          liceum i gimnazjum moi drodzy. razem. a jak na młodych uczniów było nas całkiem
          sporo (prawie cały kościół). nie rozumiem wypowiedzi osób, które prawdopodobnie
          nie były na rekolekcjach a chcą wygłaszać swoje racje.
    • Gość: Tania Rekolekcje dla ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 21:51
      <<Pochód otwierał transparent "Żmichowska Szkoła Radosna">> Błąd. Brzmiał "Żmichowska Szkoła Radości",ponieważ spotkania porekolekcyjne tak właśnie się nazywały- "Szkoła Radości",a poza tym Żmichowska to społeczność, do której nie włącza się tylko liceum, ale także i gimnazjum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka