Dodaj do ulubionych

Piatek trzynastego....

13.04.07, 17:49
Mija mi spokojnie, wrecz szczesliwie - akcje poszly w gore zgodnie z
oczekiwaniami (wczoraj kupilem sporo Lotosu), udalo mi sie dopiac niezwykle
trudna negocjacyjnie umowe, korkow nie widzialem, slonko swieci, planuje
jeszcze dzis zamowic pizze i wypic do niej piwo. Nie przewiduje wiecej
nieszczesc.
Czyzby guslo o nieszczesciu w ten dzien upadalo?
Obserwuj wątek
    • Gość: kixx Re: Piatek trzynastego.... IP: *.acn.waw.pl 13.04.07, 18:34
      korkow nie widziales?
      pewnie zagladales do pustej butelki
    • aliens Re: Piatek trzynastego.... 13.04.07, 18:50
      Jakbyś miał kartę płatnicza Visa Electron i konto w Inteligo i musiałbyś za coś zapłacić to poznałbyś dziś co to jest piątek 13:)
      • warzaw_bike_killerz Re: Piatek trzynastego.... 13.04.07, 19:16
        Z Visa Elektron, mialem raz do czynienia. Dawno temu moja owczesna dziewczyna,
        pragnela zaplacic przejazd za autostrade we Francji. Pani z budki najpierw ze
        zdziwieniem popatrzyla sie na karte, potem 10 razy przejechala po urzadzeniu, po
        czym oddala, mowiac cos po swojemu, ze tej nie akceptuja. Dalej jechalismy na
        tradycyjnej Visie, nawet Maestro z elektronicznych przyjmowali.
      • Gość: maya Re: Piatek trzynastego.... IP: 212.203.141.* 14.04.07, 10:24
        Mozesz dołączyc do tego szczęśliwych klientów Millenium :) Obojętnie jaka
        karta. Na szczęście kelner w restauracji pozwolił przyjść z pieniązkami później
        i nawet dowodu nie chciał ( jeszcze są tacy ludzie?)
        • tom_aszek Re: Piatek trzynastego.... 16.04.07, 11:49
          Gość portalu: maya napisał(a):

> Na szczęście kelner w restauracji pozwolił przyjść z pieniązkami później
          > i nawet dowodu nie chciał ( jeszcze są tacy ludzie?)

Widocznie są, ale nie podawaj gdzie, bo go z roboty wyleją.
    • Gość: vortex Re: Piatek trzynastego.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 12:30
      niestety... Ja sie dowiedzialem ze szanowna chce zrobic remont sypialni - i to
      na cito...
      • warzaw_bike_killerz Re: Piatek trzynastego.... 16.04.07, 12:45
        auć... sam remont to pewnie maly problem, ale jest symptomem calej serii nieszczesc.
        Z zycia wziete:
        "Kochanie, pojedzmy kupic nowe zaslonki z firankami". 5 sklepow, w kazdym po
        godzinie, wracamy do trzeciego kupujemy wybrane przez malzonke firanki i zaslonki.
        Cala sobota w plecy. Wieczorem zakladamy firanki z zaslonkami... i.. "kochanie,
        te zaslonki niezbyt pasuja do odcienia nowej sciany. Pojedziemy jutro kupic
        zaslonki z drugiego sklepu, a te oddamy tesciowej". Niedziela - szybko jedziemy
        do drugiego sklepu, kupujemy, wieszamy i... "kochanie, nie wydaje ci sie, ze te
        firanki pasowaly do poprzednich zaslon, ale z tymi wygladaja obrzydliwie?"..
        urghh... "Chodz podjedzemy do czwartego sklepu tam widzialam pasujace". Jedziemy
        do czwartego, niedziela w plecy ale mamy firanki pasujace do nowych zaslon.
        Piwo, firanki wisza, zaraz "Fakty", z sypialni dochodzi dzwiek.. "kochanie,
        chodz tutaj na chwileczke, mamy problem.. stara lampa zupelnie nie komponuje sie
        z nowymi firankami i zaslonkami. W przyszla sobote pojedziemy poszukac jakiejs
        lampy, dobrze?"
        Hm... single to maja klawo.
        • warszawianka_jedna Re: Piatek trzynastego.... 16.04.07, 13:00
          nie mam firanek, chociaż do zrobienia remontu każdy pretekst jest dobry,
          ostatnio przestały mi się podobać listwy przypodłogowe ;-)
        • Gość: vortex Re: Piatek trzynastego.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 13:14
          taa, te pielgrzymki zaczely sie wlasnie w piatek. Cale szczescie ze jestem
          prawie daltonista wiec sie nie nadaje jako konsultant. Z drugiej strony nie
          upowaznilem szanownej do kart, wiec niestety jestem wzywany do platnosci...
          Ale za to kupilem (i wyprobowalem niestety) nowe wiertlo 12tkie
          • warszawianka_jedna Re: Piatek trzynastego.... 16.04.07, 13:32
            Gość portalu: vortex napisał(a):

>nie upowaznilem szanownej do kart

żartujesz?!
            • Gość: monika Re: Piatek trzynastego.... IP: *.iam.pl 16.04.07, 13:44
              Pech chodzil za mna caly dzien, powodujac mnostwo niemilych zdarzen łacznie z
              awaria windy (ze mna w srodku) a wieczorem kot wypadl mi z okna.
              Po powrocie od weterynarza pozamykalam drzwi i okna i czekalam do 24.00, zeby
              ten dzien sie skonczyl....
              M
            • Gość: vortex Re: Piatek trzynastego.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 15:47
              wiesz co - ukradli mi jedna z kart w zeszlym roku. Ale jej nie zastrzegam.
              Zlodziej i tak wydaje mniej niz moja zona...
        • tom_aszek Re: Piatek trzynastego.... 16.04.07, 13:28
          warzaw_bike_killerz napisał:

> "kochanie,
          > te zaslonki niezbyt pasuja do odcienia nowej sciany. Pojedziemy jutro kupic
          > zaslonki z drugiego sklepu, (...) . Niedziela - szybko jedziemy
          > do drugiego sklepu, kupujemy, wieszamy i... (...)
          > Jedziemy
          > do czwartego, niedziela w plecy (...)
          > W przyszla sobote pojedziemy poszukac jakiejs
          > lampy, dobrze?"

Trzeba było pójść na łatwiznę i pomalować ściany na kolor pasujący do zasłonek.
          Ale nieee, ty musiałeś być ambitny... :))
    • Gość: purysta Re: Piatek trzynastego.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 12:57
      Powinno być: PIĄTEK TRZYNASTY bo oba słowa powinny być w tym samym przypadku
      czyli w mianowniku. Ludzie, nauczcie się mówić i pisać poprawnie.
      • tom_aszek Re: Piatek trzynastego.... 16.04.07, 13:23
        Gość portalu: purysta napisał(a):

> Powinno być: PIĄTEK TRZYNASTY bo oba słowa powinny być w tym samym przypadku
        > czyli w mianowniku.

Veto!
        Piątek trzynasty (dzień miesiąca)
        albo
        Piątek, trzynastego (dnia miesiąca)
        • warszawianka_jedna Re: Piatek trzynastego.... 16.04.07, 13:29
          tom_aszek napisał:

> Piątek, trzynastego (dnia miesiąca)

to na pewno jest prawidłowa forma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka