kkoziol 17.04.07, 23:48 Witam, W związku ze zbliżającym sie zebraniem, czy mamy jakies tematy związane z naszym osiedlem, które chcieli byśmy przedyskutować na zebraniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikowinka Re: Zebranie 20.04.07, 08:11 Zgłaszam zapotrzebowanie na większą ilość stojaków na rowery, których jak widzę stale przybywa. Odpowiedz Link Zgłoś
jarekd5 Re: Zebranie 20.04.07, 12:52 Umieszczenie ażrowego podjazdu na schodkach od strony Blue city. Dwie rynny metalowe, bieżnia ażurowa; przykrecona srubami do schodów po lewej stronie od wejścia patrząc z zewnątrz budynku. Pierwszy stopień od dołu pod większym kątem, aby nie utrudniać wejścia do biura ( zainteresowanch zapraszam , aby przed zebraniem obejrzeli wejście ). Bez problemu młoda matka przytrzyma lewą ręką wózek (szerokość szyby jest wystarczająca ), prawą otworzy drzwi i wjedzie na nasz teren. Zaznaczam , że moje dzieci już wyrosły, ale widzę jak niektóre matki mordują się z wyjazdem. Inwestycja o minimalnych kosztach - w stosunku do propozycji przebudowy wejścia. Estetyczna - konstrukcja szyn niklowana i na lata. Nie przeszkadza w ruchu pieszych. Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
nikowinka Re: Zebranie 21.04.07, 14:33 Dzieki za stojak, ale co z daszkiem? Bez niego bedzie bezuzyteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
jarekd5 Re: Zebranie - plac zabaw płotek i piaskownica 20.04.07, 13:05 Zgłaszam wniosek o likwidację niebezpiecznego płotka wokół miejsca na zabawki dla dzieci. Jest on niski i niebezpieczny dla maluchów - łatwo mogą się przez niego przewrócić . Teren całej posesji jest ogrodzony i nie ma potrzeby dodatkowo grodzić tak mały placyk. Wnoszę też o ustawienie na placyku małej piaskownicy - pod ogrodzeniem tam gdzie stała ławeczka. Piaskownica jest to miejsce integracji dla maluchów. Musimy naszym dzieciom zapewnić, także możliwość poznania rówieśników/sąsiadów. Jak na chwilę obecną ten placyk jest parodią placu zabaw. Mam nadzieję, że Wszyscy myślimy podobnie. Pozdrawiam. J.Dobrowolski Odpowiedz Link Zgłoś
k.mat Re: Zebranie - plac zabaw płotek i piaskownica 23.04.07, 11:23 nie chciałabym się narazac jednak cała masa atrakcji z duuużym placem zabaw jest w pobliskim parku więc właściwie ja nie widzę potrzeby rozbudowywania tego placyku nie wiem czy sprawa nadaje się na zebranie bo oczywiście było już mówione, że pieski mają być wyprowadzane poza osiedle ale niestety przy wejściu od Blue City jest już stale obsikiwany róg, plamy są już na stałe i zapach też, właściciele małych piesków (np yorków) wcale już nie czują potrzeby wychodzenia poza teren osiedla i pieski załatwiają się wewnątrz :/ Odpowiedz Link Zgłoś
compiter Re: Zebranie - piaskownica i pieski 25.04.07, 11:48 Witam, Co do placu zabaw - piaskownica jest jak najbardziej pożądana. Zwłaszcza, że tylko na dziedzincu jest szansa, aby piasek nie był ubikacją domowych zwierząt (szansa, że parkowe piaskownice są wychodkami jest większa). Zdecydowanie piaskownica, potem inne zabawki. Widziałem naszego sąsiada, który stał w furtce, a jego wielki pies na długiej smyczy załatwiał się na trawniku przed samym wejściem. Obok Pana stał stojak z torebkami na psie odchody, ale sąsiad nie skorzystał :-( Eeech... No ale zarządzeniem Spółdzielni czy Wspólnoty nie zmusimy sąsiadów do sprzątania po swoich pieskach.... Odpowiedz Link Zgłoś
jaonna Re: Zebranie - piaskownica i pieski 30.04.07, 15:17 Witam, Czy ktos z obecnych na zebraniu moglby podzielic sie najwazniejszymi sprawami, ktore byly poruszane. Bylabym wdzieczna, jako ze z racji zawodowych nie mialam szans na nie dotrzec co do pieskow, to moze jakies ulotki informujace posiadaczy, ze nasz teren nie jest z zalozenia ubikacja dla ich pieskow. Teraz to nie ma problemu, ale latem jak sie zrobi goraco... mi sie robi goraco na mysl jakie zapachy moga sie unosic w powietrzu na tej, w sumie zamknietej, przestrzeni zwlaszcza po tych wiekszych pieskach... (ps. czy ktos chodzil na kurs savoir-vivre i wie jak elegancko i skutecznie dac do zrozumienia wlascicielowi zalatwiajacego sie wlasnie pieska, ze jego lenistwo (wlasciciela oczywiscie) jest nieakceptowalne???). Z innej beczki: Co prawda mnie to nie dotyczy, ale zastanawiam, sie czy sprawa placu zabaw dla dzieci bedzie miala kiedys koniec? ciagle jest ktos niezadowolony, odkad temat pojawil sie na forum z tego co pamietam dyskusje z zeszlego roku, to piaskownica byla niemozliwa z powodu przepisow w zakresie higieny i koniecznosci utrzymania piasku w odpowiedniej czystosci. A poza tym jak jest gwarancja, ze piaskownica nie bedzie po prostu ubikacja dla blokowych pieskow - tym bardziej, ze latwo w piasku ukryc dowod zbrodni. Z drugiej strony, to te wieczne przebudowy kosztuja wszystkich, a ile jest rodzin z dziecmi w wieku "piaskownicowym"? Mysle ze nawet nie 1/3 z wszystkich ponad 100 mieszkan w bloku.... moze nawet mniej. Ja rozumiem, ze solidarnie ponosimy wydatki utrzymania i przebudowy budynku i terenu, ale w moim rozumieniu powinny byc to wydatki uzasadnione i dotyczace wiekszosci mieszkancow, a ja nie jestem pewna, czy chce sie dokladac do kolejnych koncepcji, ktore mnie nie dotycza i nigdy dotyczyc nie beda. Wolalabym juz, zeby te pieniadze wydano na mala infrastrukture typu lawki i stojaki. Albo w ogole ich nie wydano. Pozdrawiam, Asia Odpowiedz Link Zgłoś
macieksam Re: Zebranie - plac zabaw płotek i piaskownica 25.05.07, 15:05 Zastanawiam się czy gdyby, któryś z sąsiadów zaczął swoje odchdy wyrzucać przez okno na teren osiedla to czy byłby jakiś sposób prawny zdyscyplinowania go? Jeśli tak to z pewnością ten sam sposób możnaby zastosować wobec sąsiadów psosrajdów. Odpowiedz Link Zgłoś