Dodaj do ulubionych

Smród w komunikacji

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 12:29
Pierwsze gorące dni w mieście sprawiły że po nozdrzach uderzył wieczny
problem pasażerów - SMRÓD. Szanowni Współpasażerowie apeluję, zadbajcie o
higienę osobistą, mydło i dezodorant to Wasi sprzymierzeńcy zacznijcie się
MYĆ bo inni nie mają ochoty wdychać waszego odoru!
Obserwuj wątek
    • mateusz_72 :D 28.05.07, 15:27
      • Gość: cAr śmierdziele-menele IP: *.aster.pl 28.05.07, 19:44
        popieram. najgorzej gdy jadą bezdomni menele tak capi że nie da rady zdzierżyć
        ich smrodu w całym autobusie. co gorsza w niektórych typach autobusów smród
        przenosi się i pozostaje na krzesłach długo po opuszczeniu ich przez
        śmierdzieli-meneli
        • Gość: Zegarynka Re: śmierdziele-menele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 20:16
          No dokładnie! ja o mało nmie umarłam ze smrodu dziś jak załadował się taki
          jeden przyjemniaczek na pętli, po chwili w autobusie śmierdziało kwaśnym moczem
          i rozwolnionym gównem tak intensywnie, ze musiałam wysiąść bo jeszcze chwila a
          wmieszałby się w to również zapach moich rzygów.
          I co zrobisz z takim delikwentem? to ja musiałam wyjść mimo że płace za bilet a
          ten śmierdziuch nie.
          • Gość: PifPaf Re: śmierdziele-menele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 09:10
            Teoretycznie w przepisach ZTM (w każdym autobusie, i tramie) jest napisane że
            zabrania się przewozu:
            "§ 15
            3.przedmiotów cuchnących, zapalnych, łatwopalnych, wybuchowych oraz innych
            materiałów niebezpiecznych,
            4.przedmiotów wywołujących odczucie odrazy."
            Ale czy dotyczy to także współpasażerów???
        • Gość: PifPaf Śmierdziele-menele w garniturach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 09:17
          Z całym szacunkiem ale odrażający odór bije częstokroć od krawaciarzy zalanych
          potem (zwłaszcza w tanich gajerach).
          Ale odrazę wzbudza we mnie również widok nieogolonych pach i nóg biurw
          ciągnacych na swoje stanowiska urzędolenia. A swoją drogą czy ich pracodawcom
          to nie przeszkadza?
    • przewoz_pw Re: Smród w komunikacji 30.05.07, 10:12
      Tak na prawdę, choćby nie wiem jak czysty ktoś był rano i jak wyperfomowany,
      lub iloma warstwami antyperspirantu zalany, to po takim dniu każdy może niemiło
      pachnieć i żadna różnica, w co jest ubranty, bo nawet w samych gaciech by się
      spocił :)
      • Gość: cAr Re: Smród w komunikacji IP: *.aster.pl 31.05.07, 09:49
        Nie prawda! Przeciętny człowiek przestrzegający podstawowych zasad higieny
        musiałby sie nie myć minimum 36 godzin żeby capić,każdy się poci się - to
        odwieczne prawo fizjologiczne. Jednakże bezdomne ogry korzystające z komunikacji
        miejskiej powinny przesiąść się na swoje wózki którymi wożą puszki & makulaturę.
    • varsovik nie tylko bezdomni śmierdzą 05.06.07, 15:44
      Ostatnio jechałem koło jakiejś rodzinki: tata, mama, dwoje dzieci. Dzieci nie
      wiem, nie wąchałem, ale ich rodzice stanęli koło mnie... nie wierzę, że to jakiś
      modny zapach niszowych perfum. Po prostu śmierdziało od nich i już. Dodam że
      dość dobrze ubrani i zadbani.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka