Dodaj do ulubionych

Wynajęta platforma, wynajęta radość...

09.06.03, 10:02
Migawka z TVN-u, parada "spontanicznej" radości z okazji anszlusu w Warszawie.

Na czele jedzie wynajęta platforma z didżejem rozkosznie miksującym techno.
Na platformie wielkie logo dobrze już nadpsutej nieboszczki Unii Wolności co
upodabnia platformę raczej do karawanu czy katafalku na kółkach...

Obok platformy "grupy roztańczonej młodzieży", a tak naprawdę niezbyt liczni
członkowie młodzieżówek PO i Unii Wolności oddelegowani przez macierzyste
partie na trudny i odpowiedzialny "odcinek radości"...

Wynajęta platforma, wynajęta radość... tylko ŻENADA PRAWDZIWA...
Obserwuj wątek
    • basia Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... 09.06.03, 10:35
      Chleba i igrzysk nie krzyczeli?

To minie.To tak jak z Kasami Chorych.Też ludzie myśleli,że bedą mieć pod ręką
      lekarza-anioła,a i tak w przychodniach stoją w kolejce ,albo prywatnie się
      leczą.
      Co nie zmaienia faktu ,że KCh były nieuniknione,tak jak UE.
      • pan_pndzelek Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... 09.06.03, 10:37
        basia napisała:
        > To minie.To tak jak z Kasami Chorych.Też ludzie myśleli,że bedą mieć pod ręką
        > lekarza-anioła

No i mieli, jeden taki anioł jeździł w pogotowiu w Łodzi...
      • Gość: kixx Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... IP: *.acn.waw.pl 09.06.03, 10:38
        Kasy chorych nie były nieuniknione,o czym najlepiej świadczy fakt że już ich
        nie ma.
        A Unia.....
        Ech,pożyjemy ,zobaczymy
        • basia Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... 09.06.03, 10:43
          Są,tylko zmieniły nazwę i meble,zwłaszcza stołki
          • pan_pndzelek Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... 09.06.03, 10:46
            basia napisała:
            > Są,tylko zmieniły nazwę i meble,zwłaszcza stołki

Nie, nie... stołki są te same tylko zmieniły dupy...
            • basia Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... 09.06.03, 10:54
              Racja.Tylko ,że każda dupa na czymś siedzi.
          • Gość: kixx Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... IP: *.acn.waw.pl 09.06.03, 10:48
            I tak i nie
            Mniejsza o to Zasadniczą kwestią pozostaje to :czy coś się zmieniło na lepsze
            po powstaniu kas?
            • Gość: niech Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.03, 10:50
              Lepiej juz bylo...
              • basia Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... 09.06.03, 10:55
                i gorzej może być .Zawsze...
            • basia Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... 09.06.03, 10:54
              Gość portalu: kixx napisał(a):

> Mniejsza o to Zasadniczą kwestią pozostaje to :czy coś się zmieniło na
              lepsze
              > po powstaniu kas?

Dla mnie jest tak samo.Ale mam świadomość ,że bez KCh byloby teraz gorzej.I nie
              pytaj dlaczego.Bo świat się zmienia .To, że kiedyś mogło nie być KCh,nie
              świadczy o tym ,że to teraz jest mozliwe.
              Analogiczne-UE
              • Gość: kixx Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... IP: *.acn.waw.pl 09.06.03, 10:55
                Nie pytaj dlaczego-fajnie powiedziane
                I jak wiele wyjaśnia:)
                • basia Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... 09.06.03, 10:56

> Nie pytaj dlaczego-fajnie powiedziane
                  > I jak wiele wyjaśnia:)

Mimo,to odpowiedziałam..."świat się zmienia.."
                • Gość: niech Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.03, 10:56
                  A propos - zle sie czuje.
                  • pan_pndzelek Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... 09.06.03, 11:00
                    Ja też, po raz pierwszy mam kaca po NIEPRZEPITYM WIECZORZE...
                    • Gość: kixx Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... IP: *.acn.waw.pl 09.06.03, 11:01
                      Mi też jest niedobrze,i to już od wczoraj
                    • Gość: niech Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.03, 11:02
                      Pewnie gdyby bylo < 50% to moglbym nie dozyc do dzisiaj.
                      • Gość: kixx Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... IP: *.acn.waw.pl 09.06.03, 11:03
                        Cały czas mówimy o zawartości alkoholu w alkoholu oczywiście???
                    • basia Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... 09.06.03, 11:02
                      W sumie to dobrze ,skoro teraz macie kaca,to może być dla was już tylko lepiej -
                      jak kac przejdźe.Inni dopiero kaca będą mieć.
                      • pan_pndzelek Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... 09.06.03, 11:59
                        basia napisała:
                        > W sumie to dobrze ,skoro teraz macie kaca,to może być dla was już tylko
                        lepiej - jak kac przejdźe.Inni dopiero kaca będą mieć.

He, he... to naprawdę celna uwaga...
    • Gość: splash Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... IP: *.stock9.one.pl 09.06.03, 17:37
      Byłam przez calutki wieczór nie dalej niż 2 metry od platformy. Dawno się tak
      fantastycznie nie bawiłam. Przez prawie trzy godziny bez przerwy tańczyliśmy w
      takt mózyki idąc Królewskim Traktem. Zabawa była niesamowita. I jakoś nie
      jestem ani z PO, ani z UW, ani z żadnej innej młodzieżówki. Ot studentka
      chciała uczcić dobry wybór Polaków.
      • Gość: niech Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... IP: *.MAN.atcom.net.pl 09.06.03, 17:46
        Mniejsza o to, co studiujesz, ale jednak muzyka pisze sie przez U otwarte.
        • Gość: Wrażliwy Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... IP: *.chello.pl 09.06.03, 18:11
          Gość portalu: niech napisał(a):

> Mniejsza o to, co studiujesz, ale jednak muzyka pisze sie przez U otwarte.
          A Ty kórwa coś taki wykształcóny ?!!!
      • basia Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... 09.06.03, 18:10
        A nie lepiej było iść na dyskotekę?
        • Gość: ad_vocem Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... IP: *.acn.pl 09.06.03, 18:13
          ta była za darmo
          • Gość: niech Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... IP: *.MAN.atcom.net.pl 09.06.03, 18:28
            Znam jeszcze kilka innych rzeczy za darmo...
            • basia Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... 09.06.03, 18:29
              Tak w gruncie rzeczy to nie za darmo.Wstęp kosztuje przecież...
              • basia Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... 09.06.03, 18:29
                do UE wstęp..
                • Gość: ad_vocem Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... IP: *.acn.pl 09.06.03, 19:58
                  Masz racje - UstEp.
      • pan_pndzelek Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... 09.06.03, 20:15
        Gość portalu: splash napisał(a):
        > [same pierdoły i to z z błędami]

O, teraz młodzież UW oddelegowano na odcinek zaangażowania internetowego. Udają
        niezaangażowanych...
        • abit2 Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... 10.06.03, 10:45
          pan_pndzelek napisał:

> Gość portalu: splash napisał(a):
          > > [same pierdoły i to z z błędami]
          >
          > O, teraz młodzież UW oddelegowano na odcinek zaangażowania internetowego.
          Udają
          >
          > niezaangażowanych...
          >

A co robi "młodzież" SLD KMIOTKU? Udaje że jest za czy przeciw?
          • pan_pndzelek Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... 10.06.03, 19:20
            abit2 napisał:
            > A co robi "młodzież" SLD KMIOTKU? Udaje że jest za czy przeciw?

Z tego co się orientuję PAROBASIE to młodzieżowcy SLD ganiają za jakąś nagrodą
            fotograficzną... a może tylko za jednym fotoreporterem...
    • Gość: CIESZĘ SIĘ! Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.03, 00:22
      Rety, ale z was ponuraki (to szczególnie do basi i "pana
      pendzelka" - przependzelkuj sobie okulary, bo wszystko
      widzisz na czarno!). Od razu widać, że was tam nie było.
      Było super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Brawo dla UW!!!!!!!
      • Gość: niech Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.03, 10:53
        Dosc ponuractwa - wiecej partyjniactwa! Dobra zabawa tylko z UW! Wszystkie
        kluby w rece Mumii!
      • basia Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... 10.06.03, 11:04
        Platforma rada,jak love parada

Cieszmy się! kochajmy!
        • Gość: niech Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.03, 11:16
          UW na platformie. Mezalians?
          • basia Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... 10.06.03, 11:18
            Kontrakt?
          • basia Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... 10.06.03, 11:18
            kontrakt w sensie - intercyza
            • Gość: niech Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... IP: *.MAN.atcom.net.pl 10.06.03, 12:01
              Mlodziezowce z UW proponuje na sztandarach rozwiesic stare (ale jare) haslo:
              mlodziez z Partia!
              PS. Widzialem wczoraj w tiwi krotkie ujecie z omawiana tu platforma. Dwie osoby
              z filmowanych tam dziesieciu juz sie wypowiedzialy. Pozostala osemke serdecznie
              zapraszamy. Partia patrzy wam na rece! I klawiature!
              • Gość: Alicja Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 10.06.03, 12:35
                Niech, naprawdę nie przesadzaj. Nie byłam na platformie, obserwowałam paradę z
                poziomu ulicy. Na ulicy unitów (większość z nich znam co najmniej z widzenia)
                było naprawdę niewielu, bo prawie wszyscy chcieli jechać na platformie (której
                zdjęcia przedostały się zresztą do niemal wszystkich serwisów światowych).
                Natomiast na ulicy było też sporo dresiarzy. Ktoś zarzucał, że była tam tylko
                młodzieżówka UW. Czy waszym zdaniem pijane dresy to też unici? Nie żartujcie
                sobie.
              • abit2 Re: Wynajęta platforma, wynajęta radość... 10.06.03, 12:38
                Ciekawe kto patrzy na klawiature Pedzlowi bo cos ucichl! i raczej ci nie
                podziekuje za podbijanie watku do gory
                Hasło jak najbardziej na miejscu!
    • ukos Uciecha autentyczna 10.06.03, 12:54
      Cieszymy się naprawdę - z tego, żw Was skręca.
      • Gość: niech Re: Uciecha autentyczna??? IP: *.MAN.atcom.net.pl 10.06.03, 14:41
        Mowie co widzialem w tiwi. Grupka osamotnionych osob na platformie. Widocznie
        kamerzysta poprosil ten niezliczony tlum, zeby na chwile ustapil. Bawcie sie
        jak chcecie i gdzie chcecie. UW jest dla mnie politycznym trupem ktory chwycil
        sie unijnej brzytwy. Zamiast plasac na platformie, niech zajmie sie tym co
        przez przeszlo 10-letni okres kandydowania zostalo zaniechane. Takze za rzadow
        UW.
        PS. Partyjniackie plasy bedami sie zawsze kojarzyc z ZMP-owskimi imprezkami -
        nawet jesli bedzie grala dobra muzyka.
        • ukos Zaklinanie deszczu 10.06.03, 15:21
          To, co piszesz, w żaden sposób nie jest nam w stanie odebrać jak najbardziej
          PRAWDZIWEGO zadowolenia, na które składa się m.in. satysfakcja (niemała) z
          tego, że Cię to wkurza.
          • Gość: niech Re: Zaklinanie deszczu IP: *.MAN.atcom.net.pl 10.06.03, 15:25
            Nie, misiu, mnie to nie wkurza. Choc nie wiem co masz na mysli. Jesli wynik
            referendum - to choc bylem za bojkotem, wynik mnie nie wkurza. Jesli chodzi ci
            o pajacowanie na zawolanie - nie, to tez mnie nie wkurza, nie moj wstyd.
            Powtarzam - zamiast wznosic modly do schowanego w urnie Baala, wez sie do
            roboty - bo zdaje sie ze zapomniales, ze za wynikiem referendum ma pojsc ciezka
            jednoroczna praca (bo poprzednie 10 lat pracowicie zmarnowaliscie). Powiedzial
            o tym juz prezydent wszystkich Polakow - czekasz az powtorzy ci to wasz damski
            bokser?
            • ukos Jednak Cię wkurza 10.06.03, 15:34
              Wkurza Cię to, że ktoś się cieszy z akcesji.
              • Gość: niech Re: Jednak Cię wkurza IP: *.MAN.atcom.net.pl 10.06.03, 15:43
                Fakt, ze jednak jestes debilem moze i kogos wkurza. Ale zes mi ani swat ani
                brat, nie bede tego problemu dalej roztrzasal.
                • ukos O to chodzi 10.06.03, 16:14
                  Wielu zwolenników akcesji cieszy się tym bardziej, im głośniej wrzeszczysz.
                  • Gość: niech Re: O to chodzi IP: *.MAN.atcom.net.pl 10.06.03, 16:26
                    Nie wiem co robia teraz, bo az parsknalem ze smiechu...
                  • gacus2 Re: O to chodzi 10.06.03, 16:28
                    Niechu...
                    Byc moze parady radosci Cie wkurzaja..ok masz prawo. Ale dlaczego uwazasz, ze
                    radosc z powrotu do Europy (po 50 latach wyrzucenia, izolacji i znalezienia
                    sie nie_po_wlasciwej stronie barykady), pozostalej czesci spoleczenstwa jest
                    nieprawdziwa, falszywa. Ja sie ciesze dlatego, ze to nasza ciezka (10 letnia)
                    praca zostala uwienczona sukcesem. Takze Twoja, chociaz jakos widzisz wszystko
                    w czarnych barwach... A bojkot referendum to to niestety obywatelskie
                    szczeniactwo.
                    • Gość: niech Re: O to chodzi IP: *.MAN.atcom.net.pl 10.06.03, 16:45
                      Rozumiem, ze jak napisales, ze parada mnie nie wkurza, to znaczy ze mnie
                      wkurza. Obawiam sie, ze jak napisze ze mnie wkurza, to tez znaczy ze mnie
                      wkurza. Wasze umilowanie dyskusji jest rozczulajace. "Wasza" 10-letnia praca
                      jest gowno warta. Te 10 lat zostalo zmarnowane, ciekaw jestem czy jeden rok
                      wystarczy? Bo tym razem nie chodzi o namacenie w glowach ludziom - tym razem
                      chodzi o prace, o to by przyjsc punktualnie, zrobic swoje (a nawet wiecej, bo 1
                      rok =/= 10), i nie wychodzic przed koncem (pracy). Chodzi o to by nie wziac
                      urlopu na najblizsze 12 miesiecy - nawet jesli jego przyczyna mialalaby byc
                      porazajaca umysl radosc.
                      PS. reasumujac - nie wnikam w szczerosc waszej radosci. Prawdopodobnie fetyny
                      ZMPowskie tez mogly sprawiac wrazenie spontanicznych, i niektorzy ich
                      uczestniczy radowali sie po uszy. Ale pozwole sobie w obu wypadkach usmiechnac
                      sie - szczerze, choc nie bez zlosliwosci.
                      • gacus2 Re: O to chodzi 10.06.03, 16:57

> "Wasza" 10-letnia praca
                        > jest gowno warta. Te 10 lat zostalo zmarnowane, ciekaw jestem czy jeden rok
                        > wystarczy?

Uwazasz, ze zmarnowalismy 10 lat? Ze nie pracowalismy ciezko? Ze wyrzeczenia
                        byly bez sensu? Jesli "nasza" praca jest gowno warta, to rowniez, i Tu Cie
                        zmartwie, rowniez Twoja o ile placisz podatki...

> PS. reasumujac - nie wnikam w szczerosc waszej radosci. Prawdopodobnie fetyny
                        > ZMPowskie tez mogly sprawiac wrazenie spontanicznych, i niektorzy ich
                        > uczestniczy radowali sie po uszy. Ale pozwole sobie w obu wypadkach
                        usmiechnac
                        > sie - szczerze, choc nie bez zlosliwosci.

No tak. Jesli przyjmujesz, ze i jedno i drugie jest na pokaz to masz racje. Ale
                        tylko w tym przypadku...
                        • Gość: niech Re: O to chodzi IP: *.MAN.atcom.net.pl 10.06.03, 17:02
                          Wyrzeczenia?! Wolne zarty!!! 10 lat bezkarnego zerowania na pracy czesci
                          uczestnikow tej farsy zwanej panstwem! Buhahahaha!!!
                          PS. Tak, kazda zlotowka zaplaconego przeze mnie podatku zostala zmarnowana. Nie
                          dziw sie wiec ze staram sie tej marnacji zapobiegac jak tylko potrafie.
                          PS2. Polska ma pecha do politykow - w zasadzie wszyscy z minimalnymi szansami
                          na sukces wyborczy sa zadeklarowanymi etatystami. Ale jesli jakas partia jest w
                          stanie swojej mlodziezowce wyprac tak skutecznie mozgi, ze pisza takie bzdury
                          jak powyzej, to nie dziwota.
                          • gacus2 Re: O to chodzi 10.06.03, 17:07

> PS. Tak, kazda zlotowka zaplaconego przeze mnie podatku zostala zmarnowana.
                            Nie
                            >
                            > dziw sie wiec ze staram sie tej marnacji zapobiegac jak tylko potrafie.

Ale jaka widzisz recepte wobec tego? Jesli jestes anarchista to nie mamy o czym
                            rozmawiac...

>. Ale jesli jakas partia jest w
                            >
                            > stanie swojej mlodziezowce wyprac tak skutecznie mozgi, ze pisza takie bzdury
                            > jak powyzej, to nie dziwota.

Jesli to byla wycieczka do mnie to brzydze sie polityka, do mlodziezowki nei
                            naleze, nei nalezalem i nalezec nie bede. Ale Unia to dla mnie gospodarka anie
                            polityka...
                            • Gość: niech Re: O to chodzi IP: *.MAN.atcom.net.pl 10.06.03, 17:12
                              Jestem liberalem i antyetatysta. Dosc daleka droga do anarchii. Recepty w kraju
                              w ktorym KAZDY polityk mysli tylko o tym jak wydrzec obywatelom kase na
                              realizaje jego mniej lub bardziej rozsadnych pomyslow (z naciskiem na mniej lub
                              wcale) nie ma. Wszystkim mlodym sugeruje natychmiastowa emigracje. Ostrzegam
                              tylko ze znajomosc jeykow obcyh jest na swiecie mile widziana.
                              • gacus2 Re: O to chodzi 10.06.03, 18:51

> wcale) nie ma. Wszystkim mlodym sugeruje natychmiastowa emigracje. Ostrzegam
                                > tylko ze znajomosc jeykow obcyh jest na swiecie mile widziana.

Akurat z tym mlodzi Polacy nie maja problemow. Zapewniam Cie, ze sa o wiele
                                lepiej wyksztalceni niz ich koledzy z Francji, Wloch, Hiszpanii Wlk Bryt czy
                                St.Zj. Mlodych z innych krajow nie znam, wiec sie nie wypowiadam.
                                • basia Re: O to chodzi 10.06.03, 19:15
                                  gacus2 napisał:

>
                                  > Akurat z tym mlodzi Polacy nie maja problemow. Zapewniam Cie, ze sa o wiele
                                  > lepiej wyksztalceni niz ich koledzy z Francji, Wloch, Hiszpanii Wlk Bryt czy
                                  > St.Zj. Mlodych z innych krajow nie znam, wiec sie nie wypowiadam.

Dobrze,że wspomniałeś o wykształceniu zdobytym w Polsce.Czy w związku z tym
                                  nie razi cię głupia,bezmyśla radość ,że można będzie uczyć się za granicą?
                                  jako argument na Tak?
                                  Nie mam oczywiście nic przeciwko uczelniom zagranicznym.

Ps.Dodam,żeby uniknąć agitacji.Głosowałam na Tak,ale nie widzę powodu do amoku
                                  z tego powodu.Dziwię się też politykom skąd taka radość.Z Polską,jej
                                  gospodarką jest chyba gorzej niż myślimy.
                                  • Gość: kixx UE tak-dlaczego IP: *.acn.waw.pl 10.06.03, 21:26
                                    Argument wzięty z jednej z ulotek prounijnych:
                                    Jeśli Polska wejdzie do Unii to polska młodzież będzie mogła znaleźć atrakcyjną
                                    pracę na Zachodzie
                                    Natomiast jeśli nie wejdzie to zrezygnowana polska młodzież wyjedzie z Polski
                                    pracować na Zachodzie.
                                    To musi przemówić do nawet największego wroga UE.

===========================
                                    Z partyjnym pozdrowieniem

Kixx
                                    • basia Re: UE tak-dlaczego 10.06.03, 21:30
                                      W radio,usłyszałam taką oto odpowiedź jakiegoś przedszkolaka nt. UE-"Po
                                      wstąpieniu Polski do UE,będzie można tam pracować legalnie na czarno"- to daje
                                      do myślenia...
                                      • buggi Re: UE tak-dlaczego 10.06.03, 21:34
                                        to mialo znaczyc z papierami za wynagrodzeniem "na czarno"
                                        • Gość: kixx Re: UE tak-dlaczego IP: *.acn.waw.pl 10.06.03, 21:37
                                          Ja to w ogóle jestem za
                                          A nawet przeciw
                                        • basia Re: UE tak-dlaczego 10.06.03, 21:39
                                          buggi napisała:

> to mialo znaczyc z papierami za wynagrodzeniem "na czarno"

Polak potrafi,powiadają...

• buggi Re: UE tak-dlaczego 10.06.03, 21:44
                                            nie ma cwaniaka, nad EU-Polaka, tralalalalalala
                                    • gacus2 Re: UE tak-dlaczego 10.06.03, 21:48

> Argument wzięty z jednej z ulotek prounijnych:
                                      > Jeśli Polska wejdzie do Unii to polska młodzież będzie mogła znaleźć
                                      atrakcyjną
                                      >
                                      > pracę na Zachodzie

To chyba nie jest najlepszy pomysl. KAmpania mnie ominela, bo siedze na cieplej
                                      posadce daleko_od_Szosy. FAktem jest, ze najlepsi wyjada... ja bym sie z tego
                                      nie cieszyl, bo zawiadowac beda jak to Pan_Pndzel ladnei okresla- parobasy...
                                      Wiec ja bym sie nie cieszyl...
                                      • Gość: kixx Re: UE tak-dlaczego IP: *.acn.waw.pl 10.06.03, 21:56
                                        Ci naprawde najlepsi to już wyjechali ,a jeśli nawet nie ,to i tak jak bedą
                                        chcieli to i tak wyjadą.
                                        • gacus2 Re: UE tak-dlaczego 10.06.03, 21:59

> Ci naprawde najlepsi to już wyjechali ,a jeśli nawet nie ,to i tak jak bedą
                                          > chcieli to i tak wyjadą.

Jakos mnie praca zagranica nie rajcuje (nie, nie zmywam garow) tzn jest milo,
                                          pracuje na prawie "panstwowym" ale zamierzam nie starac sie o przzedluzenie
                                          kontraktu, bo wole pracowac za mniejsze pieniadz, ale w POlsce.
                                          • Gość: kixx Re: UE tak-dlaczego IP: *.acn.waw.pl 10.06.03, 22:04
                                            Taa
                                            I fajnie
                                            Przyjedziesz.
                                            A potem znowu wyjedziesz.
                                            Polska krajem gastarbeiterów
                                            • gacus2 Re: UE tak-dlaczego 10.06.03, 22:06

> Taa
                                              > I fajnie
                                              > Przyjedziesz.
                                              > A potem znowu wyjedziesz.
                                              > Polska krajem gastarbeiterów
                                              Nie nie wyjade... juz mi zagranicy wystarczy. W Polsce mam przynajmniej swoje
                                              smiecie, swoje podworko, jest z kim sie droczyc w sklepie i ponarzekac.
                                  • gacus2 Re: O to chodzi 10.06.03, 21:45
                                    basia napisała:

> Dobrze,że wspomniałeś o wykształceniu zdobytym w Polsce.Czy w związku z tym
                                    > nie razi cię głupia,bezmyśla radość ,że można będzie uczyć się za granicą?
                                    > jako argument na Tak?
                                    > Nie mam oczywiście nic przeciwko uczelniom zagranicznym.

Zalezy. Wiedza osiagnieta w polskim liceum nijak ma sie do tej zdobytej
                                    zagranica. Jestesmy o niebo lepsi, ale juz co do uniwersytetow moglbym
                                    polemizowac. Tu uczy sie (we Wloszech np) wiedzy praktycznej, a niestety nasi
                                    absolwenci do wiedzy praktycznej i pracy jakos ustosunkowac sie nie moga...W
                                    wiekszosci, bo sa chlubne wyjatki.

>
                                    > Ps.Dodam,żeby uniknąć agitacji.Głosowałam na Tak,ale nie widzę powodu do
                                    amoku
                                    > z tego powodu.

Ja tez nie widze, chociaz nie ukrywam swojego zadowolenia.
                                    • Gość: kixx Re: O to chodzi IP: *.acn.waw.pl 10.06.03, 21:47
                                      Cieszysz sie,ale jeszcze nie wiesz z czego?
                                      • gacus2 Re: O to chodzi 10.06.03, 21:49

> Cieszysz sie,ale jeszcze nie wiesz z czego?
                                        Ciesze sie ztego ze mamy szanse, boje sie zebysmy jej nie zmarnowali (a raczej
                                        nasi politycy wspaniali)
                                        • Gość: kixx Re: O to chodzi IP: *.acn.waw.pl 10.06.03, 21:53
                                          Optymista
                                          Szanse to my mieliśmy
                                          10 lat temu
                                          5 lat temu
                                          UE nic nam nie da(no może te pieniądze ,które najpierw od nas wyciągną)
                                          • gacus2 Re: O to chodzi 10.06.03, 21:55

> Optymista

> UE nic nam nie da(no może te pieniądze ,które najpierw od nas wyciągną)

JAkby chcieli od ans wyciagnac to by juz to dawno zrobili i przyjeli nas jak
                                            mowisz 10 lat temu...
                                            A jakie szanse mielismy 5.10 lat temu i ich nie wykorzystalismy (niech pisze
                                            podobnie, wiec chyba cos przeoczylem)
                                            • Gość: kixx Re: O to chodzi IP: *.acn.waw.pl 10.06.03, 22:01
                                              Przeoczyłeś.
                                              Pociesz się ,że nie Ty jeden.
                                              Może za kilkadziesiąt lat dzieci znowu bedą się uczyć o zmarnowanej szansie
                                              Polski.Mnie nudzi pisanie po raz n-ty tego samego
                                              • gacus2 Re: O to chodzi 10.06.03, 22:04
                                                W kazdym razie z takimi przeciwnikami UE jak Ty, Pndzel czy Niech chociaz mozna
                                                porozmawiac bez wyzywania sie od zdrajcow, kretynow jak ma to tu
                                                miejsce.POzdrawiam
                                              • basia Re: O to chodzi 10.06.03, 22:06
                                                Polacy już tak mają,że zawsze czegoś żałują.Taka karma.
                                                • Gość: niech Re: O to chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.03, 22:41
                                                  O rany, powtarzam to jak mantre -nie jestem przeciwnikiem UE. Tylko nie teraz i
                                                  nie na takich warunkach. Ale ze nikt nie chcial podjac nad tym merytorycznej
                                                  dysusji - jest jak jest. Teraz trzeba myslec o tym jaki bagaz zgromadzimy przez
                                                  ten rok - oczywiscie oprocz Kwacha nikt sie o tym nie zajaknal. Bo euroonanisci
                                                  obwiescili sukces. To jest czysty szamanizm.
                                                  • basia Re: O to chodzi 10.06.03, 22:58
                                                    Tu się zgodzę.
                                                    A zauważyliście jak przy ogłaszaniu wyników Miller i Kwach kciuki trzymali?
                                                  • Gość: niech Re: O to chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.03, 22:59
                                                    I byly to kciuki Michnika...
    • Gość: m NIE PIJ TYLE SYNU... IP: *.acn.waw.pl 11.06.03, 00:23
      PO tam nie było -niezbyt sie z UW lubimy...
      • Gość: niech Re: NIE PIJ TYLE SYNU... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.03, 00:32
        Od kiedy sie nie lubicie? Od przerwanego stosunku? To oni moga byc
        niezaspokojeni.
        PS. Masz syna na forum? Moze on nie twoj - rozne rzeczy mozna w sieci zlapac...
        • Gość: Zamek Re: NIE PIJ TYLE SYNU... IP: *.acn.pl / 10.69.1.* 11.06.03, 00:44

>> PS. Masz syna na forum? Moze on nie twoj - rozne rzeczy mozna w sieci
          zlapac...
          Panie Niechu czy Pan wchodzisz do sieci zawsze w prezerwatywie?
          Jeżeli nie, to kierując się Pana tezą i biorąc pod uwagę ilość Pana stosunków z
          siecią, już Pan załapałeś.
          Rózne rzeczy-oczywiście.
          • Gość: Stolica Re: NIE PIJ TYLE SYNU... IP: 202.71.155.* 11.06.03, 08:00
            Zamknij się zamek
          • Gość: niech Re: NIE PIJ TYLE SYNU... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.03, 09:10
            Zadnej tezy nie postawilem. Oczywiscie.
            PS. Otworz zamek, a nuz jakas mysl sie wslizgnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka