analityk_wgpw skandal - warszawa i legia popiera brudasów !!! 30.06.07, 10:37 SKANDAL !!!!!! kibice legii akceptując to kompromitują sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Już ja widzę jak będzie wyglądać to Euro 2012, IP: *.centertel.pl 30.06.07, 10:51 lepiej odsprzedać do niego prawa póki można znaleźć chętnego kupca. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Już ja widzę jak będzie wyglądać to Euro 2012 30.06.07, 11:21 Nie ma czegoś takiego jak odsprzedanie Euro. Misztal jest albo głupi albo wiedział że po prostu robi sobie reklamę i robił to tylko po to. UEFA może nam ME'2012 zabrać, ale nie ma czegoś takiego jak kupczenie mistrzostwami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczyński 148cm Handlarze zostajom do EURO 2012 ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 10:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WG Re: Jarmark na Stadionie Dziesięciolecia zostaje IP: *.ghnet.pl 30.06.07, 11:06 na szczęście w rezerwie jest Kraków. nasz stadion skromniejszy, ale za to pewny. no i na półfinał pewnie trzeba będzie sie przeprosić ze Sląskim... a Warszawiakom tylko współczuć władzy. znając historię bud Marcpolu i stadionu właśnie, trzeba było zakładać, że jak przyjdzie co do czego decydentom zmieknie rura... Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Jarmark na Stadionie Dziesięciolecia zostaje 30.06.07, 11:15 Nie bój się. Mówimy o stadionie Narodowym na 70tys miejsc, a wy moglibyście zastąpić jakiś obiekt mniejszy jak legia który będzie do 2012 gotowy. Więc Warszawe mógłby zastąpić Wrocław lub Poznań jeśli będą miały większe obiekty, ale nie Kraków bo tu równicy nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WG Re: Jarmark na Stadionie Dziesięciolecia zostaje IP: *.ghnet.pl 30.06.07, 11:25 czytaj ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ze wschodu Jarmark na Stadionie Dziesięciolecia zostaje IP: *.digicom.net.pl 30.06.07, 11:07 Cały handel na stadionie to wielka mafia i bezprawie największe w europie.Ktoś dobrze smaruje aby to trwało dalej. Do roku 2012 daleko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Jarmark na Stadionie Dziesięciolecia zostaje IP: *.acn.waw.pl 30.06.07, 11:16 Coraz bardziej obawiam się, że zabiorą nam to Euro, będzie wstyd na cały świat i przeświadczenie przez kolejny wiek, że europa wschodnia to dzicz. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa CBA zatrzymała działaczy sportowych 30.06.07, 11:24 "Funkcjonariusze Centralnego Biura Antykorupcyjnego zatrzymali w piątek dyrektora naczelnego warszawskiego Centralnego Ośrodka Sportu Krzysztofa S. i jego pierwszego zastępcę Tadeusza M. - podał "Fakt". Sprawa ma mieć związek z budową nowego Stadionu Narodowego na miejscu Stadionu X-Lecia - Mogę potwierdzić, że zatrzymania miały miejsce, ale więcej informacji na tym etapie nie mogę udzielić - mówi rzecznik CBA Tomasz Frątczak. Dodaje, że w najbliższych dniach sprawa zostanie wnikliwie zanalizowana i wtedy pojawią się nowe informacje na ten temat. Z nieoficjalnych źródeł wiadomo, że sprawa jest "rozwojowa" i możliwe są dalsze zatrzymania." Może się zrobić jeszcze ciekawiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Nie zapominajmy że ci ludzie tworzą PKB IP: *.aster.pl 30.06.07, 11:26 a kaczki, bufetowe i inne olejniczaki tylko go przeżerają. Odpowiedz Link Zgłoś
spastic Jarmark na Stadionie Dziesięciolecia zostaje 30.06.07, 11:32 "miałeś chamie złoty róg" ... Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Jarmark na Stadionie Dziesięciolecia zostaje 30.06.07, 11:35 Euro 2012 będzie największą kompromitacją na świecie, przebijemy wszystkich!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pppp Re: Jarmark na Stadionie Dziesięciolecia zostaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 11:48 Nawet nie chce mi się o tym pisać... Banda nieudaczników i popaprańców nami rządzi. A w głowie mam stek bardziej obraźliwych słów. Syfiarze w syfie siedzą i syf wokół robią - kto może niech przejedzie się na stadion i idzie na koronę, tysiące foliowych torebek, papierów, kartonów i innych śmieci. A te blaszaki wokół - slamsy biednego azjatyckiego miasta. A wieć krótko kupcy wypier.....!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incomitatus Jarmark na Stadionie Dziesięciolecia zostaje IP: *.chello.pl 30.06.07, 11:57 Wywalenie kupcow z korony , gdy tam i tak nic sie nie bedzie dzialo wydaje sie faktycznie bezcelowe . Pytanie dlaczego "nic sie nie bedzie dzialo" ? Wladze COSu za kratkami ,to ewidentny dowod ze za budowe "Narodowego" musza sie zabrac "polityczne swieczniki" . Czy PiS nie pojmuje ze po kompromitacji EURO 2012 dalszą swoją polityczną dzialalnosc moze prowadzic na ... emigracji ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Euro 2012... pierwsze w historii mistrzostwa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 11:57 Europy, które się NIE odbędą! Nie mamy szans na zorganizowanie tych mistrzostw i jak tak dalej pójdzie odbiora nam prawa i oddadzą całe mistrzostwa Ukrainie albo po prostu Niemcom, bo przecież u nich wszytsko gotowe! (Pamietajcie, mogą to zrobić, jeśli nie spełnimy wymagań!!) Przykro to mówic, ale Polska nie będzie gotowa na zorganizowanie takiej imprezy nawet za 50 lat:( Odpowiedz Link Zgłoś
apodemus Re: Jarmark na Stadionie Dziesięciolecia zostaje 30.06.07, 12:00 No tak. Prowizorka znowu okaże się trwalsza od skały. Ręce opadają, nogi opadają, wszystko opada... zamiast wyp... te slumsy sąsiadujące z centrum miasta, to "uszczknie się" jeszcze parę miesięcy. Potem jeszcze parę. Potem jeszcze miesiąc, potem znowu kilka, a potem minie termin Euro i właściwie "będzie można" ten syf zostawić na stałe. Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Czarnuchy dalej będą szcz.. na stadionie IP: *.tktelekom.pl 30.06.07, 12:04 Żadna z ekip rządzących nie była w stanie ich stamtąd wykurzyć. Muszą mieć dobre argumenty Odpowiedz Link Zgłoś
okowita Jarmark na Stadionie Dziesięciolecia zostaje 30.06.07, 12:06 A ja bym sprawdził konto Bufetowej zwanej prezydentem. Nie żebym tam od razu coś węszył, ale bym sprawdził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enon Re: Jarmark na Stadionie Dziesięciolecia zostaje IP: *.chello.pl 30.06.07, 17:27 A może byś sprawdził konta ministra od sportu i jego przydupasów, bo to oni wraz z całym gamoniowatym rządem są odpowiedzialni za ten skandal? Hanka z tym stadionowym syfem nie ma nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Jarmark na Stadionie Dziesięciolecia zostaje 30.06.07, 12:07 Dobrze radzę, sprzedać tego "mundziala" Włochom i to szybko. Bo inaczej, będziemy jeszcze większym pośmiewiskiem dla Europy, niż po ostatnich wyczynach kompetentnych inaczej w Brukseli!! Szybka decyzja, to znakomita decyzja. No, chyba, że liczycie na ciekawą wojnę p.Gronkiewicz z handlarzami. Wojna będzie ale i stadionów też.Nie wspominając o drogach (ich braku)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak_z_uk Re: Jarmark na Stadionie Dziesięciolecia zostaje IP: *.range81-159.btcentralplus.com 30.06.07, 12:43 do dupy z taka organizacja. mafia i Wietnamczycy rzadza, a nie nasi pseudopolitycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo JESTEM handlowcem ze stadionu IP: 77.222.224.* 30.06.07, 13:03 czytając większość wypowiedzi na tym jak również na innych forach dochodzę do wniosku że większość z forumowiczów to ludzie nie potrafiący logicznie myśleć. dlaczego z taką zajadłością atakujecie osoby handlujące na stadionie? czemu oni są winni? napewno się ze mną zgodzicie, że podstawą w handlu jest sprzedaż. liczy się obrót, zysk. to jest podstawa działania każdej firmy. coca-cola jest sprzedawana w ekskluzywnych sklepach i w najgorszych slumsach na całym świecie a dla firmy nie jest to plamą na honorze ale powodem do dumy gdyż prudukt jest nabywany przez przedstawicieli każdej klasy społecznej pod każdą szerokością geograficzną. niejedna firma ze stadionu ma sklepy, hurtownie w innych miejscach w polsce ale prawda jest taka że ze względu na położenie i dojazd!!! stadion jest największym rynkiem zbytu dla wspomniancyh podmiotów. nikt przy zdrowych zmysłach, żadna osoba czy też firma dobrowolnie nie odpuści "pewnych pieniędzy". mówicie że tam jest syf...proszę zauważyć jak wygląda sprawa ze stadionem X-lecia. każdy się zgodzi że położony jest na gruntach bardzo atrakcyjnych. niejedna poważna firma chciałaby go przejąć - postawić centrum handlowe lub biurowce lub osiedla. jednym słowem żyła złota. ale problem jest taki że jest to teren przeznaczony na działalność sportową. więc poważne inwestycje odpadają. z tego powodu firma damis ani inny inwestor nie mogła wybudoiwać w tym miejscu centrum handlowego z prawdziwego zdarzenia. napewno się orientujecie że w zasadzie od momentu powstania tego bazaru chodziły słuchy ze ma być on "za chwilę" zamknięty. dzierżawa terenu była przedłużana na okres 1-2 lat. zgodzicie się ze mną że nikt nie zainwestuje poważnych pieniędzy w interes tak krótkoterminowy, poprostu w biznesie wszystko opiera się na rachunku ekonomicznym. trudno więc ganić za brak inwestycji dzierżawcę tego terenu. stąd ta prowizorka. zauważcie, że każdy kierownik COS, nieważne jaką opcję polityczną prezentował - przez prawie 20 lat przedłużał działanie bazaru. czym się kierował? co mógł tam zrobić w zamian? kierował się rachunkiem ekonomicznym, bo kasy na stadion sportowy nikt mu nie gwarantował!!! żaden rząd ani żaden polityk! więc i dla COS i dla miasta lepsze było wydzierżawienie terenu i otrzymywanie z tego tytułu pieniędzy niż pozostawienie terenu samopas i dokładanie do niego. prosta sprawa. teraz jest taka sama sytuacja. co z tego że wypędzą handlarzy ze stadionu jak i tak żadne prace nie zaczną się dopóki przetargi nie zostaną rozstrzygnięte. kto na tym zyska, kto straci? miasto straci, COS straci, handlarze stracą. zyska tylko szeroko pojmowana opinia społeczna, zyska dziką satysfakcję że w końcu pozbyła się brudu z centrum miasta. spoko spoko czy teraz czy z końcem października napewno to nastąpi... bez obaw. już jest bliżej końca niż dalej. w tym czasie powstanie bazar na marywilskiej i wszyscy będą szczęśliwi. a ja mam nadzieję że uda mi się dostać bilety na inagurację ME2012 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r0b0l Re: JESTEM handlowcem ze stadionu IP: *.e-wro.net.pl 30.06.07, 13:15 wybacz ale coś tu nie tak. Przyjeżdżam do stolicy dużego państwa i od razu nadziewam się na ten jarmark wyglądający jak szaberplac z czasów powojennych. NIE MA już czegoś takiego w żadnym dużym mieście europejskim !!! Jarmark Europa trzymał się dobrze dzięki recesji, teraz ludzie mają nieco więcej kasy i coraz mniej chętnie kupują tani chłam i podróby na placach Targowiska z plandekami i szczękami były fajne i na miejscu 10 lat temu. Dobry handlowiec poradzi sobie wszędzie a przenosiny targowisk z centrów miast na obrzeża w Łodzi czy we Wrocławiu pokazały że daje to korzyść i miatom i kupcom i klientom. Moim zdaniem w tym miejscu nie powinno być stadionu, za to galerie handlowe, usługowe i rekreacja aż się proszą. A stadion??? jest aż za dużo miejsca na obrzeżach Wawy a i grunta są sporo tańsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: JESTEM handlowcem ze stadionu IP: 77.222.224.* 30.06.07, 16:12 zauważyłeś żebym popierał w moim tekście istnienie stadionu w jego obecnej formie? ja tylko napisałem dlaczego on wygląda tak jak wygląda. każdy z handlujących na stadionie po piętach by ciebie całował gdybyś mu w miejsce bazaru postawił coś podobnego do Maximusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Nie bądź egocentrykiem IP: *.e-wro.net.pl 30.06.07, 13:44 Nikt tu nie atakuje kupców tylko marnotrastwo dobrego terenu w centrum Warszawy. Nie bierz tego takj do siebie, jeszcze nie przeczytałem wpisu skierowanego przeciwko handlującym. Raczej krytyka jest skierowana przeciw władzom miasta, które od kilkunastu lat nie potrafią zadecydować, czy wybuduwac tutaj nowy stadion czy hale targową. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika jak na biznesmana ze stadionu, to dobrze sobie 30.06.07, 15:28 radzisz z kompem i jezykiem polskim. W jakiej branzy jestes? Przestrajanie telefonow? Stadion jest atrakcyjny dla kupcow, poniewaz oplaty sa niskie. Postawcie budynek z prawdziwego zdarzenia, w odpowiednia iloscia kibli i calej infrastruktury obowiazkowej w takich centrach i zobaczycie, jaki bedzie czynsz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: jak na biznesmana ze stadionu, to dobrze sobi IP: *.e-wro.net.pl 30.06.07, 15:45 Jakbyś przyczytał z jakiego hosta pisze do byś z siebie idioty nie robił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: jak na biznesmana ze stadionu, to dobrze sobi IP: 77.222.224.* 30.06.07, 16:00 skończyłem państwową uczelnię techniczną studia dzienne, następnie podyplomowe, stadion to jeden z kanałów dystrybucji. nie wszyscy handlarze to durnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiwa Re: JESTEM handlowcem ze stadionu IP: *.gdynia.mm.pl 30.06.07, 21:25 Oglądałeś lolodzisiaj w nocy film o życiu na stadionie???Groza!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me2012 www.warszawatoniebazar.pl IP: *.acn.waw.pl 30.06.07, 13:36 Mialo byc pieknie, a wyszlo jak zwykle. Ciekawe kiedy uefa zaorientuje sie, ze me mozemy rozegrac na klepiskach... www.warszawatoniebazar.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: www.warszawatoniebazar.pl IP: *.e-wro.net.pl 30.06.07, 13:48 Włosi i Niemcy są juz gotowi, bo któreś z tych państw dostanie ostatecznie EURO 2012 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrmr@onet.eu Jarmark na Stadionie Dziesięciolecia zostaje IP: *.chello.pl 30.06.07, 13:56 Zobaczycie, przy takim tempie inwestycji EURO`12 szybciutko nam zabiorą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Jarmark na Stadionie Dziesięciolecia zostaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 14:10 Warszawiakom gratulujemy nowego, pięknego stadionu na papierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mła spokoojnieee! IP: *.chello.pl 30.06.07, 14:14 do euro mamy jeszcze całe 5 lat. nie ma pośpiechu. zdążymy. handlarze moga zostać jeszcze kilka miesięcy a moze nawet rok dwa. czasu jest od cholery albio jeszcze więcej:) Odpowiedz Link Zgłoś
szymko123 Re: spokoojnieee! 01.07.07, 19:07 Spokojnie, to tylko awaria... hahahaha... Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Jarmark na Stadionie Dziesięciolecia zostaje 30.06.07, 14:19 Patogenna sytuacja. Ci kupcy nigdy się nie wyprowadzą, bo każda groźba że ich wyrzucą okazuje się czczą paplaniną. I tak już od lat. Po co ci ludzie mieliby inwestować w inne miejsca handlu, skoro na Stadionie zostaną do końca życia, bo nikt ich nie wyrzuci - mimo szumnych zapowiedzi, gróźb i próśb? Ogromny minus dla władz miasta za takie postępowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Jarmark na Stadionie Dziesięciolecia zostaje 30.06.07, 14:23 Ale co władzom miasta do tego? Dziś w Rzeczpospolitej jest cytat bodaj wiceprezydenta miasta który o umowie COS z Kupcami dowiedział się od dziennikarzy gazety. Miasto nie ma tu tak naprawdę nic do gadania, jeśli właściciel terenu godzi się na handlarzy, to Warszawie (niestety) nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: almahler Re: Jarmark na Stadionie Dziesięciolecia zostaje IP: *.aster.pl 30.06.07, 14:29 poza tym panie poslanki z taka jedna na czele musza gdzies markowe akcesoria kupowac, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juby Szpital wariatów !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 14:45 Wszyscy nasi decydenci powinni poddać się przymusowemu badaniu w szpitalu psychiatrycznym.Mam coraz większe przekonanie,że rządzą nami psychicznie chorzy i niezrównoważeni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
szymko123 Re: Szpital wariatów !!!! 01.07.07, 19:06 No cóż..., musisz się liczyć z tym, że po badaniach zaczną podważać autorytet środowiska profesorów psychiatrii i kwestionować europejskie i światowe normy zdrowia psychicznego... :):)::) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malcza Jarmark na Stadionie Dziesięciolecia zostaje IP: *.network.entel.pl 30.06.07, 15:04 Bardzo dobrze ze zostaje bo gdzie ci ludzie mieli iść do pielęgniarek na ulicę,do tej pory nikt ich poważnie nie traktuje tylko obiecanki a żadnych konkretów,jak miał by stać ten stadion pusty to lepiej niech ludzie pracują a miasto ma z tego myślę że duże pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Jarmark na Stadionie Dziesięciolecia zostaje 30.06.07, 15:46 Jak to nic nie zaproponowano? Grunty wskazano? Wskazano. Normalny obywatel nie może liczyć nawet na to sam musi znaleźć miejsce, zdobyć pozwolenie i finansowanie swojego biznesu. A kupcy chcieli by teren i najlepiej aby miasto zbudowało infrastrukturę i zapewne halę. Otóż to się im nie należy, jak i nikomu innemu. Teren to maks co miasto może zaproponować, a i tego nie powinno robić. A co do pustego stadionu to nie stałby pusty gdyby wzięto się za to porządnie. Bo z wyliczeń wynika że wywiezienie całego gruzu zajęło by pół roku i jeśli w przyszłym chcielibyśmy budować to już trzeba zacząć wyburzać to co jest tam obecnie. Bo inaczej jak rozstrzygniemy przetargi na projekt i budowę, to zamiast od razu do roboty, będziemy potrzebowali miesięcy na wyburzanie które można by robić już dziś. Odpowiedz Link Zgłoś