Dodaj do ulubionych

fa sprzątająca

18.07.07, 17:34
Wzywa się Zarządcę,oraz Wspólnotę mieszkaniową ul. Szwoleżerów91 do
natychmiastowego uregulowania, wraz z odsetkami ustawowymi w wysokości
1898,40 zł za wykonaną usługę w miesiącu Czerwcu 2007.Nie uregulowanie w\w
należności może spowodować podwyższenie kosztów z tytułu opłat sądowych. Fa
Czystość. Z dn.23.07.07 wypowiadam umowę w trybie natychmiastowym powołując
się na &7pkt3-nie terminowa zapłata za usługę jest to drastyczne naruszenie
warunków umowy. Do dn.18.07.07 nie otrzymałem wynagrodzenia za m.c czerwiec
w\w zdarza się co
miesiąc.Fa.Czystość.
Obserwuj wątek
    • mkrs Re: fa sprzątająca 18.07.07, 23:46
      Co na to przedstawiciele naszej wspólnoty?
      Czy ktoś się kontaktował z naszym zarządcą w tej sprawie?
      Nie wiem jakie są procedury ale czy nie powinniśmy jako mieszkańcy wiedzieć, że
      wspólnota wstrzymała płatności oraz dlaczego (jeśli tak jest oczywiście) nasze
      rachunki są płacone nieterminowo?
      I jeszcze jedno. Czy firma zarządzająca rozlicza się ze wszystkich wydatków i
      zakupów dotyczących naszej wspólnoty? Jeśli tak w jaki sposób są kontrolowane i
      kto to robi?

• yapkovitz Re: fa sprzątająca 19.07.07, 08:30
        1. Wczoraj ww. sprawie odbylo sie spotkanie czlonkow zarzadow wspolnot 91 oraz
        91 C i D z administratorem, na spotkanie zostal rowniez zaproszony wlasciciel
        firmy sprzatajacej, niestety w czasie rozmowy telefonicznej nie wyrazil checi
        uczestnictwa.

Rola zarzadcy ww. sytuacji polegala na wielkrotnym przypominaniu firmie
        sprzatajacej o poprawe jakosci swiadczenia uslug, m.in:
        - lepsze sprzatanie klatek,
        - dokladne sprzatanie piwnic,
        - skoszenie trawy.
        2. Wspolnota 91 C i D placi terminowo rachunki za sprzatanie.
        Nie bede sie natomiast wypowiadal za Wspolnote 91, poniewaz nie jestem
        czlonkiem tej wspolnoty.
        3. Kontrola firmy zarzadzajacej odbywa sie przez:
        - zarzad,
        - doroczne zgromadzenie czlonkow wspolnoty.

Wszelkie faktury sa placone przez Zarzady Wspolnot, administrator nie zaciaga
        zadnych zobowiazan finansowych bez wiedzy Zarzadow.

Zaluje ze wczoraj nie udalo sie Nam spotkac z wlascicelem firmy sprzatajacej i
        na spokojnie, bez zbednych emocji wyjasnic problemy, ktore dotycza naszej
        wspolpracy.
        -
        • bogdan.czystosc Re: fa sprzątająca 19.07.07, 11:04
          Odnośnie nie wyrażenia zgody na rozmowę z Zarządcą,., wyraziłem zgodę ale w
          innym terminie tz.poniedziałek,mój warunek był następujący ;wypłacenie
          wynagrodzenia za m.c czerwiec ponieważ nie mam żadnej informacji pisemnej o żle
          wykonanej pracy a to już jest 19.07.07 .Panie Yapkowiz trochę uczciwości wobec
          lokatorów.Pozdrawiam Czystość
          • yapkovitz Re: fa sprzątająca 19.07.07, 12:21
            bogdan.czystosc prosze o przeczytanie ze zrozumieniem mojej poprzedniej
            wypowiedzi. Nie wypowiadam sie w imieniu wspolnoty 91, natomiast reprezentuje
            wspolnote 91 C i D. Jezeli chodzi o uczciwosc wobec mieszkancow, to prosze
            zapytac mieszkancow osiedla jak oceniaja prace panskiej firmy. W kazdej chwili
            mozemy zwolac spotkanie obu wspolnot i wowczas bedzie mial Pan szanse
            opowiedziec jak uczciwie wywiazuje sie z powierzonych obowiazkow panska firma
            na Naszym osiedlu. Administrator dysponuje e-mailami w ktorych opisane sa
            problemy zwiazane z czystoscia, ktore to zostaly przeslane przez mieszkancow
            Naszego osiedla.
            -
            • bogdan.czystosc Re: fa sprzątająca 19.07.07, 12:56
              Jeżeli administrator dysponował ,infofmacjami na temat sprzątania na budynku
              91c i d to jego obowiązek był przekazanie takiej informacji drogą pisemną ,lub
              fax,czyżby znowu zapomniał o swoich obowiązkach ,ja po takiej informacji
              natychmiast bym zainterweniował Czystość
              • rafryb1 Re: fa sprzątająca 26.07.07, 17:00
                Panie Czystosc,
                Rozumiem, ze wszelkie wykroczenia zglaszane przez Administratora droga
                telefoniczna uznaje Pan za niebyle?!?
                Ma Pan niesamowicie krotka pamiec. Ja doskonale pamietam, co obiecywal Pan na
                spotkaniu tuz przez podjeciem sie przez Pana pracy na naszym osiedlu. W tej
                chwili ze wszystkich obietnic sie Pan wycofal stwierdzajac jak rozumiem, ze
                nigdy nic takiego nie mialo miejsca.
                Jako czlonek zarzadu Wspolnoty 91, ciesze sie z faktu, ze wspolpraca z Panem sie
                definitywnie zakonczyla.
                Przypominam, ze do tej pory nie wywiazal sie Pan z obowiazkow, np. koszenie
                trawnikow, sprzatanie klatek, piwnic...

Pzdrw.
                • bogdan.czystosc Re: fa sprzątająca 27.07.07, 00:02
                  panie rafryb1 z wielką przyjemnością muszę pana powiadomić że jestem szczęsliwy
                  że odeszłem z waszego osiedla bo przyszłość moja byłaby zagrożona pod względem
                  finansów .Informuję że posiadam protokoł z przekazania posesji w dn 23 07.07
                  gdzie administrator stwierdza że odbiór posesji jest bez zastrzeżen .Jeżeli
                  było żle to gdzie pan przebywał ? .najlepiej krytykować po rozwiązanej umowie
                  przez stronę wykonującą usługę.Odnośnie piwnic i tarakoty to chyba pan cierpi
                  na amnezję ja widziałem informację że tarakoty ,oraz plamy miał usunąc
                  deweloper dlaczego pan administrator chciał żeby moi pracownicy pozostali na
                  osiedlu bo nie było zastrzeżeń do pracy pracowników Widzę że wy jako wspólnota
                  jesteście nawiedzeni i nikt z wami nie nawiąże współpracy Pozdrowienia Czystość
                  • g_wiazd_a Re: fa sprzątająca 27.07.07, 20:51
                    Panie Czyścioch nie ubliżaj pan wszystkim, może i są u nas nawiedzeni ale nie wszyscy. A co do sprzątania to podam tylko dwa fakty.
                    1. Podlewanie trawników w samo południe.
                    2. Zmywanie klatki schodowej tylko do pierwszego schodka, nigdy nie widziałem żeby pani sprzątaczka raczyła wejść wyżej.
                    Podsumowując to my jesteśmy szcześliwi, że pozbyliśmy się takich leserów.
                    Nie pozdrawiam. ( Jaka praca taka płaca.)
                    • g_wiazd_a Re: fa sprzątająca 27.07.07, 20:55
                      A i jeszcze jedno nie ODESZŁEM tylko ODSZEDŁEM.
                      Naucz się pan poprawnej polszczyzny. Zresztą po co, przy sprzątaniu i tak nie bedzie panu potrzebna.
      • padme_1978 Re: fa sprzątająca 19.07.07, 08:34
        Zupełnie nie rozumiem o co chodzi z tym wstrzymaniem płatności dla firmy
        sprzątającej. Może szanowny zarząd poinformuje mieszkańców z jakich przyczyn
        powstała taka sytuacja.
        Jestem mieszkanką bloku 91A i uważam, że firma sprzątająca wywiązuje się
        należycie ze swoich obowiązków (przynajmniej jeżeli chodzi o mój blok).
    • codee Re: fa sprzątająca 19.07.07, 12:33
      właśnie, a co z piwnicą w 91D, pomijając podłogę, śmierdzi z wc!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka