Gość: kck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 23:36 To było do przewidzenia. Nie wnikam, czyje to sa dzialania, ale bylem pewien na 100%, ze tak bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Erazmus Re: Trenerem Świtu Nowy Dwór dla Gazety: Muszę tr IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.1.* 23.06.03, 00:22 Gość portalu: kck napisał(a): > To było do przewidzenia. Nie wnikam, czyje to sa dzialania, ale > bylem pewien na 100%, ze tak bedzie. Faktycznie wiele osob mowilo ze bedzie o:3 ... Ciekawe jest to ze trener boi sie mowic . Czyzby w Swicie rzadzila mafia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Trenerem Świtu Nowy Dwór dla Gazety: Muszę tr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.03, 00:36 Raczej w Jaworznie...Ale to ci sami ludzie, a raczej ich przedstawiciele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hoe mieszkam w polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.03, 01:15 no to mamy czarno na bialym jak to jest. szmpan juz sie chlodzil przed meczem... przeciez to powinien prokurator interweniowac, pzpn nic tu nie zrobi... po takim wywiadze w gazecie jakies dalsze dzialania powinny byc. my to przeczytamy, gazeta sie bedzie dobrze sprzedawac, a zycie poplynie dalej? czy tak musi byc? ktos powinien sie tym zajasc, ale kto? ...bedziemy sie topic w tym bagnie, az ono nas wciagnie... pozdro dla wszystkich kibicow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erazmus Re: mieszkam w polsce IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.1.* 23.06.03, 01:20 Gość portalu: Hoe napisał(a): > no to mamy czarno na bialym jak to jest. szmpan juz sie > chlodzil przed meczem... przeciez to powinien prokurator > interweniowac, pzpn nic tu nie zrobi... po takim wywiadze w > gazecie jakies dalsze dzialania powinny byc. my to przeczytamy, > gazeta sie bedzie dobrze sprzedawac, a zycie poplynie dalej? > czy tak musi byc? ktos powinien sie tym zajasc, ale kto? > ...bedziemy sie topic w tym bagnie, az ono nas wciagnie... > pozdro dla wszystkich kibicow Lektura dzisiejszych futbolowych newsow z Polski bardzo mnie załamała. Najpierw Odra i Polonia ośmieszyły nasz futbol a potem przekręt Świtu w biały dzień ... Były 2 reformy piłkarskie , wojna futbolowa śp Dębski - Dziurowicz , dzielenie ligi na 2 grupy , wprowadzanie baraży i dalej te same wałki :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grisha Re: Trenerem Świtu Nowy Dwór dla Gazety: Muszę tr IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 03:20 o czym tu ..sie rozmawia??? przeciez kazdy kibic w polsce wie ze to bylo ustawione...SWIT sprzedawal mecze juz w wczesniej ..tylko czemu tego ..nasze swiete.. PZPN ....nie widzi?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TSWisla Re: Trenerem Świtu Nowy Dwór dla Gazety: Muszę tr IP: *.client.attbi.com 23.06.03, 05:00 ja nie mam pojecia o co tu chodzi. Czy to mafia czy co? Wielki wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erazmus Re: Trenerem Świtu Nowy Dwór dla Gazety: Muszę tr IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.1.* 23.06.03, 13:32 Gość portalu: grisha napisał(a): > o czym tu ..sie rozmawia??? > przeciez kazdy kibic w polsce wie ze to bylo ustawione...SWIT > sprzedawal mecze juz w wczesniej ..tylko czemu tego ..nasze > swiete.. PZPN ....nie widzi?????????????? CALA POLSKA WIDZIALA :)) Zdegradują Szczakowianke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: święty dodatkowa fucha dla "uczciwych piłkarzy" IP: 212.160.117.* 23.06.03, 09:05 Praca dla piłkarzy chcących dorobić !!!!! CHcesz dorobić? umiesz grać w piłkę ? Przyjeżdzaj do Nowego Dworu - mekki działaczy różnych klubów. Gwarantujemy ci że dostanie sz co najmniej kilka propozycji sprzedania meczy - zwłaszcza pod koniec sezonu. W sam raz żeby zarobić na wakacje (dla najlepszych możliwość zarobienia na emeryturę). Wiadomo było nie od dziś że Świt to perfidni handlarze. To był bardzo dobry ruch - 1:0 w pierwszym meczu na pewno podbiło cenę, a że Szczakowianka też ma operatywnych działaczy to kilku chłopaków zmienia samochody na lepsze. Niech żyje polska liga, Szczako na mistrza !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raff Re: dodatkowa fucha dla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.03, 09:18 Wiesz sprzedawali w przeszłości(nie w tym sezonie), a teraz MUSIELI sprzedać. Tajka jest różnica, jeżeli wiesz o co mi chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KosaPK Re: dodatkowa fucha dla IP: Brama:* / 10.0.1.* 23.06.03, 17:13 Gość portalu: raff napisał(a): > Wiesz sprzedawali w przeszłości(nie w tym sezonie), a teraz > MUSIELI sprzedać. Tajka jest różnica, jeżeli wiesz o co mi > chodzi... a ty co tak dobrze poinformowany jesteś jak ci się wydaje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erazmus Re: dodatkowa fucha dla IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.1.* 23.06.03, 18:13 Gość portalu: KosaPK napisał(a): > Gość portalu: raff napisał(a): > > > Wiesz sprzedawali w przeszłości(nie w tym sezonie), a teraz > > MUSIELI sprzedać. Tajka jest różnica, jeżeli wiesz o co mi > > chodzi... > a ty co tak dobrze poinformowany jesteś jak ci się wydaje ? Mój kumpel ma dziewczyne w Nowym Dworze i mówi że Świt to taki sam Janosik jak Zagłębie L. Na jesień grają a na wiosne sprzedają :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Szczakowianka od zawsze kupowała mecze IP: *.bielsko.dialog.net.pl 23.06.03, 09:56 Gdy grała w 3 lidze i o awansie decydował mecz z Ceramedem Bielsko-Biała (dzisiaj MC Podbeskidzie, na szczęście już w 2 lidze) to kupiła sędziego. A o to przebieg tamtego meczu: Ceramed wygrywa 1-0 i w tym momencie jeden z jego zawodników dostaje czerwoną kartkę za faul którego nie było. Po prostu, dwóch zawodników biegnie obok siebie i nagle jeden się przewraca. Ot tak sobie. I czerwona kartka. W przerwie gracze Ceramedu nie chcieli wyjść na drugą połowę i tylko usilna namowa trenera ich do tego przekonała. A w drugiej połowie to już był istny cyrk. Sędzia główny "źle się poczuł" i musiał go zastąpić liniowy. A linowym stał się......tak jest, jeden z graczy Szczakwianki.....I w drugiej połowie Ceramed był na spalonym 16 razy. Rekord świata. No domyślacie się że takiego meczy nie można było wygrać i do 2 ligi awansowała wtedy Szczakowianka. Tak już jest jak się jest oszustem w trzeciej lidze to i w pierszej się nim zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Re: Szczakowianka od zawsze kupowała mecze IP: *.mech.pk.edu.pl 23.06.03, 10:04 Jak ten mecz decydował o awansie to chyba masz koleś nasrane!!! Szczakowianka miał po pierwszej rundzie kilkanaście punktów przewagi i mecz z jakimś ceramedem wcale nie decydowal o awansie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Szczakowianki Re: Szczakowianka od zawsze kupowała mecze IP: *.bg.pl / 192.168.1.* 23.06.03, 10:12 Gdyby Szczakowianka kupowała mecze to byłaby mistrzem Polski, a nie grała w barażach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogbra Re: Szczakowianka od zawsze kupowała mecze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.03, 10:47 Konkurs. 1.W jakiej konkurencji "sportowej" Szczakowianka jest MISTRZEM W POLSCE? 2.Czy piłkarzyki z Nowego Dworu zawcze stosowali zasadę fer play? 3.Czy Departamenty, Wydziały i inne KOMÓRY PZPN są zdolne do zagwarantowania minimum kompetencji w kierowaniu rozgrywkami? Odpowiedzi proszę kierować do dowolnych instancji sportowych - nagrody(bilety na mecz piłki nożej Emeryci "Stary Portfel" - Renciści "Pierwyj Group") zostaną przyznane wg uznania VIP-ów z kół zbliżonych do "działaczy piłkarskich". przyznane losowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Skleroza IP: *.bielsko.dialog.net.pl 23.06.03, 11:00 Szczakowianka miała wtedy 2 (słownie dwa) punkty przewagi. A do końca pozostały jeszcze 3 kolejki. Po takim szwindlu gdy zrobiło się z dwóch punktów (a powinien być jeden dla Ceramedu do przodu) pięć, stało się jasne że Ceramed już nie awansuje i odpuścił ostanie mecze bo grać o pietrzuszkę gdy się zasłużyło na drugą ligę już nie warto było. A prawda kole w oczy kibiców Szczakowianki. W barażach o pierwszą ligę też był przekręt i teraz też. Bo sędziują im takie patałachy których łatwo kupić. I nawet taki nie wydrukuje meczu z Wisłą, Legią czy Grocilinem. Tego nikt nie zrobi. A na trzecią ligę nikt nie patrzy i niższe nikt nie patrzy i im uchodziło płazem. Z barażem to już było tak na styk. Radomsko o mało co nie zostało przywrócone do I ligi. Teraz się znowu udało przekupić kilku piłkarzy, może nawet znowu sędziego (bramka ze spalonego) no i tym razem też ujdzie to wszystko płazem bo trener Świtu nie chce nic mówić. Ale i tak spadniecie niedługo szmaciarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pete Re: Szczakowianka od zawsze kupowała mecze IP: *.eflservice.pl / 10.10.10.* 23.06.03, 17:34 Gość portalu: Ja napisał(a): > Gdy grała w 3 lidze i o awansie decydował mecz z Ceramedem > Bielsko-Biała (dzisiaj MC Podbeskidzie, na szczęście już w 2 > lidze) to kupiła sędziego. A o to przebieg tamtego meczu: > Ceramed wygrywa 1-0 i w tym momencie jeden z jego zawodników > dostaje czerwoną kartkę za faul którego nie było. Po prostu, > dwóch zawodników biegnie obok siebie i nagle jeden się > przewraca. Ot tak sobie. I czerwona kartka. W przerwie gracze > Ceramedu nie chcieli wyjść na drugą połowę i tylko usilna namowa > trenera ich do tego przekonała. A w drugiej połowie to już był > istny cyrk. Sędzia główny "źle się poczuł" i musiał go zastąpić > liniowy. A linowym stał się......tak jest, jeden z graczy > Szczakwianki.....I w drugiej połowie Ceramed był na spalonym 16 > razy. Rekord świata. No domyślacie się że takiego meczy nie > można było wygrać i do 2 ligi awansowała wtedy Szczakowianka. > Tak już jest jak się jest oszustem w trzeciej lidze to i w > pierszej się nim zostanie. niestety to prawda mój wujek w latach 60 był prezesem szczakowianki i w rodzinie przetrwała opowieść jak po to , żeby się utrzymać kupowali mecze ( m. in) w Bielsku cóż tradycja zobowiązuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: Szczakowianka od zawsze kupowała mecze IP: *.master.pl 02.08.03, 12:30 Pewnie że Szczakowianka wały kręciła. Chrobry Głogów wtedy też grał w tej grupie i wszyscy wiedzieli że są przekręty. To samo mówiono później o Górniku Polkowice (vide mecz w Głogowie 3:3 gdzie do przerwy Chrobry prowadził 2:1, a tamci po przerwie dwa gole strzelili z rzutów wolnych których nie było, sprzed pola karnego. To co się działo w 2 połowie wołało o pomstę do nieba). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Trenerem Świtu Nowy Dwór dla Gazety: Muszę tr IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.03, 10:13 A ja obydwa mecze widziałem i Szczakowianka była wyraźnie lepsza. Chciałbym tylko wiedzieć czemu w tym kraju tak łatwo jest kogoś pomówić, a tak trudno coś udowodnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Han Do Pana trenera NDM IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.03, 10:16 Jak się już coś mówi to do końca. A tak tyle się Pan nagadał i nic z tego nie wynika. Gdyby się Pan bał to by Pan całkiem milczał, a jak już Pan tyle nagadał to prosimy do końca. Wiemy, że tak jest najłatwiej szukać wszędzie winnych, ale na nikogo nie pokazać palcem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylyPilkarz Ustawianie meczow IP: 217.11.243.* 23.06.03, 10:31 Ludzie! Przeciez to oczywiste, ze mecze sie kupuje i sprzedaje i nie tylko w I czy II lidze!!! Cala polska pilka jest ustawiona. Grajac w juniorach juz widzialem (i bralem udzial nieswiadomie) w ustawionych meczach! Skoro w ligach juniorow sie to zaczyna to co mowic o seniorach.... wiec, mniej emocji a wiecej usmiechu. To przeciez rozrywka, prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzida To jest skandal!!! Korupcja na niesłychanym poziomie!! IP: *.acn.waw.pl 23.06.03, 12:38 Czy tym tez się nikt nie zajmie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludwisarz Koniec Świata!!!!! IP: *.resetnet.pl 23.06.03, 12:55 Tak proszę Państwa wygląda polska piłka!!!!! Sprzedane mecze, niejasne układy. Nic dziwnego ze jestesmy posmiewiskiem europy.jeśli trener Świtu boi się mówić to pomyślcie o czym on wie!? Ktoś robi na tym niezly bizes. Nasze najlepsze stadiony ledwie spełniałyby wymogi III ligi Hiszpańskiej czy Włoskiej. Taka jest prawda. Trzeba coś z tym zrobić!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PB NOWA KOMISJA SLEDCZA IP: 62.233.250.* 23.06.03, 13:20 Proponuje wobec takiego skandalu powolac nowa komisje sledcza. Relacjonowac ja bedzie polsat sport i wszystki dzienniki sportowe. Temat na sezon ogorkowy w sam raz. Bedzie smiesznie, zabawnie, troche nowych skandali i skandalikow - zyc nie umierac. Zglaszajcie swoje kandydtury do nowej komisji sledczej. Wedlgu mnie prezes BONIEK nadal by sie w sam raz. Boniek na przewodniczacego komisji. Inne kandydatury - Ryszard Wojcik, sędzia Marczyk :), Roman Giertych, Andrzej Lepper, jakas kurwikowa (nikt mi teraz nie przychodzi do glowy )... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adsz73 Re: NOWA KOMISJA SLEDCZA IP: *.pl.abb.com 23.06.03, 15:17 najlepszym przewodniczacym komisji sledczej bedzie ... Jan Tomaszewski :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PB Re: NOWA KOMISJA SLEDCZA IP: 62.233.250.* 23.06.03, 15:39 Jak moglem zapomniec o JAsiu? Oczywiscie ze to on ma zostac przewodniczacym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erazmus Re: NOWA KOMISJA SLEDCZA IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.1.* 23.06.03, 16:00 Gość portalu: adsz73 napisał(a): > najlepszym przewodniczacym komisji sledczej bedzie ... Jan > Tomaszewski :-) Janek może być 2 Rokitą, zwłaszcza że chłop jest bardzo elokwentny i do tego medialny :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokos Baraze = kokosy dla sedziow i pilkarzy IP: *.w80-13.abo.wanadoo.fr 23.06.03, 13:39 A wy myslicie, ze po co PZPN wymyslil te baraze. Przeciez byly sedzia, a obecny prezes wie, ze zaden mecz nie da tyle zarobic co baraz i to w dodatku miedzy I i II ligowcami. A swoja droga za postawe Swiuta, nalezaloby ich zdegradowac do IV ligi: niech tam sobie sprzedaja i kupuja mecze. A tak zajmuja miejsce druzynom, w ktorych pilkarze i dzialacza gra a nie ukladami chca wywalczyc awans. A zapewniam ze jest kilka takich klubowch (niestety nie za duzo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Baraze = kokosy dla sedziow i pilkarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.03, 13:52 w tym sezonie Świt nie sprzedawał meczów, co najwyżej ich przeciwnikom płaciły Polkowice i Łęczna. Ale Szczakowianka (czytaj:PKE) wyciągnęla już większą sumę. Zresztą wystarczyło trochę postraszyć piłkarzyków, od razu zmiękli i tym co grali nie trzeba było nawet płacić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleg Re: Trenerem Świtu Nowy Dwór dla Gazety: Muszę tr IP: *.pppool.de 23.06.03, 13:40 szkoda ze tak sie soknczylo - typy gazety sie nie sprawdzily:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc precz ze szczakowianką! IP: *.tele2.pl 23.06.03, 14:32 chłopaki są 1 sezon w lidze, a afer zrobili więcej niż inni w całej historii. a w ogóle piłka tj. jedno wielkie kurestwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabri listkiewicz IP: *.pl 23.06.03, 14:36 tak wlasnie wyglada caly nasz kraj.a to co sie dzieje w pilce to jest tylko przekroj naszego spoleczenstwa.wstyd.mam nadzieje ze to juz ostatnie dni w pzpn p.listkiewicza.to on jest odpowiedzialeny za ten caly syf.rzadzac najbogatszym zwiazkiem sportowym w polsce nie zrobil nic.brak szkolenia mlodych pilkarzy (brak nakazow na kluby),skandale,no i rewelacyjne wyniki.wyniki kelnerow z polski(taki kraj 40 milionowy):szwecja-polska 3- 0,burkina faso-polska 4-0(u21,potem bylo lepiej,zaczelismy strzelac bramki,niewazne ze przegralismy 4 mecze),polonia w.- nawet nie pamietam(cos z kazachstanu)0-3,odra w.-shamrock 1- 2.slyszalem ze mamy zagrac w sparingu z dzibuti.drze o wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romb zostań prezesem IP: *.pul.tke.pl 23.06.03, 14:56 po co te nerwy najlepiej zostać samemu prezesem (zagrać w piłkarzyki), tylko na forum sobie przekazywać jakie będą wyniki ustawianych meczów. trzeba sie spieszyc bo za dwa trzy lata uefa wywali nas z organizacji bo nie spelniamy wymogów europejskich nie ma stadionów nie przyjdą kibice nikt tego nie bedzie ogladał to canal + się wycofa, więc co przezorniejsi próbują wycisnąć ile się da. na szcęście wejdziemy do UE i będzie można wyjechać, bo unas białoruś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arniak Co wiedzą dziennikarze? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.03, 14:57 Tak się złożyło - szczęśliwie, czy nieszczęsliwie - że jeszcze przed tym meczem miałem okazję w jednej z warszawskich knajpek usłyszeć rozmowę jednego ze znanych polskich dziennikarzy sportowych odnośnie tego meczu. Mówił bardzo ciekawie, a ja brzydko podłuchiwałem, ale wiem dzięki temu mniej więcej o co chodzi. Otóż - piłkarze Świtu (raczej nie wszyscy, ale ci "starzy" - tego nie dosłuchałem) wzięli kasę już za przegranie pierwszego meczu, ale wówczas zwyciężyła ambicja. Żeby jednak nie było tzw. kichy starsi koledzy młodzieży z Nowego Dworu wzieli sprawy we własne ręce. Młodzi piłkarze byli straszeni, że wywiozą ich do lasu, że ich rodziny będą miały kłopoty (nie mam pewności, czy przez "kolegów" z drużyny, czy ludzi z Jaworzna). Podobne wątki przewijają sie zresztą w wypowiedzi trenera Świtu - tylko on sie boi o tym mówić otwarcie. Jednym z nazwisk ludzi, którzy za tym stoją, wymienionym przez owego dziennikarza, było nazwisko piłkarza wysokiej klasy - Ruta. Trudno się dziwić, ze doszło do tego, do czego doszło - czyli wystawienia bramkarza w pomocy - jedni sie bali, inni odpuścili. Pojawiają sie pytania 1. Jakie kary groża za szantaż i kiedy wkroczy prokurator? 2. Co na to prezes Listkiewicz - jeden przekręt z Rasicem przeszedł, ale drugi z szantażem już chyba nie powinien? 3. Jaki użytek ze swojej wiedzy ma zamiar zrobić znany dziennikarz (powiedział, że nie jest to sprawa na artykuł w gazecie - artykuł moze poruszyć lawinę, patrz: sprawa Rywina)? 4. Czy dziennikarze Gazety też coś wiedzą i chcieliby moze wyjaśnić sprawę? Pewnie skończy się na niczym jak zwykle. W przyszłym sezonie dumna Ściekowianka zagra w pierwszej lidze (wstyd nazwać ja Ekstraklasą), Prezes stwierdzi, ze nikogo nie złapano za rękę, a piłkarze, którzy sprzedali mecz i straszyli kolegów podpiszą kolejne "głodowe" kontrakty i będą dorabiac bajsbolami po godzinach. Obym sie mylił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Co wiedzą dziennikarze? IP: *.ecb.int 23.06.03, 15:16 Gość portalu: arniak napisał(a): > Tak się złożyło - szczęśliwie, czy nieszczęsliwie - że jeszcze > przed tym meczem miałem okazję w jednej z warszawskich knajpek > usłyszeć rozmowę jednego ze znanych polskich dziennikarzy > sportowych odnośnie tego meczu. > Mówił bardzo ciekawie, a ja brzydko podłuchiwałem, ale wiem > dzięki temu mniej więcej o co chodzi. > > Otóż - piłkarze Świtu (raczej nie wszyscy, ale ci "starzy" - > tego nie dosłuchałem) wzięli kasę już za przegranie pierwszego > meczu, ale wówczas zwyciężyła ambicja. Żeby jednak nie było tzw. > kichy starsi koledzy młodzieży z Nowego Dworu wzieli sprawy we > własne ręce. Młodzi piłkarze byli straszeni, że wywiozą ich do > lasu, że ich rodziny będą miały kłopoty (nie mam pewności, czy > przez "kolegów" z drużyny, czy ludzi z Jaworzna). > Podobne wątki przewijają sie zresztą w wypowiedzi trenera Świtu - > tylko on sie boi o tym mówić otwarcie. > Jednym z nazwisk ludzi, którzy za tym stoją, wymienionym przez > owego dziennikarza, było nazwisko piłkarza wysokiej klasy - Ruta. > Trudno się dziwić, ze doszło do tego, do czego doszło - czyli > wystawienia bramkarza w pomocy - jedni sie bali, inni odpuścili. > > Pojawiają sie pytania > 1. Jakie kary groża za szantaż i kiedy wkroczy prokurator? > 2. Co na to prezes Listkiewicz - jeden przekręt z Rasicem > przeszedł, ale drugi z szantażem już chyba nie powinien? > 3. Jaki użytek ze swojej wiedzy ma zamiar zrobić znany > dziennikarz (powiedział, że nie jest to sprawa na artykuł w > gazecie - artykuł moze poruszyć lawinę, patrz: sprawa Rywina)? > 4. Czy dziennikarze Gazety też coś wiedzą i chcieliby moze > wyjaśnić sprawę? > > Pewnie skończy się na niczym jak zwykle. > W przyszłym sezonie dumna Ściekowianka zagra w pierwszej lidze > (wstyd nazwać ja Ekstraklasą), Prezes stwierdzi, ze nikogo nie > złapano za rękę, a piłkarze, którzy sprzedali mecz i straszyli > kolegów podpiszą kolejne "głodowe" kontrakty i będą dorabiac > bajsbolami po godzinach. > Obym sie mylił A jaki to znany dzienikarz? Wal smialo po nazwisku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erazmus Re: Co wiedzą dziennikarze? IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.1.* 23.06.03, 16:30 Gość portalu: zibi napisał(a): > > > A jaki to znany dzienikarz? Wal smialo po nazwisku.... Atlas ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z katowic Re: Co wiedzą dziennikarze? IP: 80.48.245.* 23.06.03, 18:13 Ostatnio praktyki zastraszania zawodnikow przeciwnych druzyn sa w modzie . Nastepny przyklad: 3liga slaska ;Piast mial ekipe przekonujaca do slabej gry powiedzial mi to zawodnik jednej ze slaskich druzyn . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Re: Trenerem Świtu Nowy Dwór dla Gazety: Muszę tr IP: 195.205.182.* 23.06.03, 14:58 Im szybciej zrobimy w sporcie, kluby zawodowe jako firmy giełdowe czy przesiębiorstwa w I i II lidze tym szybciej odejdą ci którzy żyją z układów i lewej kasy. Nic nowego - ten kto gra w piłkę zna te układy od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Trenerem Świtu Nowy Dwór dla Gazety: Muszę tr IP: *.szpitalna.ngo.pl 23.06.03, 15:24 Ten człowiek wyraźnie się boi. Kogo? Prokurator powinien się tym zająć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KosaPK Albo powiedziłby wszystko albo nic ... IP: Brama:* / 10.0.1.* 23.06.03, 17:11 ... bo to co powiedział to jest jak bicie piany, dziecko ze żłobka "wiem ale nie powiem". Skoro tak mówi o porządkach to niech powie co wie i będzie podstawa do tego by coś zrobić, a tak wie "w domyśle" kto sprzedał ale on nie będzie się mieszał. Dlatego właśnie nikt nikogo za rękę nie złapał i nie złapie (o ile rzeczywiście mecz był sprzedany...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Na Pohybel Re: Trenerem Świtu Nowy Dwór dla Gazety: Muszę tr IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 18:20 Powinni zdegradować Szczaki i Lukulusy do IV ligi - czyli w praktyce rozwiązać a boiska zaorać. Najśmieszniejsze jest to że Ci co wzięli kasę i tak już ją będą mieli bo guzik im kto zrobi- syf kiła mogiła. Piłkarze Świtu co niektórzy juz mają nowe kluby- extra premia na koniec im wpadła. Pozdro dla normalnych (co wyklucza listkiewiczów i innych działaczy piłkarskich w tym kraju z małymi wyjątkami). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polonia Bydgoszcz Re: Trenerem Świtu Nowy Dwór dla Gazety: Muszę tr IP: *.pppool.de 23.06.03, 18:37 To ja w morde jeza ogladalem marna kopanine przez 90 minut zeby sie dzien pozniej o takich przekretach dowiedziec.Kto tam rzadzi? SLD mazowsze czy kto w morde jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killer Jechać mafię! IP: *.tvk-gaj.pl 23.06.03, 19:02 Jebać mafię i te układziki. A sprzedajnych działaczy i zawodników do piachu. Na pohybel skurwysynom!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Jak w historii z Piastem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.03, 20:01 Od razu przypomniala mi sie historia z tego sezonu jak to Piast kupił kolejny mecz w 3 lidze a wtedy byl to z MK Katowice. Po meczu trener Mika zrezygnowal z prowazdenia MK bo czesc zawodników oprócz bodajze 3 sprzedala mecz!!!!! Polska rzeczywistość, złodziejstwo i układy!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z katowic Re: Jak w historii z Piastem IP: 80.48.245.* 23.06.03, 21:21 sprzedala bo musiala jak juz wczesniej pisalem Odpowiedz Link Zgłoś