kazuyoshi788 Re: Kraszewskiego będzie "Małym Nowym Światem" 28.07.07, 21:49 niezła nazwa:)Tylko opatentować:) Odpowiedz Link Zgłoś
piastovka Re: Kraszewskiego będzie "Małym Nowym Światem" 31.07.07, 13:55 kazuyoshi788 napisał: > niezła nazwa:)Tylko opatentować:) zaczyna mi się z każdym dniem podobać craz bardziej:). pa,piastovka Odpowiedz Link Zgłoś
piastovka Re: Kraszewskiego będzie "Małym Nowym Światem" 31.07.07, 13:57 piastovka napisała: > kazuyoshi788 napisał: > > > niezła nazwa:)Tylko opatentować:) > zaczyna mi się z każdym dniem podobać craz bardziej:). > pa,piastovka jeszcze jak dojdzie do tego fontanna i iluminacja kościóła. będzie pięknie:) pa, piastovka Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: Kraszewskiego będzie "Małym Nowym Światem" 01.08.07, 09:08 musze przyznać, że nazwa Mały nowy świat jest bardzo udana - zapada gdzieś w pamięć i budzi bardzo pozytywne odczucia - pomyśl nad większym upublicznieniem tego pomysłu - myslę, że wielu ludziom dużo bardzej przypadłaby do gustu, niż "deptak na kraszewskiego". Mi się wyjątkowo podoba. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
piastovka Re: Kraszewskiego będzie "Małym Nowym Światem" 01.08.07, 12:10 właśnie.mi też bardziej pasuje taka nazwa:) pa, piastovka Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi788 Re: Kraszewskiego będzie "Małym Nowym Światem" 01.08.07, 14:57 może upowszechnić taką nazwę ale za zgoda Brodnocity 1? Odpowiedz Link Zgłoś
brodnocity1 Re: Kraszewskiego będzie "Małym Nowym Światem" 02.08.07, 22:04 kazuyoshi788 napisał: > może upowszechnić taką nazwę ale za zgoda Brodnocity 1? zgadzam się :-) Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: Kraszewskiego będzie "Małym Nowym Światem" 03.08.07, 10:13 jest też temat jak nazwać ten skwer gdzie powstanie fontanna... co do okolicznych budynków to pasowałoby je odnowić w stylu mdm-u - są nieco podobne i byłoby to dość stylowe nawiązanie do warszawskiej zabudowy. Natomist nie szukałbym tutaj inspiracji dla nazwy tego fragmentu miasta (mały mdm - odpada ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi788 Re: Kraszewskiego będzie "Małym Nowym Światem" 07.08.07, 20:32 brodnocity1 napisał: > kazuyoshi788 napisał: > > > może upowszechnić taką nazwę ale za zgoda Brodnocity 1? > > zgadzam się :-) postarajmy sie rozpowszechnić tą nazwę a teraz trochę szczegółów z strony www.pruszkow.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=384&Itemid=1 Odpowiedz Link Zgłoś
sqz Re: Kraszewskiego będzie "Małym Nowym Światem" 10.08.07, 19:19 No ladna uliczka ale czy nie moze nadal nazywac sie Kraszewskiego ?? Po co malpowac nazwy ktore i tak sie nie przyjma ? Odpowiedz Link Zgłoś
brodnocity1 Re: Kraszewskiego będzie "Małym Nowym Światem" 02.08.07, 22:03 Dzięki za słowa uznania:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mailbox2006 Re: Kraszewskiego będzie "Małym Nowym Światem" 21.09.07, 10:10 nie zaprzeczę , że nawet dość udana przebudowa tej ulicy. Zyskałoby wtedy gdyby połączono z placem przy kościele Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 nocne zdjęcia ul. Kraszewskiego 07.10.07, 02:33 fotoforum.gazeta.pl/72,2,731,69767749,69767749.html Odpowiedz Link Zgłoś
adam.dabrowski3 Re: nocne zdjęcia ul. Kraszewskiego 07.10.07, 20:36 czesc a jak z fontanna na Kraszwskiego? Bedzie czy nie ? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
brodnocity1 nie będzie fontanny ? 14.10.07, 17:49 Z małżonką zrobiliśmy sobie spacer po "deptaku" i zdziwiliśmy się ponieważ na skwerze przy bibliotece nic się nie robi żeby powstała fontanna. Pozostaje nadal pomnik po odnowieniu odpiaskowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 przebudowa ul.Kraszewskiego współfinansowana z UE 20.10.07, 22:08 WSPÓŁFINANSOWANIE PRZEBUDOWY ULICY KRASZEWSKIEGO Realizowana inwestycja "Przebudowa ulicy Kraszewskiego" będzie współfinansowana ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz budżetu państwa w ramach Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego. W dniu 2 października br. między Gminą Pruszków oraz Wojewodą Mazowieckim została podpisana umowa o dofinansowanie, która przewiduje udział środków Funduszu w kwocie nieprzekraczającej 3.000.000 zł oraz współfinansowanie ze środków budżetu państwa w kwocie nieprzekraczającej 300.000 zł. Informacje: Grażyna Jaworska - Główny specjalista ds. funduszy unijnych w Urzędzie Miejskim w Pruszkowie - tel.: (0-22) 758 79 48, e-mail: ue@miasto.pruszkow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 Re: przebudowa ul.Kraszewskiego współfinansowana 20.10.07, 22:09 www.pruszkow.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=425&Itemid=1 Odpowiedz Link Zgłoś
humptyangel fontanna będzie 21.10.07, 18:09 Mama mej miłości projektuje rurki pod nią, a wczoraj widziałem stosy zerwanej kostki wokół kamienia pod biblioteką, gdzie ma stać fontanna. Odpowiedz Link Zgłoś
brodnocity1 Re: fontanna będzie 22.10.07, 15:30 humptyangel napisał: > Mama mej miłości projektuje rurki pod nią, a wczoraj widziałem stosy zerwanej > kostki wokół kamienia pod biblioteką, gdzie ma stać fontanna. Dzięki za bardzo dobre informacje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
piastovka Re: fontanna będzie 22.10.07, 19:22 Drogi Hymptyangel,a może widziałeś wizualizację fontanny?. pa, piastovka Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 ul. Kraszewskiego a plac kościelny 25.10.07, 02:22 Marcin Dodany: 22 10 2007 11:37:37 Pytanie: Szanowny Panie Prezydencie, Czy jest szansa, że plac wokół kościoła św. Kazimierza zyska jakąś jednolitą koncpecję zagospodarowania? W obecnym stanie są tym terenie chyba wszystkie możliwe rodzaje kostki i panuje nieład, podczas gdy przy odrobinie myślenia "koncepcyjnego" i niewielkim chyba nakładzie finansowym można mu nadać formę quasi placu, z harmonijnie zagospodarowaną zielenią. Tym bardziej, że miejsce staje się - jak rozumiem - reprezentacyjne dla miasta. Jeżeli zgadza się Pan z opinią to proszę o przybliżony termin, kiedy plac ten będzie miał szansę zyskać przemyślaną, uporządkowaną formę. Pozdrawiam --------------------------------------------------------------------- ----------- Odpowiedź Prezydenta: Szanowny Panie Marcinie! Rozumiem że chodzi Panu o teren poza ogrodzeniem kościoła, jeśli tak to projekt modernizacji ulicy Kraszewskiego porządkuje również zagospodarowanie zielenią i małą architekturą ten teren. Będzie to zrealizowane jeszcze w roku bieżącym. Natomiast teren wokół kościoła Św. Kazimierza (w granicach ogrodzenia) jest zarządzany prze parafię. Pozdrawiam Jan Starzyński – prezydent Pruszkowa Odpowiedz Link Zgłoś
humptyangel Re: ul. Kraszewskiego a plac kościelny 25.10.07, 08:14 A co się buduje na terenie kościoła od strony Kraszewskiego? Jakby wiata czy szopka. Odpowiedz Link Zgłoś
piastovka Re: ul. Kraszewskiego a plac kościelny 26.10.07, 18:33 humptyangel napisał: > A co się buduje na terenie kościoła od strony Kraszewskiego? Jakby wiata czy sz > opka. Drogi Hymptyangel,pewno się przekonamy jak pobudują.dla mnie też jest zagadką architektoniczną;) pa, piastovka Odpowiedz Link Zgłoś
brodnocity1 Re: ul. Kraszewskiego a plac kościelny 28.10.07, 17:43 piastovka napisała: > humptyangel napisał: > > > A co się buduje na terenie kościoła od strony Kraszewskiego? Jakby > wiata czy sz > > opka. > > Drogi Hymptyangel,pewno się przekonamy jak pobudują.dla mnie też > jest zagadką architektoniczną;) > pa, piastovka Podobno kapliczka Odpowiedz Link Zgłoś
piastovka Re: ul. Kraszewskiego a plac kościelny 30.10.07, 18:42 brodnocity1 napisał: > piastovka napisała: > > > humptyangel napisał: > > > > > A co się buduje na terenie kościoła od strony Kraszewskiego? > Jakby > > wiata czy sz > > > opka. > > > > Drogi Hymptyangel,pewno się przekonamy jak pobudują.dla mnie też > > jest zagadką architektoniczną;) > > pa, piastovka > Podobno kapliczka Drogi Brodnocity1,Zagadka rozwiązana:) pa, piastovka Odpowiedz Link Zgłoś
piastovka Re: ul. Kraszewskiego a plac kościelny 26.10.07, 18:29 tux54 napisał: > Marcin Dodany: 22 10 2007 11:37:37 > Pytanie: > Szanowny Panie Prezydencie, > > Czy jest szansa, że plac wokół kościoła św. Kazimierza zyska jakąś > jednolitą koncpecję zagospodarowania? W obecnym stanie są tym > terenie chyba wszystkie możliwe rodzaje kostki i panuje nieład, > podczas gdy przy odrobinie myślenia "koncepcyjnego" i niewielkim > chyba nakładzie finansowym można mu nadać formę quasi placu, z > harmonijnie zagospodarowaną zielenią. Tym bardziej, że miejsce staje > się - jak rozumiem - reprezentacyjne dla miasta. > > Jeżeli zgadza się Pan z opinią to proszę o przybliżony termin, kiedy > plac ten będzie miał szansę zyskać przemyślaną, uporządkowaną formę. > > Pozdrawiam > ------------------------------------------------------------------- -- > ----------- > Odpowiedź Prezydenta: > Szanowny Panie Marcinie! > Rozumiem że chodzi Panu o teren poza ogrodzeniem kościoła, jeśli tak > to projekt modernizacji ulicy Kraszewskiego porządkuje również > zagospodarowanie zielenią i małą architekturą ten teren. Będzie to > zrealizowane jeszcze w roku bieżącym. Natomiast teren wokół kościoła > Św. Kazimierza (w granicach ogrodzenia) jest zarządzany prze > parafię. > Pozdrawiam > Jan Starzyński – prezydent Pruszkowa > władze kościelne i miejskie mogły się porozumieć i zrezygnować z ogrodzenia.wtedy byłoby pięknie. pa, piastovka Odpowiedz Link Zgłoś
brodnocity1 Re: ul. Kraszewskiego a plac kościelny 27.10.07, 12:41 > władze kościelne i miejskie mogły się porozumieć i zrezygnować z > ogrodzenia.wtedy byłoby pięknie. > pa, piastovka To samo pomyślałem i zaskoczyłem się że nie rozebrali ogrodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
piastovka Re: fontanna będzie 09.11.07, 17:44 piastovka napisała: > Drogi Hymptyangel,a może widziałeś wizualizację fontanny?. > pa, piastovka zauważyłam dzisiaj,że budują fontannę.będzie wielkości podobnej jak przy pałacu ślubów przy Parku Potulickich.tak mi się wydaje na wielkość. pa, piastovka Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 plomby budowlane na Kraszewskiego 14.11.07, 22:19 Marcin Dodany: 09 11 2007 15:41:57 Pytanie: Szanowny Panie Prezydencie! Czy może Pan ustosunkować się do poniższej Pana odpowiedzi? Dziś mamy końcówkę roku i - jak widać - obietnica którą Pan otrzymał chyba niewielką miała wartość? Pozdrawiam Grzegorz Dodany: 18 12 2006 18:10:31 Pytanie: Szanowny Panie Prezydencie! Na początku chciałem pogratulować sukcesu wyborczego. Mam nadzieję, że uda się Panu zrealizaować swoje plany odnośnie dalszego rozwoju naszego miasta. Jednak już teraz mam do Pana kilka pytań. Po pierwsze wiem, że za sprzątanie miasta odpowiada po częsci Urząd Miejski jak i Starostwo. Ale jak spaceruję po mieście ,to czasami aż nie mogę patrzeć na olbrzymią ilość śmieci ,jakie leżą na ulicach i chodnikach. Mieszkańców w zasadzie nie powinno interesować kto zarządza daną ulicą. Ale dla przykładu ulica Kraszewskiego należy do miasta, ale po jej wyglądzie każdy stwierdzi że jest chyba rzadko sprzątana. Na tej ulicy jest między dwoma budynkami pusty plac, niestety nie pamiętam numeru, ale można powiedzieć że jest to "dzikie wysypisko śmieci". Kto odpowiada za ten teren, czy w końcu zostanie on jakoś zagospodarowany, czy powstanie tam jakiś budynek? Z góry dziękuję! --------------------------------------------------------------------- --------- Odpowiedz Link Zgłoś
piastovka Re: plomby budowlane na Kraszewskiego 16.11.07, 16:03 Developerzy wykorzystają każde wolne miejsce.aby pobudować apartamentowce.i to mnie cieszy:) pa, piastovka Odpowiedz Link Zgłoś
e-pruszkow ozdoby świetlne 21.11.07, 09:46 Na dniach powinny być instalowane ozdoby świetlne na ul. Kraszewskiego :) Nie wiadomo w końcu, który wygrał wariant biało - złoty czy błękitny? Odpowiedz Link Zgłoś
piastovka Re: ozdoby świetlne 22.11.07, 21:14 Drogi E-pruszkow,chyba wybrano variant nr.1.nie jestem pewna na 100%.i aby tak było.będzie pięknie przez święta,nowy rok icałą zimę:) pa,piastovka Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 SONDA: ŚWIĄTECZNY WYSTRÓJ KRASZEWSKIEGO 23.11.07, 00:34 www.pruszkow.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=404&Itemid=0 Odpowiedz Link Zgłoś
piastovka Re: ozdoby świetlne 04.12.07, 15:24 piastovka napisała: > Drogi E-pruszkow,chyba wybrano variant nr.1.nie jestem pewna na > 100%.i aby tak było.będzie pięknie przez święta,nowy rok icałą zimę:) > pa,piastovka Na al.WP pojawiły się:) pa, piastovka Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 nota prasowa nt. ul.Kraszewskiego 10.12.07, 01:49 www.pruszkow.pl/pdf/nota_pras1107.doc Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 ULICA KRASZEWSKIEGO W BLASKU ŚWIĄTECZNYCH DEKORACJ 14.12.07, 23:34 www.pruszkow.pl/index.phpoption=com_content&task=view&id=459&Itemid=1 ULICA KRASZEWSKIEGO W BLASKU ŚWIĄTECZNYCH DEKORACJI Ulica Kraszewskiego, to reprezentacyjna ulica Pruszkowa. Przed Świętami Bożego Narodzenia rozbłysła świątecznym blaskiem. Na 38 stylowych latarniach zamontowano girlandy świetlne jarzące się białym światłem. Projekt tego oświetlenia został wybrany przez internautów. We wrześniu na miejskiej stronie internetowej zaprezentowano dwa warianty dekoracji. Wygrał ten, który teraz możecie Państwo podziwiać spacerując ulicą Kraszewskiego. Pozostaje mieć jeszcze nadzieję na świąteczną przychylność aury - ulica pokryta białym puchem będzie jeszcze bardziej efektowna. Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 Re: ULICA KRASZEWSKIEGO W BLASKU ŚWIĄTECZNYCH DEK 21.12.07, 01:25 Kuba Dodany: 10 12 2007 17:36:05 Pytanie: Panie prezydencie, gdy dowiedziałem się o tym, iż miasto ma zamiar ozdobić świąteczną dekoracją ulicę Kraszewskiego zachwyciłem się tą informacją. Teraz gdy dekoracja znajduje się już na swoim miejscu nistety mój entuzjazm nieco wygasł. Połowa dekoracji nie działa, a przez to, zupełnie nie wiem czemu, nie działają niektóre latarnie. Proszę o interwencję w tej sprawie abyśmy mogli na święta w końcu być dumni z wyglądu naszego miasta... --------------------------------------------------------------------- ----------- Odpowiedź Prezydenta: Szanowny Panie Kubo! Pana obserwacje dotyczą „rozruchu” świątecznego oświetlenia ulicy Kraszewskiego. Były pewne problemy z zabezpieczeniami teraz już jest wszystko w porządku. Pozdrawiam Jan Starzyński – prezydent Pruszkowa Odpowiedz Link Zgłoś
piastovka powstanie nowy budynek przy ul.Kraszewskiego 33 30.01.08, 20:32 jest otoczony stary budynek pod nr 33.i bużony.czy macie jakieś informacyjki albo lineczki.jak będzie wyglądał nowy budynek? pa, piastovka Odpowiedz Link Zgłoś
politpolit Re: powstanie nowy budynek przy ul.Kraszewskiego 01.02.08, 12:56 piastovka napisała: > jest otoczony stary budynek pod nr 33.i bużony.czy macie jakieś > informacyjki albo lineczki.jak będzie wyglądał nowy budynek? > pa, piastovka Słyszałem , że ma być podobny do budynku narożnego na rogu Prusa i Kraszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
brodnocity1 Re: powstanie nowy budynek przy ul.Kraszewskiego 10.02.08, 11:29 > > jest otoczony stary budynek pod nr 33.i bużony.czy macie jakieś > > informacyjki albo lineczki.jak będzie wyglądał nowy budynek? > > pa, piastovka wisi tam zółta tablica z napisem wykonawca-inwestor ''JAWORSCY NIERUCHOMOŚCI''- znamy inwestora. Odpowiedz Link Zgłoś
piastovka Re: powstanie nowy budynek przy ul.Kraszewskiego 14.02.08, 15:13 brodnocity1 napisał: > > > jest otoczony stary budynek pod nr 33.i bużony.czy macie jakieś > > > informacyjki albo lineczki.jak będzie wyglądał nowy budynek? > > > pa, piastovka > > wisi tam zółta tablica z napisem wykonawca-inwestor ''JAWORSCY > NIERUCHOMOŚCI''- znamy inwestora. czy budowali mieszkania koło Macdonalda? pa, piastovka Odpowiedz Link Zgłoś
politpolit Re: powstanie nowy budynek przy ul.Kraszewskiego 21.02.08, 16:17 czy chodzi Ci o budynek tam gdzie jest Fortis Bank? Odpowiedz Link Zgłoś
piastovka Re: powstanie nowy budynek przy ul.Kraszewskiego 11.03.08, 14:05 politpolit napisał: > czy chodzi Ci o budynek tam gdzie jest Fortis Bank? tak:) pa, piastovka Odpowiedz Link Zgłoś
piastovka Re: powstanie nowy budynek przy ul.Kraszewskiego 11.03.08, 14:10 piastovka napisała: > jest otoczony stary budynek pod nr 33.i bużony.czy macie jakieś > informacyjki albo lineczki.jak będzie wyglądał nowy budynek? > pa, piastovka po budynku nic nie zostało.czekam na nowy,nowoczesny:) pa, piastovka Odpowiedz Link Zgłoś
piastovka wykonawcą jest stump hydrobudowa 16.04.08, 18:23 wykonawcą tego budynku jest stump hydrobudowa www.stump-hydrobudowa.pl/index.php?p=14 pa, piastovka Odpowiedz Link Zgłoś
adam.dabrowski3 Re: fontanna będzie 04.03.08, 13:43 piastovka napisała: > piastovka napisała: > > > Drogi Hymptyangel,a może widziałeś wizualizację fontanny?. > > pa, piastovka > zauważyłam dzisiaj,że budują fontannę.będzie wielkości podobnej jak > przy pałacu ślubów przy Parku Potulickich.tak mi się wydaje na > wielkość. > pa, piastovka !stanol w to miejsce pomnik! ?gdzie fontanna? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 oświetlenie 17.03.08, 01:30 Jakub Dodany: 27 02 2008 21:06:07 Pytanie: Sz. Panie prezydencie: Dlaczego wciąż psuje się oświetlenie ulicy Kraszewskiego? Co jakiś czas północna strona ulicy całkowicie zostaje pozbawiona oświetlenia...? Kiedy rozpocznie się modernizacja ulicy Ireny i Parku Sokoła? --------------------------------------------------------------------- ----------- Odpowiedź Prezydenta: Szanowny Panie Jakubie! W tej chwili po zmianie zabezpieczeń nie powinno być już problemów z oświetleniem ulicy Kraszewskiego. Modernizacja ulicy Ireny jest przewidziana na rok 2008 - 2009 i będzie realizowana wspólnie z gminą Michałowice. Natomiast modernizacja parku Sokoła rozpocznie się za 2 lata po zrealizowaniu przebudowy pałacyku Sokoła. Pozdrawiam Jan Starzyński – prezydent Pruszkowa Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 zdjęcie fontanny 28.04.08, 16:47 www.pruszkow.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=520&Itemid=1 Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 podświetlenie fontanny 28.04.08, 16:52 Mieszkaniec 1 Dodany: 14 04 2008 07:34:34 Pytanie: Dzień Dobry! Szanowny Panie Prezydęcie, mam pytanie dotyczące skwerku na przeciwko Komendy Powiatowej Policji w Pruszkowie. Czy istnieje możliwość zmiany latarni znajdujących się wokół pomnika z fontanną z koloru światła pomarańczowego na światło białe? Uwarzam że w godzinach wieczornych pomarańczowe światło z latarni wokół pomika z fontanną niszczy efekt białych lapm które podświetlają pomnik z dna fontanny. --------------------------------------------------------------------- ----------- Odpowiedź Prezydenta: Szanowny Panie ! Przyjrzymy się temu i zobaczymy czy będzie to możliwe. Pozdrawiam Jan Starzyński - prezydent Pruszkowa Odpowiedz Link Zgłoś
tux54 Re: podświetlenie fontanny 07.09.08, 01:29 Maciej Dodany: 03 08 2008 08:13:39 Pytanie: Przydałoby się lepsze podświetlenie pomika z dna fontanny na przeciwko Policji, bo to oświetlenie jest dosyć słabe, nawet go nie widać na pomiku. Może da się coś z tym zrobić. Pozdrawiam --------------------------------------------------------------------- ----------- Odpowiedź Prezydenta: Szanowny Panie Macieju! Przeanalizuję tę sprawę, bo muszę przyznać, że jest to pierwsza uwaga na ten temat. Pozdrawiam Jan Starzyński – prezydent Pruszkowa Odpowiedz Link Zgłoś