mokradlo5 Znowu sąd o błąd na Allegro 27.11.08, 20:01 tylko wyjatkowa szmata i zlodziejka moze sadzic,ze za ta kwote kupi auto.Faktem jest ,ze samochody sa w Polsca duzo za drogie, taki samochod jest wart okolo kilka tysiecy dolarow w USA, oczywiscie w zaleznosci od przebiegu licznika itd.Tranzakcja powinna zostac uznana za niewazna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Znowu sąd o błąd na Allegro IP: *.master.pl 30.11.08, 12:55 Mnie się zdarzyła podobna sytuacja kiedy licytowałam- pomyliłam ilośc zer, ale sprzedajaca była uczciwa i wykasowała ten błąd. Są jednak czasami uczciwi ludzie, albo ja miałam to szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
kuxumuxu Allegro - Nie dla idiotów! 30.11.08, 13:12 Racja. Jak ktoś jest na tyle głupi i roztrzepany to lepiej niech nie dotyka komputera. Sami sobie robią problemy, a potem się sądzą. Rozwagi więcej, rozwagi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Znowu sąd o błąd na Allegro IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 01.12.08, 11:12 Ale dlaczego taka straszna jest ta Pani, ktora wynajduje takie pomyłki??? Ze co? Ze ma taki system działania? I co z tego! Nie łamie prawa! a jak pomylisz sie w skarbowce czy gdziekolwiek indziej to szybciutko wybaczaja?! Nie! Twoj błąd- ty za niego płać i tyle! A babkę zostawcie w spokoju. Prawa nie łamie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Znowu sąd o błąd na Allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 05:33 wezcie sie do roboty, a nie tylko lapiecie okazje na aukcjach i zawracacie potem d*pe... poprostu patola, wystawiajcie swoje domy za 3zl na buyitnow moze ktos kupi, bo nie lepiej ogloszenie wystawic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andoras Znowu sąd o błąd na Allegro IP: *.toya.net.pl 12.12.08, 00:40 Allegro to instytucja bez charakteru. Okradł mnie i Mike Oldfielda złodziej z Ukrainy. Sprzedał mi beznadziejna podróbkę płyty - zapewniając, ze jest oryginalna. Allegro "poradziło" mi abym zainteresował prokuraturę. Prowizję brali? Brali. Transakcje złodziejskie były? Były. (Wielu klentów zgłaszało oszustwo). To przeciw Allegro trzeba byłoby zglosić sprawę o PASERSTWO. Oni muszą bronić uczciwości a nie prowizji (oczywiscie myslę o ICH PROWIZJI) A.Wlaźlak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mister31 Znowu sąd o błąd na Allegro IP: 78.8.223.* 17.12.08, 06:45 Ja też kupiłem kiedyś nawet 2 auta jedno za 8 zł, drugie za 11 zł, odpuściłem sprawę, chociaż miałem zamiar udać się do sądu ale tylko dlatego, iż sprzedający zgrywał cwaniaka i to on miał pretensje do mnie o to, że zalicytowałem jego przedmioty. Kupiłem też kiedyś silnik i skrzynię biegów do Toyoty 2 letniej chyba po złotówce (nie było innych zainteresowanych), sprzedający wykręcał się i twierdził, że choć opisał silnik to tak na prawdę nie miał go na myśli tylko inne cześci - jemu też odpuściłem ale tylko z powodu wyjazdu za granicę. Tak więc jeśli ktoś poluje na takie aukcje to może to być niezły sposób na życie skoro ja w ciągu 2 lat miałem 4 takie przypadki i wcale specjalnie ich nie szukałem, a swoją droga to jeśli ktoś czytać nie umie to niech na allegro nie wystawia! Odpowiedz Link Zgłoś
audyt24 Re: Znowu sąd o błąd na Allegro 08.01.09, 16:24 Gość portalu: mister31 napisał(a): > Ja też kupiłem kiedyś nawet 2 auta jedno za 8 zł, drugie za 11 zł, > odpuściłem sprawę, chociaż miałem zamiar udać się do sądu ale tylko > dlatego, iż sprzedający zgrywał cwaniaka i to on miał pretensje do > mnie o to, że zalicytowałem jego przedmioty. Kupiłem też kiedyś > silnik i skrzynię biegów do Toyoty 2 letniej chyba po złotówce (nie > było innych zainteresowanych), sprzedający wykręcał się i twierdził, > że choć opisał silnik to tak na prawdę nie miał go na myśli tylko > inne cześci - jemu też odpuściłem ale tylko z powodu wyjazdu za > granicę. Tak więc jeśli ktoś poluje na takie aukcje to może to być > niezły sposób na życie skoro ja w ciągu 2 lat miałem 4 takie > przypadki i wcale specjalnie ich nie szukałem, a swoją droga to > jeśli ktoś czytać nie umie to niech na allegro nie wystawia! swoją droga, w końcu podjedzie czarne BMW i zabierze co jego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Re: Znowu sąd o błąd na Allegro IP: *.chello.pl 19.12.08, 21:41 taki z ciebie hoirak nie kazdy jest tak inteligentny jak ty sa starsze osoby ktore moze nie poslugoja sie tak biegle komputerami a potrzebuja cos pilnie sprzedac panie alfa i omega Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KillBill Znowu sąd o błąd na Allegro IP: 62.121.132.* 07.01.09, 22:10 Takie osoby jak Pani JW powinny być palone na stosie jak niegdyś palono czarownice lub za złodziejstwo karać odcięciem prawej dłoni. A tak apropos to uważajcie na ludzi z okolic Zawiercia, Myszkowa - ze szczególną ostrożnością, Pajęczna, Radomska, Wielunia. Niczego dobrego nie można się tam spodziewać. Pozdrawiam uczciwych i sprawiedliwych.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerkk Znowu sąd o błąd na Allegro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 15:47 często kropką oddziela się tysiące od wielkości niższych rzedów wielkosci, podobnie przecinek oddziela liczby całkowite od części dziesiętnych czyli ogłoszeniodawczyni nie popełniła błędu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmiko Znowu sąd o błąd na Allegro IP: *.mobile.playmobile.pl 13.01.09, 13:01 Najłatwiej przecież byłoby zastosować metodę Urzędu Skarbowego i przyjąć średnią cenę z podanych przez obie strony średnich cen rynkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maska Znowu sąd o błąd na Allegro IP: *.centertel.pl 24.01.09, 18:25 powinno być obowiązkowe wpisywanie kwot słownie i tym powinno się zając allegro odrazu było by mniej problemów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt1929 Znowu sąd o błąd na Allegro IP: *.tvoksywie.com.pl 31.01.09, 10:09 Są ludzie i hieny. Trudno mi określić, do której grupy tę panią zaliczyć. Błędy popełniamy wszyscy, bo jesteśmy tylko ludźmi. Jeżeli ta pani wyspecjalizowała się na krzywdzie ludzkiej, to potępiam. Kiedy pierwszy raz wystawiłem rzecz na Allegro, też się pomyliłem i napisałem, że pomyłka. Kupujący wstawił mi NEGATYW i powiadomił Allegro. Przeprosiłem kupującego, opisałem sprawę i...o dziwo, napisał, że nie spotkał, tak grzecznego człowieka. Przepisy na Allegro nie są doskonałe. Np. kupiłem drobne groszowe stemplowane znaczki pocztowe, niewiedząc ile sztuk jest w serii, kiedy zobaczyłem, że wystawia on dalej całą serię, poprosiłem aby te luzaki wycofać. Nie zgodził się, a przecież miałem prawo nawet po otrzymaniu je zwrócić. Wystawiając miał obowiązek zaznaczyć, ze sa to luzaki. Zapłaciłem za te luzaki i poprosiłem, aby je zatrzymał. Zadzwonił do mnie i naubliżał mi.Potwierdził, że pieniądze otrzymał znaczków nie przysłał i.... należy mu się jeszcze za wysyłkę - naturalnie,której nie wysłał i wstawił mi NEGATYW. Allegro nakazało mi się porozumieć ze sprzedającym. I.... wstawiło mi OSTRZEŻENIE, bo.... ON WYCOFAŁ SWOJĄ OPŁATĘ Z ALLEGRO!!! Na oszustwo Zespół Allegro nie zareagował. Hiena, czy uczciwość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Znowu sąd o błąd na Allegro IP: 213.199.219.* 18.02.09, 08:11 Kto płaci za błąd? Czy nie ten, kto go popełnił? Jeśli ktoś nie potrafi wpisać prawidłowo ceny, to niech poprosi dziecko z pierwszej klasy aby to zrobiło, a sam powinien wychodzić z domu pod opieką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek kimono Znowu sąd o błąd na Allegro IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.09, 21:59 Saldo bieżące: 00,00 ZL a konto zablokowane.allegro to niezła BANDA OSZUSSTÓW.urząd skarbowy powinien przejżrc działalnosc allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Prawo znaczy prawo. Wpisała 33 zł? 23.02.09, 10:26 To jej psi obowiązek sprzedać, a nie pyskować. Kiedyż wreszcie sądy zac zną karać debili, którzy czytają, nie rozumieją, a mimo to podpisują papiery? ;>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr skrzyniarz Znowu sąd o błąd na Allegro IP: 94.254.203.* 26.02.09, 10:52 Moim zdaniem sprawa jest prosta! Jeżeli przykładowo pójdziemy do fiskusa opłacić podatek od tego samochodu, to dowiemy się ,że cena jest paradoksalnie niska i zostanie wyznaczona cena rynkowa. Istnieje podobno coś takiego jak policja skarbowa, która powinna w tym momencie zacząć działać chociażby w konteksćie podejrzenia o "dziwne manewry" zakupu tego auta. Gdyby allegro było rzeczywiście aukcją działającą w interesie swoich klientów to kontrolerzy powinni zareagować na tego typu transakcje.Ale jako jeden z licznych klientów allegro przekonałem się wielokrotnie, że to kolejna instytucja, która wpuściła obywateli w "kanał" polegający między inymi na tym, że tolerowane jest działalność handlowa rzeczy nowych, przez sklepy i resort prywatny, bez żadnego podatku i konsekwencji finansowych.To dla zwykłych zjadaczy chleba jest powiedzmy sobie szczerze dużym nieporozumieniem.Kolejnym zupełnie moim zdaniem nieporozumieniem jest większość sprzedawanych towarów w opcji "płatność z góry" - to jakaś fikcja, która powoduje masę komplikacja zwłaszcza dla kupującego.Wracając do sprawy, oczywistą rzeczą jest dla wszystkich, że samochód - żaden, nie może być wart 13 zł. Nie jest to tylko oczywiste dla polskiego sądu i polskiego prawa.Ale jaka ilość ludzi ma z tego tytułu zajęcie i to dobrze płatne to pozostawiam do osądu klientów allegro.Allegro po polsku - dodam jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YoAA Znowu sąd o błąd na Allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 00:45 Popieram, kwota słownie nie rozwiązałaby problemu. Wręcz zapobiegłaby jego istnieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frisco Znowu sąd o błąd na Allegro IP: *.telpol.net.pl 13.04.09, 20:00 Jakby kobitka miała faktyczny zamiar taką audice sprzedać za 30 kilka złotych,to nie musiałaby pisać na allegro ogłoszenia,starczyłoby jakby poszła do sąsiada i rzuciła propozycję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert_wawa Znowu sąd o błąd na Allegro IP: 89.167.9.* 15.04.09, 19:31 przeciez ta laska ma autokomis w zawierciu...wystarczy w googlu poszukac i na allegro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezajan Znowu sąd o błąd na Allegro IP: *.xdsl.centertel.pl 27.04.09, 20:21 Przecież każdy logicznie myślący człowiek rozpozna, że jest to oczywista pomyłka, nawet sędzia. Natomiast dziwne, że nie zinteresowała się tym prokuratura, bo dla prokuratora jest to przecież cena paserska, jak na samochód. Żartuję oczywiście. Jeżeli sąd rozstrzygnąłby tą sprawę na niekrzyść sprzedającego, to znaczyłoby, ze to co się dzieje w naszym kraju, w tym temacie, jest poprostu chore. Nad czym, myślę nie tylko ja, ubolewam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tajniak Znowu sąd o błąd na Allegro IP: *.sanetja.pl 25.05.09, 13:34 i znowu te zjeby genetyczne z allegro mówię to przedstawicielach znowu sie do czegoś wtrącaja i co ze są jakies opcje kazdy może przegapic ciekawe czy ci debile nigdy nie zrobili błedu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Znowu sąd o błąd na Allegro IP: *.rtk.net.pl 01.06.09, 21:38 Moim zdaniem bzdura!!!!!!!! Transakcja dokonana w środowisku elektronicznym, ale bez użycia bezpiecznego podpisu elektronicznego zgodznie z ustawą (USTAWA. z dnia 18 września 2001 r. o podpisie elektronicznym) jest nie ważna! A to dlatego, że nie ma pewności, że osoba - w tym wypadku sprzedająca - jest naprawdę tą osobą! Pewność daje tylko podpis elektroniczny!!!!!!!!!! Dlaczego nie powołuje się na to żaden prawnik???????? ŻADEN portal aukcyjny w Polsce nie wymaga przy rejestracji ani jednego podpisu klienta na ŻADNEJ umowie czy regulaminie (ani w wersji tradycyjnej ani elektronicznej). KAŻDY może się łatwo zarejestrować podając się za INNĄ osobę i sprzedać jej samochód za np. 10 zł?? Debilizm!! A kliknięcie "ptaszka" akceptującego np. regulamin w środowisku elektronicznym nie ma żadnego skutku prawnego!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROBERT Czarnula znowu przegrala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 10:59 WYGRAŁEM SPRAWĘ Z TĄ KOBIETĄ PRZY WSPÓLPRACY Z KANCELARI GARDOCKI I PARTNERZY POLECAM PRZY PROBLEMACH Z TĄ KOBIETĄ. Odpowiedz Link Zgłoś