Dodaj do ulubionych

Precz z GRAFICIARZAMI!

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.01, 11:05
Graffiti to plaga. Z graficiarzami trzeba walczyć. Rzygać się chce jak widać
pomazane budynki na Starówce, albo pokryte bohomazami ekrany dźwiękochłonne
przy Trasie AK. Czy oni myślą, że to jest dzięki nim ładniejsze? Czy nie
potrafią w inteligentniejszy sposób zaznaczyć swojego istnienia? Pozdrawiam
wszystkich (oprócz graficiarzy)

NO COMMENT
Obserwuj wątek
    • Gość: EASY.WTK Re: Precz z GRAFICIARZAMI! IP: *.id.uw.edu.pl 10.05.01, 16:36
      No to sie porzygaj frustracie jeden...
      Smacznego.
      EASY.WTK

PS: A tak na marginesie to sam jestes plaga tego forum. Co i rusz natrafiam na
      jakies twoje manifesty, w ktorych wyladowujesz swoja frustracje wobec
      graficiarzy, blokersow, dresiarzy, Orian, Wietnamczykow... czyli wszystkich
      tych, ktorzy cie draznia. Wzywasz do tepienia ich (wieszania, wsadzania do
      wiezien, poddawania ekstradycji...) . No i czemu ma sluzyc to ze
      napiszesz "(...)lejcie gnidy ile wlezie."? Chyba tylko porawiasz sobie
      samopoczucie tymi bunczucznymi wezwaniami...
      A jak ci jest tak zal, ze w Warszawie nie jest tak jakbys chcial zeby bylo, to
      wypierdalaj gdzie indziej. Nikt cie tu sila nie trzyma.
      • Gość: nocoment Re: Replika IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.01, 22:16
        Gość portalu: EASY.WTK napisał(a):

> No to sie porzygaj frustracie jeden...
        > Smacznego.
        > EASY.WTK
        >
        > PS: A tak na marginesie to sam jestes plaga tego forum. Co i rusz natrafiam na
        > jakies twoje manifesty, w ktorych wyladowujesz swoja frustracje wobec
        > graficiarzy, blokersow, dresiarzy, Orian, Wietnamczykow... czyli wszystkich
        > tych, ktorzy cie draznia. Wzywasz do tepienia ich (wieszania, wsadzania do
        > wiezien, poddawania ekstradycji...) . No i czemu ma sluzyc to ze
        > napiszesz "(...)lejcie gnidy ile wlezie."? Chyba tylko porawiasz sobie
        > samopoczucie tymi bunczucznymi wezwaniami...
        > A jak ci jest tak zal, ze w Warszawie nie jest tak jakbys chcial zeby bylo, to
        > wypierdalaj gdzie indziej. Nikt cie tu sila nie trzyma.

Żebyś wiedział, że poprawia mi to samopoczucie. Drobne sprostowanie: nie pisałem
        nic o "blokersach" ani "dresiarzach". Lepiej naucz się czytać. Pisałem o tych
        młodocianych bandziorach, którzy są plagą naszych ulic. Nie dyskryminuje nikogo
        ze względu na cokolwiek, jeśli nie zagraża innym. Co do Ormian i Wietnamczyków to
        Rada Warszawy rozważa to samo postanowienie, o którym pisałem: Uwarunkować im
        stałe zamieszkanie źródłem stałego dochodu. Pisze o tych wszystkich sprawach, bo
        bandytyzm mnie denerwuje. Myślisz, że jak nie będziesz pisał o nim tylko jakichś
        pierdółkach, to on zniknie? Trzeba sobie uświadomić : nie jesteśmy bezpieczni. A
        jak denerwują cię moje komentarze, to ich nie czytaj, albo przejdź na forum WP.
        Bo sporo z tych, które cytowałeś zyskało duże poparcie innych. Taki mam ton
        wypowiedzi być może dlatego, że długo słucham Ogińskiego w TOK FM-ie, który drze
        się na całe gardło. A jak nie zrozumiałeś to wyłącz kompa i idź spać.
        Pozdrowienia dla wszystkich (Ciebie też)

NO COMMENT
      • Gość: nocoment Re: Replika (uzupełnienie) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.01, 09:10
        Unosisz się tak pewnie dlatego, że te bazgroły "easy wtk" na mieście to
        Twoje "dzieło"? Ostatnio widuje je, gdzie się nie ruszę. Przeoczyłeś chyba
        tylko Pragę Południe. Nie szkoda Ci kasy na spray? I tak przecież kiedyś to
        zmyją. A Ty tak bazgrząc dowodzisz, że wygląd Warszawy Cię nie obchodzi. A
        szkoda (jeśli to nie Ty je nabazgrałeś to sorry, pomyłka)

NO COMMENT
    • Gość: jerzy Graffiti - natychmiast zamalować ! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.05.01, 20:38
      W dzisiejszym magazynie Wyborczej bardzo trafnie poruszony jest
      problem degradacji miast i sprawa graffiti.
      Artykuł "Od wybitych szyb do wybitych zębów".
      Oto fragment:
      "Odbijanie metra" rozpoczęto od graffiti. Metody siłowe - wyłapywanie i
      aresztowania "artystów" - okazały się nieskuteczne. Problem udało się
      rozwiązać, gdy ktoś z zarządu transportu zwrócił uwagę, z czego grafficiarze
      czerpią zadowolenie. Chodzi im o możliwość napawania się swoim dziełem,
      pochwalenia się nim przed innymi. W roku 1984 rozpoczęto akcję "czyste wagony".
      Każdy pokryty sprejem wagon był wycofywany z ruchu, czyszczony, wracał na trasę
      pod opieką policji (wagony były dozorowane także w zajezdni). 12 maja 1989 roku
      ostatni "brudny" wagon wycofano z trasy i umyto.
      Ale od tego w metrze nie zrobiło się bezpieczniej.

Polecam bardzo uważnie przeczytać ten artykuł - super trafny !

A każde graffiti należy jak najszybciej zamalować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka