neuroup 07.10.07, 23:37 Bardzo, ale to bardzo dobry pomysł. Mam nadzieje, że nie ma to nic wspólnego z wyborami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Psmialk Miasto zafundowało naszym psom czipy IP: *.chello.pl 07.10.07, 23:43 Do szanownej redakcji: ul. Schroegera to również są Bielany! Ehhh.. jak zwykle komuś się nie chciało spojrzeć na mapę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor Re: Miasto zafundowało naszym psom czipy IP: 82.139.36.* 08.10.07, 15:18 ale administaracyjnie podlega pod ud zoliborz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psmialk Re: Miasto zafundowało naszym psom czipy IP: *.chello.pl 08.10.07, 22:52 Jak najbardziej pod Bielany. Przynajmniej mieszkańcy tej ulicy załatwiają swoje sprawy w ud Bielany na Przybyszewskiego a nie w UD Żoliborz na Słowackiego, chyba że są tu jeszcze jakieś inne zależności, charakterystyczne dla Układu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1984 najpierw psy, potem ludzie IP: *.chello.pl 08.10.07, 00:12 każdy będzie miał swój chip, to tylko kwestia czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukka Miasto zafundowało naszym psom czipy IP: *.acn.waw.pl 08.10.07, 01:11 Co powiecie na to: znajomi wzięli psa ze schroniska, kilka lat wszystko było super, ale takie psy to zawsze trochę ryzyko... no więc po kilku latach zgubił się albo prysnął. Byli na to przygotowani, dlatego psiak zawsze miał przy obroży adresówkę, sama obroża też była podpisana, nie sposób przeoczyć. Psa znalaźli kilka dni później na Paluchu. Ani strażnikom miejskim, ani pracownikom schroniska nie przyszło do głowy odczytanie numeru telefonu i zadzwonienie do właścicieli - po prostu odcięli obrożę i wyrzucili przy dezynfekcji psa. To co pomogą czipy, jeśli są tacy ludzie? Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Miasto zafundowało naszym psom czipy 08.10.07, 09:20 > Psa znalaźli kilka dni później na Paluchu. Ani strażnikom miejskim, > ani pracownikom schroniska nie przyszło do głowy odczytanie numeru > telefonu i zadzwonienie do właścicieli - po prostu odcięli obrożę i > wyrzucili przy dezynfekcji psa. Pies mógł trafić do schroniska już bez obroży. Moim znajomych zginął pies - też był w obroży, ale znalazł się już bez niej. Mógł sobie sam zdjąć, albo jakis człowiek(?) mu ją zdjął. Tak się zdarza częściej niż myślisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chipy = rak Powoduja raka IP: *.acn.waw.pl 08.10.07, 04:03 niektore badania ostatnio wskazuja na to ze takie chipy powoduja raka.... warto sie zastanowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jood Re: Powoduja raka IP: *.pmpoland.pl 08.10.07, 13:15 To prawda, ale trzeba uściślić - nie u psów, ale u właścicieli, i to tylko tych, którzy śpią ze swoim psem w łóżku. W nocy rak wychodzi z chipa, a potem z psa przez ucho albo nos, i później wchodzi do właściciela przez kanalik łzowy. Jeżeli będzie was rano swędziało oko, to na 100% będzie to rak z chipa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giewont Miasto zafundowało naszym psom czipy IP: *.acn.waw.pl 08.10.07, 08:04 Wyrzucono mój komentarz, nawet bez wzmianki o naruszeniu regulaminu. Zabawne jest to, ze ci co podobne komentarze wyrzucaja mysla sobie pewnie ze zaczipuja wszystkich innych, tylko nie ich samych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giewont Miasto zafundowało naszym psom czipy IP: *.acn.waw.pl 08.10.07, 08:09 Musze jednak zwrocic honor. Wpis wbrew temu co napisalem istnieje, tyle ze pod innym artykulem na ten sam temat. No to coz, odszczekuje zarzut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Miasto zafundowało naszym psom czipy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.07, 09:08 Taka akcja była już raz jakieś 8-9 lat temu. Czipowanie psów było wtedy obowiązkowe i wszystkie psy musiały mieć wszczepione chipy. Osoby, które dobrowolnie nie stawiły się w lecznicy otrzymywały pismo z urzędu o tym, ze jesli pies nie zostanie oznakowany wlaścicel zostanie ukarany karą grzywny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justek Miasto zafundowało naszym psom czipy IP: *.aster.pl 08.10.07, 10:08 wszystko super, ale kiedy kolej na czipowanie kotow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shallwedancemrclar Miasto zafundowało???!!!! IP: *.rev.stofanet.dk 08.10.07, 11:06 Do jasnej cholery,wiekszej glupoty nie slyszalam,zeby czipowanie zwierzat odbywalo sie na koszt panstwa!!!!Jesli ktos sie decyduje na psa/kota to musi byc przygotowany na wszelkie konsekwencje i koszty z tym zwiazane.O ile mi wiadomo,to nie panstwo jest wlascicielem zwierzecia tylko pojedynczy czlowiek.Jak widac Polska jest bardzo bogatym krajem,skoro prowadzi sie takie akcje.To powinno byc wylacznie na koszt wlasciciela i nic wiecej.Tam,gdzie mieszkam,czipowanie jest obowiazkowe i kosztuje 1000kr,gdzie pies musi byc obowiazkowo zaczipowany,a kot - jesli wlasciciel chce.Jednak coraz wiecej posiadaczy kotow tez sie na to decyduje,nawet jesli kot siedzi w domu.Wszelkie koszty pokrywa wlasciciel!A mimo wszystko chyba Dania jest odrobine bogatszym krajem niz Polska.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Miasto zafundowało naszym psom czipy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.07, 12:19 czip powinien jeszcze umożliwić identyfikację odchodów tych zasranców. Wowczas moze skuteczniej możnaby walczyc z wszechobecna toaleta dla czworonogow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania Re: Miasto zafundowało naszym psom czipy 08.10.07, 13:33 Wielkrotnie pogoniłam homo sapiens sapiens wypróżniające się w śmietniku lub na trawniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: Miasto zafundowało naszym psom czipy IP: *.acn.waw.pl 08.10.07, 13:46 takajednaania napisała: > Wielkrotnie pogoniłam homo sapiens sapiens wypróżniające się w śmietniku lub na > trawniku. Na trawniku? Ludzie? Gdzie ty mieszkasz? A zresztą... może i tak jest. Przy ulicy Słodowiec, za barem "u Sąsiada" jest ulubione miejsce wypróżniania się dla taksówkarzy, ochroniarzy i strażników miejskich, zdarzają się też policjanci, ale dla mnie nie jest to zaproszeniem do obsrywania wszystkiego naokoło. Ty upatrujesz w tym fakcie usprawiedliwienia do zanieczyszczania okolicy psim gównem? Wot, logika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość hmmm... IP: *.medianet.pl 08.10.07, 12:36 byłam, pytałam. weterynarz zaprosił mnie "po 10 października" i kazał przynieść odcinek zapłaconego podatku, a o tym nie ma wzmianki w artykule... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor Re: hmmm... IP: 82.139.36.* 08.10.07, 15:12 podatek za psa (w oszalamiajacej wysokosci 1 pln) jest obowiazkowy, ale traktowany podobnie jak abonament rtv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dalida Re: hmmm... IP: *.chello.pl 12.10.07, 15:07 ja też byłam. odcinek zabrałam, ale nikt go nie chciał oglądać. nie musiałam czekać. może to zależy od dzielnicy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Miasto zafundowało naszym psom czipy IP: 198.152.70.* 08.10.07, 13:25 Czy dzieki temu nasze ulice, chodniki, skwery, parki mniej zasrane przez psy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CS Wydają pieniądze na pensję weterynarzy. IP: 193.111.166.* 08.10.07, 14:07 Może lepiej wydać to na coś z sensem - chociazby na dzieci , na bezdomnych czy nawet na weterynarzy, ale na zdrowie zwierząt a nie na taki bezsensowny cel. Być może ktoś od chipów posmarował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferrment Re: Wydają pieniądze na pensję weterynarzy. IP: *.cofund.org.pl 08.10.07, 15:11 A może sam/sama napiszesz coś z sensem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor Re: Wydają pieniądze na pensję weterynarzy. IP: 82.139.36.* 08.10.07, 15:16 rozczaruje cie, to jest dyrektywa ue, finalnie ma powstac ogolnopolska baza psow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość A może tak zafundować sprzątanie po psach, hmm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 14:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Miasto zafundowało naszym psom czipy IP: *.chello.pl 13.10.07, 23:49 Zafundowało czipy i dokumenty ale co z tego jak nie można sprawdzić rejestru bo żadna ze stron podanych na druku nie odpowiada.Z kąd mam wiedzieć czy faktycznie jest pies tam zarejestrowany.jak zawsze w naszym kraju pir..........bałagan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgik2 Miasto zafundowało naszym psom czipy IP: 82.145.68.* 05.03.08, 15:19 Poszedłbym z psem go zaczipowanć gdyby ktoś umieścił go w jakiej europejskiej bazie danych. A tak co mi po tym czipie. Niedość że to psa boli, to jeszcze potem będę musiał płacić podatek. A jak Kacper zginie to miasto bedzie i tak miało to gdzieś... Odpowiedz Link Zgłoś
potomar Miasto zafundowało naszym psom czipy 06.03.08, 12:18 Mam nadzieję, że odbywa się to WYŁĄCZNIE za pieniądze posiadaczy psów. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.28 Re: Miasto zafundowało naszym psom czipy 23.04.08, 18:21 pomysł dobry, tylko, że po co psu czip jak nie ma bazy danych??? dzisiaj byłam u weterynarza, mój pies ma czipa od pół roku, na czytniku wyświetla się jego numer i co dalej? nic, bo informacja, że to jest mój pies jest tylko u weterynarza, który czipował psa i od dzisiaj w lecznicy, w której byłam zmarnowane pieniądze, nie widzę sensu w nagłaśnianiu całej akcji, kolejny niewypał władz miasta, miasto zafundowało naszym psom czipy za nasze pieniądze, wolałabym by je wydali na coś innego Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Miasto zafundowało naszym psom czipy 23.04.08, 20:31 Bardzo dobry pomysl, tylko trzeba poczekac na baze danych. Trudno od czegos trzeba zaczac. Moje zwierzaki we Francji byly zachipowane. Przy kazdej wizycie u weta, z czpa byly zczytywane moje dane, tak na wszelki wypadek. A to czy bedzie to sie odbywalo na koszt miasta, panstwa czy moj jest mi obojetne.Swojego zaczipowalam na wlasny koszt. Im mniej psow jest w schroniskach tym mniejsze wydatki i problemy. Zreszta wole zeby moje podatki szly na czipowanie zwierzat niz na Swiatynie Opatrznosci. Odpowiedz Link Zgłoś