Gość: Prudent IP: 212.160.172.* 19.11.07, 22:57 Inaczej rozwinie nam się mała epidemia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anestezjolog Re: 16-latka umiera na sepsę, szkoła w strachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 23:03 jedyna epidemia jaka grozi to epidemia histerii i ciemnogrodzkiego strachu a niedouki z GIS jeszcze ją nakręcają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleks 16-latka umiera na sepsę, szkoła w strachu IP: *.acn.waw.pl 19.11.07, 23:36 Straszne... Całym sercem jestem z rodzicami i jestem pewien na 100%, że lekarze zlekcewazyli objawy sepsy. W końcu im wolno bo przecież "mało zarabiają"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tezpewien Re: 16-latka umiera na sepsę, szkoła w strachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 00:00 a ja jestem pewien na 100% i jest to oczywista oczywistośc ze Aleks molestuje małych chłopców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: 16-latka umiera na sepsę, szkoła w strachu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.07, 01:51 Zamnknac ich, pod sciane i kula w leb. Przez tych panstwa juz nikt nie umrze. Odpowiedz Link Zgłoś
zg13 lekarze ze szp. Wolskiego powinni zarabiac 7500 zl 20.11.07, 00:06 wykazali sie nie lada profesjonalizme i fachowoscia, a najbardziej uderza szybkosc ich dzialania, za tak ciezka prace, pelna poswiecenia, chyba nikt juz nie bedzie mial watpliwosci, ze nalezy im sie minimum te 7500 zl, coz bysmy bez nich zrobili, chyba przyszlo by umierac Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 16-latka umiera na sepsę, szkoła w strachu 20.11.07, 00:48 Godz 5 rano w sobotę trafiła do przychodni przy ul. Bitwy Warszawskiej. Lekarz uznaje,że to infekcja dróg oddechowych i zatrucie,dał jej antybiotyki i dwa zastrzyki. -- Po godz. 10 bliscy zawożą dziecko do Szpitala Wolskiego. Lekarze z izby przyjęć podejrzewają zapalenie płuc i podają antybiotyk... -- O godz. 11.15 zostaje przyjęta na oddział internistyczny... -- Po godz. 12.30 lekarz dyżurny zaczyna szukać wolnego miejsca w innej lecznicy... -- Ola o godz. 13.50 karetka przewozi dziecko do lecznicy przy Lindleya... -- Umiera trzy godziny później. -- Przerzucając szalę odpowiedzialności i piętnując dyrektora zamkniętej szkoły,najpierw zsumujcie sobie czas od chwili wystawienia błędnej diagnozy i kolejnej i kolejnej... Składam wyrazy głębokiego współczucia i solidaryzuję się z Rodziną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popierdulka [...] IP: *.nwrknj.east.verizon.net 20.11.07, 01:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ist Re: 16-latka umiera na sepsę, szkoła w strachu IP: *.op.waw.pl 20.11.07, 16:29 Proszę Cię byś nie zaśmiecał tego forum takimi chamskimi uwagami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pediatra 16-latka umiera na sepsę, szkoła w strachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 07:27 To dziecko od poczatku nie mialo prawie zadnych szans. Na calym swiecie co roku umiera mnostwo dzieci na ta sama sepse. Powoduja ja zwylke dwie bakterie, obydwie sa niezwylkle agresywne i ososbiscie mialam przenajmniej 5 takich samych pacjentow. Dla niewtajemniczonych: Sepse leczy sie tak samo jak zapalenie pluc - antybiotykami Nikt nie poluje na dzieci i jezeli ktos ma dzieci to wie ze zawsze robi sie wszystko co tylko mozna zeby uratowac kazde dziecko. Tak zawsze przy chorym dziecku dyskutuje sie w nieskonczonosc wszystkie mozliwosci leczenia i nie jest to slabosc ale sila lekarzy. Co dwie glowy to nie jedna Wspolczuje wszystkim lekarzom i rodzicom. Dla wszystkich jest to tragedia. Szkoda ze rodzice mieli tak falszywych doradcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biolog Re: 16-latka umiera na sepsę, szkoła w strachu IP: *.crowley.pl 20.11.07, 09:26 Od kiedy osoba 16-letnia jest dzieckiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pediatra Re: 16-latka umiera na sepsę, szkoła w strachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 11:08 16 latka jest dzieckiem, jesli nie wiezysz to obejrzyj kosci, one ciagle rosna!!! Do ksiazek kolego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biolog Re: 16-latka umiera na sepsę, szkoła w strachu IP: *.crowley.pl 20.11.07, 11:21 Rośnięcie kości kończy się około 20 roku życia. Osoba 20-letnia też jest dzieckiem? Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit 16-latka umiera na sepsę, szkoła w strachu 20.11.07, 11:48 Oczywiscie w Polsce, jak zawsze jest za duzo jest swieconej wody, a za malo zwyklego mydla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ist Re: 16-latka umiera na sepsę, szkoła w strachu IP: *.op.waw.pl 20.11.07, 16:32 wieRZyć!!! - uczony lekarzu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mfs Re: 16-latka umiera na sepsę, szkoła w strachu IP: 212.114.200.* 20.11.07, 09:28 Powiedzmy sobie szczerze, coś musi być na rzeczy, ze w Europie Zachodniej umieralność jest 30%, a w Polsce 50%. To 20% róźnicy. Jeśli lekarze wszystko robią bez zarzutu, to musi być że co piąty pacjent umiera bo ma takie widzimisię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kura 16-latka umiera na sepsę, szkoła w strachu IP: 195.114.160.* 20.11.07, 08:36 szpital wolski to jakas masakra. 6 godzin oczekiwania na badanie usg z ostrego dyzuruy. panie wykonujace badanie jedza sobie kanapeczki, opowiadaja pierdoly. oczywiscie bledna diagnoza im sie przytrafila takze, bo po miesiacu od "ja tu niczego nie widzę" pacjentka trafila na zabieg wyciecia wyrostka. brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mel mal Re: 16-latka umiera na sepsę, szkoła w strachu IP: *.pam.szczecin.pl 20.11.07, 09:48 tak na marginesie....to nie panie jedzace kanapeczki wykonuja tylko lekarz...poza tym to myslisz ze w usg to widac wszystko i to zanim jeszcze zachorujesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dokury Re: 16-latka umiera na sepsę, szkoła w strachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 18:01 odkąd to wyrostek diagnozuje się w USG?? a poza tym po miesiącu to pacjentka z zapaleniem wyrostka trafiła by do pichu zapalenie otrzewnej by ją zabiło niedojdo Odpowiedz Link Zgłoś
orinus 16-latka umiera na sepsę, szkoła w strachu 20.11.07, 08:42 Kilka lat temu, na fali dyskusji o HIV dużo się mówiło o tym, aby dzieciaki nie piły z tych samych butelek, nie częstowały się kanapkami na zasadzie "daj gryza", nie pożyczały sobie kosmetyków. Trochę pomogło, ale to było dawno. Pomyślcie o podobnej kampanii - może coś pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: 16-latka umiera na sepsę, szkoła w strachu IP: *.aster.net.pl 20.11.07, 08:51 jest taka kampania na plakatach w metrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu 16-latka umiera na sepsę, szkoła w strachu IP: *.acn.waw.pl 20.11.07, 09:20 www.nfz.gov.pl/new/drukuj.php?artnr=1366&czartnr=0&drukuj=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyjarek 16-latka umiera na sepsę, szkoła w strachu IP: *.33-85-b.business.telecomitalia.it 20.11.07, 09:32 a o mnie taka prawda wyjechalem pracowac na zachod nie dla pieniedzy tylko nie moglem juz zniesc otaczajacych mnie ignorantow . teraz pracuje w szpitalu gdzie pomagam razem z innymi pacjetom i mam z tego satysfakcje. jesli ktos powie -mogles zosta i pomagac tu moja odpowiedz -w polsce jest tak chora sluzba zdrowia ze chce sie plaka to co stalo sie tej dziewczynce to przyklad jak podchodzi sie do chorego ignoranci i bandyci w 70 % Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Pracuje w szpitalu w Norwegii 20.11.07, 09:42 w miejscowosci liczacej 20 tys mieszkancow, zdala od uniwersytetow i stolecznych instytutow, ale taki numer tu by sie nie zdarzyl.Lekarz, ktory sie zajmowal ta pacjentka powinien dobrze sie nad soba zastanowic.Sprawa zreszta rzutuje na caly Szpital Wolski, bo dobitnie swiadczy , jaki tam system organizacyjny stworzyl pupilek Wybiorczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nike Re: Pracuje w szpitalu w Norwegii IP: *.aster.pl 20.11.07, 15:47 Grisza, szczyt bałaganu to szpital na Litewskiej, operowali moją córkę bez koniecznych badań, usunęli kompletnie nie to, co mieli usunąć, a radiolog nie zauważył widocznych dla laika zmian. W szpitalu na Niekłańskiej usunęli, ale tam nie na każdym oddziale jest zwyczaj obchodów lekarskich - pięcioro dzieci było operowanych jednego dnia, przez 2,5 dnia żaden lekarz nie pojawił się u małych pacjentów, w przypadku pogorszenia zdrowia - pielęgniarki na wózkach woziły dzieci do dyżurującego doktora. Mam jeszcze kilka opowieści z tej serii, ciąg dalszy trwa... Odpowiedz Link Zgłoś
simka54 16-latka umiera na sepsę, szkoła w strachu 20.11.07, 10:04 Pani Dyrektor zamykając szołę i polecając przebadać się kolegom Oli wykazała się mądrością i odpowiedzialnością.Mówiąc,że jej decyzja była histeryczna jest skandalem. Gdyby lekarze wykazali się jej wyobrażnią Ola by żyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyjarek taka prawda IP: *.33-85-b.business.telecomitalia.it 20.11.07, 10:08 a o mnie taka prawda wyjechalem pracowac na zachod nie dla pieniedzy tylko nie moglem juz zniesc otaczajacych mnie ignorantow . teraz pracuje w szpitalu gdzie pomagam razem z innymi pacjetom i mam z tego satysfakcje. jesli ktos powie -mogles zosta i pomagac tu moja odpowiedz -w polsce jest tak chora sluzba zdrowia ze chce sie plakac to co stalo sie tej dziewczynce to przyklad jak podchodzi sie do chorego ignoranci i bandyci w 70 % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Lekrze oczywiście się popisali... jak często to IP: *.centertel.pl 20.11.07, 10:29 się zdarza... nie ma to jak właściwa diagnoza. Ale co tam, zarabiają takie śmieszne grosze, to przecież nie muszą być przygotowani do pracy, a już na pewno nie muszą się starać. Ja nie mogę pojąć pewnej rzeczy, ostatnio często mam doczynienia ze szpitalami - dlaczego w każdym z nich zawsze trafiam na patentowanych leni, którzy sprawiają wrażenie jakby odsiadywali wyrok w szpitalu, czekając tylko na to kiedy się ten dzień skończy, olewają wszystko na lewo i prawo, a jednocześnie w kazdym z tych szpitali spotykam 1-2 lekarzy, którzy kochają swój zawód, starają się jak mogą i to od razu widać. Skąd taka różnica??? I dlaczego w polskich szpitalach jest tyle miernot??? Chlubne, nieliczne przykłady prawdziwych lekarzy w tych samych szpitalach pokazują, że wcale tak nie musi być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza Beda nas leczyc dobrze zarabiajacy IP: *.mnhelse.net 20.11.07, 12:06 Tego sie trzymac.Psefodnicacy obiecal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anion2 16-latka umiera na sepsę, szkoła w strachu IP: 217.153.130.* 20.11.07, 14:04 W sierpniu nasz ZDROWY 4 letni synek nie wybudzil sie z narkozy wykonywanej w Wojewodzkim Centrum Stomatologicznym. Zabieg byl PLATNY i liczylismy sie ze znacznym kosztem. Takich zabiegow w narkozie wykonuje sie w tym Centrum kilka dziennie. Warte odnotowania - Centrum ma doskonala opinie - To przeciez WARSZAWA. A jednak lekarze nie potrafili pomoc naszemu dziecku. Nie podali (nie mieli na stanie) LEKU - - - ANTIDOTUM NA UCZULENIE - - - - - ktory BYC MOZE MOGL URATOWAC zycie naszego dziecka DLACZEGO ? DLACZEGO ? Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: 16-latka umiera na sepsę, szkoła w strachu 20.11.07, 15:39 Gość portalu: anion2 napisał(a): DLACZEGO ? DLACZEGO ? '''''''''''''''''''''''' Zdolnosc przewidywania, wlasciwe procedury, czyli POZIOM CYWILIZACYJNY ludzi tu mieszkajacych.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambosz Re: Taktowny tutul w Gazecie Wybiorczej IP: *.jelonki.robbo.pl 20.11.07, 17:49 To Warczący Donek Odpowiedz Link Zgłoś
deerzet Szkoda dziewczęcia, ale na posocznicę umierają... 21.11.07, 00:10 ...osłabieni, podatni, ba, - genetycznie podatni. Jesienna pora (grypowa?) - daje żniwo... Odpowiedz Link Zgłoś