Gość: K Wielkie brawa dla PZPN IP: *.mappg.pl 01.08.03, 11:03 Wielkie brawa dla PZPN - trzeba tępić oszustwa w zarodku. Podoba mi się polityka jak się przyznasz to ROK jak idziesz w zaparte to DOŻYWOCIE - to na pewno odstraszy innych a kanciarze nie będą mieli pewności czy kumpel nie pęknie i nie wyda kumpla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SMID Re: Wielkie brawa dla PZPN IP: *.artcom.pl 01.08.03, 13:33 ...lub też rozsypie się worek z tak zwanymi aferami. I każda z nich będzie "załatwiona". Przecież każdemu z tych "idących w zaparte" powie się: "Albo mówisz prawdę (w domyśle: taką jak chcemy), albo dozywocie". Paaaanowie ile wtedy afer by się ujawniło i wyjaśniło ..... i jakie piękne (same zasłużone) drużyny w I lidze by grały :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALE¯SUPER!!! Re: Szczakowianka zdegradowana, Świt w I lidze! IP: 192.168.1.* / 192.168.1.* 01.08.03, 11:13 ALE¯SUPER!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gavio Re: Szczakowianka zdegradowana, Świt w I lidze! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.08.03, 11:20 Jeśli Szczakowianka kupiła to znaczy że Świt sprzedał czyli obydwa prowincjonalne kluby wyjazd od razu do III ligi.Dlaczego ukarano tylko Szczakowiankę? Dlatego że Świt to prawie Warszawa a PZPN chciałby kolejny klub ze swojego regionu w I lidze.Sądze że trzeba spradzić "działaczy" PZPN bo dziwnym zbiegiem okoliczności pomogli Świtowi.Panowie działacze smakował kiełbasa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DuncanMcLoud Re: Szczakowianka zdegradowana, Świt w I lidze! IP: 213.17.171.* 01.08.03, 11:30 Brawo!!!! Pora na innych i na prokuraturę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wz Dobra decyzja IP: 150.254.166.* 01.08.03, 11:57 Niech zdyskwalifikowani piłkarze Świtu wniosą sprawę do sądu to może jeszcze do więzienia pójdą, jeśli dowody są tak mocne o jak o nich mówi PZPN. Czego im z całego serca życzę. Do pierdla Lewna i koledzy bo tam wasze miejsce, że o Fudali nie wspomnę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SMID Re: Dobra decyzja IP: *.artcom.pl 01.08.03, 13:36 Jakby dowody były takie jak mówi PZPN to prokuratura nie wycofała by tej sprawy jako nie noszącej znamion przestępstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vik Re: Dobra decyzja IP: *.chello.pl 01.08.03, 14:05 Gość portalu: SMID napisał(a): > Jakby dowody były takie jak mówi PZPN to prokuratura nie > wycofała by tej sprawy jako nie noszącej znamion przestępstwa. Prokuratura nie zajeła się tą sprawą, bo paragraf o przekupstwie w sporcie pojawił się dopiero w noweli prawa karnego już PO meczach barażowych. Prawo nie działa wstecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yarecki29 Re: Szczakowianka zdegradowana, Świt w I lidze! IP: *.poznan.mtl.pl 01.08.03, 11:59 Wreszcie ktoś podjął odważną i myślę, że słuszną decyzję!!!! Niech teraz piłkarze & działacze 1000 razy się zastanowią za nim następny raz zaczną kombinować, a nie grać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz@rlej Re: Szczakowianka zdegradowana, Świt w I lidze! IP: 217.8.167.* 01.08.03, 12:11 I dobrze i źle. Z jednej strony uakrano klub za podanie łapówki do II ligi i zawieszono dożywotnio kilku piłkarzy no i na rok Peskovicia. BARDZO DOBRZE! WIWAT WYDZIAŁ DYSCYPLINY! Wreszcie podjęliście jakąś poważną decyzję. Poza tym wreszcie nie ma w ekstraklasie tej Szczakowianki, która niekoniecznie podnosi poziom futbolu w kraju (dolna część tabeli), za to nader dostarcza niepotrzebnych emocji i WSTYDU(!) polskiej piłce. Śmiesznych piłkarzyków, skazano (póki co) na dożywotni rozbrat z footballem. Niechaj taki wyrok odstraszy potencjalnych łapówkarzy, by przed ważnym meczem dobrze zastanowili się, co zamierzają. Szkoda natomiast piłkarzy Szczakowianki, którzy podpisali kontrakty z Garbarnią lub zostali tam wypożyczeni z myślą o grze w ekstraklasie. Przykładem choćy Grześ Król z Amiki, który mógł odejść do Katowic i grać w Pucharze UEFA, a teraz pozostaje mu II liga. Tacy piłkarze powinni mieć rozwiązane kontrakty z zespołem i dostać karty zawodnicze na rękę dopóki mogą sobie znaleźć innego pracodawcę. Szczęśliwie awansował Świt, ale co z tego skoro bez Lewny, Peskovicia czy Krzętowskiego ma duże szanse na to, by za rok spaść z ekstraklasy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Szczakowianka zdegradowana, Świt w I lidze! IP: 217.153.73.* 01.08.03, 12:18 A dlaczego do cholery świtu nie ukarano??? Co to niby niewinny???Ale żeby kupić ktos musiał sprzedać i na odwrót!!!!A jak suka nie da pies nie weźmie!!!!!!! Tak czy inaczej dla mnie to jedna wielka farsa i mydlenie oczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szlachetny Co dalej?! IP: *.kghm.pl 01.08.03, 13:25 Przy okazji wczorajszych rozstrzygnięć w WD PZPN padły słowa, że liga (1) zagra na pewno w pełnym składzie, nawet jeśli Świt nie zdoła uzyskać licencji. Jako wyjscie z sytuacji podano np. rozegranie meczów które powinny się odbyć w czasie rozstrzygania o licencji (Świt) i odwołań od decyzji WD (Szczakowianka) po zakończeniu wszelkich procedur. Znaczy sie 1 liga gra w 13 a 14 drużyna "dogra" reszte meczów później, podobnie musi być w drugiej lidze. Zagłębie, Ruch, Bełchatów, Aluminium czyli kluby wymieniane do ewentualnego "awansu" czekają z rozgrywaniem meczów, bo.. nie wiadomo gdzie będą grały, w 1 czy 2 lidze!!!! Proszę dołozyć do tego Szczakową i Świt i mamy 5 drużyn, które nie wiedza gdzie maja grać! Procedury mogą potrwać a burdel razem z nimi. Viva PZPN!! Z dupska lepiej puszczać bździny jak z Wydziału Dyscypliny! Proponuje do WD PZPN Jedrka Leppera, taryfikator za każdą sprawę po 500tys jak w klubie Samoobrony i bedziemy mieli spokój. ____________ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor Jestem w szoku: degradacja? dyskwalifikacje? IP: 62.41.64.* 01.08.03, 13:43 To, co się wydarzyło, będzie momentem zwrotnym dla naszej piłki. Ja naprawdę jestem zbudowany natłokiem afer. Wreszcie zaczyna się dziać coś pozytywnego. Złodzieje i oszuści tracą na rezonie. Jest oczywiste, że za paręnaście lat i sport, i życie publiczne będą pozbawione ogromnej części pewnych siebie moralnych kalek; dzięki czemu cenne staną się pracowitość, talent, umiejętności. Decyzje WD PZPN - szczególnie w aspekcie dożywotnich dyskwalifikacji - uważam za epokowy sukces. Tej zdobyczy nie da się już zmarnować. Taką satysfakcję odczuwam po raz pierwszy od 1989 roku. Wtedy też cieszyłem się z jednego - że będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SMID Re: Jestem w szoku: degradacja? dyskwalifikacje? IP: *.artcom.pl 01.08.03, 14:01 Gratuluję optymizmu. Ja w takie rzeczy nie wierzę. Tam gdzie są organizacje typu PZPN (MKOL, UEFA itd.) i gdzie w grę wchodzą pieniądze to zawsze będą przekręty. Afery będą się wyłaniać tylko wtedy, gdy ktoś będzie nieostrożny lub też będzie miał zamałą siłę przebicia i ktoś się na niego uweźmie (jak teraz na Szczakowiankę). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makaron Re: Jestem w szoku: degradacja? dyskwalifikacje? IP: *.tvsat364.lodz.pl 01.08.03, 14:45 Gość portalu: SMID napisał(a): > Gratuluję optymizmu. Ja w takie rzeczy nie wierzę. Tam gdzie są > organizacje typu PZPN (MKOL, UEFA itd.) i gdzie w grę wchodzą > pieniądze to zawsze będą przekręty. Afery będą się wyłaniać > tylko wtedy, gdy ktoś będzie nieostrożny lub też będzie miał > zamałą siłę przebicia i ktoś się na niego uweźmie (jak teraz na > Szczakowiankę). Zgoda, afery będą zawsze. Ale chodzi o to żeby wreszcie brać za ryj sprzedawczyków. Ten wyrok to ewenement i takim pozostanie, dopuki u władzy będą tacy ludzie jak Lisek-iewicz...też aferzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor Re: Jestem w szoku: degradacja? dyskwalifikacje? IP: 62.41.64.* 01.08.03, 14:47 Muszę w takie rzeczy wierzyć! Zgadzam się, że to nie zlikwiduje procederu, bo zarabiają na oszukiwaniu sponsorów i kibiców nie tylko piłkarze, kluby, ale i arbitrzy, i działacze związkowi, a nawet dziennikarze. Zdaję sobie sprawę, jakich klubów to dotknęło - nic nie znaczącej Szczakowianki i takiegoż samego Świtu. Jednak do tej pory na wszystkie takie działania istniało ciche przyzwolenie. Trzeba mieć nadzieję, że powstanie jakiś ferment w tym zdegenerowanym środowisku. Być może w trakcie nadchodzącego sezonu takie dyskwalifikacje otrzyma któryś z sędziów, trenerów. Niewykluczone są prowokacje, przy których nawet ostrożność i spryt mogą się okazać zawodne. Niby jaskółka wiosny nie czyni, ale jak w tej mrocznej, przedwiosennej aurze cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enki1975 Re: Szczakowianka zdegradowana, Świt w I lidze! IP: *.bielsko.msk.pl 01.08.03, 15:35 kolator ty skurwysynu ty jebany matkojebco twoja morda nie da sie wytrzec dupy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.03, 16:33 Ze ździwieniem przeczytałem jak "wielka gęba" (Jan Tomaszewski) cieszy się,że ktoś robi porządek w sprawie barażowej.Ja ze swej strony chciałbym poinformować prokuraturę o przestępstwie "wielkiej gęby"-która sama poinformowała,że sprzedała mecz za 400 tysięcy złotych w czasie wywiadu jakiego udzielił w TVP pod koniec lat 70-tych. Zapewne na jego korzyść działa przedawnienie i to, że z główką nie w porządku.Ze swej strony b.pragnąłbym, aby takie działanie nie było działaniem jednorazowym i na pokaz. Tylko się cieszyć, że w ciągu 2 dni dwaj sternicy,klubowy-Cupiał i związkowy-Listkiewicz, pojęło decyzję przybliżającą Polskę do narodów cywilizowanych. Niech to będzie przestrogą dla leni i wałkoni. Odpowiedz Link Zgłoś