Gość: szubiak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 09:10 kupiłem tam pierwsze wiosełko. niewidzialna ręka rynku działa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaa pamiętam kiedy ... IP: 62.29.142.* 11.12.07, 10:22 pamiętam kiedy sklep jeszcze nie należał do Hołdysa. Wieczorami po zamknięciu można było spotkać tam Lady Pank grających na sklepowym sprzęcie /jak się znało wcześniejszych włascicieli ;)/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf kolejny "obronca demokracji" IP: *.aster.pl 11.12.07, 10:27 ktoremu w Polsce ostatnich 2 lat bylo duszno i niedobrze zakonczyl kariere biznesmena pod rzadami "ozywczej"ekipy pelnej milosci.Teraz juz tylko zostaje zyc z dotacji przydzielanych przez wdziecznych za poparcie platformerow.No bo jak sie talentu do biznesu ni ma.... Odpowiedz Link Zgłoś
eizoo Re: kolejny "obronca demokracji" 11.12.07, 10:40 Gość portalu: asdf napisał(a): > ktoremu w Polsce ostatnich 2 lat bylo duszno i niedobrze zakonczyl > kariere biznesmena pod rzadami "ozywczej"ekipy pelnej milosci. Znaczy - trzy tygodnie rządów Tuska & Co spowodowały upadek? Za poprzedniego rządu wszystko było OK a tu nagle ciach! i plajta. Uważasz że za ptasią grypę też odpowiada rząd Tuska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Kalego Re: kolejny "obronca demokracji" IP: 221.195.41.* 11.12.07, 11:19 Pamiętam jak po tygodniu rządów Kaczystów, podobni do ciebie pytali "gdzie są 3mln mieszkań"? Teraz zapanowało straszne oburzenie wśród POpaprańców, bo ktoś już teraz o ich cuda pyta:D Czyżby moralność Kalego nie była wam obca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soclib Nie misiek IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.07, 13:48 O 3mln mieszkań pytaliśmy po roku, a następnie po dwóch latach. Poniewaz pierwsza wersja brzmiała "3mln mieszkań w 4 lata" [później zmieniono, w paru kroczkach, na 2mln mieszkań w 8 lat, czego też nie wypełniono - cóż, jak to katolicy, prawdomówni...], więc powinniśmy już widzieć 1,5mln mieszkań - i co? Przykro mi, że zburzyłem twój światopogląd;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek :) Re: Nie misiek IP: *.chello.pl 11.12.07, 16:16 cuda mają to do siebie że nie potrzebują roku ani dwóch - są na pstryknięcie palcami... Tusku obiecał mi cud więc czekam i czekam, a na razie to tylko podwyżki widzę... jeszcze będziesz za kaczorkaami tesknił jak ci chlebek po "okazja - jedyne 4 euro sztuka" zrobią... :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Nie misiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 12:50 jeśli chlebek będzie kosztował 4 euro, to piekarz będzie zarabiał odpowiednio do tej ceny, itd., ceny są wyznaczane przez sprzedawców, nie przez państwo i jeśli rosną ceny polskich produktów to siłą rzeczy muszą wrosnąć zarobki (bo o wzroście podatku na chleb jakoś nie słyszałem, a zimowa podwyżka cen paliwa aż tak drastycznego wpływu na ceny nie ma) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Nie misiek IP: *.chello.pl 12.12.07, 12:53 Człowieku.. czy ty tylko chleb zjadasz? Czy to jest główny składnik Twojej diety? Jak tak to zdrowia życzę. Mnie też denerwuje gloryfikowanie PO przez gazeta.pl i wybiórczą, ale taka ich rola i starają sie bardzo żeby z niej nie wypaść. I nie miej im tego za złe tylko ignoruj jak większość świadomych czytelników i/lub otwórz własne "niezależne" wydawnictwo. Najlepiej bloga... :| Jakie podzwyżki??? Inflacja znaczy się? Cuda mają to do siebie że trzeba w nie wierzyć. Tak samo jak masa ludzi wierzyła w 3 miliony mieszkań. Jak jesteś skłonny czekać na mieszkania 2 lata albo 8 to poczekasz 4 na cud i też nic Ci sie nie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: kolejny "obronca demokracji" 11.12.07, 15:16 Gość portalu: do Kalego napisał(a): > Pamiętam jak po tygodniu rządów Kaczystów, podobni do ciebie pytali "gdzie są > 3mln mieszkań"? Teraz zapanowało straszne oburzenie wśród POpaprańców, bo ktoś > już teraz o ich cuda pyta:D Czyżby moralność Kalego nie była wam obca? Więc gdzie te miliony mieszkań i wstęgi autostrad, skoro już o nich wspominasz? Już nie będe szukał "taniego państwa" z którym to kłamliwym hasłem wygrali wybory, bo bardzo szybko się wycofali zwiększając tylko ilości etatów:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczo i Boso Re: kolejny "obronca demokracji", etc. IP: *.natpool1.outside.ucf.edu 11.12.07, 15:54 Trzy miliony mieszkan? Coz, to chyba byla pomylka braci Klamczynskich. Chodzilo im bowiem o trzy tysiace mieszkan! Coz... bracia K. nigdy nie byli zbyt dobrymi znawcami matematyki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! Re: kolejny "obronca demokracji" IP: *.aster.pl 11.12.07, 11:21 Ależ oczywiście. I za płacowe żądania nauczycieli, górników i lekarzy też. I jeszcze za to, że jest grudzień i zrobiło się zimno. Za PiS na pewno by tak nie było ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QNKFU Niech otworzy sklep z legalnym oprogramowaniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 11:24 To ma przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczo i Boso Re: kolejny "obronca demokracji"? IP: *.natpool1.outside.ucf.edu 11.12.07, 15:49 Dziwisz sie temu napadowi slownemu na Holdysa? Przecie ci "myslacy inaczej" propagandzisci rodem z PiSuaru z checia obarcza PO odpowiedzialnoscia za praktycznie WSZYSTKO, nawet i za "ptasia grype"! Odpowiedz Link Zgłoś
nie-naiwniak Re: kolejny "obronca demokracji" 11.12.07, 12:03 Gość portalu: asdf napisał(a): > ktoremu w Polsce ostatnich 2 lat bylo duszno i niedobrze zakonczyl > kariere biznesmena pod rzadami "ozywczej"ekipy pelnej milosci.Teraz > juz tylko zostaje zyc z dotacji przydzielanych przez wdziecznych za > poparcie platformerow.No bo jak sie talentu do biznesu ni ma.... najwyraźniej nie masz pojęcia gdzie to jest , o kim mowa i jaka jest historia tego miejsca . Nie dziwię się bo wyraźnie PiS.... myślisz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jes Re: kolejny "obronca demokracji" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 14:58 Ale przyznajcie sami - gdyby sklep upadł rok temu to Hołdys trąbiłby o nagonce politycznej, braku tolerancji itp., a GW przyklaskiwałaby rytmicznie (patrz Le Madame - słynna kompromitacja GW i jej okolicy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: kolejny "obronca demokracji" IP: *.compi.net.pl 12.12.07, 03:45 ale z ciebie klamca. albo ignorant. le madame zostalo wysiudane z powodu kwestii formalnych ktore zostaly naduzyte bo burmistrz brodowski strasznie sie chcial tego gniazda rozpusty pozbyc (sam to z reszta powiedzial). finanse nie mialy tu nic do rzeczy. skoro piszesz takie bzdury tzn ze nigdy tam nie byles i nie wiesz jakie ten klub mial obroty. to ze jego wlasciciele otworzyli dwa nastepne nie swiadczy chyba, ze byly kiepskie nienawisc do gejow i lewakow nie powinna ci przyslaniac faktow. spudlowales okrutnie. a tak poza tym to artykul jest o sklepie muzycznym a nie o polityce.. wspolczuje holdysowi, choc nigdy tego sklepu nie lubilem > Ale przyznajcie sami - gdyby sklep upadł rok temu to Hołdys trąbiłby > o nagonce politycznej, braku tolerancji itp., a GW przyklaskiwałaby > rytmicznie (patrz Le Madame - słynna kompromitacja GW i jej okolicy) Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: kolejny "obronca demokracji" 12.12.07, 13:23 Powiedz, w czym nienawiść do gejów i lewaków jest gorsza/mniej usprawiedliwiona od nienawiści do katolików i prawicowców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yago Ani jedna, ani druga nie jest usprawiedliwiona. IP: *.lanet.net.pl 12.12.07, 16:14 Tylko że ja jakoś tej drugiej nie widzę. Chyba że za nienawiść uznajesz brak zgody na funkcjonowanie na specjalnych prawach. Bo najczęściej widać i słychać, jak głosiciele prawd objawionych uważają siebie za stojących ponad prawem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: kolejny "obronca demokracji" IP: *.compi.net.pl 17.12.07, 19:54 to pytanie do mnie? a gdzie w mojej wypowiedzi ujawnia sie nienawisc do kogokolwiek? jezeli jestem przeciwko dyskryminacji gejow to znaczy ze nienawidze katoli? zastanow sie wypowiedz totalnie z duppy ppo napisał: > Powiedz, w czym nienawiść do gejów i lewaków jest gorsza/mniej > usprawiedliwiona od nienawiści do katolików i prawicowców? Odpowiedz Link Zgłoś
jibik ehh 11.12.07, 13:17 komentarz chyba bez związku z tematem i sensu pozbawiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel.Bruksela Re: kolejny "obronca demokracji" IP: *.204-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 11.12.07, 23:09 Posluchaj no debilu, myslisz naprawde ze problemy Holdysa sie rozpoczely po zwyciestwie PO? Kpisz sobie z nas czy co? Problemy jesli byly to narastaly za czasow PiSuarow tak tobie milych, koles, ty sie chyba z Rydzykiem na glowy zamieniles, ot , tak nagle, miesiac i bankrut! Skoncz te propagande tonacego, przegraliscie i czas sie z tym pogodzic, a nie mieszac z waszym bagienkiem porzadnych ludzi, precz z lapami od ludzi, ktorzy duchowo nas wspierali w ciezkich jeszcze komunistycznych czasach..aaaaa, a moze ty komuch?!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: kolejny "obronca demokracji" 12.12.07, 01:59 Gość portalu: asdf napisał(a): > ktoremu w Polsce ostatnich 2 lat bylo duszno i niedobrze zakonczyl > kariere biznesmena pod rzadami "ozywczej"ekipy pelnej milosci.Teraz > juz tylko zostaje zyc z dotacji przydzielanych przez wdziecznych za > poparcie platformerow.No bo jak sie talentu do biznesu ni ma.... Przestań ględzić palancie. Sam niczego w życiu nie osiągnąłeś, więc cieszy cie to że ten który coś osiągnął przeżywa teraz okresowe trudności, Jakie to polskie i katolickie. Odpowiedz Link Zgłoś
lessmore Re: pamiętam kiedy ... 11.12.07, 15:55 To był dobry sklep. Doceniła go któraś ze znanych kapel (Rolling Stones?) żądając w kontrakcie, by u Hołdysa w sklepie w przeddzień występu było trochę sprzętu (np. Vox AC 30, jakieś Marshalle i parę markowych wioseł), na wypadek, gdyby nagle kapela musiała sobie dokupić z powodu awarii. Zdaje się, że ten punkt kontraktu był spełniony, ale nic nie padło i kapela u Hołdysa się nie pojawiła. Szkoda sklepu, zostawiłem tam parę złotych, ale teraz internet bije wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Jesli wróci do grania, to ja się cieszę IP: *.centertel.pl 11.12.07, 11:06 Nie wiem, jak było w sklepie, ale Hołdys POWINIEN GRAĆ! Uwielbiam jego piosenki. Może powróci Plugawy Anonim ? Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Re: Potem miałem sklep 11.12.07, 12:05 uburama napisał: > ale biznes dostał w łeb.... Odkrecilem gaz, Nie zapukal nikt na czas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stars&stripes Kapitalizm działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 11:29 Silniejsze podmioty zastępują słabsze - dlatego USA jest największą potęgą świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soyokaze Re: Kapitalizm działa IP: *.icpnet.pl 12.12.07, 02:45 chyba najbardziej zadłużoną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pcx to moze... IP: *.acn.waw.pl 11.12.07, 11:37 jakis tani piec lampowy znajdzie sie dla mlodego gitarzysty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izaak szajsmann Re: to moze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 11:43 piec lampowy? a karbitka kibucowa z czerskiej ci nie wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuskus [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 11:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ere Koniec sklepu Hołdysa IP: *.icpnet.pl 11.12.07, 11:38 a kimże jest ten facio, że umieszcza się tę informację jako ważną obok takich o randze państwowej i jeszcze robi się kryptoreklamę towaru co nie zszedł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kleofas też się nad tym zastanawiam IP: *.ip.fastwebnet.it 11.12.07, 11:55 Gość portalu: ere napisał(a): > a kimże jest ten facio, że umieszcza się tę informację jako ważną obok takich o > randze państwowej i jeszcze robi się kryptoreklamę towaru co nie zszedł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) właśnie, co to za jeden? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 12:53 czemu mamy czytać artykułjak jakiemuś zarośniętemu ćwokowi zamykają sklep? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadzio meloman Tylko gó..arz może się o to pytać IP: *.farmacol.com.pl 12.12.07, 13:58 ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ukos To prywatna gazeta 11.12.07, 12:58 Gość portalu: ere napisał(a): > a kimże jest ten facio, że umieszcza się tę informację jako ważną obok takich o > randze państwowej i jeszcze robi się kryptoreklamę towaru co nie zszedł? Jak kogoś lubią, to mogą go sobie do woli popierać i nie potrzebują KRYPTOreklamy, jak będą chcieli, to go zareklamują jawnie. Potrzebujesz koniecznie czegoś PAŃSTWOWEGO, najlepiej pewnie przepięknie centralnego i z nadętym wodzusiem, żeby czcić padając plackiem? I jak piszesz o RANDZE, to pewnie jesteś bliski omdlenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolka Zbychu dawaj na Prage!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 11:46 Bardzo chętnie byśmy zobaczyli tutaj jakieś fajne rockowe kulturowe miejsce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek ciekawe co ten bank sobie tam zrobi???kibelek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 11:50 mam nadzieję,że uszanują nazwisko zbycha i jego muzę,która kiedyś podtrzymywała ludzi na duchu.pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aro Koniec sklepu Hołdysa IP: 193.0.79.* 11.12.07, 11:57 Wielka szkoda. Często przychodziłem tam po kostki, struny, zawsze panowała tam świetna atmosfera. No i jako jeden z niewielu sklepów w Wawie mieli spory wybór gitarek fendera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurczak Re: Koniec sklepu Hołdysa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 12:35 Gość portalu: aro napisał(a): > Wielka szkoda. Często przychodziłem tam po kostki, struny, zawsze panowała tam > świetna atmosfera. No i jako jeden z niewielu sklepów w Wawie mieli spory wybór > gitarek fendera. Fakt, ale po jakimś czasie obsługa zaczęła okazywać klientom wyraźną niechęć, a wiosła wieszali tuż pod sufitem (czego absolutnie nie wolno robić, bo się wypaczają!), po czym sprzedawali je ludziom, którym nawet przez myśl nie przeszło, że mogą dostać gitarę z felerem. Niemniej jednak i mimo wszystko trochę szkoda. :(( Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Koniec sklepu Hołdysa 11.12.07, 12:49 Moze to nie obsluga, a klijentela stala sie bardziej chamska i namolna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jes Re: Koniec sklepu Hołdysa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 15:04 ja myślę, ze to prawa kapitalizmu: mniejsze obroty - mniejsze wypłaty dla obsługi, mniejsze wypłaty - chamska obsługa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurczak Re: Koniec sklepu Hołdysa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 15:11 Wiesz, mogę odpowiadać tylko za siebie i swojego męża (a kultury i ogłady nam raczej nie brak). Jeśli jednak na pytanie, czy sprowadzą sprzęt i kiedy może być, obsługa odpowiada "nie wiem...", "może..." z wyraźną niechęcią, podobnie jak na pytania o sam sprzęt, który tam mają, to człowiek wychodzi, nie kupując niczego. Więc być może pożarła ich konkurencja, skoro zamówiliśmy dośc drogiego Ibaneza w Riffie na pl. Konstytucji (historia działa się kawałek czasu temu) i nie dość, że załatwili sprawnie i szybko, to jeszcze przy odbiorze okazało się, że gitara kosztuje nieco mniej i jest od razu z profesjonalnym futerałem (za który nie trzeba było dopłacać). Wszystko przyjemnie i bez niechęci do klienta. PS "Klientela" piszemy bez "j". Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Holdys na listonosza! 11.12.07, 12:01 Robota w sam raz dla kontrkulturowcow po 50-tce. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Holdys na listonosza! 12.12.07, 02:06 zdr1 napisała: > Robota w sam raz dla kontrkulturowcow po 50-tce. Ciebie małolacie nikt nawet za listonosza by nie zatrudnił. Co najwyżej mógłbyś "dziadkom" typu Hołdysa pupcię podcierać za talerz zupki.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
suhar3 szkoda:( 11.12.07, 12:02 taki to już jest ten nasz kapitalizm. ale cóż poradzić. życie. a może to nawet lepiej???? zbyszek otworzy coś jeszcze ciekawszego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieistotny Koniec sklepu Hołdysa IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.07, 12:07 Szkoda tego miejsca :-( Teraz pozostanie tylko rnr, reszta nie ma tego klimatu. NN p.s. Poziom komentarzy na forum przebija, jak widzę słynne "komentarze" z Onetu. Powszechny dostęp do sieci obnaża poziom (?) społeczeństwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lbj Koniec sklepu Hołdysa IP: *.crowley.pl 11.12.07, 12:15 "Mistyczne miejsca kulturowe przegrywają z rynkiem" człowieku trochę skromności... Właśnie za to nigdy nie lubiłem tego nadętego buca. Zawsze się przemądrzał i uważał, że "co to nie on". Odpowiedz Link Zgłoś
krwe placówki kulturo twórcze taniej ! 11.12.07, 12:49 Miejsca sprzyjające kulturze powinny być inaczej traktowane niż super kapitalistyczne sieci bankowe.Kluby kultury itp to nie bank,nigdy tyle nie zarobi i nigdy jego nie przebije.Jeśli miasta sie nie opamiętają,zostaną tu same banki i super drogie sklepy z badziewiem. A kulturę nasi będą robić u kogoś innego za granicą. Szkoda mi tego sklepu.Pan Hołdys to jest ktos kogo niechcący poznałem i mimo mojego wówczas młodego wieku,odnosił się jak równy do równego.pozdrawiam serdecznie Panie Zbigniewie i życzę sukcesów :) Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: placówki kulturo twórcze taniej ! 11.12.07, 13:11 stary, nie ma problemu! kupujesz sklep od banku i podarowujesz go Hołdysowi na gwiazdkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grek Zorba A co ma Hałdys wspólnego z kulturą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 13:35 Proszę o poważne odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopi Re: A co ma Hałdys wspólnego z kulturą? IP: *.vizja.pl 11.12.07, 15:05 Nic. Ale Hołdys całe mnóstwo. Poszukaj sobie w necie, cwaniaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdads Re: A co ma Hałdys wspólnego z kulturą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 20:52 No właśnie. Poszukaj, bo nikt nie potrafi znaleźć. Może tobie się uda. Miała być odpowiedź na pytanie, a jakiś cieć burknął ci o szukaniu w internecie. Co za kaszana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jes Re: A co ma Hałdys wspólnego z kulturą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 15:07 Jak to co? Popiera PO, a tam są kulturalni ludzie (pisali o tym w GW). Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: A co ma Ty masz z kulturą skoro... 11.12.07, 15:07 nawet nazwiska HOłdys nie potrafisz poprawnie napisać? Ale,zeby nie było,ze się czepiam tak jak Ty,to poproszę o poważne najpierw pytanie.Bo chyba,ze muzyk,kompozytor,gitarzysta,autor tekstów,piosenek itd to jest ktoś, kto sie para kulturą jednak.Propagowanie grania na instrumencie poprzez kreowanie takiego sklepu jest oczywiste.jak pan Hołdys by chciał tylko zarabiać to by otworzył ciuchland, bo to pewny zysk.Sklep muzyczny to coś więcej niż kasa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gradusnikov Koniec sklepu Hołdysa IP: *.rdgn.ucl.ac.be 11.12.07, 12:41 eh, szkoda. Ja tez bede tesknil za tym miejcem, z ktorym wiaze sie tyle niesamowitych wspomnien. Kila(nasice) lat temu przesiadywalem tam z kolegami godzinami po (albo zamiast) lekcjach i cielismy metaliki, hendrixa i czulismy sie bogami gitary (podziwiam cierpliwosc ludzi, ktorzy tam pracowali i musieli wysluchiwac naszych piskow). Pamitam, ze wtedy te wiosla byly prawie nieosiagalne, trzeba bylo latami oszczedzac pieniadze z urodzin itd. W sklepie Holdysa mozna bylo posiasc taka pieknosc, chociaz na kilka chwil. Nikt nigdy nie powiedzial, ze to nie dla Ciebie. Dziekuje Wam za to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BrunoN Zee Kat Banialuki. IP: *.cst.tpsa.pl 11.12.07, 13:06 "Zresztą, jak uważa właściciel, instrumenty muzyczne to w tej chwili skansen. Wypierają je nowoczesne technologie" Ta, jasne. Od jutra wszyscy programujemy gitary na swoim mistycznym kulturowo komputerze. Podejrzewam, że problemy takich sklepów wynikają raczej z wysypu gitar za 300 złotych i innych chińskich wynalazków na allegro. Kiedyś młódź szła sobie do sklepu i ogrywała swój pierwszy Majonez tudzież innego Hohnera, teraz klika i ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baqch Splajtował, fajtłapa i tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 13:15 Po co dorabiać jakieś ideologie? Dziennie tysiące nieudaczników plajtują, takie jest życie. Co mnie obchodzi jakiś Hałdys czy coś takiego, w ogóle to kto to jest? Czajkowski? Mozart? A może Szopen? Odpowiedz Link Zgłoś
jibik Re: Splajtował, fajtłapa i tyle 11.12.07, 13:25 Jak Cię to nie obchodzi, to pisz. Ja tu żadnej ideologii jak się wyraziłeś nie dostrzegam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anal-ityk Zawsze wyżej _rał niż _upe miał IP: *.ip.fastwebnet.it 11.12.07, 13:24 z tego najbardziej był znany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Połamski A kto to? Na lekcjach o nim nic nie było. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 13:27 Jakiś pisarz czy co? Sprzedawał instrumenty? Nie wyszło? To niech przyjmie się na dekarza w Irlandii, zarobi i nikt nie będzie musiał słuchać jego smutnych gadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normal O tobie też nie będzie. Nigdzie IP: *.centertel.pl 12.12.07, 10:48 Sam się przyjmij jako dekarz - jeżeli potrafisz. A Hołdys wcale się nie rozczula. To inni się rozczulają. Dla niektórych to chodząca legenda i jego sklep też był "kultowy". Odpowiedz Link Zgłoś
ppo To ty tylko z lekcji masz wiedzę? 12.12.07, 13:25 No to ci współczuję, zważywszy na kondycję naszego systemu edukacji. LOL! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i co z tego? LUDZIE - spozywczak mi na rogu zamkneli IP: 84.203.152.* 11.12.07, 13:28 takie niesamowite kulturalne miejsce - mozna bylo gazete dostac, krzyzowki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: LUDZIE - spozywczak mi na rogu zamkneli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 13:36 Schamiało nam forum na gazecie i pewnie przestanę odwiedzać to miejsce. Szkoda. Życzyłbym sobie czytać opinie ludzi dla których Hołdys jest jeśli już nie symbolem pokolenia to choćby znaną i znaczącą postacią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mickiewicz A Norwida pochowali w zbiorowej mogile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 13:31 ..ale... wielkość i piękno przetrwały! A tu, płacz po sklepie, żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laik Koniec sklepu Hołdysa IP: *.lama.net.pl 11.12.07, 13:44 Wirtuozja gitarzysty, zdolności kompozytorskie, wokal, były na poziomie prymitywnego pieca martenowskiego, co Hołdys akcentował w tekstach swoich banalnych pioseneczek.Może by więc został teraz kustoszem pieca martenowskiego.A tak na marginesie. Do biznesu, nawet w wyszukanej formie sklepikarstwa, tez trzeba mieć talent. Tym bardziej do publicznego recenzowania sytuacji społeczno-politycznej, jeżeli oczywiście nie ma się solidnego przygotowania w formie wykształcenia.Podobnie Panie Hołdys jak w muzyce.Przaśny system PRL i przaśna nie wymagająca talentu muzyka. To było to co Panu łatwo się sprzedawało w tamtej rzeczywistości.Cenię Pana za to, że Pan to zrozumiał i wycofał się z estrady.Rzadko kto bowiem z tej sfery kultury to rozumie.Pan miał genialny instynkt samozachowawczy i to jedyny talent, którym obdarzyła Pana natura. Okazuje sie jednak, że w życiu,to najlepszy talent jaki sobie można wymarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
328i lokal przejmie bank 11.12.07, 13:46 gratuluje panu Hołdysowi, że przejmuje bank :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oool Koniec sklepu Hołdysa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 14:03 i dobrze, że zamykają. w porównaniu do innych sklepów ceny były kosmiczne. obsługa niemiła i niefachowa. dno Odpowiedz Link Zgłoś