Dodaj do ulubionych

Gonić zebrzących Rumunów

20.12.07, 19:16
Wczoraj w tramwaju typowy obrazek. Mały Rumun grający na harmonii, mała
dziewczynka zbierająca pieniądze pod czujnym okiem spracowanego tatusia
Typowa gadka o biedzie,głodnym dziecku, zaproponowałem więc aby tatuś poszukał
sobie pracy. Tatuś Rumun pogardliwie prychnął i stwierdził że ...praca jest
dla polaczków a ON pracować nie będzie, usłyszałem też z pogardą że może ma
robić prrr na traktorze
Proszę więc goncie to leniwe dziadostwo, przed oczami mam jeszcze małego
Rumuna który rzucił i podeptał ofiarowane zamiast pieniędzy cukierki
Obserwuj wątek
    • mister1 Re: Gonić zebrzących Rumunów 20.12.07, 19:35
      To nie Rumuni tylko Cyganie z paszportem rumunskim.
      • Gość: J23 Gonić zebraków po prostu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 19:53
        Nie ma bezrobocia-żebractwo to tylko sposób zarobku!!!
    • Gość: Arius To są Cyganie, Rumuni to Aryjczycy. IP: *.chello.pl 20.12.07, 22:19
      • Gość: RR Re: To są Cyganie, Rumuni to Aryjczycy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.07, 09:18
        słuszna uwaga
    • jhbsk Re: Gonić zebrzących Rumunów 21.12.07, 07:41
      Nie trzeba gonić, wystarczy nie dawać.
    • Gość: he he he Re:typowy rasizm IP: *.chello.pl 21.12.07, 09:58
      typowy rasizm

względy estetyczne li tylko

śmiejcie się im w twarz, że wam przeżyło się lepiej
      że was żydo komuna aż tak nie obdarła z honoru, czci i majątku
      dajcie im obrazek Wałęsy aby przywrócić im wiare
    • Gość: cadzyk Re: Gonić zebrzących Rumunów IP: 195.114.160.* 21.12.07, 12:10
      > Proszę więc goncie to leniwe dziadostwo, przed oczami mam jeszcze
      małego
      > Rumuna który rzucił i podeptał ofiarowane zamiast pieniędzy
      cukierki

Bardzo dobrze zrobił będzie miał zdrowe zęby :)
      • Gość: Arius Cyganie to zaraza w całej Jewropie :-) IP: *.chello.pl 21.12.07, 15:13
        • Gość: he he he Re: Cyganie to przykład dla całej Jewropy :-) IP: *.chello.pl 21.12.07, 15:38
          Cała łunia bieże garściami przykłady jak żyć,
          jak się przemieszczać, osiedlać,
          a nade wszystko, że od pracy to można parcha dostać.

w łuni można pofolgować
          pić
          pie..ć
          nie pracować

• female.psycho Re: Cyganie to przykład dla całej Jewropy :-) 21.12.07, 15:48
            Bierze, nie "bieże".
            Przydałaby się jakaś akcja społeczna, żeby nie dawać. Najgorsze jest to, że Cyganki pożyczają sobie dzieci, by żebrać na mleko dla nich. Czasem to są naprawdę maleństwa. Serce mi się kroi. I jak tu się dziwić, że to maleństwo wyrasta na takiego samego żebraka? Gdzie oni w ogóle mieszkają? Ktoś wie?
            • Gość: bardu Re: Cyganie to przykład dla całej Jewropy :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 15:56
              > Najgorsze jest to, że Cyganki pożyczają sobie dzieci, by żebrać na mleko dla nich.
              A ja pamiętam, kiedy w latach 80-tych kobiety pożyczały sobie dzieci, żeby robić
              zakupy - cokolwiek było do kupienia - bez kolejki. Jesteśmy lepsi?
              • female.psycho Re: Cyganie to przykład dla całej Jewropy :-) 21.12.07, 16:07
                Gość portalu: bardu napisał(a):

> A ja pamiętam, kiedy w latach 80-tych kobiety pożyczały sobie dzieci, żeby robi
                > ć
                > zakupy - cokolwiek było do kupienia - bez kolejki. Jesteśmy lepsi?

Jest różnica. Tamto to było normalne funkcjonowanie w społeczeństwie, bo takie były czasy. Teraz są takie czasy, że niektórzy muszą żebrać, żeby przeżyć i to też jest normalne. Ale żebractwo z lenistwa jest patologią, którą należy tępić! A już mieszanie w to dzieci jest patologią do kwadratu.
            • Gość: he he he Re: Cyganie to przykład dla całej Jewropy :-) IP: *.chello.pl 21.12.07, 16:11
              female.psycho napisała:

> Bierze, nie "bieże".

teraz PO wygrala wybory to można pisać i mówić jak się chce,
              a to jest język miejszośći 1/25 z ogromnej łuni(a może i jeszcze mniej ważny ?),
              w której jest wolnośc i demokracja. Widać nie uczyli cie o tym w szkole, ważne
              co a nie jak.

> Przydałaby się jakaś akcja społeczna, żeby nie dawać.

ważne żeby dużo brać, niepodoba ci się łunia co?
              nie ma granic ! nie ma! nie można ludzi ograniczać
              to jest rasizm !
              • female.psycho Re: Cyganie to przykład dla całej Jewropy :-) 21.12.07, 16:56
                Gość portalu: he he he napisał(a):

> teraz PO wygrala wybory to można pisać i mówić jak się chce,
                Bzdura. Zasad polskiej ortografii nikt nie zmienił i z tego, co wiem żaden poseł PO nie ma tego w planach.

> nie ma granic ! nie ma! nie można ludzi ograniczać
                > to jest rasizm !
                Kolejna bzdura. Są granice; demokracja to nie anarchia. Tego raczej uczą w szkołach, a nie tego, że "ważne co, a nie jak".

• Gość: he he he Re: Cyganie to przykład dla całej Jewropy :-) IP: *.chello.pl 21.12.07, 17:31
                  female.psycho napisała:

Są granice; demokracja to nie anarchia. Tego raczej uczą w szko
                  > łach, a nie tego, że "ważne co, a nie jak".

jak smiesz podważać zasady Pana Tuska, którymi się i cały naród PO kieruje
              • Gość: Aga Re: Cyganie to przykład dla całej Jewropy :-) IP: *.chello.pl 21.12.07, 17:47
                Człowieku, dobrze się czujesz? Bo sądząc po tych wypocinach -
                umiarkowanie.
                • Gość: he he he Re: Cyganie to przykład dla całej Jewropy :-) IP: *.chello.pl 21.12.07, 18:10
                  Gość portalu: Aga napisał(a):

> Człowieku, dobrze się czujesz? Bo sądząc po tych wypocinach -
                  > umiarkowanie.

wypociny to ty masz jak się rozbierzesz
                  zrób coś ze sobą, najpierw
                  bo żaden cygan na ciebie nie spojrzy
                  ani demokratyczny wolny ełuropejczyk
            • mateusz_72 Re: Cyganie to przykład dla całej Jewropy :-) 21.12.07, 17:01
              female.psycho napisała:

> Gdzie oni w ogóle mieszkają? Ktoś wie?

Na ul. Improwizacji (za zajezdnią tramwajową Żoliborz) jest coś w stylu hotelu
              ale o baaaardzo niskim standardzie. Nie wiem co to dokładnie jest.
              • Gość: Arius W slumsach. IP: *.chello.pl 22.12.07, 08:59
    • chromare1 Re: Gonić zebrzących Rumunów 22.12.07, 09:51
      To chwilowy problem ......granice już otwarte( już ich nie ma ) .
      Zbiorą na bilet ...................i pojadą gdzie "zarobią więcej
      kasy " WŁOCHY ,FRANCJA itd.....Jak to ktoś fajnie
      powiedział ............"Pan sie nie martwi -BĘDZIE DOBRZE"
      • ehehehe Re: Gonić zebrzących Rumunów 22.12.07, 09:54
        chromare1 napisał:

> To chwilowy problem ......granice już otwarte( już ich nie ma ) .
        > Zbiorą na bilet ...................i pojadą gdzie "zarobią więcej
        > kasy " WŁOCHY ,FRANCJA itd.....Jak to ktoś fajnie
        > powiedział ............"Pan sie nie martwi -BĘDZIE DOBRZE"

z tej okazji może bartoszewski skorzysta, a może jeszcze dalej się uda, daj Boże
        • Gość: hahaha Ja widziałem jak Ci grajkowie kase wymieniali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 14:29
          Widziałem jak Ci grajkowie fałszujący i grający na akordeoniku wymieniali drobne
          w sklepie na grubsze :-) i kobieta im chyba z 500 złotych dała :-)
      • jan-w Re: Gonić zebrzących Rumunów 22.12.07, 22:49
        chromare1 napisał:

> To chwilowy problem ......granice już otwarte( już ich nie ma ) .
        > Zbiorą na bilet ...................i pojadą gdzie "zarobią więcej

Odwrotnie. Już kilka lat temu, zorganizowane grupy żebraków przyjeżdżały np z
        Holandii, "pracować" w Polsce. Na zachodzie, nie ma aż tylu litościwych naiwnych.
    • Gość: wik uczciwie pracujący rumun IP: *.chello.pl 23.12.07, 16:02
      2 kłamstwa w 1 zdaniu
      • Gość: warszawianka Wstrętni Rumuni każą przyjeżdżać ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.07, 18:36
        Wstrętni Rumuni (mężczyźni) każą przyjeżdzać do Polski kobietom
        w ciąży, tutaj urodzić i potem przez żebrać z maleństwem na ręku.
        Dlatego nie dam nigdy pieniędzy Rumunce, bo to są pieniądze nie
        dla niej, tylko dla jej wstrętnego, leniwego, obrzydliwego chłopa
        bez serca.
        • Gość: Arius Powtarzam jeszcze raz to Cyganie! IP: *.chello.pl 24.12.07, 19:53
          • Gość: xxx A niech będą nawet Marsjanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 02:37
            Jakie to ma znaczenie? Polskich bezdomnych, smierdzących żuli teżbym
            z autobusów pogonił. Nie toleruję dziadostwa bez względu na kraj
            pochodzenia!
            • Gość: skudi Re: A niech będą nawet Marsjanie! IP: 217.17.38.* 26.12.07, 08:25
              Nie wiadomo czy to są Rumuni czy inna nacja ale ja po prostu nie daję im żadnych pieniędzy.
              Jak ktoś mnie poprosi o pieniądze na jedzenie to zawsze odpowiadam że jak jest głodny to mogę kupić coś do jedzenia
              Rzadko zdarza się że ktoś się godzi więc uważam że takie żebranie jest po prostu zwykłym naciąganiem naiwnych ale w końcu jak ktoś ma ochotę rozdawać swoje pieniądze to jego sprawa.
              Ja wiem komu mam dać pieniądze.
              Zresztą sam byłem świadkiem jak rano przy PKP Ochota przyjechali ci "przydymieni" dwoma samochodami i wysiadło z nich dwóch facetów i kilka kobiet z dziećmi.
              Widziałem jak faceci wydawali dyspozycje pokazując ręką która z kobiet ma iść w którą stronę.
              Po tym krótkim instruktażu podszedł do mnie taki może 10-11 letni chłopak i mówi "daj".
              Nie dałem i nigdy nie dam.
              Skoro stać ich na samochody to nie jest u nich aż taka bieda i mogą sobie zapracować uczciwą pracą na swoje pieniążki tylko że im się nie chce leniom śmierdzącym.
              • Gość: Arius Wiadomo, że to Cyganie. IP: *.chello.pl 26.12.07, 08:58

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka