Gość: Gosia IP: *.chello.pl 02.01.08, 21:37 raz nawiasik, raz kropeczka, ważne żeby poszło i można iść spać... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marcin Wiecie co... glupie gadanie IP: *.spray.net.pl 02.01.08, 21:40 Za nasze pieniadze chca kupic autobusy, wybudowac oczysczalnie ... ale psy moga srac i szczac gdzie popadnie i jeszcze do tego nikt a nikt nie zaplaci zlamanego grosza... czy to nie skandal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lkan Re: Wiecie co... glupie gadanie IP: *.acn.waw.pl 02.01.08, 21:55 Tak, to jest skandal. Warszawa już jest najbardziej zas.anym miastem, a wszelkie ułatwienia podatkowe spotęgują ten stan. Polecam film "Dzień świra". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak nie lepiej napisać, że będą... SAME podwyżki???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 23:05 po cholerę wyszczególniać co podrożeje, prościej napisać, że wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: nie lepiej napisać, że będą... SAME podwyżki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 00:41 to był jakiś podatek za psy??? sorry, że nieświadomie łamałem prawo. i tak bym zresztą nie zapłacił (pragnę nadmienić, że mój pies sra w moim ogródku, w ustronnym miejscu gdzie jest nauczony- to taki jego kibel). kto to zresztą płacił? jak to egzekwowano? zlikwidowali bo to farsa była na pewno. ze srajacymi na chodnikach psami (jest to plaga zgadzam się) powinno sie walczyć: 1. wlepiajac mandaty włascicielom, 2. organizując służby sprzątające kupy na wzór miast europejskich. a nie przy pomocy jakiegoś nieściągalnego podatku Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: nie lepiej napisać, że będą... SAME podwyżki? 03.01.08, 16:49 Co do 1. zgadzam sie. Ale co do 2. - a kto bedzie za to placil (skoro szacowny przedmowca podatku od psa i tak by nie placil)? To ja juz wole sluzby sprzatajace kupy na wzor amerykanskich -> szanowny wlascicielu psa szufeleczka i torebeczka w dlon, bo inaczej srogi mandat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: nie lepiej napisać, że będą... SAME podwyżki? IP: *.aster.pl 03.01.08, 16:52 Dziękuję tym, co głosowali na PO. Oj dadzą nam popalić. Zapłaczemy jeszcze nie raz, a oni się śmieją. Nic nie robią, tylko myślą, skąd brać. Pani prezydentowa odpowie za to. (co ze stadionem, ceny za wodę i ścieki dopiero podniosła). Niech sprzeda mieszkania komunalne i nie okrada ludzi. Nie będziemy płacić na remont ruin. Ile mieszkań socjalnych wybudowała pani prezydentowa. Pan Bóg ja pokarze za te kłamstwa i rozliczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "G...oPrawda" Srają gdzie popadnie i jeszcze ludzi gryzą! IP: *.chello.pl 03.01.08, 12:47 Pchlarze p...lone! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "G...oPrawda" Akurat psy to powinny kosztować, bo IP: *.chello.pl 02.01.08, 22:52 wszędzie s...ją, a potem ktoś to z moich (i Waszych) podatków sprząta:-) Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Akurat psy to powinny kosztować, bo 03.01.08, 16:52 Najwiekszy problem jest nie w tym ze ktos z podatkow sprzata (bo nie sprzata), tylko w tym ze oplacana z naszych podatkow Straz Miejska olewa problem (choc podstawe prawna do wymierzania mandatow maja od dawna). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca z dworca Rozum przede wszystkim !!! IP: *.MAN.atcom.net.pl 02.01.08, 23:17 Wsród wykształciuchów nie ma tego dobra zbyt wieke. Popyt znacznie przewzższa podaż. Np. przydałoby sie kilku inteligentów do redagowania Stołecznej. Plemię obrazawańszczyków tylko osmiesza ten dodatek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czyścioszek Płacić za kundle! IP: *.acn.waw.pl 02.01.08, 23:31 Jeśli zdejmą całkowicie podatek za kundle, w krótce ostatni kawałek chodnika, trawnika i skweru zostanie zafajdany przez te cholerne kundle, pałętające się WSZĘDZIE! Zobaczcie, jak wygląda ulica Noakowskiego, Lwowska, Poznańska! Wszystko zas...ne! Jak codzień to widzę, mam ochotę wziąć giwerę i załatwić ten problem raz i na zawsze! Kundle wyprowadzane są bez żadnego kagańca, bez żadnej smyczy i srają, gdzie tylko popadnie a właściciele nic sobie z tego nie robią. Zwracam im uwagę na psy bez smyczy i kagańca a te buraki jeszcze się oburzają, jak ja moge im zwracać uwagę i to mnie matka powinna kiedyś wyprowadzać w kagańcu i na smyczy, żebym zobaczył jak to jest. Domagam się ZAPOROWYCH opłat za te okropne, zawszone, śmierdzące, wylniałe, szczekające, wyjące, gryzące i srające gdzie popadnie animale! :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "G...oPrawda" Re: Płacić za kundle! IP: *.chello.pl 02.01.08, 23:36 To są tak zwane kuposraje:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Tak jest! IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.08, 23:57 Ratusz nie powinien zachęcać do posiadania psów. Na wsi - ok, ale NIE W MIEŚCIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "G...oPrawda" Jesatem za! Psy poza miastem, albo w domkach IP: *.chello.pl 03.01.08, 10:23 jednorodzinych, nich walą na włścicieli nie na mój chodnik:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caly w kupach Ciekawe ilu radnych nie ma psa /nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 00:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Zdrozeje cukier, ale stanieja elektrowozy... IP: *.121.225.195.static.bait.pl 03.01.08, 00:57 Tekst jak za dobrej komuny:) Zdrozeje prad, woda, komunikacja, ale zostanie zlikwidowana oplata za obszczymury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JM Fenomen cen biletow IP: 203.42.75.* 03.01.08, 02:27 W Warszawie od ladnych paru lat nie zmienily sie ceny biletow autobusowych, a ropa idzie w gore. Takze ludzie narzekaja, ze tlocza sie w Kolejach Mazowieckich. Dowalic dwa razy taka oplate, zakupic potrzebny tabor i juz po klopocie. Zaraz sie wszystko wyrowna. Tak robia na zachodzie i maja ekstra transport. Przyklady, Niemcy, Wielka Brytania, Australia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Fenomen cen biletow IP: *.spray.net.pl 03.01.08, 07:41 Jestem za.... tylko ze to sie wcale nie przelozy na scisk... Pozdrowienia z E4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torwin7 Re: Fenomen cen biletow IP: 195.160.179.* 03.01.08, 12:40 Informuje Pana Poinformaowanego, ze bilety w KM w ubieglym roku zdrozaly (w przypadku biletow okresowych) o 10% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dom komunalny Co zdrożeje w Warszawie w 2008 r. IP: *.chello.pl 03.01.08, 05:26 Mieszkam w domu komunalnym, który dewastowany jest przez owych "biedaków", którzy są biedni, bo wszystko przepijają. Teraz będą dostawać więcej pieniędzy na swoje picie, a za mieszkania i tak nie zapłacą. Skoro są pieniądze na dopłaty do mieszkań, to lepiej przeznaczyć je na remont zdewastowanych domów i wyprowadzkę meneli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: je.ne komuchy Dziękujemy ci lewacka UE . Widocznie zaczynamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 07:43 spłacac unijne dopłaty . Lewacka UE równa prawo i ceny polskie do swoich ,ale zapomniała o zarobkach . Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: Dziękujemy ci lewacka UE . Widocznie zaczynam 03.01.08, 21:12 Co ty pi.lisz z tym lewactwem? Badales sie ostatnio? Naucz sie czytac, bo tam jest napisane o obnizkach oplat, a nie o podwyzkach. A w kwestii podwyzek, to przy.ol sie do cwaniaczkow, ktorzy od lat kreca na tym biznes, czyli do rad nadzorczych elektrowni, bo to tam sa komuchy, a nie tam, gdzie Ci sie wydaje. Gość portalu: je.ne komuchy napisał(a): > spłacac unijne dopłaty . Lewacka UE równa prawo i ceny polskie do swoich ,ale z > apomniała o zarobkach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewik Tylko Pozazdrościć IP: *.ibmer.waw.pl 03.01.08, 09:09 za dobrze wyposażone, liczące 50 m kw. mieszkanie w strefie centralnej dwuosobowa rodzina z dochodem 900 zł brutto płaci dziś czynsz 2,59 zł za metr. Po podwyżce miałaby płacić według stawki 6,6 zł za metr. Ze względu na niski dochód miasto może jednak dać maksymalną, czyli 50-proc. zniżkę. W rezultacie "stary" czynsz (129,5 zł) wzrósłby do 165 zł. ja mam czteroosobową rodzinę mieszkanie 85 m2 no i nie w centrum tylko na obrzeżach ursynowa a czynsz mam 860zł Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka ludzieeee!same cuda! 03.01.08, 10:55 irlandzkie.Od nowego roku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Tylko Pozazdrościć IP: *.chello.pl 03.01.08, 20:58 Podobno 40% Polaków nie umie czytać ze zrozumieniem, niestety się do nich zaliczasz. Chodzi o mieszkania KOMUNALNE(trudne słowo, nie?)!!!. Może teraz zatrybisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis Ponad milion osób pracuje w Warszawie nie płacąc.. IP: 83.238.109.* 03.01.08, 11:09 Ponad milion osób pracuje w Warszawie nie płacąc tu podatków. Swoje należności wysyłają do swoich Zadupiów Dolnych korzystając z m.in. komunikacji miejskiej dotowanej z podatków zameldowanych tu warszawiaków. Już Kaczyński będąc prezydentem stolicy obiecywał że podatki będzie się płacić w miejscu pracy. Jak wszystkie jego pomysły tak i tan to była tylko propaganda.. Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: Ponad milion osób pracuje w Warszawie nie pła 03.01.08, 15:01 > Ponad milion osób pracuje w Warszawie nie płacąc tu podatków. > Swoje należności wysyłają do swoich Zadupiów Dolnych korzystając z m.in. > komunikacji miejskiej dotowanej z podatków zameldowanych tu warszawiaków. > Już Kaczyński będąc prezydentem stolicy obiecywał że podatki będzie się płacić > w > miejscu pracy. > Jak wszystkie jego pomysły tak i tan to była tylko propaganda.. Z drugiej jednak strony jest sporo firm, które robią biznes m.in. w Zadupiu Dolnym a podatki płacą w Warszawie. /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zombie Mało które, duzi i tak uciakają z POdatkami IP: *.chello.pl 04.01.08, 16:40 do rajów POdatkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredota Nie zapłacę wiecej za bilet MZK!!! IP: *.pse.pl 03.01.08, 12:37 Niech najpierw MZK podniesie jakość usług, zadba o czystość w pojazdach, niech grzeje gdy zimno i używa wentylacji gdy upał, i drzwi niech się rzeczywiście otwierają na guzik. Niech MZK zwróci mi za koszty leczenia przeziębień i niech przywróci na starą trasę E-1 lub inny autobus przyspieszony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Dziękuję teraz jak wdepnę w coś na ulicy IP: *.aster.pl 03.01.08, 13:18 to będę wiedział że to kolejny objaw CUDu. pl.youtube.com/watch?v=wCyhy4JUGMg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojna Z reguły jestem spokojna, ale ... IP: *.telia.com 03.01.08, 13:56 Z reguły jestem spokojna, ale ... wkurzyłam się strasznie. Nie dość, że psy budzą mnie codziennie rano swoim jazgotem na spacerze - mogłabym jeszcze pospać! że place zabaw - tak! trawniki i chodniki są upstrzone psimi odchodami, że w dalszym ciągu psy biegają bez kagańców i bez smyczy po osiedlach, to miasto zamiast zarobić na psach, jeszcze je oszczędza! Dosyć tego! Za psy ma być duży podatek, aby ludzie nie męczyli swoich psów w małych mieszkaniach. Aby dozorcy mieli dodatek za sprzątanie po psach - dodatek właśnie z podatku. Aby ktoś zasta- nowił się, że w Warszawie na pierwszym miejscu liczy się przede wszystkim człowiek, a nie pies. Jakby miasto chciało zarobić na mandatach za bieganie psów bez kagańców, to zapraszam na Pragę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heidi Re: Z reguły jestem spokojna, ale ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 17:03 Mieszkam na Sadybie,dzielica wydawalo by sie lekarzy,prominentow itp.A tu chamstwo wyjdzie z domu,skreci za rog i ponagla pieska do zesrania sie szybko zeby nikt nie zobaczy.Z jedna pania toczylam batalie slowna,ale ona chyba nie rozumiala,ze jak ma sie dziecko to odpowiada sie,sprzata po nim tak samo z psem,kotem itpPowiedziala ze na jej ulicy(obok) jest czysto bo kazdy sprzata a u nas brudfno wiec pies srac moze.No,ale brudno jest u nas nie dlatego ze to ja tam sie zalatwiam,tylko kazdy spa wysadzi a z czapy. nienawidze tych wlascicieli obsrancow!Policja,straz przejezdza kilka krotnie,na moje uwagi tylko glowami kiwaja. A podatki placimy tu spore Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "G...oPrawda" Tak to już jest z kuposrajami. IP: *.chello.pl 03.01.08, 17:10 TO BIOHAZARD:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "G...oPrawda" Kuposraje i ich właściciele to masakra! IP: *.chello.pl 03.01.08, 14:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zolta@gazeta.pl Co zdrożeje w Warszawie w 2008 r. IP: *.acn.waw.pl 03.01.08, 14:04 "Po podwyżce miałaby płacić według stawki 6,6 zł za metr. Ze względu na niski dochód miasto może jednak dać maksymalną, czyli 50-proc. zniżkę..." A moze wyprowadzic ludzi ktorych na to nie stac z centrum na peryferia, a w centrum osadzic osoby ktore z checia zaplaca czynsz 6,6 za m2 i to z pocalowaniem reki... i miasto jeszcze na tym zarobi. Co ci ludzie mieli z matematyki w tych swoich prowincjonalnych podstawowkach... Debile w tej warszawie rzadzili, rzadza i jak widac rzadzic beda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymczasowo Co zdrożeje w Warszawie w 2008 r. IP: *.osumc.edu 03.01.08, 21:54 nie rozumiem tylko dlaczego nie ma podatku za psa, tego co stac na psa stac i na podatek .... a przykrym obowiazkeim podnoszenia fekali i tak sie nie zajmuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "G...oPrawda" Cholerne lobby miłośników piesków znowu IP: *.chello.pl 03.01.08, 22:20 było górą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam psa Co zdrożeje w Warszawie w 2008 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 23:04 Ciekawe...jeszcze kilka lat temu nikomu nie przeszkadzał fakt, iż psy srają na trawniku. Wymyślono jakieś głupie prawo i nagle wszyscy chcą jego egzekwowania...jesteście ludzie żałośni...najlepiej zamknijcie sie w swoich domkach, zasłońcie okna i schowajcie się pod stoły...wtedy będziecie zadowoleni z życia...aha i jeszcze jedno...nie walczcie ze sobą tylko z rządem...to nie Wy jesteście problemem tylko oni ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez mam psa Re: Co zdrożeje w Warszawie w 2008 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 23:07 a co ciekawsze..odpisze sobie za Was: Jesteś idiotą, jak tak można pisać...sam jesteś żałosny...idź z psem się pochlastać... Dużo się pomyliłem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "G...oPrawda" Mi od dziecka przeszkadzały kuposraje. IP: *.chello.pl 04.01.08, 08:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ijon Co zdrożeje w Warszawie w 2008 r. IP: *.acn.waw.pl 05.01.08, 22:09 Cuda cuda cuda :) Idę kurna po podwyżkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posiadaczka psa Czy ktoś wie na co idzie podatek? IP: 158.66.106.* 14.01.08, 11:46 Chyba nie macie najmniejszego pojęcia. Jak się Was szanowni przedmówcy czyta to śmiech czysty się.. Podatek od psa ani w ułamku procenta nie jest przekazywany na sprzątanie miasta i to czy będzie czysto czy nie zależy wyłącznie od kultury osobistek właściciela. Pies to tylko pies. Tak samo brudzą koty czy ptaki - też zakazać latania gołębi nad miastem??? Podatek jest zgarniany przez Związek Kynologiczny na jego utrzymanie. Tak samo zreszta jak opłaty z wystaw, hodowli, wykupu książeczek zdrowia zwierzęcia itp. Odpowiedz Link Zgłoś