Dodaj do ulubionych

ZWOLENNICY ATRIUM SOUTH! NIE DAJMY ZAPRZEPAŚCIĆ KOLEJNEGO PROJEKTU!

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 18:54
Jesteś zwolennikiem budowy Atrium South? Nie chcesz w samym centrum kolejnej
świecącej pustkami galerii handlowej jak ta w Ilmecie? Nie życzysz sobie by w
rejonie przewidzianym pod wieżowce panował architektoniczny śmietnik?
Jeśli tak to dobrze się składa - planuję wysłać do Skanski maila w sprawie
planowanej zmiany projektu Atrium South. Jeśli chcesz, to wpisz się na listę
osób popierających Atrium South, bym mógł w mailu podać swoistą listę
protestacyjną. Powiedzmy Skansce co o nie myślimy. Pozdrawiam

NO COMMENT

Ps. Do sceptyków: Tak, doskonale zdaje sobie sprawę, że mój mail nic nie
załatwi i jeśli chcą to i tak zmienią projekt. Chyba, że zasypiemy ich stosem
maili ( adresy Skanska Poland: bertil.nilsson@skanska.pl oraz per-
lennart.johansson@skanska.pl )ale i tak to może nie pomóc. Ale ważne, by znali
opinie mieszkańców Warszawy na temat ich działań.

Ps II: Jeśli ktoś zna jakieś rzeczowe argumenty przeciwko budowie galerii
handlowej przy rondzie ONZ, proszę niech je napisze.

Ps III: Jeszcze raz pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: nocoment Re: ZWOLENNICY ATRIUM SOUTH! NIE DAJMY ZAPRZEPAŚCIĆ KOLEJNEGO PROJEKTU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 18:56
      To wspomniana przeze mnie, na razie pusta lista...
      • Gość: max Re: ZWOLENNICY ATRIUM SOUTH! NIE DAJMY ZAPRZEPAŚCIĆ KOLEJNEGO PROJEKTU IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.06.01, 18:57
        ja już napisałem i jeszce raz napisze
        • Gość: nocoment Re: ZWOLENNICY ATRIUM SOUTH! NIE DAJMY ZAPRZEPAŚCIĆ KOLEJNEGO PROJEKTU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 18:59
          Gość portalu: max napisał(a):

> ja już napisałem i jeszce raz napisze

Czyli mogę się na Ciebie powołać jakby co...?

• Gość: promode Re: ZWOLENNICY ATRIUM SOUTH! NIE DAJMY ZAPRZEPAŚCIĆ KOLEJNEGO PROJEKTU IP: *.chello.pl 16.06.01, 19:27
            Nie wydaje mi się, że te pogłoski są prawdziwe, ale tak czy inaczej się wpiszę.
    • Gość: Mihau Re: ZWOLENNICY ATRIUM SOUTH! NIE DAJMY ZAPRZEPAŚCIĆ KOLEJNEGO PROJEKTU IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 16.06.01, 19:29
      Ewentualnie można pójść na kompromis. Niech zbudują Atrium South w takim
      kształcie jak na projektach i zrobią w nim galerię handlową ;-) Genialne
      nie ; )))))))
    • Gość: max Re: ZWOLENNICY ATRIUM SOUTH! NIE DAJMY ZAPRZEPAŚCIĆ KOLEJNEGO PROJEKTU IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.06.01, 19:30
      no jasne a jak tego będzie mało to powołaj sie też na setke moich kumpli i
      koleżanek
      • Gość: nocoment Re: DZIĘKI ZA POPARCIE:) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 20:02
        Dzięki za poparcie, widzę że jednak nie tylko mi zależy by w miejscu
        przewidzianym pod wieżowiec powstał wieżowiec a nie niski budynek.
        Pozdrawiam wszystkich, może wywalczymy Atrjuma.

NO COMMENT

Ps. Wyślę również maila do prezydenta Piskorskiego, który swego czasu tak
        głośno mówił, że nie należy mieszać architektury wysokiej z niską. Jeśli dalej
        tak uważa, to Gmina może nie wyda pozwolenia na budowę niskiego obiektu
        i "zrozpaczona" Skanska sprzeda ten grunt innej firmie, która postawi tam
        wieżowiec.
        • Gość: max Re: DZIĘKI ZA POPARCIE:) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.06.01, 20:10
          bardzo dobry pomysł
    • Gość: Bask Re: ZWOLENNICY ATRIUM SOUTH! NIE DAJMY ZAPRZEPAŚCIĆ KOLEJNEGO PROJEKTU IP: 212.8.78.* 17.06.01, 00:29
      Jestem Za No Comment. ale gzdie ta lista????
      • Gość: nocoment Re: - L - I - S - T - A <------------TUTAJ!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 14:51
        No właśnie, lista jest tutaj. Piszcie, piszcie, jeśli Atrium South nie jest wam
        obojętne. Z góry dziękuje i pozdrawiam!

NO COMMENT
    • Gość: marek Re: ZWOLENNICY ATRIUM SOUTH! NIE DAJMY ZAPRZEPAŚCIĆ KOLEJNEGO PROJEKTU IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 18.06.01, 06:06
      Gość portalu: nocoment napisał(a):

> Jesteś zwolennikiem budowy Atrium South? Nie chcesz w samym centrum kolejnej
      > świecącej pustkami galerii handlowej jak ta w Ilmecie? Nie życzysz sobie by w
      > rejonie przewidzianym pod wieżowce panował architektoniczny śmietnik?
      > Jeśli tak to dobrze się składa - planuję wysłać do Skanski maila w sprawie
      > planowanej zmiany projektu Atrium South. Jeśli chcesz, to wpisz się na listę
      > osób popierających Atrium South, bym mógł w mailu podać swoistą listę
      > protestacyjną. Powiedzmy Skansce co o nie myślimy. Pozdrawiam
      >
      > NO COMMENT
      >
      > Ps. Do sceptyków: Tak, doskonale zdaje sobie sprawę, że mój mail nic nie
      > załatwi i jeśli chcą to i tak zmienią projekt. Chyba, że zasypiemy ich stosem
      > maili ( adresy Skanska Poland: bertil.nilsson@skanska.pl oraz per-
      > lennart.johansson@skanska.pl )ale i tak to może nie pomóc. Ale ważne, by znali
      > opinie mieszkańców Warszawy na temat ich działań.
      >
      > Ps II: Jeśli ktoś zna jakieś rzeczowe argumenty przeciwko budowie galerii
      > handlowej przy rondzie ONZ, proszę niech je napisze.
      >
      > Ps III: Jeszcze raz pozdrawiam.

• Gość: MAREK Re: ZWOLENNICY ATRIUM SOUTH! NIE DAJMY ZAPRZEPAŚCIĆ KOLEJNEGO PROJEKTU IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 18.06.01, 06:46
        IProjekt Atrium South od poczatku zakladal budowe trzech budynkow.Pierwszym
        jest hotel Westin drugim budynkiem ma byc dwu pietrowe centrum handlowe,a
        trzecim wiezowiec biurowy.Wiezowiec ma sie znajdowac miedzy ulica
        Pereca ,Ciepla,a Jana PawlaII.Natomiast centrum handlowe bedzie realizowane
        najprawdopodobniej wspolnie z niemieckim deweloperem firma ECE
        Projektmanagement.Skanska wspolnie z ECE startowala w przetargu na przebudowe
        Dworca Centralnego.ECE jest najwieksza w Niemczech firma budujaca i
        zarzadzajaca centrami handlowymi.Projekty przez nich zrealizowane to miedzy
        innymi galeria handlowa ARKADEN przy potsdamerplatz w Berlinie,PROMENADE na
        dworcu w Lipsku,a w Polsce GALERIA DOMINIKANSKA we Wroclawiu i GALERIA LODZKA w
        Lodzi.
        • Gość: nocoment Re: ZWOLENNICY ATRIUM SOUTH! NIE DAJMY ZAPRZEPAŚCIĆ KOLEJNEGO PROJEKTU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.01, 09:20
          Czyli wieżowiec też powstanie, czy nie?
          • Gość: max Re: ZWOLENNICY ATRIUM SOUTH! NIE DAJMY ZAPRZEPAŚCIĆ KOLEJNEGO PROJEKTU IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.06.01, 09:51
            wyśle dziesiaj meila do podobno lepiej poinformowanej osoby i zobaczymy
    • Gość: Ela Re: ZWOLENNICY ATRIUM SOUTH! NIE DAJMY ZAPRZEPAŚCIĆ KOLEJNEGO PROJEKTU IP: *.ilot.edu.pl 19.06.01, 10:30
      Na Pereca 2 przed którym ma byc ten wieżowiec mam rodzinę. Z tego co wiem,
      mieszkańcy nie zgadzają się na żaden wiezowiec, bo będa miec ciemno w
      mieszkaniach. Przecież brak wiezowca w tym miejscu nie spowoduje nieładu
      architektonicznego. Pozostałe domy wybudowane tu przez Skanska są niższe
      • zegrz Re: ZWOLENNICY ATRIUM SOUTH! NIE DAJMY ZAPRZEPAŚCIĆ KOLEJNEGO PROJEKTU 19.06.01, 11:26
        sorry , to nie jest dobry argument przeciw, budynek przy Preca 2 ma okna od
        wschodu i od zachodu, wiezowiec stanąłby od południa, po prostu skróciłby sie
        czas bezposredniego dostępu słońca do mieszkań, ja mam okna od północy i słońce
        widzę tylko latem (wczesnie rano) i tylko dlatego że mieszkam wysoko, z
        niższych pięter chyba w ogóle nie widać słońca. Nie ma takiego przepisu który
        mówiłby o bezpośrenim dostępie słońca do mieszkania, w mieszkaniu ma byc po
        prostu widno. Wieżowiec temu nie przeszkodzi, groźniejszy byłby budynek niski
        ale szeroki.
        • Gość: Ela Re: ZWOLENNICY ATRIUM SOUTH! NIE DAJMY ZAPRZEPAŚCIĆ KOLEJNEGO PROJEKTU IP: *.ilot.edu.pl 19.06.01, 11:59
          Ja nie wiem, jak to ma wygladać, napisałam tylko to co słyszałam. Ale przeciez
          od południe stoi stara obskurna kamienica, a do niej jest przyklejony nowy
          budynek. Czy to będzie rozwalone?
          • Gość: zegrz Re: ZWOLENNICY ATRIUM SOUTH! NIE DAJMY ZAPRZEPAŚCIĆ KOLEJNEGO PROJEKTU IP: *.stat.gov.pl 20.06.01, 10:46
            kamienica podobno ma iść do remontu, a wieżowiec stanąłby raczej tam gdzie
            teraz jest ogrodzony parking - czyli na południowy wschód od bloku przy Pereca.
            Tak to wygląda na prezentowanych w prasie rysunkach.
    • Gość: MAREK Re: ZWOLENNICY ATRIUM SOUTH! NIE DAJMY ZAPRZEPAŚCIĆ KOLEJNEGO PROJEKTU IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 19.06.01, 11:42
      Wiezowiec zapewne powstanie tylko,ze najwczesniej za
      trzy do pieciu lat jak bedzie wieksze zapotrzebowanie
      na powierzchnie biurowe.Niestety Skanska jest chyba
      najbardziej powolnym deweloperem na rynku
      warszcawskim.Cztery male budyneczki budowali przez 7
      lat.Mam nadzieje,ze nie wygraja konkursu na zabududowe
      Placu Defilad,bo mogloby to im zajac jakies 30 lat.
      • Gość: TYP Re: ZWOLENNICY ATRIUM SOUTH! NIE DAJMY ZAPRZEPAŚCIĆ KOLEJNEGO PROJEKTU IP: *.we.mediaone.net 19.06.01, 15:38
        Gość portalu: MAREK napisał(a):

> Wiezowiec zapewne powstanie tylko,ze najwczesniej za
        > trzy do pieciu lat jak bedzie wieksze zapotrzebowanie
        > na powierzchnie biurowe.Niestety Skanska jest chyba
        > najbardziej powolnym deweloperem na rynku
        > warszcawskim.Cztery male budyneczki budowali przez 7
        > lat.Mam nadzieje,ze nie wygraja konkursu na zabududowe
        > Placu Defilad,bo mogloby to im zajac jakies 30 lat.

Zgadzam sie. Tak tez bylo ze Zlotymi Tarasami, pokazali
        to cudo chyba pod koniec 95 roku i co roku mowili ze
        juz sie budowa zaczyna. Juz jest polowa 2001 roku i jak
        nic nie ma tak i nie ma.

Cala ta Skanska to przereklamowana firma, sa o wiele
        lepsze firmy, ktore jak cos mowia o projektach to je
        wykonuja.

Jezeli cos ma byc budowane przez Skanske to tak
        jak powiedziales, trzeba myslec o 5 latach wstecz,
        to chyba jakas szwedzka mentalnosc.

• Gość: darecky Re: ZWOLENNICY ATRIUM SOUTH! NIE DAJMY ZAPRZEPAŚCIĆ KOLEJNEGO PROJEKTU IP: 213.241.65.* 19.06.01, 15:46
          Złote Tarasy buduje ING a nie Skanska
    • Gość: Marek Re: ZWOLENNICY ATRIUM SOUTH! NIE DAJMY ZAPRZEPAŚCIĆ KOLEJNEGO PROJEKTU IP: 10.10.6.* / *.polimex-cekop.pl 19.06.01, 13:17
      Ja też jestem za wieżowcami w centrum i cieszę się że jest wile innych osób,
      które też tak uważają a do tego próbują coś w tym kierunku robić. Gratujuję ci
      zapału.
      PS. Wiecie coś o budowie wieżowca Polkat na ul. Chłodnej ?
      • Gość: max Re: ZWOLENNICY ATRIUM SOUTH! NIE DAJMY ZAPRZEPAŚCIĆ KOLEJNEGO PROJEKTU IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.06.01, 21:42
        na razie brak danych o tej inwestycji ale mam nadzieje że to kwestia miesięcy,
        czytałem kiedyś w gazecie o planach wieżowców i było tam napisane że Polkat
        chce w przyszłości wybudować wieżowiec, pożyjemy zobaczymy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka