Gość: Master IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 12:06 a potem w zeznaniach piszą że zarobili na giełdzie jak byly prezydent Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: literat Warszawscy działacze PO zawieszeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 12:07 Prowokacja!!!!! Członkowie PO są krystalicznie czyści i uczciwi. Ale my wiemy na jaki lep propagandy to idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Re: Warszawscy działacze PO zawieszeni IP: *.pwpw.pj / 172.16.63.* 18.09.03, 12:11 > Prowokacja!!!!! Członkowie PO są krystalicznie > czyści i uczciwi. Buhahahaha!!! ROTFL! Uklad warszawski do piachu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzykant Za 35 melonów!!!! IP: *.chello.pl 18.09.03, 14:37 Gość portalu: literat napisał(a): > Prowokacja!!!!! Członkowie PO są krystalicznie czyści i uczciwi. > Ale my wiemy na jaki lep propagandy to idzie. Ja też wiem. Na lep Leppera! To jest kara!? To są kpiny! a z drugiej strony za 35 melonów mogą mnie wyrzucić ze wszystkich parti, a nawet z pod kopuły. Lepper mnie i tak by przyjął! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRAWO PO !!!! SLD TAK SZYBKO NIE REAGOWALA NA SKANDALE !!! IP: *.ght.iadfw.net 18.09.03, 19:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maka Re: SLD TAK SZYBKO NIE REAGOWALA NA SKANDALE !!! IP: 193.0.122.* 19.09.03, 13:02 Rzeczywiście, te parę lat, to szybko. A kiedy prawdziwe rozliczenie reszty, wsztstkich piskorzy, kozaczków i innych ptaszków. I nie chodzi mi o zawieszenie, a rzetelne rozliczenie z kasy, tzk, żeby po pierwsze oddali wszystko co nakradli, ponieśli odpowiedzialność karną, a ich rodziny zostały zmuszone do mieszkania w slamsie komunalnym i utrzymywania się z zasiłku pomocy społecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Warszawscy działacze PO zawieszeni IP: *.com.pl 18.09.03, 12:14 A tak wczoraj ładnie mówili, jacy to oni och i ach.... ;o))) Jak widać, nawet w najkryształowszej partii lęgnie się qrestvo. Nie wierzę politykom, oj nie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek 1 Re: Warszawscy działacze PO zawieszeni IP: *.dial.netline.net.uk 18.09.03, 15:51 "- W działaniach władz PO nie dopatrzyliśmy się znamion łamania prawa, ale sytuacja powiązań polityczno-biznesowych opisana w "Rzeczpospolitej" na pewno nie jest tym standardem życia publicznego, który nam odpowiada - mówił Jan Maria Rokita podczas czwartkowej konferencji prasowej. Jak wyjaśnił, zawieszenie oznacza pozbawienie praw i obowiązków członka partii. W jego opinii zawieszeni politycy nie powinni występować pod szyldem PO do czasu wyjaśnienia sprawy przez sąd koleżeński." xxxxxxxxxxxxxxxx Można odnieść wrażenie, oparte na wypowiedzi pana Rokity, że wszelkie powiązania nomenkalturowe, są jemu obce kulturowo. W kraju, w którym ponad lat 40 nomenklatura partyjna PZPR-u była kluczem dla zrozumienia mafijnych układów, reakcja pana Rokity ma bardzo ważne znaczenie. Tym bardziej, że premier Miller cały czas jest zwolennikiem kontynuowania praktyk PZPR- owskiej nomenklatury. Uważam, że porównania dotyczące zachowań polityków PO z zachowaniami polityków SLD będą fałszywe, bo będą oparte na całkowicie błędnej metodologii weryfikowania pojęć i faktów. Kultura, czy zespół wartości, pana Millera jest typowa dla polityka prawicowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: \wozek Partia ślepych i głuchych? IP: *.chello.pl 18.09.03, 12:18 Panowie z PO macie mój głos w wyborach ale warunki są następujące. 1. Prezydenci Warszawy z PO (Piskorski i Kozak) won z partii bo albo maczali palce w przewałach albo są ślepi i głusi i w jednym i w drugim wypadku nie na dają się na stanowiska publiczne. 2. Jesteście za ednomandatowymi okręgami wyborczymi 3. Urzędnicy państwowi, samorzadowi itd. łamiący prawo podczas pełnienia urzedu, płacą za finansowe konsekwencje ich decyzji z własnego majątku. Jeśli dopiszecie to do swojego programu macie mój głos i głos mojej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Theodor Eicke W pelni podpisuje sie pod powyzszym. IP: 62.181.161.* 18.09.03, 12:27 W Platformie niestety utrzymuje sie sporo oportunistow, ktorzy weszli do Sejmu dzieki znaczkowi partyjnemu, a sami, za przeproszeniem, opier...aja sie na calego, tudziez zalatwiaja rozne biznesowo-towarzyskie sprawy. Ode mnie z okregu (Ciechanow- Plock) wszedl np. niejaki Abgarowicz, ktory w ogole nie pojawia sie w terenie. Co robi, nie wiadomo, zdaje sie ze nalezy do sitwy Hertel-Fogler z tzw. Warszawki. Jedno jest pewne, bez usuniecia obrotowych i oportunistow, haslo "wyzwolimy energie Polakow" bedzie puste kompletnie. Na PO rowniez potrzebne jest nowe otwarcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Theodor Eicke Ale w sumie to jednak dobrze, ze PO istnieje IP: 62.181.161.* 18.09.03, 12:46 dzieki temu czlowiek o liberalnych pogladach nie musi glosowac na UPR, czytaj marnowac glosu, ktorego przeciez nie mozna bylo oddac na Unie Wolnosci Grabarza Polskosci. Mimo, ze na Platformie schronilo sie paru zydowskich cwaniaczkow, to jednak niechec Michnika o czyms swiadczy. Nie moze do konca bidak rozgrywac tam kart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literat Re: Ale w sumie to jednak dobrze, ze PO istnieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 13:07 Stanowcze nie!!! Michnik nie jest antysemitą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Theodor Eicke Mam na myśli niechęć Michnika do PO IP: 62.181.161.* 18.09.03, 13:38 która przecież jest bezdyskusyjna. Nie wybaczy podejrzewam nigdy Tuskowi, że rozwalił jego ulubioną kanapę UW. Przypomnij sobie nieukrywaną irytację, a potem wściekłe ataki na Platformę, gdy "triumwirat" ogłosił jej powstanie. No i to upokorzenie, gdy okazało się że pomimo pełnej medialnej ofensywy Wybiórczej UW nie weszła do Sejmu i dogorywa gdzieś przy akompaniamencie głupawych narowów Frasyniuka w TVPublicznej, gdzie jest "dopraszany" na zasadzie jakiegoś dziwacznego parytetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: W pelni podpisuje sie pod powyzszym. IP: *.u.mcnet.pl 18.09.03, 13:27 Gość portalu: Theodor Eicke napisał(a): > W Platformie niestety utrzymuje sie sporo oportunistow, ktorzy > weszli do Sejmu dzieki znaczkowi partyjnemu, a sami, za > przeproszeniem, opier...aja sie na calego, tudziez zalatwiaja > rozne biznesowo-towarzyskie sprawy. Ode mnie z okregu (Ciechanow- > Plock) wszedl np. niejaki Abgarowicz, ktory w ogole nie pojawia > sie w terenie. Co robi, nie wiadomo, zdaje sie ze nalezy do > sitwy Hertel-Fogler z tzw. Warszawki. > > Jedno jest pewne, bez usuniecia obrotowych i oportunistow, > haslo "wyzwolimy energie Polakow" bedzie puste kompletnie. Na PO Poseł Abgarowicz jest Przewodniczącym Rady Nadzorczej firmy Dom Development. www2.gazeta.pl/dom/1,22106,1564252.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Partia ślepych i głuchych? IP: 217.97.130.* 18.09.03, 12:31 Gość portalu: \wozek napisał(a): > Panowie z PO macie mój głos w wyborach ale warunki są > następujące. > 1. Prezydenci Warszawy z PO (Piskorski i Kozak) won z partii bo > albo maczali palce w przewałach albo są ślepi i głusi i w > jednym i w drugim wypadku nie na dają się na stanowiska > publiczne. > 2. Jesteście za ednomandatowymi okręgami wyborczymi > 3. Urzędnicy państwowi, samorzadowi itd. łamiący prawo podczas > pełnienia urzedu, płacą za finansowe konsekwencje ich decyzji z > własnego majątku. > Jeśli dopiszecie to do swojego programu macie mój głos i głos > mojej rodziny. 1. A myslisz, że reszta święta? Pickorski i Kozak tylko część kaski do kieszonki brali, reszta dla wyższych szarż. 2. Zastanów się nad jednomandatowymi okręgami. Taka ordynacja jest dobra w dwupartyjnych systemach politycznych. U nas w skrajnym wypadku będziemy mieli w sejmie tyle partii ile mandatów. A rzeczywistoś będzie taka, że będzie ze 30 partii. Spróbuj wtedy cokolwiek zrobic w kraju, choćby powołać rząd. Pamiętasz sejm z roku 1991? To by było gorsze od tego. 3. Tak jest w tej chwili. Jeżeli urzędnik zostanie skazany prawomocnym wyrokiem, można wlepić mu grzywnę, odebrać majątek uzyskany nielegalnie, taki którego nie będzie mógł udokumentować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eszte Re: Partia ślepych i głuchych? IP: 212.109.135.* 18.09.03, 13:21 > 1. A myslisz, że reszta święta? Pickorski i Kozak tylko część > kaski do kieszonki brali, reszta dla wyższych szarż. A te informacje sa wiarygodne bo ...? > 2. Zastanów się nad jednomandatowymi okręgami. Taka ordynacja > jest dobra w dwupartyjnych systemach politycznych. U nas w > skrajnym wypadku będziemy mieli w sejmie tyle partii ile > mandatów. A rzeczywistoś będzie taka, że będzie ze 30 partii. > Spróbuj wtedy cokolwiek zrobic w kraju, choćby powołać rząd. > Pamiętasz sejm z roku 1991? To by było gorsze od tego. Wlasnie ta ordynacja (JOW) wymusi dwupartyjny system polityczny. Skoro z danego okregu wychodzi jedna osoba to ten system bardziej to scali zarowno lewice jak i prawice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Partia ślepych i głuchych? IP: 217.97.130.* 18.09.03, 14:03 Gość portalu: eszte napisał(a): > > 1. A myslisz, że reszta święta? Pickorski i Kozak tylko część > > kaski do kieszonki brali, reszta dla wyższych szarż. > > A te informacje sa wiarygodne bo ...? Z dobrego źródła. > > > 2. Zastanów się nad jednomandatowymi okręgami. Taka ordynacja > > jest dobra w dwupartyjnych systemach politycznych. U nas w > > skrajnym wypadku będziemy mieli w sejmie tyle partii ile > > mandatów. A rzeczywistoś będzie taka, że będzie ze 30 partii. > > Spróbuj wtedy cokolwiek zrobic w kraju, choćby powołać rząd. > > Pamiętasz sejm z roku 1991? To by było gorsze od tego. > > Wlasnie ta ordynacja (JOW) wymusi dwupartyjny system polityczny. Skoro z danego > > okregu wychodzi jedna osoba to ten system bardziej to scali zarowno lewice jak > i prawice. Za 10 lat a co do tego czasu? I kto powiedział, że system dwupartyjny jest dobry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Re: Partia ślepych i głuchych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 16:57 Gość portalu: XYZ napisał(a): >I kto powiedział, że system dwupartyjny jest dobry? Sam z siebie jest lepszy od monopartyjnego, a w połączeniu z jednomandatowymi okręgami wyborczymi (JOW) jest o wiele lepszy od takiej sałatki jak u nas teraz. Mam takie wrażenie, że jako miłośnikowi (tak cię odbieram) SLD może ci sie podobać obecny układ: betonowy monolit na lewicy, brak zdroworozsądkowego centrum, prawica rozdrobniona ambicyjkami małych "wodzusiów" i stowarzyszenie chronionych immunitetami przekręciarzy w charokterze "populistów". Ale dla przecietnych Polaków, patrzących na cały establishment podejrzliwie i z nioechęcią, taki system polityczny jak jest teraz jawi się jako wielogłowa skorumpowana hydra, której każda głowa bełkocze co innego, a każda łapa grabi do siebie. I taki news jak ten o "układzie warszawskim" w PO nikogo nie dziwi. Ludzie dziwili sie wczesniej, kiedy Piskorski wyjasniał skad ma tyle szmalu, którego pracą nie zarobił. Teraz tylko dopowiadają: "a nie mówiłem?". Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez Pawelek gral wtedy na gieldzie i handlowal atykami 18.09.03, 12:25 wiec trudno zeby wiedzial o przekretach:)!!A PO jest czyste i krysztalowe nie to co zle,skorumpowane SLD,gdzie codziennie sa afery!!A dodatkowo chcialbym pochwalic nasze wspaniale,wolne,pluralistyczne, obiektywne media za wyrozumialosc jaka maja do PO:)GRATULUJE:) -- Bunkrów nie ma ale tez jest zajebiscie:)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sybirak Re: Warszawscy działacze PO zawieszeni IP: 62.233.185.* 18.09.03, 12:28 Zawieszeni za lenistwo, bo nie chciało się im przygotować projektu umowy na inwestorstwo zastępcze dla "mostów", co zresztą było zgodne z ustawą o zamówieniach publicznych (Art.35, punkt 21) cytat: siwz powininna zawierać: 21) ogólne warunki umowy, wzór umowy albo regulamin, jeżeli zamawiający wymaga od oferenta, by zawarł z nim umowę na takich warunkach, ale zamawiający nie wymagał, więc oferent opracował umowę na swoich warunkach, jakie uważał za korzystne dla siebie, a tym leniom nie chciało się nawet jej przeczytać, i za to powinni siedzieć w więzieniu. Przecież już ten fakt wskazuje, że ta ustawa jest korupcjogenna, kryminogenna i złodziejska. Ją uchwaliła sobie w 1994 roku Barbara Blida przy pomocy sldowskiej mafii prawniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Warszawscy działacze PO zawieszeni IP: 217.97.130.* 18.09.03, 12:39 Gość portalu: Sybirak napisał(a): > Zawieszeni za lenistwo, bo nie chciało się im przygotować > projektu umowy na inwestorstwo zastępcze dla "mostów", co > zresztą było zgodne z ustawą o zamówieniach publicznych (Art.35, > punkt 21) cytat: siwz powininna zawierać: 21) ogólne warunki > umowy, wzór umowy albo regulamin, jeżeli zamawiający wymaga od > oferenta, by zawarł z nim umowę na takich warunkach, ale > zamawiający nie wymagał, więc oferent opracował umowę na swoich > warunkach, jakie uważał za korzystne dla siebie, a tym leniom > nie chciało się nawet jej przeczytać, i za to powinni siedzieć w > więzieniu. Przecież już ten fakt wskazuje, że ta ustawa jest > korupcjogenna, kryminogenna i złodziejska. Ją uchwaliła sobie w > 1994 roku Barbara Blida przy pomocy sldowskiej mafii prawniczej. > To zaczyna przypominac manię prześladowczą. Wszystko co w Polsce złe, to z winy SLD (hehehe dobre hasło wyborcze dla platfusów, 5% od każdej ulotki;)). Ustawę uchwalił sejm nie Blida. SLD obięło władzę w pod koniec 1993 roku. Ustawę uchwalono w czerwcu 1994. Ścieżka legislacyjna jest znacznie dłuższ niz pół roku. Obawiam się, że projekt ustawy był juz w Sejmie kiedy SLD stworzyło rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blurb Re: Warszawscy działacze PO zawieszeni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.03, 12:48 shut up fuck up komuchu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Stare sposoby najlepsze IP: 217.97.130.* 18.09.03, 13:05 Gość portalu: blurb napisał(a): > shut up fuck up komuchu Może rozpalisz stos? Albo do Berezy? Może wariant Pinocheta, czy Hitlera? Każdy posób dobry na zamknięcie mordy komuchowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebe Stare sposoby najlepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 13:09 Dobry komuch to martwy komuch. To samo tyczy się PO i innych liberalnych popaprańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Stare sposoby najlepsze IP: 217.97.130.* 18.09.03, 13:18 Gość portalu: rebe napisał(a): > Dobry komuch to martwy komuch. To samo tyczy się PO i innych > liberalnych popaprańców. A co z Żydami i cykistami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebe Re: Stare sposoby najlepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 13:24 cylkistom bym odpuścił. Ale Naród Wybrany do ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkmjkm Re: Warszawscy działacze PO zawieszeni IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.03, 12:32 Rokita i Tusk przewietrzcie szeregi PO z aferzystów (kryminalistów) sporo się tego u Was zalęgło,a w sondażach i wyborach nie będzie źle.Tylko bez kosmetyki-wyrzucać bez względu na nazwisko-niech idą do SLD jak chcą ,tam ich i ich nagrabione majątki przyjmą z otwartymi ramionami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Warszawscy działacze PO zawieszeni IP: *.bielsko.dialog.net.pl 18.09.03, 12:46 Przecież PO to przefarbowane komuchy i po co ta cała debata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tygiel... PO ma obowiązek wyczyścić scenę polityczną iwprowadzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 12:50 Kraj w 21 wiek. Wprowadzić państwo prawa. Jak dobrze,że zaczęli od siebie, nie jak to uczyniło SLd, ograniczyło się do wytykania Solidarności i UW. Przecież hasłem SLd było; im gorzej dla Polski tym lepiej dla SLd, dowód; proszę przejrzeć wyniki głosowań nad reformami w ubiegłej kadencji sejmu. Kto przeinaczył hasło schładzania na schładzanie gospodarki? Ekonomiści rodzaju Mannickiego - zasadnicza zawodowa, Miller narzędziowy po wyższej szkole przy Komitecie Centralnym ( towarzyszu, na którym jestem roku,... no na drugim,... oj słabo się staracie w ubiegłym miesiącu dzwoniłem i też byłem na drugim) Nieukończone studia A. Kwaśniewski. Proszę napisać, że to nieprawda, czyli co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: PO ma obowiązek wyczyścić scenę polityczną iw IP: 217.97.130.* 18.09.03, 13:14 Gość portalu: Tygiel... napisał(a): > Kraj w 21 wiek. Wprowadzić państwo prawa. Jak dobrze,że zaczęli > od siebie, nie jak to uczyniło SLd, ograniczyło się do wytykania > Solidarności i UW. Przecież hasłem SLd było; im gorzej dla > Polski tym lepiej dla SLd, dowód; proszę przejrzeć wyniki > głosowań nad reformami w ubiegłej kadencji sejmu. Kto > przeinaczył hasło schładzania na schładzanie gospodarki? > Ekonomiści rodzaju Mannickiego - zasadnicza zawodowa, Miller > narzędziowy po wyższej szkole przy Komitecie Centralnym ( > towarzyszu, na którym jestem roku,... no na drugim,... oj słabo > się staracie w ubiegłym miesiącu dzwoniłem i też byłem na > drugim) Nieukończone studia A. Kwaśniewski. > Proszę napisać, że to nieprawda, czyli co? Nieprawda:) Kwaśny skończył studia, nie obroniła pracy. Zawiesili dwa kozły ofiarne, Picorski dalej gra na giełdzie. Były prezydent Wrocławia (PO) ma wyrok i dalej w PO i w Sejmie. Jan nieMaria zapomniał co w rządzie Suchockiej robił. Oj Tygiel znalazłoby sie jeszcze paru. Tusk w zasadzie nigdy za nic nie odpowiadał więc cieżko mu coś wytknąć, ale jeżeli masz znajomych w Gdansku to ci troszkę o Płażyńskim poopowiadaja. Niechcę się wykłócać, ale Platfusy też nie świętoszki. Może kiedy władzę przejmie moje pokolenie (nie myslę o sobie) nie bedzie takich scysji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swojak Urban gora! IP: *.energis.pl 18.09.03, 15:02 XYZ - propagandysta jestes niezlym, urban bylby pelen uznania. Jakbys mogl nam laskawie powiedziec za co b. prezydent Wroclawia (b. popularna osoba we Wroclawiu!!!) ma wyrok (bo takowy jest, tylko za co? - bo to ciekawe i dobrze aby wszyscy sie dowiedzieli) oraz co mieszkancy Gdanska maja do Plazynskiego (obok Tuska najpopularniejszy polityk w 3-city, choc juz nie w PO)??? Chodzi o te oskarzenia lpr o dopuszczenie do upadlosci stoczni gdanskiej? Bzzzzdura kompletna. Jak sie wypowiadasz i nie wiesz o czym to lepiej tego nie rob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Urban gora! IP: 217.97.130.* 18.09.03, 15:13 Gość portalu: swojak napisał(a): > XYZ - propagandysta jestes niezlym, urban bylby pelen uznania. > Jakbys mogl nam laskawie powiedziec za co b. prezydent Wroclawia (b. popularna > osoba we Wroclawiu!!!) ma wyrok (bo takowy jest, tylko za co? - bo to ciekawe > i dobrze aby wszyscy sie dowiedzieli) oraz co mieszkancy Gdanska maja do > Plazynskiego (obok Tuska najpopularniejszy polityk w 3-city, choc juz nie w > PO)??? Chodzi o te oskarzenia lpr o dopuszczenie do upadlosci stoczni > gdanskiej? Bzzzzdura kompletna. Jak sie wypowiadasz i nie wiesz o czym to > lepiej tego nie rob. Wrocław-Zdrojewski rok w zawiasach za PRZESTĘPSTWO milionowe straty, niepłacenie podatku VAT. Gdansk Płażyński-nieruchomości Śtoczni Gdańskiej. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swojak Milionowe straty dla kogo? IP: *.energis.pl 18.09.03, 15:18 Misiu nie rozsmieszaj mnie, te pieniazki z VATu pozostaly w kasie miasta. Takze afera watpliwa, kwestia interpretacji przepisow podatkowych z czym same urzedy skarbowe maja problemy. Natomiast nieruchomosci po sg to lpr-owskie bajki. W jakich ty srodowiskach sie obracasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Milionowe straty dla kogo? IP: 217.97.130.* 19.09.03, 09:33 Gość portalu: swojak napisał(a): > Misiu nie rozsmieszaj mnie, te pieniazki z VATu pozostaly w kasie miasta. > Takze afera watpliwa, kwestia interpretacji przepisow podatkowych z czym same > urzedy skarbowe maja problemy. > Natomiast nieruchomosci po sg to lpr-owskie bajki. W jakich ty srodowiskach > sie obracasz? > > > Platformerskich:) Szmal zostła w kasie miasta, ale nie wpłyna do kasy Państwa. Jakoś inni nie mieli problemów z interpretacą przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebe Warszawscy działacze PO zawieszeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 13:03 PO to gnidy. Takie same lub gorsze od SLD. Shalom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XY Foglerowie IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.09.03, 13:16 Warto by przypomnieć aferę z działkami w Legionowie sprzed paru lat. Wtedy bohaterem był Piotr Fogler i jego tatuś. Teraz wystawił do walki zonę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Foglerowie IP: *.acn.waw.pl 21.09.03, 18:04 powiedz cos więcej o tej aferze. coś mi się przypomina,że pani Fogler,rozwodząc się z mężem "łykneła" z puli miejskiej willę na Saskiej Kępie. Jesliby ktoś przypomniał szczegóły tamtej afery,byłbym zobowiązany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBOP Re: Warszawscy działacze PO zawieszeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 13:28 A notowania PO rosną. Dziwne co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4xxxx nieposzlakowane "towarzystwo"... IP: *.acn.pl 18.09.03, 13:28 Gość portalu: Master napisał(a): > a potem w zeznaniach piszą że zarobili na giełdzie jak byly > prezydent Warszawy W tym wypadku miliony zostały zarobione na restauracjach, które stoją puste, ale wiadomo czemu służą... Odpowiedz Link Zgłoś
spatologizowana_sempiterna Dobra robota 18.09.03, 13:32 Prawidłowo. Z tym, że o ile się orientuję, to sekretarz partii (a jest nim, drogie dzieci, kto?)ma trochę do powiedzenia przy układaniu list wyborczych. Tak więc albo się zrobi to co się zaczęło do końca - albo pan Komorowski może dziwnym trafem dostać jakieś bardzo kiepskie miejsce (albo i okręg). Bo to jest tylko odcięcie takiego cieniuteńkiego wierzchołek olbrzymiej góry bagna, obawiam się. Niemniej decyzja bardzo słuszna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rożny Pani Marta.....? IP: *.chello.pl 18.09.03, 15:01 Zaczęła swoją karierę jako Marta Zubrzycka-Mordasewicz potem dosszło Lawniczak, potem Hertel i ostatni Fofler czyli w sumie Marta Zubrzycka-Mordasewicz-Ławniczak-Hertel-Fogler! Kobieta można powiedzieć pracująca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobeta Re: Pani Marta.....? IP: *.zabrze-roosvelta.sdi.tpnet.pl 18.09.03, 15:22 Gość portalu: rożny napisał(a): > Zaczęła swoją karierę jako Marta Zubrzycka-Mordasewicz potem > dosszło Lawniczak, potem Hertel i ostatni Fofler czyli w sumie > Marta Zubrzycka-Mordasewicz-Ławniczak-Hertel-Fogler! Kobieta > można powiedzieć pracująca! ....obiema główkami !!! A to już sztuka. Nie każda potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
wydra10 Re: Pani Marta.....? 18.09.03, 15:35 Chłopcy, nie umiecie czytać, a to wielki wstyd. Spójrzcie sobie jeszcze raz na artykuł, przeczytajcie spokojnie nazwiska zawieszonych (7 - to w końcu nie tak dużo) i może wreszcie zobaczycie, że są dwie panie - Marta i Małgorzata. Rozumiem, że można się pogubić w tym zmienianiu panów i nazwisk przez w/w, ale nie dokładajmy do prawdy bzdur... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rożny Do Wydry; IP: *.chello.pl 18.09.03, 15:59 wydra10 napisała: > Chłopcy, nie umiecie czytać, a to wielki wstyd. Spójrzcie sobie > jeszcze raz na artykuł, przeczytajcie spokojnie nazwiska > zawieszonych (7 - to w końcu nie tak dużo) i może wreszcie > zobaczycie, że są dwie panie - Marta i Małgorzata. Rozumiem, że > można się pogubić w tym zmienianiu panów i nazwisk przez w/w, > ale nie dokładajmy do prawdy bzdur... Zapewniam Cię przemiłe zwierzątko,że nie pomyliłem Pani Marty z Pania Małgorzatą! tom com był podał to fakty jeno i tylko fakty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rożny Re: Pani Marta.....? IP: *.chello.pl 18.09.03, 16:54 wydra10 napisała: > > można się pogubić w tym zmienianiu panów i nazwisk przez w/w, > ale nie dokładajmy do prawdy bzdur... Miły WYDRO! Przepraszam i Ciebie i Panią Martę oraz Pana Ławniczaka! W 97 roku będąc na 14 miejscu listy kandydatów UW do parlamentu nazywała się jeszcze tylko Marta Mordasewicz Zubrzycka i miała troje dzieci. Istotnie nie była (narazie - ale to już mój przekąs)żoną p. Ławniczaka! Czyli prawidłowo i prawdziwie jest: Marta Mordasewicz Zubrzycka Hertel Fogler! ( O choroba ! To nawet ładnie brzmi!)Nie zmienia to mojej opinni, że robotna Pani! Odpowiedz Link Zgłoś
wydra10 Re: Pani Marta.....? 18.09.03, 20:45 Jeśli chodzi o opinię o tej pani to całkowicie się zgadzam i podziwiam za robotność. Gdzie mi się mierzyć - jeden mąż, jedno dziecko i jedna firma do prowadzenia i już nie wystarca mi czasu, żeby coś zrobić dla stolycy. pozdr W Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spoky Moj komentarz IP: *.proxy.aol.com 18.09.03, 14:39 Plotki zostaly zawieszone, ale zadna realna krzywda im sie nie stanie. Pan Pawel Piskorski zostal ochroniony przez swoich przyjaciol i caly interes bedzie krecil sie dalej. Liderzy Platformy Obywatelskiej beda dalej udawac ze nie wiedza co sie dzieje w Warszawie. PO bedzie glosic na prawo i lewo o swoich wysokich wysokich wymaganiach moralnych i zgarniac glosy wyborcow, a Jan Maria Rokita bedzie udawal ze wcale nie boi sie bardziej sekretarza generalnego wlasnej parti od Premiera. Gazety przestana o tym pisac po tygodniu, a warszawiakow to naprawde nic nie obchodzi i w nastepnych wyborach nie beda o tym pamietali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Warszawscy działacze PO zawieszeni IP: *.chello.pl 18.09.03, 15:27 Drodzy Państwo! Dlaczego tak nie lubicie biednych platfusków? To przecież kryształowo uczciwi, skromni ludzie... Mamy ciężkie czasy, oni tak ciężko pracują, dostają jedynie kilkanaście tysięcy miesięcznie, a na kontach i w papierach tylko po kilkadziesiąt tysięcy... Pozwólmy biedakom cieszyć się życiem..................................:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek 1 RÓZNICE W KULTURZE POLITYCZNEJ IP: *.dial.netline.net.uk 18.09.03, 15:54 "- W działaniach władz PO nie dopatrzyliśmy się znamion łamania prawa, ale sytuacja powiązań polityczno-biznesowych opisana w "Rzeczpospolitej" na pewno nie jest tym standardem życia publicznego, który nam odpowiada - mówił Jan Maria Rokita podczas czwartkowej konferencji prasowej. Jak wyjaśnił, zawieszenie oznacza pozbawienie praw i obowiązków członka partii. W jego opinii zawieszeni politycy nie powinni występować pod szyldem PO do czasu wyjaśnienia sprawy przez sąd koleżeński." xxxxxxxxxxxxxxxx Można odnieść wrażenie, oparte na wypowiedzi pana Rokity, że wszelkie powiązania nomenkalturowe, są jemu obce kulturowo. W kraju, w którym ponad lat 40 nomenklatura partyjna PZPR-u była kluczem dla zrozumienia mafijnych układów, reakcja pana Rokity ma bardzo ważne znaczenie. Tym bardziej, że premier Miller cały czas jest zwolennikiem kontynuowania praktyk PZPR- owskiej nomenklatury. Uważam, że porównania dotyczące zachowań polityków PO z zachowaniami polityków SLD będą fałszywe, bo będą oparte na całkowicie błędnej metodologii weryfikowania pojęć i faktów. Kultura, czy zespół wartości, pana Millera jest typowa dla polityka prawicowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Szkoda taka fajna para, spójrzcie! IP: 212.87.232.* 18.09.03, 16:00 www.mazowsze.platforma.org/ludzie/fogler.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rożny CACY PRZEWROTNOŚĆ TOMKU 1! IP: *.chello.pl 18.09.03, 16:02 Gość portalu: tomek 1 napisał(a): > > Można odnieść wrażenie, oparte na wypowiedzi pana Rokity, że > wszelkie powiązania nomenkalturowe, są jemu obce kulturowo. > > W kraju, w którym ponad lat 40 nomenklatura partyjna PZPR-u > była kluczem dla zrozumienia mafijnych układów, reakcja pana > Rokity ma bardzo ważne znaczenie. Tym bardziej, że premier > Miller cały czas jest zwolennikiem kontynuowania praktyk PZPR- > owskiej nomenklatury. > > Uważam, że porównania dotyczące zachowań polityków PO z > zachowaniami polityków SLD będą fałszywe, bo będą oparte na > całkowicie błędnej metodologii weryfikowania pojęć i faktów. > > Kultura, czy zespół wartości, pana Millera jest typowa dla > polityka prawicowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek 1 Re: CACY PRZEWROTNOŚĆ TOMKU 1! IP: *.dial.netline.net.uk 18.09.03, 16:42 Może i jestem cacy, sam mocno wątpię, że zasługuję na taki komplement. Tylko na czym ta imputowana przez Ciebie przewrotność polega? Sam Twój nagłówek, tak wyraźnie unikający meritum sprawy, jest tak przewrotny, że nie wiem o co Tobie chodzi. "Różny" daj cynk o co Ci biega i obiecuję, że zaraz odpiszę. Cześć czołem, tomek 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spoky Moj komentarz 2 IP: *.proxy.aol.com 18.09.03, 16:05 Koncentrowanie sie tylko na Platformie Obywatelskiej bylo by oczywiscie kompletna nieuczciwoscia. Nikt w najwyzszych wladzach partyjnych Sojuszu Lewicy Demokratycznej, Prawa i Sprawiedliwosci ( swoja droga co za trafnie wybrane nazwy parti ) i innych mniejszych parti obecnych w warszawskim samorzadzie nie odwazy sie jawnie przeciwstawic grupie warszawskiej pod przewodnictwem " czlowieka o zerowej wiedzy " oraz grupa " biznesmenow " stojacych za jego plecami. Nie ma watpliwosci wobec kogo naprawde lojalni sa warszawscy radni i urzednicy, niezaleznie z jakiej parti politycznej by pochodzili. Poniewaz wszyscy na tym swietnie zarabiaja nie ma ( w sumie dziesiatki lub setki milinow zlotych rocznie )mozemy sie nie obawiac ze ktokolwiek cos z tym zrobi. Ujawnienie tej sprawy jest prawdopodobnie efektem zlamania zasady "kasa dla wszystkich do podzialu" lub mam bardzo slaba nadzieje ze to przeciek kontrolowany od kogos w sluzbach specjalnych. Tak czy owak teraz cala sprawe sie przyklepie, porobi oburzone miny, zbije kapital polityczny, troche odczeka i znowu wszyscy usiada do stolu. Najzabawniesze w tym wszystkim jest to ze liderom parti politycznych wydaje sie ze moga jeszcze kontrolowac sytuacje w Warszawie, chociaz tak naprawde nikt juz do konca nie wyjdzie z tego ukladu. Czekam na dzien kiedy Pawel Piskorski zbierze wystarczajaco duzo pieniedzy zeby pokusic sie o najwyzsze stanowiska w Polsce. Ten dzien kiedy Wielki Brat wezmie ich za twarz. Bedzie przynajmniej cos na oslode patrzac na twarze tych "starych wyjadaczy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Moj komentarz 2 IP: 147.25.244.* 18.09.03, 18:56 prawy do lewego, lewy do prawego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irrasek Re: Warszawscy działacze PO zawieszeni IP: *.p.lodz.pl 18.09.03, 16:46 Obawiam sie jednak ze jak PO dojdzie do władzy nie bedzie tak rygorystyczna i ze to jest tylko na pokaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medalikarz Re: Warszawscy działacze PO zawieszeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 17:15 PO nigdy nie dojdzie do władzy za wiele tam cwaniaków p.Płarzyński wiedział że zaczyna śmierdzieć koło PO więc zwinął żagle.Sam będzie budował pertie na której stanie czele.Nastąpi to gdy Polska wejdzie do Uni, stworzy pertię hadecką i On bedzie rozdawał karty.To ze mają takie same notowania jak SLD to zasługa komuchów a nie p.Tuska i Władysława Rokity?.Z PiSą Platformie nie pod rękę,panowie Kaczyńscy dzieki p.Wałęsie i aferze z FOZem zostali ubabrani w gównie które za bardzo się do nich przylepiło i ten Dorn totalna klapa Do wyborów zostało 2 lata i komuchy wygrają tak jest w wyroczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Warszawscy działacze PO zawieszeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 18:24 tok wygladaja mordy zlodzieji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anton Re: Warszawscy działacze PO zawieszeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 19:05 Niestety, powoli wyjdą na wierzch powiązania tzw. polityków PO z Warszawy z niechlubnej sławy liderem Pawłem Piskorskim. Rzuca to złe światło na całą formację, odbierając jej wpływy i zaufanie. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po, czyli pełniąc Re: Warszawscy działacze PO zawieszeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 19:32 DLaczego w Polsce nie działa polcja skarbowa, przecież tacy cwaniacy nie mieliby szans życ jak książęta. Wiemy z jakimi majątkami wymienieni politycy zaczynali karierę, a pani Fogler nawet wstydziła się nazwiska obecnego męża podczas wyborów parlamentarnych, że to Foglerowa nie wiedziała np. młodzieżówka pomagajaca PO w wyborach parlamentarnych - wiem to od tych młodych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz jakis frajerow zawieszaja a glowni winowajcy tjPAWELEK IP: 195.116.133.* 18.09.03, 19:33 i inni sa oczszczeni juz z zarzutow i czesc!To jest dopiero skandal ale mass-mediow to nie interesuje bo i po co skoro z Po i Pis trzeba byc w dobrych ukladach bo jak by sie nieszczeslwie stalo ze przejma wladze to i te obiketywne media cos za to dostano! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Sprostowanie! ;-) IP: *.wrzos.wroc.pl 18.09.03, 19:33 Gość portalu: Master napisał(a): > a potem w zeznaniach piszą że zarobili na giełdzie jak byly > prezydent Warszawy No, coś Ty! Przecież on ciężko pracował i zarabiał przy myciu okien, sam czytałem wypowiedź jego żony. No, chyba by nie kłamała?! Sam wiesz, jaką kasę można na tym zbić... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Sprostowanie! ;-) IP: *.acn.pl / *.acn.pl 19.09.03, 19:59 Która Zona Pickorza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Warszawscy działacze PO zawieszeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 19:50 Tą Fogler juz dawno powinni pogonic, bo ona tylko osmiesza PO, jej wypowiedzi i sposób w jaki to robi dyskwalifikuje ją na całej linii. Bardzo sie ciesze ze na nia padło!!! Odpowiedz Link Zgłoś