autobus1313 02.10.03, 15:38 dziś wyjechało 10 autobusów które mają zamontowane czujniki na podczerwień, mają one zliczać pasażerów , czy ktoś wie coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ja Re: liczenie pasażerów IP: 80.51.10.* 02.10.03, 18:51 W 5 autobusach Mobilisu oraz 5 ITSu znalazły systemy pomiaru potoków pasażerskich IRMA. Dzięki sensorom umieszczonym nad drzwami możliwe jest liczenie wymiany pasażerów. Czujniki działają w podczerwieni i rozróżniają pasażerów wchodzących i opuszczających pojazd. Analizatory opracują dane, które następnie trafią do ZTM. W ten sposób ocena zapełnień będzie dokładniejsza. Mobilis pierwszy autobus z systemem IRMA otrzymał już w pierwszej dostawie (A- 301). Teraz przyszły jeszcze cztery, co razem z pięcioma MANami ITSu daje dziesięć sztuk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: liczenie pasażerów IP: *.acn.waw.pl 02.10.03, 20:29 A biorą poprawkę na wychodzenie z autobusu, by przepuscic tych z głębi? Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: liczenie pasażerów 03.10.03, 22:41 To zapewni zapewne następna wersja systemu :) A miał system kasowników firmy Monetel liczyć pasażerów i co? 60 mln kosztowało, a nie liczy! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawciod Re: liczenie pasażerów IP: *.acn.waw.pl 04.10.03, 15:18 A przykładasz za każdym razem kartę miejską do kasownika? Nie? Czyli sabotujesz system. Odpowiedz Link Zgłoś
tomcio6776 Re: liczenie pasażerów 04.10.03, 15:41 Gość portalu: pawciod napisał(a): > A przykładasz za każdym razem kartę miejską do kasownika? Nie? Czyli > sabotujesz system. Nie ma obowiązku przykładania WKM do kasownika. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: liczenie pasażerów 04.10.03, 23:00 Otóż kochany przykładam przynajmniej raz dziennie, bo mnie to zwyczajnie nie boli, a może nie noszę karty gdzieś głęboko zachomikowanej tylko w kieszeni, do której mam łatwy dostęp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: liczenie pasażerów IP: *.com 05.10.03, 15:05 A co to za system, który daje się bezkarnie sabotować? A gdyby wszyscy przykładali to co by to dało - bo co ze zliczaniem biletów jednorazowych (papierowych) i ilością pasażerów w autobusie na określonym przystanku? Odpowiedz Link Zgłoś