Dodaj do ulubionych

Uważajcie na WAWA TAXI

IP: *.acn.waw.pl 04.10.03, 18:25
Uważajcie na buraka z WaWa Taxi,czerwony Fiat Multipla,numer boczny 9297.Po
zajechaniu mi drogi tak,że musiałem awaryjnie hamować, burak na najbliższych
światłach jeszcze wysiadł i rzucił się na mnie.Miał pretensje,że go
obtrąbiłem.Rzucał mięsem,chyba chciał się bić,ale szybko zmiękł jak się
zorientował,że za chwilę może leżeć na ziemi(do najgorzej zbudowanych nie
należę,siłownia nie stanowi dla mnie terra incognita). Rozumiem,że można mieć
zły dzień,ale ten palant przekroczył wszelkie granice.
WawaTaxi straciło kolejnego klienta.
Obserwuj wątek
    • asztet Re: Uważajcie na WAWA TAXI 04.10.03, 19:00
      I tak nie korzystam z ich usług - ale jak będę się kiedyś zastanawiał- to
      przypomnę sobie :)
    • Gość: marek Re: Uważajcie na WAWA TAXI IP: *.acn.pl / *.acn.pl 05.10.03, 00:12
      nie korzystam z nich...i już nie będę tego brał pod uwagę. Dziękuję za
      ostrzeżenie - prymityw i chamstwo w usługach to jeszcze jedno co nam pozostało
      po komunie...
      przez tego kierowcę cała korporacja WAWA traci również moje pieniądze na
      taryfy.
    • dz_joanna Re: Uważajcie na WAWA TAXI 05.10.03, 19:26
      Powinieneś jeszcze zgłosić to w korporacji. Oni podobno wyciągają konsekwencje
      służbowe wobec kierowców - np. zawieszają na dwa dni, co oczywiście natychmiast
      ma wymiar finansowy.
      • Gość: Robert Re: Uważajcie na WAWA TAXI IP: *.astercity.net 07.10.03, 19:42
        Jezdzenie w korporacji jest obarczone duzym ryzykiem bowiem taksowki
        korporacyjne sa charakterystyczne i panuje tam wspolodpowiedzialnosc: jak jeden
        z nich popelni wykroczenie to inni na tym traca. I tak ja mam negatywna opinie
        o kierowcach z :
        - BAYER TAXI bo maja lekcewazacy stosunek jazdy w stosunku do rowerzystow
        - MPT TAXI bo z ulicy robia sobie piknik (przynajmniej tak jest na Goclawiu)
    • j_karolak Re: Uważajcie na WAWA TAXI 08.10.03, 09:42
      Gość portalu: wkurzony napisał(a):

> siłownia nie stanowi dla mnie terra incognita

Pozwolisz, że ta złota myśl stanie się mą sygnaturką.

To piękne zdanie!!!!
      • niech Re: Uważajcie na WAWA TAXI 08.10.03, 09:46
        Jako ze dla Karolaka tez. On jest napojem izotonicznym.
      • Gość: ELŻBIETA Re: Uważajcie na WAWA TAXI IP: *.acn.waw.pl 08.10.03, 15:53
        j_karolak napisał:

> Gość portalu: wkurzony napisał(a):
        >
        > > siłownia nie stanowi dla mnie terra incognita
        >
        > Pozwolisz, że ta złota myśl stanie się mą sygnaturką.

JAK DOTĄD, NIE POZWOLIŁ, WIĘC MOŻE POCZEKAJ
        >
        > To piękne zdanie!!!!
        • Gość: Lonia Re: Uważajcie na WAWA TAXI IP: *.toya.net.pl 10.10.03, 17:50
          pozwolił
      • Gość: wkurzony Re: Uważajcie na WAWA TAXI IP: *.acn.waw.pl 08.10.03, 18:10
        Nie mam nic przeciwko umieszczeniu mojego tekstu w sygnaturce.
        • rumba_negro Re: Uważajcie na WAWA TAXI 08.10.03, 18:34
          Gość portalu: wkurzony napisał(a):

> Nie mam nic przeciwko umieszczeniu mojego tekstu w sygnaturce.

No! I teraz jest w porządku. Pozdrawiam Cię, wkurzony. Przeszło Ci trochę?
    • Gość: Magdeczka Re: Uważajcie na WAWA TAXI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.03, 11:51
      WaWA i MPT to straszne chamstwo. Unikajcie podróży z tymi korporacjami. miałam
      raz tę nieprzyjemnosc jechania z MPT. takiego chama jak ich kierowca, to ze
      świeczką szukać. a jesli chodzi o WAWĘ, to warto wejsc na Auto-Moto. tam jest
      stosowne pstrzeżenie. pozdrawiam
      • Gość: ELŻBIETA Re: Uważajcie na WAWA TAXI IP: *.acn.waw.pl 08.10.03, 13:56
        Dla mnie od lat super jest SUPER.
        • j_karolak Re: Uważajcie na WAWA TAXI 08.10.03, 14:00
          A dla mnie bayer jest BAYER.
          • Gość: ELŻBIETA Re: Uważajcie na WAWA TAXI IP: *.acn.waw.pl 08.10.03, 14:04
            j_karolak napisał:

> A dla mnie bayer jest BAYER.

Ekstra może też być EXTRA...
          • Gość: ELŻBIETA Re: Uważajcie na WAWA TAXI IP: *.acn.waw.pl 08.10.03, 15:55
            j_karolak napisał:

> A dla mnie bayer jest BAYER.

"wkurzony" jeszcze ci nie pozwolił na umieszczenie jego zdania z jego
            wątku "WAWA-TAXI..." a ty już do wziąłeś jak własne - tak się nie robi...
            • j_karolak Re: Uważajcie na WAWA TAXI 09.10.03, 08:59
              Już pozwolił.
        • Gość: motyl 69 Re: Uważajcie na WAWA TAXI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 01:36
          Gość portalu: ELŻBIETA napisał(a):

> Dla mnie od lat super jest SUPER.
          Naprawdę zdziwiłem się ELŻBIETO,Ze korzystasz jednak z taxi.Powiedz zatem jaki
          sens miała Twoja pyskówka a`propos strajku wyżej wymienionych.Jeżdziłem tam 13
          miesięcy.Słyszę od "starszego kolegi":ale miałem dobrą przesyłkę-PÓŁ DNIÓWKI-
          "nieźle"myślę(to gdzie on musiaŁ POJECHAĆ?)....słuchaj mnie ELŻBIETO!!facet
          miał ten kurs z przesyłką x(razy)dwa liczony ze względu na dwa adresy.Cena 60
          zł.Jezu!Spojrzałem na niego i widzę:Mesia 250 D,Pan już pod 65,nie potrzebuje i
          nie ma problemu z dziećmi i odległym przedszkolem,meble i gdzie mieszkać ma też
          gdzie...ja...z tych "starszych Kolegów"zrezygnowałem dawno.Teraz zapie...da..m
          w Wawa i wkurza mnie bezdennośc takich kierowców jak w/w ale nie mam żadnego
          wyjścia.Jeden czub rozwali 100 klientów-ja nic na to nie poradzę.Chciałoby się
          taxi na komórkę za stawkę korporacji.Ideą właśnie stawek korporacyjnych jest
          zlokolizowanie(najbliższe)klienta-samochodu..i gra!
          Niestety,obrażanie się znajomych,że nie podjechałem na Natolin(a byłem na
          Szmulkach)i oni ostetacyjnie dzwonią do korporacji(realizacja zlecenia),
          potem słyszę:NIEROBY,"tylko stoją".
          Zapraszam na "piwo o brzasku"-jedną z nielicznych rozrywek kierowców po szychcie
          ok 3-5 rano.Miejsce Wawa Włochy-Zapraszający Paweł Grabiński WAWA 149 PZDR
          • rumba_negro Re: Uważajcie na WAWA TAXI 09.10.03, 22:13
            Gość portalu: motyl 69 napisał(a):

> Gość portalu: ELŻBIETA napisał(a):
            >
            > > Dla mnie od lat super jest SUPER.
            > Naprawdę zdziwiłem się ELŻBIETO,Ze korzystasz jednak z taxi.Powiedz zatem
            jaki
            > sens miała Twoja pyskówka a`propos strajku wyżej wymienionych.

ZAWALILIŚCIE MI CAŁY misternie zaplanowany dzień. A nigdy nie pracowałam na
            etacie, tylko tak, jak Wy - jak się nie wyjeżdzi, to sie nie zarobi..
            Dajcie sobie siana ze strajkami, kupcie te kasy, wtedy facet, którego
            opisujesz, nic nie skręci, a Ty, jeśli nie skręcasz, to jaka różnica?
            Warszawiacy, do których i ja od wielu lat się zaliczam, dostają już piany na
            pojęcie "strajk" i "blokada" więc
            NIECH WAS RĘKA BOSKA BRONI PRZED NASTĘPNYMI ZADYMAMI!!!
            Naprawdę pozdrawiam. Zalogowałam się, stąd już nie ELŻBIETA, a login j.w.

Jeżdziłem tam 13
            > miesięcy.Słyszę od "starszego kolegi":ale miałem dobrą przesyłkę-PÓŁ DNIÓWKI-
            > "nieźle"myślę(to gdzie on musiaŁ POJECHAĆ?)....słuchaj mnie ELŻBIETO!!facet
            > miał ten kurs z przesyłką x(razy)dwa liczony ze względu na dwa adresy.Cena 60
            > zł.Jezu!Spojrzałem na niego i widzę:Mesia 250 D,Pan już pod 65,nie potrzebuje
            i
            >
            > nie ma problemu z dziećmi i odległym przedszkolem,meble i gdzie mieszkać ma
            też
            >
            > gdzie...ja...z tych "starszych Kolegów"zrezygnowałem dawno.Teraz zapie...da..m
            > w Wawa i wkurza mnie bezdennośc takich kierowców jak w/w ale nie mam żadnego
            > wyjścia.Jeden czub rozwali 100 klientów-ja nic na to nie poradzę.Chciałoby
            się
            > taxi na komórkę za stawkę korporacji.Ideą właśnie stawek korporacyjnych jest
            > zlokolizowanie(najbliższe)klienta-samochodu..i gra!
            > Niestety,obrażanie się znajomych,że nie podjechałem na Natolin(a byłem na
            > Szmulkach)i oni ostetacyjnie dzwonią do korporacji(realizacja zlecenia),
            > potem słyszę:NIEROBY,"tylko stoją".
            > Zapraszam na "piwo o brzasku"-jedną z nielicznych rozrywek kierowców po
            szychci
            > e
            > ok 3-5 rano.Miejsce Wawa Włochy-Zapraszający Paweł Grabiński WAWA 149 PZDR
    • Gość: Jarek Re: Uważajcie na WAWA TAXI IP: 2.5.STABLE* / 217.153.88.* 08.10.03, 14:05
      Miałem okazje już wielokrotnie obserwować wyczyny tego taryfiarza. Faktycznie
      się wyróżnia swoim chamstwem na drodze...

J.
    • Gość: kot_filemon bez przesady IP: *.acn.pl 08.10.03, 18:01
      nie należy pojedynczych wniosków uogólniać i wydawac na tej podstawie sądów o
      całej "populacji"; to, że znalazł się jeden chamski kierowca nie oznacza
      wcale, że wszyscy taksówkarze z Wawy zachowują się tak samo; po Warszawie
      jeździ naprawdę wielu "buraków" którzy gdzies mają zasady kulturalnej jazdy
      (nie wspomne już o kierowcach MZA, któzy często zajeżdzają drogę, wymuszają
      pierwszeństwo i zamykają drzwi przed nosem !!) W zwiazku z tym zamierzacie
      bojkotować także miejską komunikację?! Poza tym sam widziełem b.
      dużo "podróbek" Wawa Taxi - mają prawie identyczną nazwę, kolory, etc, choć są
      znacznie drożsi; taki incydent należy zgłosić do korporacji i tyle (o ile to
      rzeczywiście była TA korporacja); jeśli firmie zależy na dobrej opinii, to
      poradzi sobie z takimi typami;
      • Gość: motyl 69 Re: bez przesady IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 01:37
        www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=51&w=8330199&a=8396992
    • Gość: motyl 69 Re: Uważajcie na WAWA TAXI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 01:43
      Dźwoń 870 4000 po 12 i proś p.Dariusza Kurka.On jest koordynatorem w Tej firmie.
      Jeśli wiesz jaki jest telefon na centralę(9644)wyloozooy.PZDR 149.MOtyl
    • Gość: PASAŻERKA UWAŻAJCIE NA WKURZONEGO!!! IP: *.toya.net.pl 09.10.03, 21:59
      A ja jechalam tą Multiplą, i wiem jak wyglądało to zajście.
      Człowieku! Pomyśl jak zmieniasz pasy bez kierunkowskazu, i nie
      dziwię się że wysiadł zwrócić ci uwagę.
      A prawdopodobnie masz jakieś związki z inną taksówkarską firmą i
      w ten sposób chcesz walczyć z konkurencją.
      Słaby pomysł!
      • Gość: wkurzony pasażerka coś kręcisz IP: *.acn.waw.pl 10.10.03, 19:35
        He,he,może i widziałaś zajście ale nie ze mną bo:
        1.Wtedy tamten dupek jechał sam,bez pasażera.
        2.Wtedy nie zmieniałem pasa ruchu,jechałem cały czas tym samym pasem.
        Nie jestem związany z żadną korporacją,do taryfiarzy mam stosunek obojętno-
        wrogi,choć ostatnio to raczej wrogo-obojętny:), natomiast ty chyba jesteś
        związana jak nie z wawataxi to może z tamtym gnojem,który mi zajechał,i
        próbujesz go wybronić.Przyznaj się.
    • maslak.grzegorz Nieuczciwy kierowca WAWA TAXI 29.06.14, 11:28
      W związku z wizytą gości (obcokrajowców) zamówiłem usługę przewozową, wierząc w renomę i profesjonalizm korporacji WAWA TAXI. Kierowca taksówki okazał się wyjątkowo nieuczciwym człowiekiem, gdyż zorientowawszy się, iż przewożone osoby są cudzoziemcami, postanowił je oszukać jadąc do hotelu okrężną drogą. Gdy moi goście zorientowali się, że droga, którą przemierzali z hotelu jadąc do mnie była ponad dwukrotnie krótsza, zapytali taksówkarza o powód wyboru takiej trasy i uzyskali odpowiedź, iż na drodze do hotelu prowadzone są remonty, co było oczywistą nieprawdą.

Ocenę świadectwa jaką wystawił Polakom, a szczególnie swojej korporacji pozostawiam ocenie czytelnika.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka