Dodaj do ulubionych

Wilki będą wyły pod bramami grodzonych osiedli

• grogreg Nie rozumiem tego obużenia 19.08.08, 10:13
      Tworzenie zamkniętych osiedli nie łamie polskiego prawa....podobnie jak
      tworzenie rezerwatów przyrody. Jeśli ci ludzie chcą tak mieszkać a nie inaczej
      to nikomu nic do tego.
      Równie dobrze te wyjce mogą uprawiać swoje hobby przy grocie jakiegoś pustelnika
      bo nie podoba się im jego styl życia. Będą mieli takie samo umocowanie moralne.

Żyj i pozwól żyć.
      • Gość: al Re: Nie rozumiem tego obużenia IP: *.dsk.uw.edu.pl 19.08.08, 10:41
        Racja - co im to przeszkadza ? Ale ten pan w swojej "Schweiz"
        znudził się porządkiem, poszanowaniem dla cudzej prywatności.
        To pewnie jeden z tych zrewoltowanych artystów, którzy nie lubią
        tych strasznych mieszczan, policji, szkoły, rodziców, dziadków itd.
        • Gość: mz Re: Nie rozumiem tego obużenia IP: *.chello.pl 20.08.08, 00:47
          Dobrze ale nie życzę sobie aby ci z grodzonego osiedla chodzili po moim
          nieogrodzonym.Właśnie jestem w trakcie organizowania straży obywatelskiej,która
          będzie ich przeganiać do tych ich twierdz.Wara im od wspólnej przestrzeni.
          • Gość: mate00sh Re: Nie rozumiem tego obużenia IP: 193.201.167.* 20.08.08, 14:13
            Brawo, ciekaw jestem rezultatów przeganiania ludzi ze wspólnej przestrzeni.
            Rozumiem, że ludzie, którzy są współwłaścicielami takiego grodzonego osiedla
            mają cię do niego wpuścić tak samo jak ty wpuszczasz każdego do swojego domu? No
            piękna postawa, gratuluję...
    • Gość: Marjan Wielkie wycie pod bramami grodzonych osiedli IP: *.riz.pl 19.08.08, 14:08
      A co z tym, że ludzie mieszkający za murami izolują się od otoczenia, ale gdy
      jest potrzeba wychodzą z pieskiem zrobić kupę na trawnik osiedla niestrzeżonego.
      • Gość: mate00sh Re: Wielkie wycie pod bramami grodzonych osiedli IP: 193.201.167.* 20.08.08, 16:45
        Zrobić zdjęcie, telefon do Straży Miejskiej i następnym razem ten ktoś będzie
        pamiętał o zabraniu ze sobą torebki na kupę. To się tyczy każdego, nie tylko
        'tych strasznych ludzi ze strzeżonych osiedli'...
    • Gość: NotMe Wielkie wycie pod bramami grodzonych osiedli IP: *.acn.waw.pl 19.08.08, 23:48
      Cóż, najwyraźniej kogoś poniosła wyobraźnia i zupełny brak
      znajomości realiów. Wycie po zmierzchu = interwencja policji w
      związku z zakłóceniem ciszy nocnej. Państwu "artystom" dziękujemy.
    • Gość: lego stary żoliborz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 03:10
      a ja robię awanturę co miesiąc w zarządzia WSM żeby mi podwórko ogrodzili, bo żuleria ławki niszczy i sika na klatce. I w nosie mam ględzenie. Sytuacja jest podwójnie śmieszna, bo WSM wymiania ławki ławki za kasiorkę od banków z pl Wilsona (co też mnie wkurza). Więc:

albo banki i nowe ławki, albo ogrodzone podwórka i kafejki na Wilsonie.

wybieraj, Warszawko.

• Gość: al Wilki będą wyły pod bramami grodzonych osiedli IP: *.dsk.uw.edu.pl 20.08.08, 08:53
      Cała ta kampania to sztucznie rozdmuchany problem, widocznie z braku
      innych zmartwień.
      • Gość: liber Re: Wilki będą wyły pod bramami grodzonych osiedl IP: *.sgcib.com 20.08.08, 15:54
        Dziwie się, że w sumie taka poważna gazeta jak "Wyborcza" promuje i
        opisuje taki debilizm. Może dlatego, że jest sezon ogórkowy i nie ma
        poważniejszych wydarzeń..?
    • Gość: cccc ja mieszkam na slasku IP: *.chello.pl 08.10.08, 17:05
      ichetnie bym sie wprowadzil na jakies strzezone osiedle, a syf jaki
      otacza bloki czy kamienice zostawilbym za ogrodzeniem,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka