Dodaj do ulubionych

190 HORROR !!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.chello.pl 29.08.08, 11:20
190 jeździ co 0,5 godziny w godzinach szczytu, niemiłosiernie
zatłoczone, nie wszyscy moga do niego wsiąść. Zastanawiamy się z
pasażerami, co to będzie od 1.09, jak dzieci i mlodzież zaczną
chodzić do szkół. Tramwaje chyba raczej jeszcze nie będą jeździć.
Chodzi nam o 26. Myslimy, że ZTM winno dodać na stałe jakiś autobus
dodatkowy w miejsce starej trasy 125. Jeden autobus to stanowczo za
mało. Czy ktoś to czyta w ogóle z ZTM?
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Re: 190 HORROR !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 81.210.87.* 29.08.08, 11:52
      Podaj godzinę kursu w szczycie, kiedy odstęp pomiędzy kursami wynosi
      30 min.
      • angelcorpse Re: 190 HORROR !!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.08, 16:34
        godzina szczytu wg rozkładu jest w święto i sobotę od 20:50 do 22:50
        wtedy chyba dzieci nie jadą do szkoły... <myśli> ale może coś się zmieniło od
        czasu jak skończyłem szkołę...
        www.ztm.waw.pl/baza/20080901/190/505005.HTM
        • Gość: bemowianka Re: 190 HORROR !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 30.08.08, 00:56
          Nie jestes prawdziwym warszawiakiem tylko jakims kmiotkiem ze wsi jak nie
          widzisz ze dzieci i matki musza w sobote o 22 miec bezposredni dojazd autobusem
          z lazurowej na plac bankowy co 5 minut!!!!!!
          • 0ffka Bemowianka :( szkoda tutaj pisac! 30.08.08, 01:19
            Te kmioty z ZTM i tak Cie zakrzyczą :(
            • bastian175 Re: Bemowianka :( szkoda tutaj pisac! 30.08.08, 10:23
              0ffka napisała:

> Te kmioty z ZTM i tak Cie zakrzyczą :(

Proszę nie obrażać. W ZTM naprawdę ciężko się pracuje. Dzięki tym
              wykwalifikowanym pracownikom możliwe jest optymalne wykorzystanie dostępnej
              liczby brygad do tak skomplikowanego układu komunikacyjnego,
              jakim jest Warszawa. Naprawdę trochę szacunku dla innego człowieka...
              • 0ffka Re: Bemowianka :( szkoda tutaj pisac! 30.08.08, 19:49
                bastian175 napisał:

> 0ffka napisała:
                >
                > > Te kmioty z ZTM i tak Cie zakrzyczą :(
                >
                > Proszę nie obrażać. W ZTM naprawdę ciężko się pracuje. Dzięki tym
                > wykwalifikowanym pracownikom możliwe jest optymalne wykorzystanie dostępnej
                > liczby brygad do tak skomplikowanego układu komunikacyjnego,
                > jakim jest Warszawa. Naprawdę trochę szacunku dla innego człowieka...
                My was szanujemy, ale to wy nas nie szanujecie proponując transport, jak dla bydła!
          • angelcorpse Re: 190 HORROR !!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.08.08, 08:19
            wiesz, autobus to nie taksówka. te mogą być co 5 minut na bankowym ale autobus
            wystarczy co 20-30 minut.
            a skoro piszesz o matkach to zastanawiam się jakie to matki skoro zamiast
            położyć dziecko wcześnie spać to włóczą się z nimi po mieście po nocy... też się
            do nich zaliczasz ?
            mieszkam w drugim końcu Górczewskiej i szczerze wisi mi to w co wsiądę o takiej
            porze. zazwyczaj wsiadam w byle co jadąc z centrum. zasada: byle do przodu. ale
            wierz mi, tych hord matek wracających z dziećmi do tej pory nie widziałem.
            i jeszcze jedno, pracuję w zupełnie innej branży a jestem na forum bo się tym
            interesuję
          • bastian175 Re: 190 HORROR !!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.08.08, 10:21
            Gość portalu: bemowianka napisał(a):

> Nie jestes prawdziwym warszawiakiem tylko jakims kmiotkiem ze wsi jak nie
            > widzisz ze dzieci i matki musza w sobote o 22 miec bezposredni dojazd autobusem
            > z lazurowej na plac bankowy co 5 minut!!!!!!

Z jakiego powodu? Żadna linia w sobotnie wieczory co 5 minut. Zresztą nie ma
            takiej potrzeby. Linia 190 jest w dni świąteczne taką linią handlową. Ludzie
            rzadziej robią zakupy o 22. Ale jeśli Bemowo zrobi zrzutkę na dodatkowe autobusy
            to może coś będzie. Aż przykro patrzeć na taki egocentryzm i ignorancję
            niektórych mieszkańców Warszawy.
            • dennis_lance Re: 190 HORROR !!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.08, 20:10
              Ta osobniczka nie kwalifikuje się do poważnej dyskusji. Ona
              najwyrażniej jeździ często z Lazurowej w okolice Bankowego i
              najpierw przeboleć całymi miesiącami nie mogła 125, a teraz jej się
              uroiło 190 co 2 minuty! No bo skoro ONA jeździ, to przecież czekać,
              a tym bardziej przesiadać się NIE BĘDZIE - szkoda klawiatury... :/
              A tak apropos, to 190 jest jedną z najlepszych linii na Jelonkach.
              Szkoda jedynie, że w szczycie popołudniowym nie kursuje chociaż co
              12, ale i tak jest świetna :)
              • Gość: do Denisa Re: 190 HORROR !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 02.09.08, 10:20
                do osobnika Denisa. Dlaczego Pan mnie obraża. Naprawdę to jest
                kłopot, nie tylko mój, może Pan nie jeździ tą trasą i nie slucha
                ludzi co mówią. Nie narzekam na 190, ale naprawdę czeka się na niego
                bardzo długo po pracy. Pan tylko wie co najlepiej jeżdzi i może
                wypowiadać swoja opinię. Wszystkich Pan krytykuje i obraża. Nie
                każda z osób starszych ma internet i może dyskutować. Ostatni
                przykład 26 w okresie remontu, dlaczego nie może dojechać do
                Okopowej, gdzie można się przesiąść w inny środek lokomocji, bo ze
                Skierniewickiej nic nie ma, ani autobusu zastępczego. I uważa Pan,
                że ktoś w ZTM myśli o pasażerach. A odnośnie Wolskiej to naprawdę
                nie ma żadnego autobusu jak staną tramwaje, a naprawdę wiem co
                mówię, bo jeżdżę 26 codziennie.
                • dennis_lance Re: 190 HORROR !!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.09.08, 22:19
                  Ależ ja pisałem do niejakiej bemowianki, a Pani podpisuje się zgoła
                  inaczej. To raz. A dwa, to nikogo akurat ostatnio nie obraziłem -
                  korci mnie strasznie, ale panuję nad sobą :P Nie rozumiem też wywodu
                  o 26: przecież dojeżdża do OKOPOWEJ, podobnie jak i Z-1. W czym więc
                  problem? Wszyscy jesteśmy narażeni w te wakacje na niedogodności z
                  powodu remontu tramwajów na Wolskiej, ale za to jak się będzie
                  śmigać po remoncie ;)
                  I po raz kolejny przytaczam liczby: jedna linia autobusowa,
                  kursująca nawet na przegubach, powiedzmy co 15 minut, daje podaż
                  miejsc na poziomie 600-650 osobomiejsc na godzinę. W tym samym
                  czasie samo 26, kursujące dwuskładami (truj-składów nie biorę nawet
                  pod uwagę) co 4 minuty, daje podaż rzędu 3600 miejsc na godzinę, a
                  więc jakieś 6 razy więcej! Nie jestem w stanie pojąć, jak chce Pani
                  upchnąć 6 pasażerów na każdym JEDNYM miejscu w tych autobusach, w
                  przypadku "gdy staną tramwaje" :o
                  Czy "na wypadek, gdyby stanęły autobusy" powinniśmy w każdym ciągu
                  obsługiwanym jedynie busami wybudować także linię tramwajowa? :P
          • yavorius Re: 190 HORROR !!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.08.08, 13:06
            Czemu aż co 5 minut? Co 2 minuty!
          • vovv wcale nie musi 05.09.08, 09:21
            Godz. 22 to juz godzina nocna - jesli nie wiesz, dziecko powinno juz
            spać o tej porze (jaka z ciebie matka?) Poza tym jak sie mieszka
            na "peryferiach" to trzeba się z tym liczyć, że komunikacja nie
            bedzie taka jak w centrum miasta - ciesz się że wogóle jakis tramwaj
            tam dojeżdża.
      • Gość: do Pawła Re: 190 HORROR !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 02.09.08, 10:06
        Wychodzę z pracy o 16.00 i codziennie czekamy 1/2 godziny na 190, a
        inne 171 itd śmigaja w kółko
        • Gość: Paweł Re: 190 HORROR !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 81.210.87.* 02.09.08, 11:08
          A cóż ja na to poradzę, że 190 utyka w korkach a 171 jadąc
          Marszałkowską aż takich opóźnień nie łapie. Co ja mogę powiedzieć -
          przesiadać się ile się da.
          • Gość: X Re: 190 HORROR !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 05.09.08, 16:48
            Gość portalu: Paweł napisał(a):

> A cóż ja na to poradzę, że 190 utyka w korkach a 171 jadąc
            > Marszałkowską aż takich opóźnień nie łapie. Co ja mogę powiedzieć -
            > przesiadać się ile się da.

Jaki wniosek? 171 częściej, a 190 połączone z 390. Na Jelonkach dać jakieś
            zastępstwo za 190.
            • dennis_lance Re: 190 HORROR !!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.09.08, 11:06
              Raczej 171 na Jelonki wówczas, a na Nowe Bemowo 13! Te osiedla mają
              bowiem odmienne główne korytarze transportowe na Plac Bankowy i
              Górczewska jest takowym dla Jelonek właśnie. Podczas gdy dla NB jest
              to Obozowa i tramy.
              A realnie, to zostawić 190 w spokoju, a jedynie wpuścić je na tory
              na MŚD i będzie git!

Gość portalu: X napisał(a):

> Gość portalu: Paweł napisał(a):
              >
              > > A cóż ja na to poradzę, że 190 utyka w korkach a 171 jadąc
              > > Marszałkowską aż takich opóźnień nie łapie. Co ja mogę
              powiedzieć -
              > > przesiadać się ile się da.
              >
              > Jaki wniosek? 171 częściej, a 190 połączone z 390. Na Jelonkach
              dać jakieś
              > zastępstwo za 190.
            • nescafe.classic Re: 190 HORROR !!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.10.08, 16:36
              a zostawić 190-kę w spokoju.... i po kiego grzyba teraz zrobiono tak by
              smarowała wokoło jelonek. wolałem jak to obiła 501 a tak to znowu trzeba się
              przestawiać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka