Gość: - IP: *.acn.waw.pl 26.09.08, 22:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ludek z Pragi Re: To wielki błąd Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 23:11 Radna ma rację i tyle. Jezeli chcesz ładować pieniądze Walterowi, to ze swojej prywatnej kieszeni lub zorganizuj kwestę wśród kibiców, a do pieniędzy publicznych na takie cele to wara. Jeżeli nie obchodzi cię brak przedszkoli, wyposażenia szkół w boiska i baseny oraz poprawienie komunikacji w mieście, to na jakim świecie ty żyjesz? Nie będę się rozwodził nad budową mieszkań komunalnych, bo w ruderach na Pradze już nie da się mieszkać, po których tereny można byłoby przeznaczyć pod inwestycje z korzyścią dla miasta i jego mieszkańców. Czysty biznes, a wtedy jak kasy będzie za dużo i nie będzie problemów, to możnaby do spółki wybudować stadion, ale podkreślam do spółki, a nie w 100% sfinansować, a czynsz od Waltera za 100 lat nie zwróci kosztów budowy, a gdzie utrzymanie obiektu. Jaką korzyść będą mieli warszawiacy ze stadionu Legii? Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory Przestań już bełkotać o tych przedszkolach 27.09.08, 01:01 Kiedy Legia grała w LM, rząd przekazał zarządzanie i utrzymanie przedszkoli samorządom. Czy to wina kibiców Legii, że samorządy zlikwidowały część przedszkoli. Teraz raptem brakuje miejsc w przedszkolach, więc "ludki z Pragi" zbudują dziesiątki lub setki nowych przedszkoli, a gdy minie "babybum", to za 10 lat samorządy znów będą likwidować zbyt dużą ilość przedszkoli. I tak w kółko... To ile jeszcze lat ma czekać Legia na nowy stadion??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludek z Pragi Re: Przestań już bełkotać o tych przedszkolach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 01:09 A kogo obchodzi Legia? Ile ludzi wejdzie na ten stadion? 30 tysięcy? Ile mieszkańców ma stolica? Jeżeli chcesz stadionu, to zasponsoruj go z własnej kieszeni. Chyba dla wiernego kibica, to nie problem? Dlaczego bogaty właściciel klubu nie chce sam wybudować stadionu dla własnego klubu? Dlaczego wszyscy mieszkańcy mają robić dobrze jakiemus właścicielowi klubu? Dlaczego nie buduje się obiektów sportowych z prawdziwego zdarzenia przy szkołach? Skąd mają sie brać przyszli olimpijczycy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe Collins Re: Przestań już bełkotać o tych przedszkolach IP: *.chello.pl 27.09.08, 16:05 Na przykład mnie obchodzi Legia. Basen mam niedaleko, dziecko chodzi do publicznego przedszkola, a na Pradze nie bywam i nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludek z Pragi Re: Przestań już bełkotać o tych przedszkolach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 18:25 Gość portalu: Joe Collins napisał(a): > Na przykład mnie obchodzi Legia. Basen mam niedaleko, dziecko chodzi do > publicznego przedszkola, a na Pradze nie bywam i nie zamierzam. Ja jestem w bardzo dobrej sytuacji i mam przynajmniej 3 baseny w okolicy, a dziecko chodzi do klasy sportowej o profilu pływackim, ale za to dodatkowo płacę, mimo że baseny były budowane za publiczne fundusze i miały służyć wszystkim, a niestety tak nie jest bo nie każdego stać na wydatek kilkuset złotych miesięcznie na dodatkowe zajęcia z pływania dla dzieci. Miasto powinno sponsorować takie zajęcia dla grupy dzieci uzdolnionych w danej dyscyplinie, ale nie dość że tego nie robi, to dzieci muszą też mieć gdzie trenować. Niestety wiele dzieci przyjeżdża na basen z innych dzielnic właśnie na Pragę Północ, a powinny mieć takie obiekty u siebie w szkołach. Uczniami Gimnazjum Sportowego na Jagiellońskiej są dzieci z całej Warszawy, bo widać że w okolicy swojego zamieszkania nie mają warunków do uprawiania pływania. Komu tak naprawdę będzie służył stadion PO/ITI? Na pewno nie tym dzieciom. Skąd wyłuskać te talenty sportowe, skoro nie tworzy się warunków do uprawiania sportu przy szkołach, a za dodatkowe zajęcia trzeba sporo płacić. Na to nie ma pieniędzy, ale na prezent dla ITI są pieniądze. Normalnie żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe Collins Re: Przestań już bełkotać o tych przedszkolach IP: *.chello.pl 28.09.08, 23:21 Biletów na mecze też miasto nie będzie nikomu fundować. Baseny mają swoje koszty, nie były budowane z myślą o "dodatkowych zajęciach z pływania dla uzdolnionych dzieci". Chcesz dziecko kształcić w kierunku pływania zawodowego, to płać za swoje ambicje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Przestań już bełkotać o tych przedszkolach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 00:15 Powiem tak: we wnętrznościach mi się przewraca jak pomyślę o tym całym kibicowskim światku. To jest niemalże jak sekciarstwo. Tym niemniej jestem w stanie zaakceptować tą grupę ludzi (o ile agresywna część z nich będzie prowadzana w kagańcu i na smyczy). Z drugiej jednak strony nie podobają mi się argumenty przeciwników finansowania budowy stadionu z pieniędzy publicznych. Bo przecież czynsz to nie będzie jedyne źródło wpływów z działalności tego obiektu. Drugą część stanowić będą wpływy w postaci podatków z rozwijającej się tam różnorakiej działalności (oraz dalszych pochodnych tego przedsięwzięcia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kici To ile jeszcze lat ma czekać Legia IP: *.robbo.pl 28.09.08, 22:39 "(...)To ile jeszcze lat ma czekać Legia na nowy stadion??? " Ja chętnie dorzuciłbym Wam z 10 milionów na ogrodzenia dla goryli, żeby Was mniej po ulicach Warszawy chodziło. Prawda, ile można na to czekać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bemowo ITI ma wydatki IP: *.robbo.pl 28.09.08, 22:26 -ITI ma wydatki utrzymuje Legię i dlatego trzeba wybudować ten stadion. -Co to jest 500 milionów? Przecież zaraz po głosowaniu Rada zagłosowała nad pożyczeniem tych pieniędzy z banku więc pieniądze są! -PO wspólnie z SLD wspiera media niezależne, a przecież o to chodzi w demokracji. Boli Was że nowa siedziba ITI będzie najnowocześniejsza w Polsce! - Warszawę stać na stadion piłkarski oddalony niecałe 4 kilometry od piłkarskiego stadionu Narodowego! - W Warszawie jest tylko jeden piłkarski klub, pozostałe się nie liczą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: ITI ma wydatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 00:32 > -ITI ma wydatki utrzymuje Legię i dlatego trzeba > wybudować ten stadion. To nie jest żaden argument dla osób, które nie kibicują piłce nożnej. Uwierz mi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: ITI ma wydatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 00:48 aleś się K. napuszył... :-) Słyszałeś kiedyś takie słowo "sarkazm"? No to właśnie ten przedpiśca któremu tak bardzo na serio odpowiedziałeś właśnie tym się posłużył :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: ITI ma wydatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 02:31 > Słyszałeś kiedyś takie słowo "sarkazm"? No to właśnie ten przedpiśca > któremu tak bardzo na serio odpowiedziałeś właśnie tym się > posłużył :-) Być może masz rację... W dzisiejszych czasach nic nie jest takie oczywiste i skłonny jestem uwierzyć, że niektórzy tak właśnie mogą myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
mk72 To wielki błąd Platformy 26.09.08, 23:36 Polityka, także w radzie Warszawy, to jest gra zbiorowa. Albo się akceptuje stanowisko swojej partii, albo nie. Albo jest większośc w radzie, albo jej nie ma. Tu nie ma miejsca na kompromisy, bo inaczej powstanie anarchia. Jeśli chce się byc niezależnym, mozna na przykład startowac do Senatu, tak jak senator Cimoszewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludek z Pragi Re: To wielki błąd Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 23:58 Rozumiem, ze nieważne jest sumienie, a na pewno zwykła ludzka uczciwość? Rozumiem, że to co PO robi to jest dobre dla wszystkich, żeby żyło się lepiej, ale jak widać nie wszystkim. Gdzie ta odnowa w rządzeniu stolicą? Jest gorzej niż za Kaczyńskiego, a miało być przecież lepiej. Czemu jesteście tak zaślepieni? Nie pzredstawiacie argumentów za budową stadionu panu Walterowi, bo to gołym okiem widać, że szwindel, ale spójność w partii ma być argumentem na potępienie radnej, to conajmniej brzmi śmiesznie i niedorzecznie. Kobieta ma rację, ale partia ważniejsza, a raczej interesy pewnej grupy w tej partii. PO ma obywateli głęboko gdzieś udawadniając to właśnie takim decyzjami. Platformo nie idźcie tą drogą! Chociaż ślepy elektorat tego nie zauważy, bo po co ma mysleć. Jeszcze jakąś nagrodę dla HGW wykombinują za zasługi dla sportu lub najlepszy przykład partnerstwa publiczno - prywatnego. "Jest źle i będzie jeszcze gorzej. Wasza nadzieja, ona znikąd pochodzi" - Kazik Staszewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glos_ludu Re: To wielki błąd Platformy IP: *.aster.pl 27.09.08, 00:03 przesadzasz, nie bede mowil ze to typowo polskie, ale robicie z rady miasta ktora i tak jesli chodzi o liczbe radnych jest rozdeta do granic mozliwosci budzetu wielki conajmniej parlament lub nawet europarlament. ja tez glosowalem na platforme i co? okazuje sie ze jak w kazdej partii sa ludzi rozsadni (wedlug mnie w PO jest ich chyba najwiecej), a sa i politykierzy ktorzy "profesjonalnie" zajmuja sie politykowaniem i to jest ich glowne zrodlo zarobku.smutek. stadion legii jest potrzebny fakt. ale bardziej potrzebne sa mosty, system obwodnic, sciezek rowerowych. Nie stac nas chyba na fundowanie poteznej grupie kapitalowej takiego podarku,jesli pieniadze z moich podatkow ida na sport to niech chociaz ida narazie na wiecej mniejszych boisk treningowych w roznych dzielnicach, a nie jeden stadion z ktorego bedize korzystac jedna druzyna a mlodzi pilkarze nie maja gdzie trenowac.zreszta ITI pokazalo ze Legia jako caly klub sportowy jej nie obchodzi, przejela tylko klub pilkarski ktory jest jedna z lepiej rozpoznawalnych marek w Polsce i teraz na niej zarabia, a cala reszta sekcji dogorywa w zapomnieniu. spojrzmy prawdzie w oczy, wszedzie na swiecie to prywatni inwestorzy wnosza dominujacy wklad finansowy w budowe takich obiektow, miasto daje grunt, ale z decyzji grajacych zespolowo radnych PO wynika my jestesmy bogatsi niz Niemcy (allianz arena) Anglia (emirates stadium) nas stac. mozna ta sytuacje porownac do patologicznych rodzin, ktore kiedy dostana zasilek nie wydaja go na najpotrzebniejsze rzeczy ale na wielki telewizor lub pijacka impreze. szkoda ze taka mamy mentalnosc rzadzacych. Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: To wielki błąd Platformy 27.09.08, 00:35 > Jeśli chce się byc niezależnym, mozna na > przykład startowac do Senatu, tak jak senator Cimoszewicz. Pytanie właśnie, czy do rad gmin i miast też nie powinno być wyborów większościowych. Zresztą w małych gminach już są. /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Radni mają reprezentować wyborców nie partie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 09:46 Szczególnie,że tak naprawdę paria to jej aparat-kilkudziesięciu pochlonietych swoimi biznesami facetów i bab(HGW;-)]o mentalności przekup! Duże brawa za odwagę dla radnej Munio i wszystkich, którzy zaglosowali przeciw, wstrzymali się,nie przyszli i wcześniej walczyli o zmianę decyzji PO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek Re: To wielki błąd Platformy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.08, 15:21 Za komunizmu wszyscy tez musieli głosować według wytycznych partii. Sznujmy wolność słowa i sumienia. Nie powinno sie głosować wbrew własnemu sumieniu, bo to jest niszczenie demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Dlaczego każdy Polak ma własne zdanie? 28.09.08, 11:01 mk72 napisał: > Polityka, także w radzie Warszawy, to jest gra zbiorowa. Albo się > akceptuje stanowisko swojej partii, albo nie. No właśnie... dlaczego ta pani sądzi, że ma prawo do własnego zdania? Drugi błąd to wystąpienie dla gazety. Raz dostała po łapach, ale nie rozumie. Powinni ją usunąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Radnego wybierają wyborcy by reprezentowal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 11:44 ich interesy.Ich, a nie takiej czy innej parii.Wedlug swojej najlepszej wiedzy i woli.I to robi radna Munio.Partie (nie tylko PO!) próbują zawlaszczyć samorząd warszawski korzystając ze sprawdzonych wzorów nieboszczki PZPR - radny jest tylko "szabelką" reprezentującą daną partię i wykonujący polecenia jej aparatu.W przypadku stadionu Legii mamy ewidentny przekręt i decyzji w tej sprawie nawet HGW i warszawskie wladze platformy nie potrafią w spójny i logiczny sposób, gubiąc się we wlasnej argumentacji. (Np.Wojciechowicz twierdzący, że w stolicy brak hali sportowej z prawdziwego zdarzenia oraz podobnego lodowiska.Wobec tego trzeba...zbudować za pól miliarda drugi wielki stadion obok Narodowego;-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Przykro mi, ale to jest czysty przykład kłotliwośc 28.09.08, 21:55 Gość portalu: Warszawiak napisał(a): > ich interesy.Ich, a nie takiej czy innej parii.Wedlug swojej > najlepszej wiedzy i woli.I to robi radna Munio. Trzeba koniecznie robić to ze szkodą dla partii, która ją wystawiła? O to mi głównie chodzi. Forma, nie treść, do tego mam problem. Zaznaczam, ona zapewne ma rację. > Partie (nie tylko > PO!) próbują zawlaszczyć samorząd warszawski korzystając ze > sprawdzonych wzorów nieboszczki PZPR - radny jest tylko "szabelką" > reprezentującą daną partię i wykonujący polecenia jej aparatu. Taką mamy ordynację. To, że jest idiotyczna nie jest jednak podstawą do tego, żeby uderzać we własną organizację. Wszyscy zgadzamy się (może raczej ci głosujący na PO...), że ordynacja nie jest zbyt ciekawa. > W przypadku stadionu Legii mamy ewidentny przekręt Nie wiem, nie znam tej sprawy. Jestem z Poznania, chciałem tylko zwrócić uwagę na fakt, że pyskowanie to polska choroba. Jeśli ta pani ma oddzielne zdanie, powinna naciskać przełożonego i kolegów PRZED głosowaniem, a nie robić z siebie gwiazdę po głosowaniu i ściągać pismaków na swoją organizację. Przykro mi, ale to jest czysty przykład polaczkowej kłótliwości. "Nie, bo ja mam rację" nie jest zbyt konstruktywną postawą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak O ile wiem to ona do końca próbowala przekonać HGW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 22:22 i swój klub.Nie tylko ona miala wątpliwości!!! >Trzeba koniecznie robić to ze szkodą dla partii, która ją wystawiła? < To raczej partia się wystawila idiotyczną "decyzją polityczną".Nikt im tego pól miliarda nie daruje.Przy każdej powyżce, każdym braku środków o tych pól mld. przypomną dziennikarze lub PiS,a może SdPl;-) Co ma robić radny jak jego partia popelnia bezsensowną i samobójczą decyzję.Twarz ma się tylko jedną!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: Dlaczego każdy Polak ma własne zdanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 00:51 > No właśnie... dlaczego ta pani sądzi, że ma prawo do własnego > zdania? ty to tak na serio napisałeś bo tak uważasz czy sobie jaja robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Re: To wielki błąd Platformy IP: *.acn.waw.pl 28.09.08, 21:28 No niestety, mam nadzieje, że Pani przewodnicząca komisji, zdaje sobie sprawe, że jeżeli by przyjąć jej punkt widzenie to nic by nie powstało! A to dlatego, że zabawe trzeba by zacząć od nowa, to jest od warunków zabudowy (jeżeli nie ma planu miejscowego), a dopiero potem projektu (ciekawe kto by za to chciał zapłacić), pozwolenia na budowę i dopiero przetarg. Wiec tu nie było zastanwiania jak taniej, tylko czy w ogóle! Po proetu o pewnych rzeczach trzeba myśleć wcześniej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan dziwna kobieta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 23:58 Członek Platformy Obywatelskiej ale (o dziwo!!) niegłupia choć nieco się chyba okłamuje mówiąc, że jej partia to partia liberalna. Ciężko jest wskazać na aktualnej mapie politycznej naszego kraju partię, która byłaby bardziej socjalistyczna w swoich działaniach niż PO... To już PIS mógłby bardziej robić za partię liberalną. I jeszcze ta ich "dyscyplina partyjna" - czy to ma coś wspólnego z demokracją? Za to ma dużo z zamordyzmem czyli tym - co udało się Polakom wmówić - miało cechować PIS. Pani Kasiu - pani zostawi tych idiotów i pozostanie niezależna; oni już nie mają szans na reelekcję w Warszawie więc nie warto iść z nimi na dno. Poza tym; jeśli ceni Pani dobre towarzystwo to na pewno to towarzystwo nie jest dla Pani.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmxcc To wielki błąd Platformy IP: 89.108.214.* 27.09.08, 00:02 Zapmiętam i zagłosuję na Panią w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory Re: To wielki błąd Platformy 27.09.08, 00:48 Nie będziesz miał/miała okazji :) Znalazła się druga Begerowa. Kobieta co nie ma pojęcia o piłce nożnej, a krzyczy i mądrzy się niczym szycha z piłkarskiej centrali. Nikt nie będzie na nią głosował, bo już nigdy nikt nie wciągnie jej na żadną listę. Strzeliłaś sobie kobieto w stopę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludek z Pragi Re: To wielki błąd Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 01:00 Człowieku oprócz piłki nożnej ludzie mają rodziny, muszą coś jeść,a to co nazywasz piłką nożną to mały fragment jednej z rozrywek dla ludu. Zacznij zyć realnie, a nie tylko piłką. Większość ludzi ma to głęboko w du... Mają prawdziwe problemy i nie żyją matriksie tak jak ty. Miasto powinno rozwiązywać problemy jego mieszkańców, a nie padać na kolana przed Walterem, którego notabene piłka nożna tak naprawdę guzik obchodzi. Kibicu zasponsoruj Walterowi stadion z własnej kieszeni, albo zrób mu dobrze jeszcze w inny sposób, ale nie popieraj głupich decyzji Rady Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory Re: To wielki błąd Platformy 27.09.08, 01:22 Niestety widać, że ty masz piłkę głęboko w du... Szkoda z tobą gadać. Ja ciebie nie przekonam do piłki nożnej, tak jak ty nie przekonasz mnie do oglądania brazylijskich seriali. I TO JEST NAJBARDZIEJ WKURZAJĄCE, ŻE TAKIE TYPKI CO NIE WIEDZĄ ILU ZAWODNIKÓW GRA, NIE WIEDZĄ CO TO JEST SPALONY, GÓ... WIEDZĄ O PIŁCE A KRZYCZĄ NAJGŁOŚNIEJ "NIE BUDOWAĆ" ...żenujące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludek z Pragi Re: To wielki błąd Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 01:33 A skąd ty wiesz co ja oglądam, a czego nie? Przecież nie chodzio o to, żeby nie budowac stadionu wogóle, ale niech to zrobi właściel klubu za własne pieniądze, a skoro go nie stać, to niech weźmie kredyt. Przecież to on na tym zarobi, a jak lubisz pchać komus pieniądze w du..., to juz twoja prywatna sprawa, ale dlaczego wszyscy maja się na to godzić. Przeciez są naprawdę ważniejsze problemy niz prywatny interes pana Waltera. Tu nie chodzi o piłkę, ale o dziwnie drogi stadion oddany w prezencie prywatnemu przedsiębiorcy. Mi nikt nie daje pieniędzy za darmo i ta sama zasada dotyczy bardzo bogatą spółkę ITI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: To wielki błąd Platformy IP: *.spray.net.pl 28.09.08, 21:04 > I TO JEST NAJBARDZIEJ WKURZAJĄCE, ŻE TAKIE TYPKI CO NIE WIEDZĄ ILU > ZAWODNIKÓW GRA, NIE WIEDZĄ CO TO JEST SPALONY, GÓ... WIEDZĄ O PIŁCE > A KRZYCZĄ NAJGŁOŚNIEJ "NIE BUDOWAĆ" ...żenujące A dla mnie jest najbardziej wkurzające, jak jakiś matoł co jego wiedza ogranicza się do przepisów piłki nożnej chce decydować na co mają iść w tym mieście pieniądze płacone przez większą część mieszkańców w formie podatków. W dupie mam stadion Legii. Nigdy tam nie byłem i nie zamierzam. Poza tym wiedza o przepisach ma się nijak do sensu ekonomicznego i uczciwości takiego biznesu miasta z ITI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ritzy zaban. Re: To wielki błąd Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 21:12 > W dupie mam stadion Legii. Nigdy tam nie byłem i nie zamierzam. A ja mam w dupie miejsca gdzie Ty bywasz. W zwiazku z tym mamy dwa wyjscia: albo nie budujemy nic, albo staramy sie zaspokoic zroznicowane potrzeby mieszkancow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludek z Pragi Re: To wielki błąd Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 21:34 Tylko, że stadion Legii jest dla 30 tys. osób, a w Warszawie mieszka około 2 mln ludzi i tej małej grupie dajesz stadion za grubą kasę, a reszta może się tylko latami upominać o inwestycje, które będą korzystne dla wszystkich. Wszyscy zwolennicy stadionu za tak grubą kasę muszą być pracownikami ITI, albo PO, bo zdrowy rozsądek mówi zupełnie coś innego, a nie wierzę żeby byli ludźmi pozbawionymi inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe Collins Re: To wielki błąd Platformy IP: *.chello.pl 28.09.08, 23:25 Ile dzieci uzdolnionych chodzi na te twoje lekcje pływania za "kilkaset złotych"? 30? 300? To i tak o parę rzędów wielkości mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: To wielki błąd Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 00:46 Prawda jest taka, że jest zapotrzebowanie na ten stadion. Tego nikt rozsądny nie podważa. Problemem jest to, że argumenty jednej i drugiej strony są nieco chybione i przez to dochodzi do coraz większego podziału. Najlepiej by było, żeby znalazł się jeden rozumny, który by usiadł, przeanalizował a potem przedstawił wszystkie argumenty za i przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponury Pewnej sprawy cały czas nie rozumiesz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 11:42 Pod hasłem "sport" widzisz jedynie piłkę nożną, a faktycznie jest ona jedynie drobnym, bez względu na powszechną fascynację, częścią tego, co nazywa się sportem. Strzałem w stopę okazuje się dziś właśnie ta inwestycja, a właściwie ten konkretny projekt. Dowiedzieliśmy się w końcu, że "na gastronomię, biura czy handel zarezerwowano ok. 7 tys. m.kw." Zakłądając, że tylko na wynajmie tych powierzcni można zarobić zaledwie połowę kwoty podanej przez radną Munio (wiadomo, politycy lubią przesadzać), czynsz za cały obiekt wydaje się nadal śmiesznie niski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roki38 Zapraszamy do krakowa IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.08, 00:32 Co za debile...ale w tym kraju tak chyba musi być zawsze... koszt budowy stadionu w krakowie 420 mln więc niewiele mniej. Jakoś nie słyszałem żeby ktoś się tam obużał. Tak samo w Poznaniu, Gdańsku i Wrocławiu wszędzie stadiony budują miasta... koszty napewno porównywalne. A że drogo... no cóż mieszkania też tanie nie są więc niepowinno dziwić że takie ceny dowalili.... powiem tylko że koszt wybudowania średniego zakładu przemysłowego w Polsce jest trzy razy wyższy niż w Niemczech (dane sprawdzone w praktyce)....może gdyby wcześniej się za to ktoś zabrał byłoby taniej ale oczywiście najłatwiej teraz wygadywać mądrości ludowe. WIĘC JA SIĘ PYTAM CO ŻEŚCIE DARMOZJADY ROBYŁY PRZEZ OSTATNIE 10 LAT? p.s. Do tej nieszczęsnej kobiety.... właśnie dlatego że mamy gospodarkę wolnorynkową to rynek ustala ceny usług...w tym przypadku wycenił na tyle. To tak w kwestii przypomnienia naczym polega wolny rynek dla paniusi która niby wyznaje liberalizm i chyba chce żyć w kapitaliżmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludek z Pragi Re: Zapraszamy do krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 00:52 Tylko co to ma wspólnego z fundowaniem obiektu sportowego prywatnej firmie? Jeżeli nie stać Waltera na stadion, to jest jego problem, bo przecież mamy wolny rynek. Powinien zrobić kalkulację zanim wszedł w interes z piłką nożną. Miasto mogłoby zbudować stadion, ale powinno samo na nim zarabiać wynajmując go na mecze oraz inne imprezy, a część komercyjną wystawić na przetarg pod wynajem, zamiast wszystko oddać Walterowi za 3,7 mln rocznie, bo ten obiekt zwróci się za 125 lat nie licząc kosztów związanych z eksploatacją i konserwacją. To chyba nie jest dobry interes dla miasta? Chyba nigdzie takiej umowy żadne miasto w Polsce nie podpisało budując obiekt sportowy? Jeżeli koszt budowy jest wysoki, to można wziąć Niemców, którzy zrobią to za 20% tej kwoty. Mając wolny rynek wcale nie trzeba bazować na polskich firmach skoro są drogie, ale Niemcy nie daliby łapówek i nikt na lewo nie zarobi. Gorzka prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludek z Pragi Re: Zapraszamy do krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 01:42 To ja mam nasrane? Nie jestem kibolem, ale normalnym człowiekiem i zwyczajnie nie zgadzma się z wydawaniem miejskiej kasy na takie przedsięwzięcia, aszczególnie gdy pieniędzy nie przeznacza sie na realne potrzeby miasta. Ty to masz klapki na oczach i nie widzisz po za piłką. Dla ciebie nie ma różnicy ile ten stadion kosztuje, bo ważna jest piłka i ukochana Legia, w której chyba niewielu warszawiaków gra, więc nie wiem skąd to uwielbienie dlatego klubu o ile jest ono wogóle prawdziwe, bo być może twoje posty to prowokacja mająca na celu wzbudzić poparcie kibiców Legii dla budowy stadionu. Ale chyba niewielu kibiców Legii zagląda na fora gazety? Mają swoje strony w internecie i zyją w matriksie jakim jest Legia. Prawdziwe życie ich nie intersuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ritzy zaban. Glupek z Pragi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 15:08 Racje jednak mieli ci, ktorzy twierdza, ze cywilizacyjny rozwoj Pragi nastepuje wolniej niz sie spodziewano. Chodz sobie, cienki populisto, do przedszkola. A ja chce chodzic na dobre mecze pilkarskie rozgrywane na porzadnym, nowoczesnym stadionie. Spadaj... Odpowiedz Link Zgłoś
e-marlowe Re: Glupek z Pragi 27.09.08, 22:44 Twój rozwój jest wogóle niezauważalny, jak kibice i klub piłki kopanej,która interesuje naprawdę mało osób, chcą mieć stadion,to niech go sobie SAMI wybudują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludek z Pragi Re: Glupek z Pragi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 14:35 Głupku niewiem skąd, przecież nikt ci nie broni chodzić na mecze gdzie tylko sobie życzysz, ale za swoja kasę lub właściciela klubu wybuduj stadion i tylko o to mi chodzi. Dlaczego mam dopłacać do twojej rozrywki? Czy ty mi dopłacasz do moich rozrywek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ritzy zaban. Re: Glupek z Pragi wyjatkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 20:55 Wyjatkowo prostacka, populistyczna argumentacja. Pisales, ze masz dzieci w wieku szkolnym. No to za moje podatki je uczysz, Glupku z Pragi. Ucz za swoje. Jezdzisz moze tramwajami, albo metrem? Ja nie. Zbuduj sobie metro za swoje pieniadze. Dobry klub pilkarski pomaga budowac wizerunek miasta w Europie i na swiecie. Wizerunek budowany jest zbiorowym wysilkiem mieszkancow. Choc, jak w kazdej zbiorowosci, istnieja male, egoistyczne cwaniaczki, ktorzy garna tylko ku sobie i mysla, ze wszystkich wykiwaja. Powiedz jakie masz rozrywki, to Ci powiem czy do nich doplacam, czy nie. Co za prymityw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludek z Pragi Re: Do głupola totalnego, a może pracownika ITI/PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 21:23 A ty skąd jesteś głupku? Skoro tak tam cudownie i cie na wszystko stać, to wybuduj stadion za swoje. Państwo okrada mnie z moich pieniędzy i chciałbym żeby wydawano pieniądze publiczne sensownie, a nie robiono prezent jakiejś firmie, a w tym przypadku to ITI. Do ciebie nie dociera argument, że między innymi moje pieniądze idą w efekcie do kieszeni Waltera. Ja też chce żeby mi miasto robiło prezenty za 460 mln złotych. Zrozum głupku, że są istotne problemy nie związane z rozrywką 30 tys ludzi na stadionie podczas meczu piłki nożnej. Te pieniądze należy lepiej spożytkować i stadion dla prywatnego klubu nie powinien być priorytetem. Przecież do tego interesu powinien coś dołożyć ITI, bo to oni będą zarabiać. Jeżeli tego nie rozumiesz, to jesteś totalnym głupolem znikąd. Udowodnij, że ten stadion jest ważniejszy od metra, wyposażenia szkół w obiekty sportowe, remontu ulic oraz wiele innych rzeczy poprawiających lub umożliwiających normalne życie w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ritzy zaban. Lista niepelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 21:37 > Udowodnij, że ten stadion jest ważniejszy od metra, wyposażenia szkół w obiekty sportowe, remontu ulic oraz wiele innych rzeczy poprawiających lub umożliwiających normalne życie w Warszawie. Nie wymieniles przedszkoli, jadlodajni dla ubogich, przychodni dla alkoholikow, osrodkow dla narkomanow etc. Ja wciaz nie rozumiem tego argumentu "dla Waltera". Czy masz jakies tajne dane, ze na tym stadionie nie bedzie grala Legia, tylko rodzina Waltera, a na widownie beda wpuszczani jedynie pracownicy ITI? Do tej pory w zasadzie mowilo sie, ze to stadion dla Legii i dla nas, warszawskich kibicow. Dobrze, ze ten niecny spisek demaskujesz. Powiedz jedynie skad to wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludek z Pragi Re: Lista niepelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 21:51 > Ja wciaz nie rozumiem tego argumentu "dla Waltera". Czy masz jakies > tajne dane, ze na tym stadionie nie bedzie grala Legia, tylko > rodzina Waltera, a na widownie beda wpuszczani jedynie pracownicy > ITI? To proste, bo pan Walter jest prezesem i udziałowcem ITI, a Legia należy do ITI. Więc kto ma w tym interes? Kibice są tylko medialnym powodem, to chyba jasne. Nie rozumiem dlaczego wywnioskowałeś, że ja sądzę, iż na tym stadionie nie będzie grała Legia, bo to chyba oczywiste, ze ma tam grać, bo gdyby to miał być miejski stadion, to oprócz Legii powinna grać Polonia, Drukarz i Bóg wie jeszcze kto, ale sęk w tym, ze to ma być prezent wyłącznie dla ITI i 30 tys. kibiców Legii. I nic w tym może nie byłoby dziwnego, gdyby nie to, że ten stadion kosztuje więcej niż ten na MS 2010 w RPA, a tam korupcja szaleje, więc to daje do myślenia. > Nie wymieniles przedszkoli, jadlodajni dla ubogich, przychodni dla > alkoholikow, osrodkow dla narkomanow etc. To już niestety jest, no może po za przedszkolami, które są naprawdę potrzebne pracującym rodzicom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachmistrz Re: Glupek z Pragi wyjatkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 10:31 > Powiedz jakie masz rozrywki, to Ci powiem czy do nich doplacam, > czy nie. Co za prymityw... na ku... często chodzę... Dorzucisz się do ceny lodzika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mISIA To wielki błąd Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 01:43 W mieście wstrętnych szpitali i szkół, rozpadających się domów, szarych i zasikanych ulic - budujemy 2 stadiony. Na ulicach matki żebrzą na leczenie dla dzieci. Na wózki inwalidzkie, protezy, chleb. Wydajemy wspólne pieniądze, choć zbyt wielu z nas woła, że chce wydać na coś innego. Nasi przedstawiciele / RADA/ bez wstydu mówią, że nie mają własnego zdania i sumienia lecz SĄ POSŁUSZNI. A co jeśli wódz się myli? Kto wodza oświeci lub zatrzyma w szaleństwie, pazerności, bezwstydzie? To jest wstrętne. Kto ma taką moc, że odbiera innym ludzki przywilej myślenia i zastępuje go rozkazem, poleceniem, czy jak to tam zwał. Toż już dawno w Polsce zakazano głosować w/g instrukcji sejmikowych. Panowie szlachta zbyt póżno to zrozumieli i mieliśmy pozory władzy i rozbiory. 2 lata temu daliśmy Radzie i Prezydentowi moc stanowienia prawa lokalnego. Dlaczego nie uczestniczymy w przygotowaniu i opiniowaniu tych praw. Zostaliśmy oszukani i ubezwłasnowolnieni. Będziemy o tym mówić głośno i wszędzie. Jakość praw stanowionych w naszym mięście jest tak niska, że praktycznie każda uchwała jest niezgodna z konstytucją. Zostają, bo nikt ich nie zaskarża. Kto choć raz widział sesję Rady Warszawy ten wie, że tam nie ma myślenia. Tam jest targ i namowa. Oni jeszcze w dodatku są tak zrozumiali, że myślą, że ktoś jest tak durny, że im uwierzy. Nie jest logiczne zatrudnianie grupy bezmyślnych i dyspozycyjnych nierobów, których działalność nam szkodzi. Osoba, która odważyła sie myśleć jest represjonowana i pozostawiona w klubie tylko dlatego, że wyrzucić się nie opłaca. Nam się nie opłaca ich utrzymywać. Bezmyślnie są za i równie bezmyślnie przeciw/ bo tak im kazała partia/. Oni nawet nie przewidują skutków a o czytaniu prawa nie mają pojęcia. Ale są posłuszni. Podziękowania tej, która odważyła się być mądra. Odpowiedz Link Zgłoś
dugme To wielki błąd Platformy 27.09.08, 05:28 Fakty na początek 1. Warszawa jako jedna z niewielu stolic europejskich nie posiada stadionu powyżej 15 tyś widzów - przedwojenny stadion miał mieścic wg planów 60 tyś. widzów 2. Grunt na którym stoi obecny stadion Legii nie był przed wojną gruntem miejskim - miasto się na nim "uwłaszczyło" - to takie polskie nikt nie zadbał o "papierkologię" po tym jak Marszałek przekazał należące do wojska tereny po dawnych carskich koszarach w kwadracie ulic Łazienkowskiej, Myśliwieckiej, Czerniakowskiej oraz kanału Piaseczyńskiego. 3. Obecny stadion nie był budowany (1930) ze środków miasta - no bo kto buduje na nie swoim gruncie - finansował to Państwowy Instytut Wychowania Fizycznego, przedwojenne ministerstwo sportu. 4. W czasie wojny stadion był zajęty przez Niemców - wszyscy wiemy, że w odróżnieniu od naszego innego sąsiada, Oni potrafią dbac o coś z czego korzystają. 5. w trakcie Powstania Warszawskiego powstały pewne uszkodzenia, a działania Armii czerwonej (o dziwo) zbytnio ich nie pogłębiły co pozwoliło już w maju 1945 roku rozegrac pierwszy mecz. 6. Od 1947 do 1955 wszystkie spotkania reprezentacji Polski odbywały sie na stadionie Wojska Polskiego - lipiec 1947 pierwszy powojenny mecz z reprezentacją Rumunii. 7. 65 (słownie: sześcdziesiąt pięc) lat wytrzymała trybuna kryta mieszcząca również zaplecze sportowe (W końcowym okresie np. szatnie przeniesiono do baraków) bez jakichkolwiek remontów. Jedynym rozsądnym wyjsciem z sytuacji jest przeniesienie stolicy do dowolnego miasta w Polsce - oszołomy pojadą "za władzą" i zostawią nas w spokoju. Dlaczego w Poznaniu, Krakowie, Wrocławiu, Gdańsku i w wielu innych miastach można a w Warszawie nie? Bo "liberałowie" dyskutują z "kupcami", że im się należy inny grunt skoro skończyła się dzierżawa poprzedniego. Bo w centrum miasta stoją baraki, w których handlują ci co bezprawnie zajmowali chodniki wokół PKiN - i jakimś zrządzemiem losu im też się należy. Stolica - i takie dwa "Cuda" jak Torwar, a Mistrzostwa w Siatkówce i koszykówce będą " na prowicyji". I dobrze bo tam przynajmniej potafią kibicowac - w Warszawie też kiedyś potrafili ale dorobili się i przenieśli na przedmieścia i nie bardzo chcą miec do czynienia z "nowymy z dziada pradziada w drugim pokoleniu". Mała chyba już nie będzie "womitowac" to idę spac. P.S. Wie ktoś jak włączyc "ć" bo zaraz mnie coś trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: To wielki błąd Platformy 27.09.08, 06:41 dugme napisał: > Wie ktoś jak włączyc "ć" bo zaraz mnie coś trafi. Coś ci przechwytuje ten klawisz. Bardzo często jest to sterowanie karty graficznej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: To wielki błąd Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 08:38 > > Wie ktoś jak włączyc "ć" bo zaraz mnie coś trafi. > > Coś ci przechwytuje ten klawisz. Bardzo często jest to sterowanie karty > graficznej :) jak zwykle; nic nie wiesz a się mądrzysz Unhappy.... :-) Dugme - jak będziesz pisał następnego posta wciśnij równocześnie; lewy "Ctrl i Shift" to wróci do Ciebie polska czcionka... Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: To wielki błąd Platformy 27.09.08, 17:29 Gość portalu: swan napisał(a): > > Coś ci przechwytuje ten klawisz. Bardzo często jest to sterowanie > karty > > graficznej :) > > jak zwykle; nic nie wiesz a się mądrzysz Unhappy.... :-) Jak zwykle? Potrafisz _normalnie_ rozmawiać z innym ludźmi czy już ta umiejętność jest twoim zdaniem niemodna? > Dugme - jak będziesz pisał następnego posta wciśnij równocześnie; > lewy "Ctrl i Shift" to wróci do Ciebie polska czcionka... Wtedy nie działałyby mu normalnie pozostałe polskie klawisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: To wielki błąd Platformy IP: *.acn.waw.pl 27.09.08, 10:49 zapomniales o drobiazgu stadion juz sie buduje a na jaki kij nam drugi o zblizonej pojemnosci? ps.gdyby jakas madra glowa wpadla na pomysl wybudowania drugiej linii metra rownolegle do pierwszej i to w odleglosci paru paru metrow to kazdy bylby w stanie zauwazyc,ze to bezsens-gdyz obie linie dublowaly by swoje funkcje.Gdy nagle w Warszawie chce sie wybudowac dwa podobne do siebie stadiony,stadiony o zblizonej pojemnosci,funkcjonalnosci i wzglednie blisko siebie polozone to niektorych nagle dopada slepota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podatnik Rosną czynsze-kasa poszla na Legię!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 09:36 I to pierwszy skutek tamtej decyzji!!!Radana Muniu niepotrzebnie akceptowala wogóle budowę stadionu Legii-po decyzji o budowie Narodowego to przestalo mieć sens.Koszty samej obslugi(!) (odsetki etc.) kredytu na poziomie 0,5mld to 100mln rocznie.Na pewno dofinansowanie występów Legii na Narodowym byloby zdecydowanie tańsze! A Warszawa ma wiele pilniejszych potrzeb niż ofiarowanie góra 10tys.stadionowych oglądaczy po 50tys.na leb-choćby kiepska infrastruktura dla sportu szkolnego,mlodzieżowego i rekreacyjnego dla ogólu mieszkańców!!! Ale braaaaawo za odwagę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe Collins Re: Rosną czynsze-kasa poszla na Legię!!! IP: *.chello.pl 27.09.08, 16:07 Człowieku, jesteś już nudny z powtarzaniem tej bzdury o kosztach kredytu. Nie bierz tyle pożyczek z Providenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podatnik Prawda w oczy kole!W Prowidencie jest 70%-tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 17:10 koszty tego kredytu to by bylo 350mln rocznie.A poza tym wszyscy zdrowi najemniku ITI???;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe Collins Jakby ciocia miała wąsy, to by była wujkiem IP: *.chello.pl 28.09.08, 23:14 > koszty tego kredytu to by bylo 350mln rocznie.A poza tym wszyscy > zdrowi najemniku ITI???;-)))))) Nie wszyscy, ty na przykład cierpisz na manię prześladowczą. Oraz dyskalkulię - nie umiesz liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ritzy Re: Jakby ciocia miała wąsy, to by była wujkiem 28.09.08, 23:19 He, he. Dyskalkulia. Niezle. Powaznie, jest takie slowo, czy je teraz wymysliles? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe Collins Re: Jakby ciocia miała wąsy, to by była wujkiem IP: *.chello.pl 28.09.08, 23:23 Jak dla mnie, to wymysł ludzi, którzy mają problemy z matematyką. Ale niestety w dzisiejszych czasach dają na to zwolnienia... pl.wikipedia.org/wiki/Dyskalkulia Odpowiedz Link Zgłoś
ritzy Re: Jakby ciocia miała wąsy, to by była wujkiem 28.09.08, 23:26 Przeczytalem ten artykulik. Kiedys to na takich mowilo sie "glupek" albo "leń". Kuwa, co za czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podatnika Brawa też dla tych radnych co się wstrzymali,nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 09:48 przyszli i wogóle walczyli o zmianę podejścia PO w kierunku reprezentowania interesów bardziej ogólu wyborców PO, a nie ITI;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Legia a TVN IP: *.elartnet.pl 27.09.08, 10:04 Kampanie wyborcze u nas dość często. Wydatki to dla partii spore i jeszcze jakieś ograniczenia. Toż przychylność koncernu medialnego ITI jest BEZCENNA. A na pewno warta głupich 460 mln pln. Nawet zamiast głupich paru kilometrów dróg, mostu czy szpitala południowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: Legia a TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 10:50 dokładnie tak jak piszesz; "przychylność koncernu medialnego bezcenna"... I nie chodzi tu o Warszawę tylko o całą Polskę bo ja niewątpię, że za tym przekrętem z dotacją dla ITI stoją włądze centralne PO. Być może nawet skalkulowali, że Warszawę - jako strefę swoich wpływów - stracą bo mieszkańcom tego miasta nie da się wmówić, że ten stadion to dla ich dobra ale mieszkańcy innych miast być może dadzą się Platformie oszukać dzięki przychylności mediów.... Zresztą jak na dłoni widać ich powiązania z koncernem ITI przy okazji "afery konstancińskiej" i zburzenia jakiejś zabytkowej rudery przez firmę Wejcherta... PO krzywdy mu nie zrobi a on znajdzie sposób na rewanż przy okazji kampanii wyborczych. Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory Mali ludzie, małe potrzeby. Chiński samochód i 27.09.08, 11:11 Mali ludzie, małe potrzeby. Chiński samochód, pełna lodówka i są happy. Całe szczęście, że kiedy w Menchesterze, w 1909 roku za gigantyczną wówczas sumę 60 tysięcy funtów powstał stadion Old Trafford nikt nie słuchał takich malkontentów i dusigroszy. Powstał wspaniały stadion i z czasem silna drużyna. Dzisiaj Manchester United to już legenda i czołowy klub nie tylko Europy, ale świata. Marzenia angielskich kibiców się spełniły i cały czas się spełniają. A jakim prawem takie osoby jak Katarzyna Munio (warszawska radna z komisji sportu?!? tffu) z armią internautów oderwanych od garów odbierają nam kibicom prawo do spełnienia naszych marzeń? Nie rozumiem dlaczego takie sknery w ogóle zabierają głos w tej sprawie. I te bzdury o powierzchni komercyjnej. Takie gdybanie ile klub zarobi wykorzystując część handlową... Na każdym dużym stadionie w Europie znajdują się oficjalne sklepy z pamiątkami zespołu, restauracje dla kibiców, punkty gastronomiczne, lokale firm bukmacherskich, toalety czy nawet coś w rodzaju klubowego muzeum. Ludzie opamiętajcie się! Nikt nie będzie na Legii otwierał SUPERMARKETU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEB Apropo Krakowa i jego stadionów IP: *.chello.pl 27.09.08, 11:43 Miasto Kraków w tej chwili buduje stadion Wisły. Koszt to co najmniej 420 mln. Właścicielem Wisły jest Bogusław Cupiał, prezes firmy Telefonika, miliarder - łapie się w pierwszej piątce najbogatszych Polaków. Miasto Kraków rozpoczęło właśnie przygotowania do budowy nowego stadionu Cracovii - koszt waha się w przedziale od 150-180 mln. Właścicielem Cracovii jest kolejny miliarder prof.Filipiak, prezes giełdowego Comarchu. Miasto Kraków do 2011 postanowiło wydać na dwa miejskie stadiony kwotę co najmniej 600 mln. Biednego miasta Warszawa nie stać na zbudowanie miejskiego obiektu za 460 mln. Od razu uprzedzam sugestię o budowie Stadionu Narodowego. To nie będzie stadion miejski, tylko państwowy. Żeby zorganizować tam jakąś imprezę lub mecz to miasto lub klub będą musiały zapłacić jak za psa. W Krakowie widać to zrozumieli, w Warszawie dalej są z tym problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja W Krakowie nie budują Narodowego!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 27.09.08, 12:42 I tyle w temacie porównań Wisły z Legią;-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory Re: W Krakowie nie budują Narodowego!!! 27.09.08, 13:55 Gość portalu: Ja napisał(a): > I tyle w temacie porównań Wisły z Legią;-))))))) A ile meczów Legia czy Polonia, czy jakikolwiek inny klub z Warszawy rozegrał na Stadionie X-lecia w czasach jego świetności? A dlaczego żadna z drużyn z Chorzowa, Katowic i całej tej aglomeracji śląskiej nie gra na Stadionie Śląskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: W Krakowie nie budują Narodowego!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 10:38 > A ile meczów Legia czy Polonia, czy jakikolwiek inny klub z > Warszawy rozegrał na Stadionie X-lecia w czasach jego świetności? to jest dobre pytania i warto się nad nim chwilę pochylić Zaryzykuję tezę, że ówczesny koszt wynajęcia Stadiony X-lecia był zbyt wysoki dla Legii czy Polonii. Po prostu wpływy ze sprzedaży biletów nie zagwarantowałyby zwrotu kosztów.... I jest bardzo możliwe (a wręcz mam w tej materii pewność) że i obecnie taki "biznes" nie będzie się nikomu opłacał. Jest was - kibiców Legii zbyt mało - by zapewnić ekonomiczny sens takiego przedsięwzięcia jak wynajem stadionu więc tym bardziej nie rozumiem dlaczego mamy wszyscy złożyć się na ten stadion skoro prezentujecie niewielki odsetek wszystkich mieszkańców.... Już prędzej byłbym w stanie zaakceptować budowę stadionu do gry w Polo bo to piękny i szlachetny sport ale stadionu dla kiboli piłki kopanej nie jestem w stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory Re: W Krakowie nie budują Narodowego!!! 28.09.08, 13:14 Gość portalu: swan napisał(a): > Jest was - kibiców Legii zbyt mało - by zapewnić ekonomiczny sens > takiego przedsięwzięcia jak wynajem stadionu więc tym bardziej nie > rozumiem dlaczego mamy wszyscy złożyć się na ten stadion skoro > prezentujecie niewielki odsetek wszystkich mieszkańców.... Dlaczego? Bo rezygnacja z budowy tego stadionu oznacza wycofanie się sponsora z Legii i wtedy klub czeka wyprzedaż zawodników, walka o utrzymanie w lidze, a na końcu Legia podzieli los Szombierek Bytom lub Garbarni Kraków. Zbyt mało kibiców. Bo stary stadion, gdzie nie ma stref bezpieczeństwa, odstrasza ludzi. Zapewniam Cię, że na nowy stadion będą przychodziły tłumy jak teraz na Lecha w Poznaniu. Wynajem stadionu?! Tego w Legii nikt nie bierze poważnie pod uwagę. To jak by kazać Kargulowi od święta stołować się i korzystać z kuchni (i może jeszcze używać kąpieli w łazience) Pawlaka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: W Krakowie nie budują Narodowego!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 01:00 > Zapewniam Cię, że na nowy stadion > będą przychodziły tłumy jak teraz na Lecha w Poznaniu. to jest tylko i wyłącznie Twoje przekonanie a ja - wybacz - ale wolałbym coś bardziej wymiernego... Na przykład dane z frekwencji jaka mogłaby być podczas meczów Legii rozgrywanych na nowoczesnym stadionie Narodowym... Przecież jeśli na takie mecze będzie przychodziło po dwadzieścia parę tysięcy osób to wpływy z tytułu sprzedaży biletów uczynią Legię potęgą finansową porównywalną z Realem... Sami sobie wtedy zbudujecie ten stadion bez oglądania się na moją ( bogu ducha winnego podatnika) kasę. Ja natomiast (podatnik) zbuduję przyzwoite osiedlowe boiska na których haedhunterzy będą mogli wyszukiwać talenty dla Legii.... Zły układ Ci proponuję? Szczególnie wtedy gdy zważymy na miejsce w którym mam cały ten sport zwany piłkęą kopaną :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ritzy Torpedowac, ile sil 29.09.08, 01:38 Uklad proponujesz swietny. Streszcza sie w dwoch slowach: NIE BUDOWAC. PS. Ci co wylawiaja pilkarzykow, to nie sa headhunters, ale scouts. Mozna tez po polsku: lowcy talentow. Ale im mniej sie na tym najbardziej popularnym na swiecie sporcie znamy, tym wiecej mamy do powiedzenia, czyz nie? Pomysl rozgrywania meczow ligowych na Stadionie Narodowym kolejnym przykladem Twego kompletnego niezrozumienia ducha futbolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Torpedowac, ile sil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 03:23 > Ale im mniej sie na tym > najbardziej popularnym na swiecie sporcie znamy, tym wiecej mamy do > powiedzenia, czyz nie? To może podaj argumenty, które trafią to takich osób co nie pasjonują się tą dyscypliną sportu. Jaki będą mieli z tego pożytek. Bo to, że kibice Legii "chcą", to dla mnie żaden argument (no chyba, że przyjdziecie w kilkanaście osób pod mój dom to wtedy rzeczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mspanc Masz rację, mli ludzie mają małe potrzeby. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 12:02 Co tam sport młodzieży, sale gimnastyczne, pływalnie, hala sportowo-widowiskowa z prawdziwego zdarzenia. Ważne że Legia będzie miała stadionik. Bo nie ma sportu poza piłeczką kopaną, prawda? I ty śmiesz pisać o małych ludziach z małymi potrzebami? Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory Re: Masz rację, mli ludzie mają małe potrzeby. 27.09.08, 14:29 Pisząc o małych ludziach miałem na myśli np. Ludka z Pragi, cytat: > Człowieku oprócz piłki nożnej ludzie mają rodziny, muszą coś > jeść,a to co nazywasz piłką nożną to mały fragment jednej z > rozrywek dla ludu. Zacznij zyć realnie, a nie tylko piłką. > Większość ludzi ma to głęboko w du... > Mają prawdziwe problemy i nie żyją matriksie tak jak ty. > Miasto powinno rozwiązywać problemy jego mieszkańców i inne takie mISIOwe, Muniowe czy Kiepskie. Zaraz zaczniecie się użalać, że nie wystarcza wam od pierwszego do pierwszego i wszystko jest winą ITI i Waltera. Nie wiem gdzie ty mieszkasz mspanc (może z Białorusi nadajesz?), ale w mojej okolicy jest pływalnia, każda szkoła ma salę gimnastyczną, boisko do gry w piłkę ręczną i drugie do gry w piłkę nożną (czasem nawet dwa). Jak chcesz iść na halę sportowo-widowiskową to idź na Torwar (ten sam właściciel co przyszłego Stadionu Narodowego). Szansa, że trafisz na widowisko sportowe jest zerowa. Bardziej właściwa nazwa dla tego obiektu to "TARGwar". I wracając do młodzieży to zrób sobie rachunek sumienia, kiedy zabrałeś swoje dzieci na widowisko sportowe (piłki nożnej nie lubisz więc może być siatkówka, koszykówka, nawet nie ważne która liga)? No kiedy? Natomiast idę o zakład, że do McDonald's zabierasz dzieciaki w każdą sobotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mspanc Re: Masz rację, mli ludzie mają małe potrzeby. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 22:14 > Nie wiem gdzie ty mieszkasz mspanc (może z Białorusi nadajesz?), no dajże spokój "wirusie", neostrada na Białorusi? Śródmieście, jeśli już musisz wiedzieć. > Jak chcesz iść na halę sportowo-widowiskową to idź na > Torwar (ten sam właściciel co przyszłego Stadionu Narodowego). > Szansa, że trafisz na widowisko sportowe jest zerowa. Bardziej > właściwa nazwa dla tego obiektu to "TARGwar". Doprawdy? Mistrzostwa Europy w Podnoszeniu Ciężarów, Mistrzostwa Europy w Short Tracku, Puchar Świata w Skokach przez Przeszkody, zawody jeździeckie „Computerland Toyota Word Cup”, gale boksu... a z najbliżyszych imprez: 1.10 Leonar Cohen 1.12 Jean Michel Jarre 2-4.12 "Krulik Bugs na Lodzie" (to, żebyś dzieci do McDonaldsa nie ciągnął) > I wracając do młodzieży to zrób sobie rachunek sumienia, kiedy > zabrałeś swoje dzieci na widowisko sportowe (piłki nożnej nie lubisz > więc może być siatkówka, koszykówka, nawet nie ważne która liga)? No > kiedy? No gdzieś tak... niech pomyślę... to było jakoś tak pod koniec lat dziewięćdziesiątych. Syn miał jakieś 14-15 lat. > Natomiast idę o zakład, że do McDonald's zabierasz dzieciaki w każdą > sobotę. To byś, młody człowieku, przegrał z kretesem. W życiu nie byłem w McDonaldsie. Z wnukami też. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: Masz rację, mli ludzie mają małe potrzeby. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 10:27 > To byś, młody człowieku, przegrał z kretesem. W życiu nie byłem w > McDonaldsie. Z wnukami też. :-) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roki hehehe IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.08, 20:51 A kto będzie grał w tej hali widowiskowo sportowej na 15 tyś widzów co? budowanie takich obiektów ma sen jeśli są możliwości rozgrywania tam wydarzeń sportowych. jeśli chcesz zwiedzać kolejne targi ślubne czy sprzętu wędkarskiego to możesz pójść sobie na torwar... no i mamy Arenę Ursynów Baseny i hale w szkołach...pomysł ciekawy tylko szkoda że 50 % przynosi usprawiedliwienia od rodziców i siedzi po kontach... za moich czasów licealnych na basen jeździło się aż do rembertowa i z 30 osobowej klasy jeździło 12-17 osób bo reszta miała zwolnienia a było to już z 15 lat temu teraz podobno jest jeszcze gorzej więc twoje argumenty nietrafione Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podatnik 1/2lekcji wf w W-wie odbywa się na korytarzach itp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 23:00 To po wprowadzeniu, dzieki naciskom kibica kwacha,4 godzin wf tygodniowo(a ma być 5) zamiast 2.Tylko bazy kwach zapomnial wybudować;-))))))Nic dziwnego,że przynoszą zwolnienia;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
fan.zdm Znowu bzdury wyssane z palca. 29.09.08, 10:52 Gość portalu: Podatnik napisał(a): > To po wprowadzeniu, dzieki naciskom kibica kwacha,4 godzin wf > tygodniowo(a ma być 5) zamiast 2.Tylko bazy kwach zapomnial > wybudować;-))))))Nic dziwnego,że przynoszą zwolnienia;-))))) Mniej głupich uśmieszków, więcej sensu. Jakieś dane statystyczne, czy znowu sobie palnąłeś o tych korytarzach, tak jak o kredytach oprocentowanych na 20 %? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podatnik Na ile są wg ciebie oprocentowane twoje kredyty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 12:30 >Mniej głupich uśmieszków, więcej sensu. Jakieś dane statystyczne, czy znowu sobie palnąłeś o tych korytarzach, tak jak o kredytach oprocentowanych na 20 %? < Oczywiście hipoteczny kredyt inwestycyjny jest niceco tańszy od twojego, ale na pewno wyżej oprocentowany od lokat, najemniku ITI!;-) Prawda w oczy kole;-) Odpowiedz Link Zgłoś
fan.zdm Wytrzeźwiej... 29.09.08, 17:07 Gość portalu: Podatnik napisał(a): > Oczywiście hipoteczny kredyt inwestycyjny jest niceco tańszy od > twojego, ale na pewno wyżej oprocentowany od lokat, najemniku ITI!;-) > Prawda w oczy kole;-) Jaki znowu mój kredyt?? Co ty bredzisz? Co do ITI, manię prześladowczą naprawdę da się wyleczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz to od początku było oczywiste... 27.09.08, 13:29 Hiena sama by tego nie wymyśliła bo ona dobrze wie jak to się dla jej partii skończy w Warszawie.... To władze centralne Platformy naciskały na ten prezent dla ITI bo pewnie skalkulowali zyski i straty; ITI ma zasięg ogólnopolski i o ile mieszkańcy Warszawy nie dadzą się drugi raz podrząd oszukać TVN-owi to mieszkańcy innych województw nie mając takich jak my doświadczeń z tą szemraną bandą, mogąc ulec propagandzie. W Warszawie więc stracą ale zyskają gdzie indziej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bufetowa LODY lody komu lody IP: *.centertel.pl 27.09.08, 13:04 Lody na stadionach , lody na ZOZach, lody na ulicach,lody na mostach komu lody? już kręcimy zgodnie z obietnica kolezanki Beaty S Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz tak na marginesie "kol. Beaty S." 27.09.08, 13:25 > już kręcimy zgodnie z obietnica kolezanki Beaty S to wszystko zmierza do uniewinnienia jej od zarzutów korupcyjnych. Dba o to partyjna koleżanka Pitera, która podobno przygotowała jakąś "ekspertyzę" w myśl której CBA prowokacja wobec koleżanki Sawickiej była nielegalna bo odbyła się z wykorzystaniem pomocy obcych służb.... Tak więc nie prawdą jest to co wszyscy widzieliśmy na filmie; koleżanka Beata S. jest niewinna niczym dziewica.... Wszelkie sprzeciwy, że przecież na włąsne gały widzieliśmy wszyscy jak brała będą od tej pory traktowane jako zamach na demokratycznie wybrane władze i od teraz będą surowo ścigane przez powołane do tego instytucje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy POkażcie umowę Marcinkiewicza-można ją bylo zerwać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 13:46 Byl tam odpowiedni punkt,który to umożliwia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pfw stadion IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.08, 15:06 jakie wspieranie kapitału, to ma być stadion dla LEGII! NIEZALEŻNIE OD TEGO KTO BĘDZIE JEJ WŁAŚCICIELEM! STADION MIEJSKI! Wszystkie nowe stadiony w Polsce które się budują - w Krakowie, Poznaniu, Zabrzu, Białymstoku, Gdańsku, Wrocławiu - przeznaczone są dla KLUBÓW z danego miasta, a każdy z tych klubów ma WŁAŚCICIELA(prywatną firmę)! Prawie 300 mln na stadion w małym Białymstoku, ale dla Warszawy 460 mnl na najwyższej jakości stadion to ma byc za dużo?! Bzdura. Wszyscy mają gdzieś zarówno Legią jak i zakichany ITI, myślą tylko o własnym, politycznym interesie, banda niekompetentnych manipulatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory Re: stadion 27.09.08, 15:52 Właśnie, niech pani Kuku na muniu i inni warszawscy radni zobaczą ile płacą czynszu inne kluby np. w Krakowie, Poznaniu, Zabrzu czy w Białymstoku. Zaraz może sie okazać, że 3,7 mln zł czynszu rocznie to 10 razy więcej niż w Poznaniu i 15 razy więcej niż w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel To wielki błąd Platformy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.08, 15:15 Pani Munio ma absolutną rację. Nie można jej karać za głosowaniem zgodnie z własnym sumieniem. Ja głosowałem na taką platformę która przestrzega zasad demokracji. Szanujcie wolność słowa i sumienia. Nie stosujcie faszystowskich metod! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ritzy zaban. Kuku na munio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 15:18 > Uważam, że trzeba było zastanowić się nad odchudzeniem projektu modernizacji stadionu: okrojeniem standardów, zastosowaniem tańszych materiałów. Super pomysl. Oraz zrezygnowac z maszyn - lopata tez da rade zrobic. I oswietlenie niekonieczne. Mozna grac w ciagu dnia. Bedzie siermieznie, ale za to taniej. Pani radna Munio ideowa spadkobierczynia tow. Gomulki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Kuku na munio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.08, 15:31 To i tak tylko prezent dla stadionowych bandytów. Zbudujmy most to wszyscy skorzystają. Bo to są nasze publiczne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ritzy zaban. Re: Kuku na munio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 15:40 Spadaj, kretynie. Nie jestem stadionowym bandyta i chce chodzic na dobre mecze, rozgrywane na porzadnym, nowoczesnym stadionie. Zanim cos napiszesz, puknij sie wpierw w niskie czolko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesław Re: Kuku na munio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 16:10 Gość portalu: ritzy zaban. napisał(a): > Spadaj, kretynie. Nie jestem stadionowym bandyta i chce chodzic na > dobre mecze, rozgrywane na porzadnym, nowoczesnym stadionie. > > Zanim cos napiszesz, puknij sie wpierw w niskie czolko. Twój poziom wypowiedzi pełny agresji mówi sam za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ritzy zaban. Czeslaw moralizator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 20:42 Bo oczywiscie powinienem sie zgodzic na nazwanie mnie bandyta. I zaproponowac jeszcze dalsze wyzwiska, do obrzucenia mnie. Agresorem nie jest ten kto atakuje, ale ten, kto sie broni. Jakiez to proste, Czeslawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Czeslaw moralizator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 03:15 > Bo oczywiscie powinienem sie zgodzic na nazwanie mnie bandyta. A ktoś cię nazwał bandytą? Jakiś bardzo delikatniusi i przewrażliwiony jesteś, ritzy zaban. > Agresorem nie jest ten kto atakuje, ale ten, kto sie broni. Jakiez > to proste, Czeslawie. Aha. To jak ktoś krzywo na ciebie spojrzy to masz prawo mu przyp...ć bo przecież masz prawo się bronić. Kibice Legii (i nie tylko) mają opinię taką, jaką mają. I nie pisz mi tu zaraz o "małym odsetku" chuliganów, bo winni są także i ci, którzy ich wspierają (chociażby brakiem reakcji). A ta miłość do klubu (która jest częstym argumentem) to często po prostu chęć przynależności jednostek słabszych do silnej grupy. Zwykłe zjawisko społeczne nie mające nic wspólnego z takimi wzniosłymi pojęciami jak miłość. Nazywajmy rzeczy po imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: Kuku na munio 27.09.08, 21:18 Ale z ciebie PO-paprany gość, nie czytałeś debilu, że na Ukrainie włąśnie oddano stadion na 35000 widzów spełniający standardy FIFA za nie całe 150 mln ? Nasze stadiony są 2-3 razy droższe niż stadiony w Portugalii, dokładnie tak samo jak nasze autostrady czy metro, nie przypadkiem jesteśmy w czołówce najbardziej skorumpowanych krajó świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ritzy zaban. Czytuje rozne rzeczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 22:41 na przyklad tez to, ze: Donieck Pięć godzin jazdy autobusem z Dniepropietrowska (ok. 250 km po koszmarnie dziurawych drogach) powstaje jeden z najnowocześniejszych stadionów w Europie. Na początek miał kosztować ćwierć miliona dolarów, teraz ponoć koszt przekroczył już 250 mln euro, ale to wcale nie koniec. Zakończenie budowy planowane jest w przyszłym roku. - Ale to nie jest stadion na Euro, ale naszego klubu - podkreśla Rusłan Marmazow, rzecznik prasowy Szachtara Donieck. - oraz: Lwów tym różni się od Doniecka i Dniepropietrowska, że w mieście nie ma takich oligarchów jak Achmetow czy Kołomojski. Dlatego koszty - 200-300 mln euro - pokryje miasto. ------------------------------------- I to sa dopiero wstepne szacunki. Ale Ty i tak wszystko wiesz lepiej. Bo, przeciez, nie jestes debilem. Jednakze, jesli zas juz w tej chwili rzeczywiscie wiesz, ze na planowany koszt stadionu Legii duzy wplyw ma korupcja, to prosze: 1. Podziel sie z nami szczegolowa informacja, ktore z tych kosztow sa wynikiem korupcji (projektowanie, robocizna, materialy etc) 2. Zawiadom prokurature. Bo jesli wiesz, a nie zawiadamiasz o tym prokuratury - popelniasz przestepstwo. Zas jesli tego nie wiesz, to proponowalbym wstrzymanie sie od zasmiecania internetu swoimi "mundrosciami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podatnik Czy w Doniecku budują Narodowy obok Szachtara? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 22:55 I za pieniądze podatnika na dodatek;-))))))))) Jakoś was ten problem uwiera , tak że go wypieracie ze świadomości ,najmici ITI???? Odpowiedz Link Zgłoś
fan.zdm Od kiedy Donieck jest stolicą Ukrainy? 29.09.08, 10:54 Gość portalu: Podatnik napisał(a): > I za pieniądze podatnika na dodatek;-))))))))) > Jakoś was ten problem uwiera , tak że go wypieracie ze > świadomości ,najmici ITI???? Jeśli widzisz wszędzie pracowników ITI, to nazywa się mania prześladowcza i daje się leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory Ceny na Ukrainie, a ceny w Polsce: 28.09.08, 14:03 talking_head napisał: > ...na Ukrainie > włąśnie oddano stadion na 35000 widzów spełniający standardy FIFA > za nie całe 150 mln ? Nasze stadiony są 2-3 razy droższe... Na Ukrainie ropa jest 6-7 razy tańsza niż w Polsce, a średnie zarobki na Ukrainie (po przeliczeniu na złotówki) to ok. 550,-zł (!) miesięcznie. Coś jeszcze w temacie Ukrainy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesław Re: Ceny na Ukrainie, a ceny w Polsce: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 16:16 > Na Ukrainie ropa jest 6-7 razy tańsza niż w Polsce, a średnie > zarobki na Ukrainie (po przeliczeniu na złotówki) to ok. 550,-zł (!) > miesięcznie. > > Coś jeszcze w temacie Ukrainy? Tylko, że tam budowali Niemcy i chyba za większe pieniądze pracowali niż Ukraińcy, czy Polacy? Materiały budowlane tez były niemieckie. A mogli mimo to wybudować stadion w przeliczeniu na złotówki za 150 mln. Tylko, że inwestorem był ukraiński miliarder i nikt nie musiał mu płacić łapówek. Czy w Polsce tak nie moze zrobić pan Walter? Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory Re: Ceny na Ukrainie, a ceny w Polsce: 29.09.08, 13:59 Gość portalu: Czesław napisał(a): > Tylko, że tam budowali Niemcy i chyba za większe pieniądze pracowali niż > Ukraińcy, czy Polacy? Materiały budowlane tez były niemieckie. Kogo ty chcesz nabrać na te brednie? Niemcy zrobili tylko projekt! Budowali Ukraińcy i dostawali za to wypłaty na poziomie ukraińskim plus 15 procent premii za wykonanie prac w wyznaczonym terminie. Co do materiałów, to nie mam aż tak szczegółowej wiedzy, ale 10 - 20 procent mogło być firmowane przez niemieckie marki, które mają swoje fabryki nie koniecznie w Niemczech. Natomiast jestem pewien, że ciężarówki, koparki itp. sprzęt tankowany był na miejscu, a nie w Niemczech, więc po cenach ukraińskich. Jak chcesz porównywać koszty budowania stadionów, to porównaj Warszawę z Krakowem lub z Poznaniem. A po drugie w Dniepropietrowsku realizowano dosyć tani projekt, który miał efektownie wyglądać. Tam nawet nie ma parkingów! W projekcie Legii są dwa poziomy parkingów pod trybunami. Ponadto stadion na Ukrainie początkowo nawet nie spełniał surowych warunków bezpieczeństwa stawianych przez UEFA, dlatego w trakcie budowy odpowiednio zmieniono projekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek To wielki błąd Platformy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.08, 15:25 Dyscyplina partyjna to metoda komunistyczno-faszystowska. Nie na taką platformę głosowałem. Czas pozbyc się komunistycznych nawyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wma A wiec w PO znalazla sie jedna uczciwa radna IP: *.Red-81-44-33.dynamicIP.rima-tde.net 27.09.08, 16:10 Warszawa potrzebuje szkol i przedszkoli na nowych osiedlach, metra, tramwajow, sciezek rowerowych, obiektow sportowych dla zwyklych ludzi: hal, boisk, basenow. Nie potrzebuje nowego stadionu dla gromadzacego sie am elementu - zwlaszcza ze rownolegle Panstwo buduje obok wiekszy stadion, ktory na pewno nie bedzie w 100% wykorzystany i moglby w pelni zaspokoic potrzeby Legii. Jego wynajem bylby wiecej niz 10 razy tanszy niz budowanie nowego jako lapowki dla TVN. Platforma Obywatelska przed kilku laty zbudowala - za pieniadze podatnika - tunel wzdluz Wisly i drugi tunel przy Dworcu Zachodnim za niski dla TIR-ow, dla ktorych byl przeznaczony. 20% wartosci tych inwestycji zarobila na tym prywatna spolka owczesny radnych pod nazwa "inwestor zastepczy". Interesujace, kto bedzie udzialowcem jej dzisiejszego odpowiednika. Zdumiewa ostentacja, z jaka wrecza sie te lapowke dla magnata prasowego. Na tym tle gratuluje pani Munio osobistej uczciwosci, ktorej niestety zabraklo jej kolegom i kolezankom klubowym. Warto to zapamietac podczas przyszlych wyborow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: policzna Re: A wiec w PO znalazla sie jedna uczciwa radna IP: *.acn.waw.pl 27.09.08, 16:30 "drugi tunel przy Dworcu Zachodnim za niski dla TIR-ow, dla ktorych byl przeznaczony" kompletna bzdura, tunel z definicji nie był przenaczony dla TIR-ów, które nie mają jeździć przez centrum miasta hasło o za niskim tunelu wymyśliła nowa ekipa w ratuszu po przejęciu władzy po ekipie Kozaka o ile mieszkasz w W-wie to wiesz że nie ma już kolejek do skrętu w lewo na rondzie, bo ruch tranzytowy został ograniczony jeśli są korki (zwłaszcza po południu) to właśnie na pasie na wjeździe do tunelu Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Ktoś jeszcze dalej uważa PO za partie liberalną ? 27.09.08, 21:15 już od czasu słynnej tzw. "afery gliwickiej" kiedy lokalni działacze Po z szefem miejskiego oddziału partii chcieli zwołać debatę programową i wzyscy zostali zawieszeni przez Capo Schetynu widać było, ze ten cały liberalizm PO to pic na wodę. Wyrzynanie, jak w partii bolszewickiej, wszystkich oponentów Tuska, że wspomnę "Ojców założycieli", dwóch z "trzech tenorów", Płążyńskiego i Olechowskiego, "Siostry Tuska" Zyty Gilowskiej, Rokity, odsuwanie na boczny tor Zdrojewskiego czy Dutkiewicza a faworyzowanie lizusów w rodzaju Nowaka czy Chlebowskiego. Dotowanie eSBeckiej telewizji TVN-WSI kwotą blisko 500 mln zł z naszych, podatników kasy odbije się, mam nadzieję czkawką przy następnych wyborach, tego geszeftu Tuskowi wyborcy nie zapomną ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: by POprostu taka jest platforma nieobywatelska IP: *.tktelekom.pl 27.09.08, 22:52 dzieki takiej POstawie POparcie zbliza się do 169%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość powierzchnia handlowo-usługowa IP: *.acn.waw.pl 27.09.08, 23:51 7 tys m2 to mniej więcej tyle co Factory Outlet w Ursusie - 8,7 tys m2 tak łatwiej sobie wyobrazić skalę .... Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory ok. 7 tys. m.kw. to tak dużo? Na 30 tysięcy ludzi? 28.09.08, 13:33 Czy 7 tys. m2 to tak dużo? Dla przykładu centrum handlowe kompleksu Złotych Tarasów posiada 4500 m2 wynajmowanej powierzchni zajmowanej pod punkty gastronomiczne. A watpię, żeby jednorazowo dało się tam upchnąć ponad 30 tysiecy kibiców. Zostaje jeszcze 2500 m2 na oficjalne sklepy z pamiątkami zespołu, lokale firm bukmacherskich, biura, klubowe muzeum, kioski z prasą i toalety. Moim zdaniem będzie trochę ciasno, a może w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nick Chleba i igrzysk. Stare jak świat, ale ludzie IP: *.vide-sat.pl 28.09.08, 07:03 nigdy nie uczą się historii. Odpowiedz Link Zgłoś
ritzy Wyjaw tajemnice 28.09.08, 10:45 Jestesmy z Ciebie dumni. Ale zdradz nam tajemnice: znajac historie, zrezygnowales w zyciu z jedzenia, czy z rozrywki? Czy moze z obydwu? Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Chleba i igrzysk. Czy to źle? 28.09.08, 19:57 na chleb uczciwie pracuję, igrzyska to odrobina rozrywki i odpoczynku, na resztę płacę podatki bym ja nie musiał sobie tym zawracać głowy. I dlatego cholera mnie trafia, gdy buduje się głupio dwa piłkarskie stadiony obok siebie (tyle, że jeden dla prestiżu, a drugi dla zespołu). Odpowiedz Link Zgłoś