Dodaj do ulubionych

Bunt w hali KDT

• Gość: polak Bunt w hali KDT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 18:38
      żydowska gazeta i takie same opinie. pisane przez posłusznych
      dzienikarzy bo nie przez PRAWDZIWYCH WARSZAWIAKÓW. oni są za tym aby
      w warszawie polacy mogli pracować na swoim, a nie być pachołkami u
      żydowskich właścicieli, którzy za bezcen przejeli 90% majątku
      narodowego i jeszcze im mało.Jeżeli ci odpowiada być żydowskim
      popychadłem za parę złotych to gratuluję
      • krolik1 Re: Bunt w hali KDT 03.01.09, 19:55
        takich jak ty trzeba eksterminować, bo leczyć już się nie da.
        Wietnamczyków też trzeba przepędzić? a przecież oni handlują w KDT...
        • Gość: POLAK Re: Bunt w hali KDT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 01:34

EKSTERMINOWALI TO W 43 ALE WIDAĆ NIE SKUTECZNIE
      • Gość: tere-fere Re: Bunt w hali KDT IP: *.acn.waw.pl 03.01.09, 20:06
        pan jest swinia, a nie Polak.
      • Gość: przedsiębiorca Re: Bunt w hali KDT IP: *.eranet.pl 03.01.09, 22:07
        Popieram Cię, bo to jest prawda.
      • Gość: Behemot Re: Bunt w hali KDT IP: *.flashnet.pl 07.01.09, 00:08
        Natychmiast weź pigułkę! Wszystko będzie dobrze, no juz...
    • Gość: znikadek Bunt w hali KDT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.09, 19:12
      błagam. wyburzcie wreszcie tą cholerną halę!
    • Gość: freeman Bunt w hali KDT IP: *.chello.pl 03.01.09, 20:00
      Pogońcie wreszcie tych cwaniaczków naciągaczy z KDT. Dlaczego mają
      być uprzywilejowani bardziej niż reszta mieszkańców dla których
      miasto nie buduje, nie zapewnia, nic im się nie należy. Na wszystko
      trzeba zapracować.
      • Gość: POLAK Re: Bunt w hali KDT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 01:39

DALEJ popieraj HGW. oNA CI WYBUDUJE... KATAKUMBY NA CMENTARZU
        PÓŁNOCNYM
      • Gość: Witek Re: Bunt w hali KDT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 23:39
        Oni mają pieniądze na budowe, nie oglądasz telewizji, mają ponad 70
        milionów, a ziemie i obiecano na umowach...
    • Gość: EUROpejczyk Jest sposób na kdt! IP: *.acn.waw.pl 03.01.09, 20:04
      Aktualnie stosowany w gazie, acz skuteczny będzie w każdym innym miejscu na świecie:

skocz.pl/buuuum
      To tylko jedno naciśnięcie przyciska na klawiaturze w kabinie F-16 i kłopot z głowy!
      • Gość: WARSZAWIAK [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 01:44
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: szymor Dla mnie kupcy to śmieci bo wierzyli PO: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 21:59
      "Rozgoryczeni kupcy przypominają, jak przed wyborami prezydenckimi
      Hanna Gronkiewicz-Waltz spotykała się z nimi i obiecywała, że
      zostaną na pl. Defilad w nowym domu towarowym. – I co? Obiecanki
      cacanki. Teraz jesteśmy jak niepotrzebne śmieci"
      • xs550 Re: Dla mnie kupcy to śmieci bo wierzyli PO: 04.01.09, 03:01
        Miasto zachowywalo sie bardziej niz fair wobec tych handlarzy. Teraz nie ma co juz z nimi rozmawiac. Kazda inna decyzja niz totalne ignorowanie ich polaczone z usunieciem tej szpetnej hali z placu Defilad byloby poteznym bledem ratusza i dzialaniem na szkode obywateli stolicy.
      • Gość: qwerty Re: Dla mnie kupcy to śmieci bo wierzyli PO: IP: *.chello.pl 05.01.09, 22:54
        Sorry, ale to kupcy odrzucili ofertę miasta w sprawie budowy domu towarowego, bo
        (o zgrozo!) miasto nie chciało za wszystko zapłacić, a jeszcze żądało płacenia
        czynszu.
    • Gość: wawiak Nie nazywajmy szamba perfumerią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 22:57
      nie nazywajmy wietnamskich handlarzy kupcami.
    • xxx-1 Re: Polak.. Nie ma sensu się kłócić.. 04.01.09, 09:56
      ... i tak im tego nie wytłumaczysz.

"...Rabbi Johanan powiedział: goj studiujący zakon winien jest
      śmierci, albowiem jest powiedziane: zakon dał nam Mojżesz jako
      spadek (morasza); jest spadkiem dla nas, a nie dla nich..."

A to z dziesięciu przykazań bożych :

"... VII. Nie kradnij.
      Ale jeżeli˙ już ukradł, podziel się ze wspólnikiem, jak uczy Choszen
      Hamiszpat (w 176, art. 12).

X. Nie pożądaj domu bliźniego twego, ani służebnicy, ani wołu, ani
      żadnej rzeczy, która jego jest.
      Majętności goja są dla żyda, narodu wybranego, jako rzecz niczyja, a
      jeżeli pierwszy na nich rękę położy, będą na zasadzie prawa dawności
      Chazaka. (Miszna Baba, Batra III. I etc) ..."
      • Gość: warszawiak76 xxx-1 zrozum wreszcie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 10:18
        1.termin minął
        2.to jest centrum miasta, nie ma tu miejsca na taką poczwarę jak ta
        hala
        • xxx-1 Re: warszawiak76 04.01.09, 10:25
          Nie czytałeś dokładnie: Na taką poczwarkę jak ta hala w centrum,
          owszem miejsca nie ma..
      • Gość: hgwhgw rozwalić buldożerami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 10:21
        tą wstrętną halę
        • Gość: Rambo:-) Re: rozwalić buldożerami IP: *.chello.pl 11.01.09, 13:16
          razem z VietCongiem;-)
      • Gość: jarek_cz. Najemcy KDT. Czyżby kolejna po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 10:34
        górnikach klasa "świętych krów"??
        • Gość: pq Re: Najemcy KDT. Czyżby kolejna po IP: *.chello.pl 09.01.09, 21:44
          a może to tylko zwykli ludzie, którzy nie chcą stracić swoich stanowisk pracy???
    • Gość: przedsiębiorca Bunt w hali KDT.Proponuję forumowiczom założyć IP: *.eranet.pl 04.01.09, 11:08
      założyć działalność gospodarczą ,znaleść lokalizację wykonywania
      działalności lub kupić lokal jak w przypadku przedsięborców z kdt
      który kosztował 70 tyś.,zaciągnąc kredyt na rozkręcenie interesu.A
      potem niech wam powiedzą ,że macie sie wynosić i znaleść sobie inny
      lokal w który sie zainwestowało, a co tam przecież nic się nie
      stanie.
      • Gość: Ponury Krótko - pieprzysz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 13:53
        Prowadzę firmę od 1990 roku i mnie, człowiekowi dla któego pracuje kilkadziesiąt osób, posiadającemu WŁASNE obiekty produkcyjne i handlowe, po prostu w głowie się nie mieści że taką roszczeniową postawę może mieć ktoś nazywający się przedsiębiorcą!

W KDT nie ma przedsiębiorców i kupców, W KDT są cwaniacy i handlarze. Przedsiębiorca jest, jak nazwa wskazuje, przedsiębiorczy, a to oznacza, że potrafi myśleć perspektywicznie i na własną rękę znaleźć rozwiązanie swoich kłopotów. Kupcami zaś są Bracia Jabłkowscy, a nie handlarzyny z KDT. Jakość i sposób świadczenia przez was usług dobry jest w Maximusie, czy na giełdzie w Broniszach, bądź Wólce Kossowskiej, ale nie w Śródmieściu Warszawy. Pogódźcie się w końcu z faktem, ze nie pasujecie do centrum stolicy z, powiedzy sobie otwarcie, tym BAZAREM. Czas się spakować i zniknąć z tego miejsca.

Jesteście dziś gospodarczo dokładnie w tym samym miejscu, w którym zaczynaliście swoje "biznesy" dwadzieścia lat temu. Miast kupować nową "furę, skórę i komórę" należało inwestować w firmę - rozwijać się, szukać nowych rynków zbytu. Wy przespaliście swoją szansę, miast maszerować do przpdu stanęliście w miejscu.

"Maszeruj albo giń", wy wybraliście to drugie i teraz jedyne co można da was zrobić, to skrócić wam cierpienie ciosem łaski - a takim jest likwidacja tej tymczasowej budy na Placu Defilad.
        • Gość: bandolera Re: Krótko - pieprzysz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 14:24
          ponury sam pieprzysz i to bzdury ponure, wyobraź sobie że nagle w
          miejscu gdzie ty wielki przedsiębiorco posiadasz WŁASNE hale i
          punkty handlowe wpadają na pomysł wybudowania nowoczesnej
          trasy,galerii,parkingu,itp, dostajesz nakaz, przymusowy wykup za
          grosze w porównaniu do tego co zarabiasz, i co? bedziesz klaskał
          uszkami z radosci i pójdziesz poszuka potulnie sobie lokalizacji?
          daj spokój hipokryto!!!!
          • xs550 trzeba bylo myslec zawczasu... :) 04.01.09, 15:46
            Gość portalu: bandolera napisał(a):

> ponury sam pieprzysz i to bzdury ponure, wyobraź sobie że nagle w
            > miejscu gdzie ty wielki przedsiębiorco posiadasz WŁASNE hale

KDT to nie hala tylko barako-namiot, a teren na ktorym stoi nie nalezy do handlarzy tylko do miasta. Rozwiazanie to zawsze bylo tymczasowe i ci handlarze dobrze o tym wiedzieli. Jezeli nie potrafili przez tyle lat znalezc innego miejsca na handel, to jest to ich problem a nie miasta. Mamy tutaj klasyczny przyklad "obudzenia sie z reka w nocniku".
          • Gość: Ponury Bynajmniej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 20:37
            Co chcesz mi tu udowodnić? Że przez 18 lat rozwijałem firmę się dzikim fuksem? Stary, ja patrzę nieco dalej niż od 1-go do 1-go!

Hale są na moim gruncie, na który mam hipotekę. Galeria handlowa czy parking będą mogły tam powstać tylko wtedy gdy ja je postawię, albo działkę po prostu sprzedam. Nie są bowiem inwestycjami, pod które ktokolwiek mógłby mnie z mojej własności wywłaszczyć. Nieco inaczej wygląda sprawa trasy, ale tu z kolei ja się zabezpieczyłem sprawdzając plany zagospodarowania przed zakupem gruntu. Finał jest taki, że nawet w tym przypadku łatwiej będzie się ze mną dogadać niż mnie wywłaszczyć.

Hala KDT tymczasem stoi na CUDZYM terenie i jest obiektem TYMCZASOWYM, którego właściciele doskonale zdawali sobie sprawę z faktu, że wczesniej czy później będą musieli ją zamknąć. Ktoś kto planuje swoją działalność gospodarczą wg zasady "jakoś to będzie", zasługuje na los handlarzy z KDT.
            • autotaks Re: Bynajmniej. 05.01.09, 09:58
              nie bądz taki pewny swego, żyjesz w Polsce i nie takich jak ty już
              zażynało państwo że beczeli jak małe owieczki, mam znajomego, miał
              komis ...nie w Warszawie...w planach zabudowy żadnej trasy , ale w
              wyniku perturbacji z mieszkańcami, ekologami i ch... wie kim jeszcze
              wypadło że trasa ma być dokładnie przez jego komis, nie zgodził sie,
              sąd, wygrał sprawę, zbudowali trasę obok a jego teren z komisem
              wzieli w "kleszcze" dwóch dróg, wystapił o zgode na połaczenie z
              droga krajowa, BRAK ZGODY! i odcieli go jeszcze ekranami
              dzwiekochłonnymi. Zarżneli mu dobrze chodzący biznes budowany od 20
              lat! Pamietaj to Polska!
        • Gość: pq Re: Krótko - pieprzysz! IP: *.chello.pl 09.01.09, 21:50
          Ponury, znam kilku przedsiębiorców, ale oni nie mają czasu na wypisywanie głupot
          na forach internetowych. I pamiętaj jeszcze o jednym władza nie z takimi dawała
          sobie radę doprowadzając ich do upadłości /np warszawska firma Optimus/
      • xs550 Re: Bunt w hali KDT.Proponuję forumowiczom założy 04.01.09, 15:39
        Ten barak KDT zawsze byl prowizorka i byl postawiony tylko na ograniczony okres. Jezeli ci handlarze mysleli inaczej to ich problem, nie miasta. Miasto nie jest im nic dluzne.
    • Gość: ert Re: Bunt w hali KDT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 12:44
      masuma ehhehem masz racje "warszawian" bo warszawiacy to róznie do
      tego podchodza a warszawianie...no cóz.........
    • Gość: ert Re: Bunt w hali KDT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 14:17
      nooo masuma...warszawian napewno..z warszawiakami to juz inaczej
    • Gość: xxx Bunt w hali KDT IP: *.aster.pl 04.01.09, 20:11
      Szczerze mówiąc wolałbym mieć w tym miejscu KDT niż muzeum sztuki nowoczesnej. Z
      muzeum nie będę miał pożytku nigdy a mozliwosc kupienia w cywilizowanych
      warunkach (no prawie;) ) jakichs tanich ciuchow w KDT jest przydatna.
      Gadanie o estetyce budynku to brednie bo słynne muzeum ma być zwykłym
      prostopadłościanem wybudowanym za góre miejskiej kasy - moim zdaniem bez sensu.
      • Gość: wułe no widzisz,mówisz, że muzeum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 21:39
        nie jest Ci potrzebne. Jesteś takim wiesniakiem jak ci handlarze.
        Stoisz w miejscu. Jesteś nikim, wolisz gapić się w TV i kupowac
        ciuchy na bazarze.
        • Gość: xxx Re: no widzisz,mówisz, że muzeum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 21:24
          A Waść to jakaś szlachta chyba , przepraszam za obrazę majestatu tylko uważaj
          żebyś w tym dzikim pędzie w gó... nie wpadł bo krótkowzroczność może Cię kiedyś
          doprowadzić do tego że będziesz marzył żeby stanąć gdzieś ze stoliczkiem i coś
          sprzedać. Więcej szacunku dla ludzi(wszystkich) ... prostaku.
      • Gość: janusz9999 xxx jestes żałosny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 21:42
        jeśli jakieś miast w cywilizowanym świecie jest z czegoś znane i
        dzięki czemuś się rozwija to prędzej jest to muzeum niż bazar.
        • wilqu69 Re: xxx jestes żałosny 04.01.09, 21:52
          A tego bym nie był taki pewny . Poza tym pod Pałacem jest tyle miejsca że
          zmieści się i Muzeum i dom handlowy ( i to nie jeden ) Tylko KTO będzie
          decydował o inwestorach ...? Niektórym piszącym na tym Forum chyba płacą za
          negatywne opinie.
      • xs550 Re: Bunt w hali KDT 04.01.09, 23:24
        Dokladnie. Ja tez jestem za wywaleniem kultury z miasta. Te wszystkie galerie, filharmonie, itp., kto na nie chodzi??? A budynek nie musi byc piekny. W swoim czasie bodajze Wilanow tez uchodzil za budynek brzydki, a dzisiaj lubimy go bo to zabytek. Obecny budynek KDT nawiazuje do historycznej Hali Mirowskiej i takich tam i kiedys bedzie byc moze uwazany za jeden z wiodacych przykladow architektury stolecznej. Wielu ludzi lubi chodzic tam kupowac ciuszki i takie tam i usuniecie tej bardzo eleganckiej i estetycznej hali bedzie uwazac za negatywne posuniecie.
        • Gość: rura Re: Bunt w hali KDT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 21:13
          Pomimo nutki ironii w Twojej wypowiedzi : mam wielu zagranicznych znajomych
          którzy po pobycie w Warszawie bardzo miło wypowiadało się o tym blaszaku , może
          nie o jego architekturze ale o ciekawym miejscu na zakupy i pewnego rodzaju
          atrakcją . Szkoda by się było pozbyć z centrum takiego Tworu i zastąpić go
          snobistycznymi butikami.
          • Gość: Behemot Re: Bunt w hali KDT IP: *.flashnet.pl 06.01.09, 23:50
            Witamy kupca z KDT na forum. Wszystkiego dobrego.
      • Gość: Behemot Re: Bunt w hali KDT IP: *.flashnet.pl 06.01.09, 23:48
        Stary, to jest centrum stolicy europejskiego państwa, a nie jakieś Haiti, albo
        inne Mali. Niech sobie handlują ale nie w ścisłym centrum, bo ta hala w tym
        miejscu to wstyd dla miasta i jego mieszkańców.
    • wilqu69 Re: Bunt w hali KDT 04.01.09, 21:39
      Większość "Warszawian" wyjechała na Nowy Rok do rodzinnych domów i myślę że nie
      wszyscy są takimi dupkami , w końcu ktoś w KDT robi zakupy bo gdyby nie to już
      dawno by ich nie było . Mnie nie stać na zakupy w ekskluzywnych sklepach i nie
      widzę powodu żeby centrum miasta było tylko dla ludzi z kasą.
      • Gość: Behemot Re: Bunt w hali KDT IP: *.flashnet.pl 06.01.09, 23:46
        Tego typu "budowle" w centrum to jakieś nieporozumienie. Nie mam nic przeciwko
        KDT, ale niech sobie handlują w Ursusie, albo innych Włochach.
        Jak nie będą się chcieli wynieść chętnie pomogę komornikowi.
    • Gość: Monika Bunt w hali KDT IP: *.broadband.pl 05.01.09, 09:11
      Wygonić tych szmatławców wreszcie. Centrum powinno wyglądać jak centrum a nie
      bazar i to z najniższego gatunku towarami. Ja wjechałabym buldożerem i
      rozwaliła to razem z towarem.
    • Gość: Funky Wywalic to dziadostwo z centrum ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.09, 10:55
      Dosc juz tego syfu.
    • wuetend napiszcie do prezydęta, on i caly pis da wam 05.01.09, 14:32
      od poczatku wiadomo bylo, ze blaszak w centrum miasta jest
      tymczasowym rozwiazaniem, zreszta i tak zbyt dlugo sie utrzymujacym.
      mamy teraz zalowac "prezesow firm" handlowych, ktorych glownymi
      poczynaniami w kierunku rozwijania biznesow bylo zrzucanie sie na
      billboardy w centrum Warszawy?
      • wuetend nie uginac sie pod zadaniem "biznesmenow" 05.01.09, 14:34
        zaradniejsi przetrwaja, lewusy polegną - jak na wolnym rynku,
        ktorego upieram sie bronic!

wuetend napisał:

> od poczatku wiadomo bylo, ze blaszak w centrum miasta jest
        > tymczasowym rozwiazaniem, zreszta i tak zbyt dlugo sie
        utrzymujacym.
        > mamy teraz zalowac "prezesow firm" handlowych, ktorych glownymi
        > poczynaniami w kierunku rozwijania biznesow bylo zrzucanie sie na
        > billboardy w centrum Warszawy?
    • autotaks A ja otwieram niedługo największy szmateks w centr 05.01.09, 14:43
      w centrum Warszawy, i co mi zrobicie? krzykacze że won z centrum z
      badziewiem, ze szmatami ehhehe, na tym jest super zysk, nie
      unikniecie tego, jest ogromny popyt , bedzie i podaż,
      Rujnuje wasze pojecie centrum "waszej" stolycy przyjezdni
      WARSZAWIANIE??
      • Gość: wiki Re: A ja otwieram niedługo największy szmateks w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 21:03
        Brawo za głos , nikt nie powinien dyktować drugiemu gdzie ma robić zakupy a
        urzędasy powinni działać w interesie miasta a nie swoim , między innymi dzięki
        KDT centrum tętni życiem . A tu faktycznie najwięcej do powiedzenia mają
        nowobogaccy esteci .
        • Gość: Behemot Re: A ja otwieram niedługo największy szmateks w IP: *.flashnet.pl 06.01.09, 23:51
          Interes miasta jest dokładnie taki, żeby KDT przenieść gdzie indziej.
    • Gość: chłopek Re: Bunt w hali KDT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 21:35
      Większość "WARSZAWIAN" jest za a nawet przeciw a co na to mniejszość Warszawian
      i Warszawiacy ? Czy może ta większość jest już tak przeważająca że zdanie reszty
      się nie liczy. Pozdrawiam
    • Gość: stary warzsawiak Dlaczego znikają bazary ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 21:59
      Od jakiegoś czasu zauważyłem że polityka P.HGW prowadzi do likwidacji wielu
      miejsc handlowych i dzielnicowych bazarów min. Targowisko Banacha i KDT .
      Zastanawia mnie w czyim interesie działają Urzędnicy ratusza ,mieszkańców tego
      miasta czy tylko wielkich korporacji ? Nie mam nic przeciwko takiej formie
      handlu kto chce to kupuje a kto nie to idzie sobie na zakupy do hipermarketu.
      Pamięta ktoś bazar przy Polnej za komuny albo Różyckiego kiedy nie można było
      dostać wielu towarów czy też ciuchy w Rembertowie . Te miejsca miały duszę i
      klimat.Nie amerykanizujmy naszego codziennego życia bardziej niż to jest
      potrzebne.
      • lepus42 Re: Dlaczego znikają bazary ? 05.01.09, 22:24
        Jak ktoś jeszcze nie widział tego arcydzieła architektury, to proszę:
        fotoforum.gazeta.pl/photo/3/mj/be/orqx/DukTZYhBsWoYbkan5X.jpg
        • Gość: handlarz Re: Dlaczego znikają bazary ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 21:17
          Tylko szkoda że zrobiłeś to zdjęcie od zaplecza , byłbyś bardziej obiektywny fotografując frontową elewację . Wszyscy wiedzą że nie jest to dzieło architektury , chociaż konstrukcja godna uznania. Jeśli pamiętasz bazary pod PKiN to hala powstała żeby zrobić trochę porządku wokół Pałacu i cel został osiągnięty.
          • xxx-1 Re: Dlaczego znikają bazary ? handlarz 07.01.09, 08:49
            Po co im będziesz to tłumaczył, oni i tak nie zrozumieją.. Nie
            widzisz że są zaślepieni Jadahut?
      • Gość: jeszcze starszy Re: Dlaczego znikają bazary ? IP: *.acn.waw.pl 11.01.09, 11:43
        > Gość portalu: stary warzsawiak napisał(a):

> ... czy też ciuchy w Rembertowie

Ciuchy to najpierw były na Skaryszewskiej. W Rembertowie straciły 99% klimatu.
    • Gość: wyborca Bunt w hali KDT IP: *.chello.pl 05.01.09, 23:34
      A może zbudować tam następny bank???
    • Gość: wyborca Bunt w hali KDT IP: *.chello.pl 05.01.09, 23:37
      Ty warszawian, a języka polskiego to kto Cie uczył?
      • jurek_dzbonie Re: Bunt w hali KDT 06.01.09, 13:57
        Jakies frustracje? Mamusia nie kochala?
    • Gość: wyborca Bunt w hali KDT IP: *.chello.pl 05.01.09, 23:51
      Zastanawiam się nad tym, kto ma czas i ochotę na pisanie takich bzdur.
      Wygląda na to, że sami **warszawianie** i intelektualna śmietanka.
      Trzymam kciuki za kupców, pomimo tego że architektura odkurzacza rzeczywiście
      nie powala na kolana.
      Aha, jeszcze jedno widziałem projekt Muzeum Sztuki Nowoczesnej. Pasuje do
      otoczenia jak pięść do nosa:)))
    • buba-3 Bunt w hali KDT 08.01.09, 23:38
      Tak naprawdę to wydaje mi się że władza a w szczególności p.GW ma zwykłych ludzi
      w dupie...
    • Gość: Pure Bunt w hali KDT IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.09, 19:43
      PRZEKRĘT!!
      Dzis w TV mówili że teren na którym miała stac galeria kupiecka idzie na
      sprzedaż... Czyli bedzie tak jak myślałem markpol sie wyniósł po cichu a potem
      zakupi teren...
      A hale mieli budować kupcy z własnych pieniędzy 50mln własnego wkładu projekt
      zatwierdzony tak samo kredyty od banków....
      No nic widać HGW ma w sprzedaży działki własny interes...
      • Gość: Warszawiak połowa to żółtki handlujące nielegalnie podróbkami IP: *.eranet.pl 09.01.09, 21:57
        • Gość: VIP Re: połowa to żółtki handlujące nielegalnie podró IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.09, 00:27
          Jestes śmieszny byłeś tam ? W KDT są SAMI POLACY!! Na stadionie masz azjatów.
          Pozatym widać że piękny poziom kultury prezentujesz...
          I nie dla ciebie galerie...
          • Gość: edekzfabrykikredek Re: połowa to żółtki handlujące nielegalnie podró IP: *.chello.pl 10.01.09, 10:56
            Chyba w twojej d...
            POlacy nie mają skośnych oczu i nie znają (w 99,99% przypadków)
            wietnamskiego, ani kantońskiego.
            "Warszawiak" ma w 100% rację.
            • Gość: gośćbazaru Re: połowa to żółtki handlujące nielegalnie podró IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 17:12
              udziałowcami kdt są tylko Polacy - nawet ci ze skośnymi oczami (już mają nasze
              obywatelstwo...) - inni wynajmują stoiska od Polaków
      • nessie-jp Re: Bunt w hali KDT 09.02.09, 19:27
        > PRZEKRĘT!!
        > Dzis w TV mówili że teren na którym miała stac galeria kupiecka idzie na
        > sprzedaż... Czyli bedzie tak jak myślałem markpol sie wyniósł po cichu a potem
        > zakupi teren...

Skoro KUPI teren, to jaki znowu przekręt, synu? Przekręt to by był, jakby miasto
        mu wybudowało siedzibę i dało grunt za darmo, czego się domagają handlarze!

Ty też możesz sobie kupić teren, jak cię stać. Bez przekrętu.
        • Gość: wilqu69 Re: Bunt w hali KDT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 23:14
          jp.nessie Jak tam noc spędzona w hotelu? Mam nadzieję że Cię nie wyrzucili
          dlatego że ktoś już czekał na twój pokój. Piszesz takie rzeczy z niewiedzy czy z
          głupoty , dla przypomnienia :
          www.zw.com.pl/artykul/239307.html
          prawdaoplatformie.blogspot.com/2008/10/kdt-prozumienia-brak.html
    • Gość: uburama Powywiercać dziurki, pomalować w ciapki IP: *.acn.waw.pl 11.01.09, 11:39
      i jest gotowe Muzeum Sztuki Nowoczesnej. I o ile taniej.
    • Gość: AstonMartinGT KDT musi zostac! IP: 94.254.169.* 09.02.09, 10:43
      Jestem za tym, aby przynajmniej do czasu wybudowania dla kupców
      nowego obiektu handlowego KDT było nie rozbierane. Często robię tam
      zakupy, bo jest taniej i większy wybór towarów niż w marketach. Poza
      tym cenię sobie przyjazną i fachową obsługę, czego brak w marketach.
      • Gość: gosa Re: KDT musi zostac! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 18:40
        POPIERAM !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka