marenza 06.01.09, 02:09 Szanowni Sąsiedzi, Czy otrzymaliście Aneks Nr.2, z datą odbioru 31.03.09 (+ 3 m-ce potencjalnej zwłoki z przyczyn ... wiadomo, ... niewiadomych)? Jeśli tak, co sądzicie o tym aneksie? z noworocznymi pozdrowieniami, M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekabcd Re: Aneks Nr.2 06.01.09, 09:06 Ja co prawda aneksu takiego nie dostalem jeszcze ale jakos ta informacja mnie nie dziwi. Niestety jesli chce sie miec mieszkanie w tym punkcie Ząbek to czlowiek nie ma wielkiego wyboru i jest skazany tylko na 2 firmy deweloperskie zła Anłuk i super zła Dolcan. W tej 2 giej znajoma ktora miala miec odbior mieszkan w 4 kwartale 2008 wlasnie dostaly aneksy z terminem odbioru na 31 sierpnia 2009 Odpowiedz Link Zgłoś
madziarellla Re: Aneks Nr.2 06.01.09, 12:13 Witam, Ja również dziś otrzymałam aneks nr 2 z terminem odbioru 31-03-2009 r. Brak mi słów. Nie mam pojęcia co dalej, przecież nie ma gwarancji, że na tym aneksie się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
monikam1981 Re: Aneks Nr.2 06.01.09, 12:55 Witam, Żadnego aneksu nie dostałam, jeszcze- może dlatego że jestem tą całą sprawą zbulwersowana baaardzo o tym wie p. Ł. i ostatnio nasza rozmowa skończyła się moją wypowiedzią co myślę o firmie Anłuk, zapewniam, że nie padło tam dobre zdanie nawet jedno. A co sąsiedzi macie w tym aneksie??? Mogę wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
2piorun Re: Aneks Nr.2 07.01.09, 20:17 Kiedy dostaliście aneks nr 2? Czy zamierzacie go podpisać? Czy może ktoś był u prawnika, który dokładnie przeczytał umowę- poradzić się? Odpowiedz Link Zgłoś
monikam1981 Re: Aneks Nr.2 08.01.09, 12:05 Nie byłam u prawnika ale już wiadomo aby żadnych aneksów nie podpisywać, ponieważ nie będzie Ci się należało żadne odszkodowanie z tytułu opóźnienia oddania mieszkania przez firmę Anłuk. Zapraszam na spotkanie 17.01.2009 o godz.12.00 na budowie, w tedy spokojnie porozmawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
kriis.borowski Re: Aneks Nr.2 08.01.09, 14:42 jezeli masz umowe w formie aktu notarialnego, nie podpisuj aneksu. przy podpisaniu automatycznie zrzekasz sie odsetek karnych. nie wiem jak sie ma sprawa przy umowie cywilno-prawnej. poradz sie w UOKiK - porada darmowa Odpowiedz Link Zgłoś
gr8-1 Re: Aneks Nr.2 14.01.09, 13:36 Witam Ja również otrzymałem aneks z datą odbioru 31.03.2009 r. Mam umowę w formie aktu notarialnego - nic nie podpisuję i nie dzwonię do Anłuka o uzgodnienie terminu podpisania aktu u Notariusza. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lokator.z.wiosennej Re: Aneks Nr.2 17.01.09, 17:56 Powiem krótko. NIE PODPISUJCIE ŻADNYCH ANEKSÓW DO UMOWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorek1976 Re: Aneks Nr.2 25.01.09, 01:04 ja również nie dostałam żadnego aneksu i nie mam zamiaru nic podpisywac jak kupowaliśmy z mężem w lipcu mieszkanie Pani Ś.zarzekała się i obiecała że jak przyjedziemy na urlop w grudniu będziemy mogli coś robić w mieszkaniu niestety na obiecaniu się skończyło Odpowiedz Link Zgłoś
lokator.z.wiosennej Re: Aneks Nr.2 25.01.09, 20:15 Drodzy mieszkańcy wiele osób pyta co ma zrobić. Podpisać aneks czy nie? Odpowiadam: NIE PODPISYWAĆ ANEKSÓW !!!!!!!! Dlaczego chyba nie muszę wyjaśniać. No dobrze ale wtedy ktoś zapyta co wtedy zrobi deweloper? Rozwiąże z nami umowę? a może coś innego wymyśli? Nie będę się na ten temat rozpisywał, za to proponuje przeczytanie artykułów poniżej. Powiem tylko, że udało mi się nawiązać kontakt z prawnikiem, który prowadził tamte sprawy przedstawione w poniższych artykułach. Jest strasznie cięty na deweloperów. Wiec w razie czego bardzo chętnie będzie reprezentował nasze interesy. biznes.interia.pl/news/gdy-deweloper-nas-wykoluje,939036, biznes.interia.pl/wiadomosci/kraj/news/gdy-deweloper-zada-doplaty,989885,4200 Mam nadzieje, że te artykuły poczyta sobie pani Świderska i jej pracownicy :-) Jeszcze jedna ciekawostka! nawet jakby upadł Anłuk to można swoich roszczeń dochodzić od członków zarządu a jak wiecie są nimi: ŚWIDERSKA ANNA PREZES ZARZĄDU ŚWIDERSKI ŁUKASZ WICEPREZES ZARZĄDU wiec w razie czego BMW pani Świderskiej pójdzie na licytacji ;-) i nie tylko bmw :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś