Dodaj do ulubionych

Z jakim miejscem najbardziej kojarzy Ci się okr...

IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.14.* 07.11.03, 01:12
warszawka - jest określeniem pejoratywnym, używanym przez
naszych rodaków spoza stolicy (dlatego nie wiem czy jest tutaj
jakikolwiek powód do tego, by je promować), w stosunku do
zachowujących się żenująco, młodych (czasem już tylko duchem)
Warszawiaków.
Podobno łatwo ich (warszawiaków) poznać po sposobie mówienia i
braku jakichkolwiek granic w zachowaniu. Zeszłego lata o piątej
nad ranem w Krynicy Morskiej dwóch takich nastolatków zataczając
się weszło na pole namiotowe, na którym nocowałem, rycząc na
całe gardło "godzina piąta, minut trzydzieści..." a po
odśpiewaniu tej, w gruncie rzeczy, bardzo smutnej historii,
zaczęli skandować "tak się bawi, tak się bawi warszawka. tak się
bawi, tak się bawi stolica". Muszę przyznać, że zrobiło mi się
wstyd. Ja też jestem z Warszawy i jak miałbym teraz wytłumaczyć
wszyskim, którzy się tamtego ranka pobudzili, że ja się bawię
inaczej.
Mnie osobiście określenie warszawka kojarzy się z nadmorskimi
Dębkami, do których przestałem przyjeżdżać, ze względu na ludzi
tego pokroju właśnie. Jeżeli jestem gdzieś na wakacjach i
usłyszę od miejscowych, że "przyjechała warszawka", to omijam to
miejsce najdalej jak tylko można, żeby nie musieć wstydzić się
chodząc po ulicy.
Moja fobia jest na tyle głęboka, że jak się miejscowi pytają
skąd przybywam, nigdy nie mówię, że mieszkam w Warszawie, tylko
na Saskiej Kępie. 99% pytających myśli, że to jakas wieś na
Mazowszu czy Śląsku i muszę przyznać, że kilkakrotnie udało mi
się w ten sposób uratować zęby i zachować w całości facjatę,
gdyż w Polsce Warszawiaków nie lubi chyba już nikt poza nimi
samymi. Tak się bawi warszawka, że wszędzie się noże w kieszeni
otwierają. A ja się do ich ekscesów zupełnie nie poczuwam.
Pozdrawiam z Warszawy
Obserwuj wątek
    • Gość: W-wianka Re: Z jakim miejscem najbardziej kojarzy Ci się o IP: *.hestia.pl 07.11.03, 08:05
      "Warszawka" to niestety nie centrum kulturalne, artystyczne etc
      Polski. To nie miejsce w którym chce się być, ale w którym musi
      się być (albo bywać). "Warszawka" to ludzie, którzy
      reprezentując Stiolicę powodują, że gdy wyjeżdzasz poza "mury"
      miasta niechętnie przyznajesz się do miejsca urodzenia i
      zamieszkania. Z przykrością stwierdzam, że autor
      sondażu/artykułu próbuje utrwalić stereotyp Warszawiaka tylko w
      lepszym (?) wydaniu: taakie miejsca, taaakie samochody, taakie
      opalone na solarium twarze, taakie ceny.... Szkoda!
      • Gość: Warszawiak Re: Z jakim miejscem najbardziej kojarzy Ci się o IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.03, 09:18
        Jesli sie nie przyznajecoe to wasz problem, wte wakacje bylem w bieszczadch w
        wetlinie i wszyscy wiedzieli ze jestesmy z warszawy i sie tego nie wstydzilismy
        • klaryska Re: Z jakim miejscem najbardziej kojarzy Ci się o 07.11.03, 13:42
          a ja studiowalam poza W-wa i jak pod koniec 1 roku musialam pojsc do opiekuna
          roku ,ktory mnie zbyt czesto na zajeciach nie widzial a moze wogole ;-),to z
          bolem myslalam jak mu sie przedstawie...a on pierwszy wypalil a to pani jest z
          W-wy. Bylam nikim ale bylam z W-wy i tak przez cale studia, w akademiku,
          gdziekolwiek bylam z W-wy i to wzbudzalo zainteresowanie moja osoba ;-)
          ale potem z radocha wrocilam do W-wy
    • Gość: praptak Hm... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.03, 09:20
      Uff... nie wymienili mojej ulubionej cukierni :-)
      • Gość: Funky Re: Hm... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 09:54
        Gość portalu: praptak napisał(a):

> Uff... nie wymienili mojej ulubionej cukierni :-)

Ufffffffffffff ... i mojego Turka. :)))))))
    • Gość: Warszawiak WARSZAWA GÓRĄ, NAJWYŻSZE IQ W KRAJU, NAJ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.03, 10:20
      najwięcej pracy (np. w Łodzi sprzedają gazete pracę
      warszawską), najwięcej pieniędzy, najwięcej ludzi, najwięcej się
      dzieje, najwięcej chamstwa, najwięcej miłości, najwięcej
      przyjezdnych, któzy przyjechali oskubać nas i się uśmiechać, a
      za plecami opluwać, najpewniejsi siebie ludzie, najpiękniejsze
      dziewczyny, najmądrzejsi ludzi, najwięcej studentó, biznesmenów,
      obcokrajowców, miasto, które nienawidzi zatorów, przestojów,
      miasto, w któym się biega nawet po ruchomych schodach, kocham
      Warszawę, ale robię to tak jak Krakus kocha Krakó i pełny
      szacunek. Warszawa jest jednak motorem Polski i musi być, żeby
      był Kraków, Poznań, Łódź i Śląsk!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jasiek
      • Gość: Polka Stolica przyciąga jak magnes,chcecie czy nie. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.03, 10:22
        • Gość: Artek Smutna konieczność!!!!!!!!!! IP: 195.136.95.* 07.11.03, 11:05
      • Gość: Lech Re: WARSZAWA GÓRĄ, NAJWYŻSZE IQ W KRAJU, NAJ IP: 213.199.251.* 07.11.03, 11:12
        Szanowny Panie - to nie Warszawa musi być, żeby był Kraków,
        Poznań itd, ale dokładnie odwrotnie. "Cały naród buduje swoją
        stolicę" niestety nie zdechło i to Kraków, Poznań itd. pracują
        na stolycę. "Finansowanie" samorządów polega głównie na
        centralnym rozdzielnictwie środków, które wypracowują wszyscy, a
        ponieważ centrum jest w Warszawie, dlatego priorytety
        warszawskie są uprzywilejowane. Dlatego gratuluję wspomnianej
        pewności siebie, ale przypominam, że to ja, Poznaniak do niej
        dokładam.
        • Gość: Pular Re: WARSZAWA GÓRĄ, NAJWYŻSZE IQ W KRAJU, NAJ IP: *.pekao.com.pl 07.11.03, 18:38
          niestety jest Pan w całkowitym błędzie - proszę sprawdzić
          roczniki statystyczne GUS - prosta prawda jest taka, że to
          stolica dopłaca do pozostałych miast, wystarczy sprawdzić
          wielkość kwot wpływających z podatków do budżetu; bez urazy ale
          to tu jest centrum biznesu i stąd są największe wpływy, a
          jednocześnie z budżetu nie ma dla miasta ,np. środków na dalszą
          rozbudowę metra. Co więcej ta dyproporcja między zciąganym
          podatkiem a zwrotem z budżetu jest krotnością. To nie te czasy,
          to nie te lata - niezaleznie czy sie to komuś podoba czy nie.
          Takie są fakty (GUS).
      • Gość: lodzianka Re: WARSZAWA GÓRĄ, NAJWYŻSZE IQ W KRAJU, NAJ IP: *.HEH.Uni-Oldenburg.de 09.11.03, 20:51
        a co w tym dziwnego, ze w lodzi mozna kupic gazete z
        ogloszeniami o prace w w-wie?dla lodzianina/lodzianki nie jest
        problemem codzienny dojazd do w-wy. przez to sa oni tez
        preferowani, bo zaczynaja juz prace w pociagu i jak sa juz na
        miejscu to moga natychmist dzialac. jestem z lodzi, miasta ktore
        nie jest perfekcyjne, nie ma zamku jak w krakowie ALE ma swoj
        klimat i za to je kocham! :)
      • Gość: ljuk Re: WARSZAWA GÓRĄ, NAJWYŻSZE IQ W KRAJU, NAJ IP: 213.17.152.* 09.11.03, 22:03
        Te IQ to Warszawa ma wyskokie chyba tylko dzięki przyjezdnym, bo jak czytam takie posty jak twój to coś marnie mi sie widzi inteligencja warszawiaków. Warszawa to pijawka, która przez 60 lat wysysała pieniądze z całej Polski, lecz dziś kiedy tzw. "prowincja" jest gospodarczą ruiną, skończyło się już mleko dojnej krowie i Warszawa musi nauczyć sie żyć wreszcie na swój koszt.
        Pewnie zaraz mnie ochrzanicie, że Warszawa dopłaca do budżetu centralnego więcej niż dostaje z powrotem. Owszem ale dopłaca ponieważ tu ulokował się cały biznes przyciągnięty prze opętanych manią centralizacyjną polityków. A tych polityków, te wzystkie centralne urzędy utrzymuje cała Polska, ale prawie wszystkie kożyści z nich płynące zostają w Warszawie. Inny przykład jak Warszawa żeruje na innych regionach to te wszystkie centrale firm. Dochodzi czasem do takich absurdalnych sytuacji jak w przypadku firmy Polskie Elektrownie Szczytowe. Firma ta ma swoją siedzibę w Warszawie i płaci podatki do warszawskiego budżetu, lecz drogi dojazdowe, kanalizacja etc. musi być dla owych elektrowni finansowana z budżetu Żarnowca, czy Tresnej. Przykłądy takich "warszawskich" firm idą w dziesiątki.Przez ostatnie 13 lat "Stiolyca" była faktycznie jedynym rozwijającym się miastem w tym zapyziałym kraju. I nie dyiwi si roycyarowaniu modzch wzksytaconzch i ambitnzch mieszkańcow Krakowa, Wrocawia, czy Łodzi, ktoryz juz na starcie maja gorsz sytuacj, bo pochodz z jak to mowia warszawiacy prowincji.
        • Gość: ljuk Re: WARSZAWA GÓRĄ, NAJWYŻSZE IQ W KRAJU, NAJ IP: 213.17.152.* 09.11.03, 22:26
          Ups klawiatura sie przestawila na niemiecka. Mam nadzieje ze to nie jest wymog Uni Europejskiej:-)
      • Gość: ljuk Re: WARSZAWA GÓRĄ, NAJWYŻSZE IQ W KRAJU, NAJ IP: 213.17.152.* 09.11.03, 22:43
        1."najwięcej chamstwa" z cala pewnoscia:-)
        2."najwięcej miłości" powyzsze wyklucza to.
        3."najpiękniejsze
        > dziewczyny" oj przesadzasz
        4." najmądrzejsi ludzi" j. w.
        5. "miasto, które nienawidzi zatorów, przestojów," a ktore miasto to lubi.
        6. "miasto, w któym się biega nawet po ruchomych schodach" ja bylem w Warszawie wiele razy i tego nie widzialem.
        7. "Warszawa jest jednak motorem Polski i musi być, żeby
        > był Kraków, Poznań, Łódź i Śląsk". Bzdura Warszawa sie rozwija bo jest stolica, a isntytucje centralne sa finansowane przez cala Polske, tylko kozysci z tego ma wylacznie Warszawa, wiec to raczej reszta Polski pracuje na was (niezaleznie od tego ze Warszawa doplaca do budzetu wiecej niz dostaje, tak samo jak Poznan czy Krakow).
        A ja dodam od siebie: Warszawa to najwiecej aferzystow, najwiecej zlodzieji, najwiecej gangsterow, najwieksza korupja najwiecej meneli, najwiecej politykow.
    • Gość: polak Re: Z jakim miejscem najbardziej kojarzy Ci się o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.03, 11:14
      Tak właśnie zachowuje się typowy warszawiak: zarozumiale i
      po chamsku, patrzy z góry na ludzi "nietutejszych", trąbi jak
      widzi samochód z obcą rejestracją, a wyjeżdżając ze stolycy
      zaczyna zdania od "a u nas w warszawie", "bo u nas w warszawie",
      a wogóle ma sraczkę jak ma wyściubić nos z wa-wy, bo na Mazurach
      np. nie ma tylu supermarketów, McDonaldów, bankomatów, i bidula
      sobie nie poradzi. U "siebie" to on jest panem, ale z tym całym
      zachowaniem, na wyjeździe, przez spokojnych i kulturalnych
      miejscowych postrzegany jest jako gbur, cham i zarozumialec. Tak
      więc warszawka widzi Polskę tak: my i cała prowincjonalna
      reszta. I jeszcze jedno: siłą rzeczy stolica każdego kraju jest
      centrum kulturalnym i gospodarczym kraju - oczywiste, że to
      przyciąga ludzi z innych regionów.

• Gość: polak Re: Z jakim miejscem najbardziej kojarzy Ci się o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.03, 11:18
        Z jaką osobą najbardziej kojarzy Ci się "warsza...
        Autor: Gość: ogi
        Data: 07-11-2003 09:36 IP: 195.117.26.*

--------------------------------------------------------------------------------

Wbrew temu co się mówi warszawka to nie są rdzenni
        warszawianie. Warszawka powinna kojarzyć się z buractwem,
        zarozumiałością, chamstwem, itp, itd. Takie cechy przejawiają
        napływowcy, którzy od ładnych paru lat pracują na złą opinię
        miasta, które ich gości i żywi (przyjechali tu za pracą). Oni
        zaś odwdzięczają się plując na stolicę. To zwykłe wieśniaki,
        które wykształcenie zdobyły przypadkiem, mają prowincjonalne
        obyczaje, nierzadko tępy wygląd i umiejętność przepychania się
        łokciami za wszelką cenę. To oni pokazują na cały kraj
        nieprawdziwe oblicze Warszawy.

• plopli Pomyśl... 07.11.03, 12:30
          Jestes gburem jakich malo; na dodatek dosc tepym.
          Nie wpadłes na to, ze Warszawa zywi ludzi za pieniadze, ktore oni dla niej
          wypracowuja. Zwykle sa to ludzie bardziej ambitni, pracowici i lojalni wobec
          pracodawcy, gdyz zdobycie pracy traktuja jako sukces. Sa tez po prostu tansi
          niz rodowici Warszawiacy o tych samych kompetencjach.
          Piszac o prowincjuszach (m. in. o mnie), ze wyksztalcenie zdobyli przez
          przypadkek narazasz sie na zarzut, ze tutujsi zdobyli je tylko dzieki ukladom.
          Wystarczy odrobina refleksji, zeby stwierdzic, ze zarowno jedno jak i drugie
          stwierdzenie jest fałszywe.

Poza tym, jesli zastanowisz sie, ilu rdzennych mieszkancow wrocilo do Wawy po
          wojnie, muszisz dojsc do wniosku, że wiekszosc tzw. rdzennych Warszawiakow ro
          tak naprawde "zwykłe wieśniaki, które wykształcenie zdobyły przypadkiem, mają
          prowincjonalne obyczaje, nierzadko tępy wygląd i umiejętność przepychania się
          łokciami za wszelką cenę" lub ich dzieci, które zreszta nie mialy gdzie nabyc
          oglady.
          • Gość: michal Re: Pomyśl... IP: *.dmpbk.com.pl 21.11.03, 10:35
            Hej Mistrzu ! To bardzo celna konkluzja, w zasadzie jedna z kluczowych tez,
            ktore umykaly dotychczasowym dyskutantom, zwlaszcza tym wdajacym sie w
            publiczne palowanie.
            Zgadza sie - moi rodzice przyjechali do tego miasta pod koniec lat 50-tych.
            Nakaz pracy, administracyjne wytyczne, etc. Z ich opowiadan wylania sie obraz
            spustoszonego wowczas terenu, gdzie waskimi strumykami naplywala rzesza
            bezprizornych, a rej wodzili utrwalacze wladzy ludowej, przodownicy pracy i
            inni beneficjenci systemu. To byla elyta. Osadnictwo tego typu bylo celowym
            zabiegiem socjotechnicznym wladzy (a, stworzmy takiego homo pezetpeerusa w
            100licy), jak rowniez rodzajem nagrody dla wiernych pretorian. W taki sposob
            zaczela sie formowac brudna pianka. Rozpoczely sie wowczas tez powroty
            przedwojennych mieszkancow - powroty z lodzi, z wygnania, etc. Ladowali juz na
            terenie opanowanym przez naszych nowo-polskich. Inteligencja tkanka miasta
            zostala na zawsze utracona. A Nowyje Polskije zaczely sie rozmnazac. Ich dzieci
            (z ktorymi chadzalem do szkoly) to juz poczatek nowej awangardy - unikajacej
            ubranek z wlokien naturalnych (bo sie slomka albo gowienko owcze moze przeciez
            przyczepic), etc. Idac za C. Michalskim powiedzialbym, ze to ludzie bez
            tozsamosci. Wypelnili soba ulice, knajpy, korytarze, hybrydy i tak dalej. I to
            jest wedlug mnie warszawka. Ta warszawka podlega replikacji - pewien [mniejszy]
            odsetek ludzi przyjezdzajacych aby tu pozostac, pragnie za wszelka cene
            wwarszawkowic sie stosujac taktyke kameleona. Niestety, podglad w wiekszosci
            maja na potomkow kmiotkow i prostych klientow wczesnego pezetpeeryzmu.
            I jeszcze taka refleksja - najbardziej zacieklym dyskutantom (z tej, czy z
            tamtej strony) polecam sprobowac spedzic troche czasu poza Polska. Jakiego
            wspanialego dystansu czlowiek nabiera po powrocie. Zwlaszcza wobec tego
            miasta ...
            Milego weekendu@!
        • smiechy.w.ciemnosci Re: Z jakim miejscem najbardziej kojarzy Ci się o 20.01.04, 21:27
          A co Ty pokazales????????????
    • Gość: k Re: Z jakim miejscem najbardziej kojarzy Ci się o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.03, 12:16
      Jak rozumieć warszawkę? Ludzie-autochtoni czy przyjezdni i
      osiadli. Bo jeśli to pierwsze to ciekawe ile z wymienionych osób
      mających kojarzyć się z warszawką jest rodowitymi warszawiakami?
      Tym bardziej, że większość z nich na warszawiaków nie wygląda
      (chodzi o kulturę osobistą, zachowanie, itp.)

• Gość: Peter Re: Z jakim miejscem najbardziej kojarzy Ci się o IP: 217.153.113.* 07.11.03, 12:26
      Miejsce: kolejka na Kasprowy. Czas: koniec lat 80,zima,
      kolejka narciarzy taka ze zalamka, akcja
      z impetem hamujacy wojciech mlynarski "opryskuje " sniegiem
      stojacych w kolejce i wpycha sie bez kolejki wykrzykujac cos w
      stylu "ty wiesz kurwa kto ja jestem?
      to dla mnie 100% przyklad jak ludzie poza stolica
      kojarza "warszawke" osobiscie wole okreslinie buractwo -
      przynajmniej jednozancznie sie kojarzy i nikt nie udaje ze to
      superlatywa.
      • Gość: poz Re: Z jakim miejscem najbardziej kojarzy Ci się o IP: *.studentenwerk-bielefeld.de 08.11.03, 16:55
        miej litosc dla mlynarskiego, on ma schizofrenie, niejeden raz takie historie
        o nim krazyly.
    • Gość: Artur Cheba Re: Z jakim miejscem najbardziej kojarzy Ci się o IP: 80.72.36.* 07.11.03, 12:35
      Jazz Radio
    • Gość: supadupafly Re: Z jakim miejscem najbardziej kojarzy Ci się o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 13:23
      Klubokawiarnia????- przecież tam zawsze podkreślano że to klub o
      trójmiejskim rodowodzie.Ups
    • Gość: Warszawiak LUDZIE NIE STĄD TAK NIESTETY NAS WIDZĄ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.03, 09:54
      Widzą tylko kasę bogactwo samochody McDonaldy Wielki Pęd itp a
      prawda jest taka, że lgną do tego, chcą tego nienawidzą tego w
      typowo zakłamany polski sposób. Szkoda, bo zamiast zazdrościć
      najlepszemu mogliby dokładać się do SPLENDORU WARSZAWY przez co
      i reszta kraju by na tym zyskała patrz przykład Francji,
      Wilekiej Brytanii...
      • Gość: Warszawiak Re: LUDZIE NIE STĄD TAK NIESTETY NAS WIDZĄ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.03, 11:57
        khm... nie lubie jak ktos podpisuje sie takim samym nickem, ale coz nie tylko
        ja jestem Warszawiakiem, wiec niech nawet kazdy tak zrobi, a co do warszawy to
        nie tylko kasa itp., tu tez jst podziemie muzyczne, kulturalne, (mlodzi
        pisarze, poeci itp. ) i wiele innych rzeczy, mamy najlepszy uniwerek w kraju i
        s tad naplywaja cale masy ludzi z calej polski by tu studiowac JESTESM DUMNY
        ZE MIESZKAM W WAWIE
      • Gość: ljuk Re: LUDZIE NIE STĄD TAK NIESTETY NAS WIDZĄ IP: 213.17.152.* 09.11.03, 22:15
        I mieszkancy "prowincji" francuskiej, czy brytyjskiej tak samo nie znosza stolic. Z kolei Niemcy, Wlochy, czy USA sa krajami zdecentralizowanymi, ktore maja po kilka wielkich i bogatych miast i chcialbym zeby w Polsce tez tak bylo. A uniwersytet to najlepszy jest w Krakowie i tam najwiecej ludzi z calej Polski chce studiowac.
    • kochanica29 taaa...ciekawe jak długo chłoptasie mieszkali w Wa 08.11.03, 17:10
      rszawie.
      Pierwszy rzut przyjezdnych był w latach 60-tych, do odbudowanej przez
      Warszawiaków Warszawy.
      Drugi ostatnio - za robotą.
      Co siódmy mniej więcej warszawiak jest prawdziwym warszawiakiem(co nie znaczy
      że wszyscy przyjezdni są zli - sama sie zaprzyjazniłam z b.pozytywną
      lublinianką).
      Pomijając, ze zaswsze musze to tłumaczyć(np. w Poznaniu), sama podobno robię
      dobrą reklamę stolicy...
      Warszawianka w piątym pokoleniu.
      A określenie kojarzy mi się głównie z pseudoartystycznymi, trendnymi" kręgami
      ("City", "Aktivist" - te klimaty).
      W/w wzmiankowani opanowali min. CSW, a szkoda...
      • Gość: ljuk Re: taaa...ciekawe jak długo chłoptasie mieszkali IP: 213.17.152.* 09.11.03, 22:18
        Warszawy nie odbudowali warszawiacy, bo ci w 90% zostali wybici przez Hitlera. Warszawe odbudowal caly kraj. We Wroclawiu, Elblagu czy Gdansku wybuzano bezcenne zabytki, bo potrzebna byla cegla na Palac Kultury i inne warszawskei perly architektory.
    • Gość: Pani kazia Re: Z jakim miejscem najbardziej kojarzy Ci się o IP: *.stacje.agora.pl 12.11.03, 15:25
      warszawka nie JEST okreleniem pejoratywnym
      tylko MOZE BYC okresleniem pejoratywnym

dla mnie jest synonimem dobrej balangi,
      aczkolwiek czesto w towarzystwie trojmiejskim,
      dosc mocno wroslym w warszfkowa balange

ja tam w moim miescie bawie sie dobrze,
      a wy jestescie jacys smiertelnie powazni,
      jakby tu byla batalia o zlote kalesony
      • Gość: Zenon z tych Re: Z jakim miejscem najbardziej kojarzy Ci się o IP: *.mago.pl / 10.2.1.* 21.11.03, 09:15
        elo elo fszyscy sie śmieją... z was

na warszawiaka nie ma chojraka
    • Gość: lina Warszawka IP: *.acn.waw.pl 14.11.03, 21:37
      Oaza z piwkiem za 4 PLN..... i Le Melange.... hehhe "D
      Boskie... cala Warszawka ;-)
      • Gość: kalafiur Re: Warszawka IP: *.mago.pl / 10.2.1.* 21.11.03, 09:16
        mhhmmm, imprezy w cieście
    • Gość: kilo Re: Z jakim miejscem najbardziej kojarzy Ci się o IP: 217.153.119.* 21.11.03, 15:11
      To byli prawdopodobnie kibice legii ( po piosence tak sie bawi
      mozna poznać), a w tej sytuacji to żadna warszawa, bo na legi
      80% to buraki z Grójca i tym podobnych miejsc
      • Gość: Zenon z tych Re: Z jakim miejscem najbardziej kojarzy Ci się o IP: *.mago.pl / 10.2.1.* 21.11.03, 16:04
        na tfoim miejscu to bym tego tak głośno nie mówił
    • Gość: zoo Re: Z jakim miejscem najbardziej kojarzy Ci się o IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.03, 14:40
      A mi jest wstyd za kogoś, kto wstydzi się swojego miasta. Ja jestem dumny z
      tego, że jestem warszawiakiem. Nigdy tego nie ukrywam, a często wręcz
      podkreślam.
    • Gość: dudeslaw Re: Z jakim miejscem najbardziej kojarzy Ci się o IP: 141.150.155.* 23.11.03, 22:34
      no to ja teraz sprobuje....
      warszawka to snoby, kreujacy sie na biznesmenow, artystow, i przeroznego
      autoramentu pozerzy zaangazowani w cala mase "niezmiernie waznych" dzialan o
      wielkim znaczeniu na skale niestety tylko miejscowa, dla takich samych jak oni.
      wlasnie robia kolejna "impreze" dla red bulla... albo harry pottera dla
      odmiany, wlasnie zrobily "sesje" slynnej aktroki dla miejscowej edycji
      playboy'ja, wlasnie ida na otwarcie tego albo premiere tamtego. dziela sie na
      miejscowych-na ogol dzieci rodzicow z tzw. grona, oraz na przyjezdnych, ktorzy
      zdecydowali sie szukac szczescia w stolicy a po jakims czasie zapomnieli o
      swoim pochodzeniu i teraz sami zaczeli sie uwazacz za kreatorow "tryndow".
      ludzie, ktorzy lizneli troche zagramanicy ale z ulga wrocili na wlasne smiecie-
      przeciez tylko glupi by sie wysilal...
      ci ryczacy na polu namiotowym, robiacy rozroby kibole itp to po prostu nie
      warte wzmianki zwykle chamy bez wychowania, ktorych metryka przez przypadek
      wypadla na stolice. tak samo podmiejscy badylarze z przychowkiem bawiacy sie w
      co bardziej paczesniackich dyskotekach i w pseudobarze, mordowni na wybrzezu
      wislanym.
      prawdziwie wartosciowi to WARSZAWIACY ale by tych poznac to trzeba miec pare
      szarych komorek na krzyz i o tym moze gdzie indziej.
      a gdzie ty czy ja sie plasujemy to przeciez sam(-a) wiesz najlepiej,
      nieprawdaz ;-)?.....

eraz podorzaja za , angazujacych sie w cala mase dzialan dzieli sie na
      miejscowa i przyjezdna-ta
      • niech Re: Z jakim miejscem najbardziej kojarzy Ci się o 24.11.03, 09:37
        Niestety nie wiem. Prosze o pomoc.
        PS. Dla ulatwienia dodam ze nie mam szarych komorek. Mam mozg z klockow lego.
    • Gość: BEATA AUTORZY WYBRALI ZŁE MIEJSCA IP: 81.210.22.* 27.11.03, 14:38
      A CO MA WSPÓLNEGO DOLINKA SZWAJCARSKA, TEATR WIELKI CZY
      MURANÓWEK Z "WARSZAWKĄ" - TE MIEJSCA DO PRAWDZIWA WARSZAWKA, DLA
      PRAWDZIWYCH WARSZAWIAKÓW A NIE WIEŚNIAKÓW Z "WARSZAWKI". mIĘDZY,
      UTOPIA, SZPULA TAM SIE WARSZAWKA KISI. WARSZAWIANKA
      PS: A KONSTANCIN TO PRZEDE WSZYSTKIM UZDROWISKO I DEPTAK -
      HISORYCZNE MIEJSCE SPOTKAŃ PRAWDZIWYCH WARSZAWIAKÓW, WTEDY
      JESZCZE NIE BYŁO WARSZAWKI.
    • Gość: Muma Re: Z jakim miejscem najbardziej kojarzy Ci się o IP: *.chello.pl 20.01.04, 21:14
      Ja też jestem z Warszawy, ale warszawka (nie Warszawa)kojarzy mi się z jakąś
      miernotą i szmirą. Tak okresliłabym ludzi trzymających władzę lub takich,
      którym się wtdaje, że ja trzymaja. Wsuwają domową pomidorową (tak głosowałam),
      czują się jak u cioci na imieninach, a słoma z butów wyłazi...
      • Gość: Ja Re: Z jakim miejscem najbardziej kojarzy Ci się o IP: *.bphpbk.pl 22.01.04, 17:07
        Hm, a mnie zastanwia jedna rzecz. Czy taka zawiść do swojej stolicy panuje też
        w innych krajach? Czy tam również ludzie próbują się dzielić na tych lepszych,
        bo ze stolicy i tych gorszych po przyjezdny? Czy też panuje tam taka zawiść?
        Naprawdę mnie to zastanawia.

Pozdrawia
    • Gość: dinny Re: Z jakim miejscem najbardziej kojarzy Ci się o IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.01.04, 09:22
      żoliborz, mokotów, stary urysnów,
      lotnisko na bemowie, dworzec główny,
      plac konstytucji
      • Gość: dinny Re: Z jakim miejscem najbardziej kojarzy Ci się o IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.01.04, 09:26
        a także tor łyżwiarski stegny, wyścigi na służewcu, skocznia narciarska,
        ulica sobieskiego i pałac w wilanowie
        dworzec południowy i ulica puławska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka