Gość: lolek IP: 213.77.81.* 05.02.09, 18:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
todeskult Re: Mierna z religii dla posła PiS 05.02.09, 18:55 A ja boje sie bojacych sie pedalow. PS: jak masz problem to sprzedaj rower, moze nie bedziesz miec juz koszmarow. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: Mierna z religii dla posła PiS 05.02.09, 19:01 Gość portalu: lolek napisał(a): > ja się boje pana biedronia bo jest on Pedałem a ja sie boje waszego boga, bo skoro stworzyl pedalow na swoj obraz, to jest mega pedalem..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siegfried Oj, to nie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 03:15 robert.zimnicki napisał: > Gość portalu: lolek napisał(a): > > > ja się boje pana biedronia bo jest on Pedałem > > > a ja sie boje waszego boga, bo skoro stworzyl pedalow na swoj obraz, to jest > mega pedalem..... Hehe. Mylisz się bardzo. Bóg nie stworzył pedałów na SWOJE podobieństwo, tylko na podobieństwo swojego partnera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo W/g książeczki do nabożeństwa z 1981 IP: *.centertel.pl 05.02.09, 19:03 "Grzechy wołające o pomstę do nieba 1. Rozmyślne zabójstwo 2. Grzech sodomski 3. Uciskanie ubogich, wdów i sierot 4. Zatrzymywanie zapłaty sługom i najemnikom" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siegfried Re: W/g książeczki do nabożeństwa z 1981 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 03:16 > 3. Uciskanie ubogich, wdów i sierot Paetz trochę uciskał... Odpowiedz Link Zgłoś
pavle A co na to arcybiskup?! 05.02.09, 19:31 A co na to powie arcybiskup Juliusz Paetz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialy Mierna z religii dla posła PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 06:11 Poseł Artur Górski w dobie tolerancji nie powinien sie tak wypowiadac , jako ze jest posłem = reprezentantem narodu. moim zdaniem powinni go wywalic juz za pierwszym razem. Taki poseł to wstyd dla i tak już upośledzonej Polski. TOLERANCJA NA ZAWSZE DLA WSZYSTKICH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hetero Jestem homofobem IP: 83.238.7.* 06.02.09, 09:15 Witam Jestem homofobem i nie chcę żeby osoby o skłonnościach homoseksualnych istaniły w życiu publicznym z racji swojej orientacji sexualnej, która jest prywatną sprawą dwojga ludzi i tajemnicą ich alkowy. Chciałbym wiedzieć co Pan Biedroń poza obnoszeniem sie ze swoją sexualnością reprezentuje. Co innego poza akcjami nośnymi PR-owo robi. Co sobą reprezentuje. Bo z tego co udało mi się przeczytać w prasie i zobaczyć w telewizji jedyne co ma do zaproponowania to hasło że homoseksualizm jest ok. A on nie jest ok. Można go jedynie co najwyżej tolerować, jakoś legalizować w postaci związków pratnerskich, wspólnego opodatkowania czy spraw związanych z dziedziczeniem majatku. Nigdy natomiast nie będzie mojej zgody odnośnie możłiwości adaptacji dzieci przez takie związki (piszę celowo związki bo tego nie można nazwać rodziną) Homoseksualizm nie jest i nigdy nie będzie normą. Jest ślepą i bezpłodną uliczką ewolucji. Miłego weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
japolak Re: Jestem hetero 06.02.09, 11:09 Jestem heteroseksualisom bez żadnych homoseksualnych doświadczeń. Nie zgadzam się, by homoseksualistów pozbawiać prawa do publicznego istnienia. Tak samo Żydów, świadków Jehowy... W ostatnich latach jedna z najbardziej obrzydliwych wypowiedzi publicznych w kontekście Parady Równości brzmiała "w tym roku pozwolimy homoseksualistom - to za rok kaleki paradę se na Krakowskim Przedmieściu zechcą zrobić". Moralność głoszona na zasadzie, iż w domu można wszystko - nawet dać po gębie swojej ślubnej albo synowi. Sypiać z parterem tej samej płci albo psem. Byle publicznie udawać że nie ma sprawy... Z nieco innej strony - sam jestem palaczem, ok. 40 % Polaków domaga się, by obok lokali dla niepalących były także dla palących. Każdy może mieć swobodę wyboru. Palacz wówczas nie musi nikotyną dmuchać w twarz niepalącym. Nie bywam w klubach dla gejów, choć podobno są całkiem sympatyczne, z programem artystycznym - nie zaś publicznymi orgiami. Niech istnieją. Jestem niewierzący, choć ochrzczony, po I komunii i ze świadectwami z religii na "celujący". Więc nie chodzę do kościoła. Ale jeśli ktoś go potrzebuje, to jego wybór, jego prawo. Czasem dla poznania zabytków, innych kultur bywam w katedrach, zborach protestanckich, cerkwiach, synagogach, meczetach. Zachowując się tak - jak wypada w danym miejscu - czasem buty zdejmując, czasem coś na głowę wkładając. Z szacunku dla ludzi innych niż ja - lecz za gorszych ode mnie nie uznawanych. mam ulubione gatunki muzyki, dość odległe oc np. "Ich Troje". Nie domagam się by zakazać publicznego wykonywania muzyki innej niż moja. Jeśli dwoje DOROSŁYCH ludzi dobrowolnie jakiś rodzaj związku wybiera, z urzędu posła nie należy ich potępiać, obojętne czy to MK, MM, KK. O ile wiem pan Biedroń od pana posła, nie lubiącego pedałów, Murzynów, lewicowców - seksu nie oczekuje... Nie chce tylko wyzwisk i publicznej pogardy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Jesteś homofobem IP: *.centertel.pl 06.02.09, 11:32 "Nigdy natomiast nie będzie mojej zgody odnośnie możłiwości adaptacji dzieci przez takie związki (piszę celowo związki bo tego nie można nazwać rodziną)" A co to jest "adaptacja" dzieci? Adaptacja, to może być, np. strychu, by zaczął nadawać się do zamieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Jesteś homofobem 06.02.09, 11:37 A czegóż można wymagać od tych, którzy popisują się ignorancją? Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 nikt sie ciebie nie pyta o zgode 08.02.09, 07:13 Gość portalu: Hetero napisał(a): > Jestem homofobem i nie chcę żeby osoby o skłonnościach > homoseksualnych istaniły w życiu publicznym z racji swojej > orientacji sexualnej Na szczescie tacy ludzie jak ty nie decyduja o takich sprawach. Jest jeszcze cos takiego jak wolnosc slowa ktora i tobie i innym daje wolnosc wypowiedzi. Jezeli ktos chce identyfikowac sie publicznie na podstawie swojej seksualnosci to konstytucja daje mu do tego pelne prawo. Twoja zgoda czy jej brak nikogo nie obchodza i nie beda obchodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx-1 Re:Ocena z religii dla Górskiego, to szóstka z + 06.02.09, 09:27 Natomiast dla Pana Biedronia ocena z religii - NIEDOSTATECZNY. Pan Biedroń, jak większość polaków chodzi co niedzielę do kościoła, aby się pokazać i dać na tacę, w ogóle nie czytając Biblii. Biblia o homoseksualiżmie jak również o bi-seksualiźmie, kazirodztwie i zoofilii. Księga Rodzaju (19,1-29) Biblijna historia o Sodomie i Gomorze przedstawia zniszczenie dwóch miast, których mieszkańcy dopuszczali się niesprawiedliwości. Próbowali oni zmusić sprawiedliwego Lota do wydania im dwóch gości, których zamierzali zgwałcić. ".. Ale oni mu rzekli: «Nie! Spędzimy noc na dworze». Gdy on usilnie ich prosił, zgodzili się i weszli do jego domu. On zaś przygotował wieczerzę, poleciwszy upiec chleba przaśnego. I posilili się. Zanim jeszcze udali się na spoczynek, mieszkający w Sodomie mężczyźni, młodzi i starzy, ze wszystkich stron miasta, otoczyli dom, wywołali Lota i rzekli do niego: «Gdzie tu są ci ludzie, którzy przyszli do ciebie tego wieczoru? Wyprowadź ich do nas, abyśmy mogli z nimi poswawolić!» .." List do Rzymian (1,26-27) ".. Dlatego to wydał ich Bóg na pastwę bezecnych namiętności: mianowicie kobiety ich przemieniły pożycie zgodne z naturą na przeciwne naturze. Podobnie też i mężczyźni, porzuciwszy normalne współżycie z kobietą, zapałali nawzajem żądzą ku sobie, mężczyźni z mężczyznami uprawiając bezwstyd i na samych sobie ponosząc zapłatę należną za zboczenie .." 1 List do Koryntian (6,9-10) ".. Czyż nie wiecie, że niesprawiedliwi nie posiądą królestwa Bożego? Nie łudźcie się! Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani rozwięźli, ani mężczyźni współżyjący z sobą, ani złodzieje, ani chciwi, ani pijacy, ani oszczercy, ani zdziercy nie odziedziczą królestwa Bożego .." Księga Kapłańska (18-22,23) "..Nie będziesz obcował z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą. To jest obrzydliwość! Nie będziesz obcował cieleśnie z żadnym zwierzęciem; przez to stałbyś się nieczystym. Także i kobieta nie będzie stawać przed zwierzęciem, aby się z nim złączyć. To jest sromota .." Księga Kapłańska (20-13) ".. Ktokolwiek obcuje cieleśnie z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą, popełnia obrzydliwość. Obaj będą ukarani śmiercią, sami tę śmierć na siebie ściągnęli .." Księga Kapłańska (20,14-20) ".. Jeżeli kto bierze za żonę kobietę i jej matkę, dopuszcza się rozpusty: on i ona będą spaleni w ogniu, aby nie było rozpusty wśród was. Ktokolwiek obcuje cieleśnie ze zwierzęciem wylewając nasienie, będzie ukarany śmiercią. Zwierzę także zabijecie. Jeśli kobieta zbliży się do jakiegoś zwierzęcia, aby z nim się złączyć, zabijesz i kobietę, i zwierzę. Oboje będą ukarani śmiercią, sami śmierć na siebie ściągnęli. Jeżeli kto weźmie swoją siostrę, córkę swojego ojca albo swojej matki i będzie oglądał jej nagość, a ona będzie oglądać jego nagość, jest to czyn haniebny, oboje będą zgładzeni w obecności synów ich ludu. Ten, kto odsłonił nagość swojej siostry, zaciągnie winę. Jeżeli kto obcuje cieleśnie z kobietą mającą miesięczne krwawienie i odsłoni jej nagość, obnaża źródło jej [krwi], a ona też odsłoni źródło swojej krwi, to oboje będą wyłączeni spośród swojego ludu. Nie będziesz odsłaniał nagości siostry swojej matki albo siostry swojego ojca, to byłoby to samo, co obnażyć własne ciało. Oni poniosą za to winę. Ktokolwiek obcuje ze swoją ciotką, odsłania nagość swojego wuja. Poniosą oni swój grzech - umrą bezdzietnie. Ktokolwiek bierze żonę swojego brata, popełnia kazirodztwo3. Odsłonił nagość swojego brata - będą bezdzietni .." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fela Re:Ocena z religii dla Górskiego, to szóstka z + IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 13:47 Piękna robota! Nieźle tę książkę znasz. Rzeczywiście, poseł Górski wypełnia pięknie jej przykazania (choć przypuszczam, że przy okazji łamie inne, ale tak to z literaturą piękną jest, że nie musi być konsekwentna, szczególnie jeśli ma wielu autorów). Brawo, brawo, miliony fanatyków nie mogą się mylić... Odpowiedz Link Zgłoś
xxx-1 Re:Fela.. 06.02.09, 16:54 Fela, zapewne dla Ciebie książką nie jest Koran, Tora, Talmud. :) Ale jak chcesz, to i z tych w/w mogę przytoczyć Tobie cytaty. Niestety są bardziej drastyczne, choć oparte na Starym i Nowym Testamencie. Nie zmienia to faktu, że 6+ dla Górskiego, a 1 dla Biedronia. ".. każdy ma jakiegoś bzika, każdy jakieś hobby ma .." Odpowiedz Link Zgłoś
japolak Re:Ocena z humanitaryzmu 06.02.09, 14:51 Zgodnie z tymi cytatami pwinienem być zgładzony publicznie ku radości gawiedzi. Bo kąpałem moją mamę staruszkę po jej operacjach, gdy chodzić nie mogła. Nagość mojego ojca widziałem, nacierając jego odleżyny - a potem do trumny ubierając, bo pooperacyjne komplikacje nastąpiły. Żonie gdy miała okres, nie kazałem za drzwiami na wycieraczce sypiać. Mej córce gdy była dzieckiem pupę wycierałem i ją kąpałem. Co gorsza - syna też. Mimo to są hetero. Z Biblii można też zacytować inną opowieść - o niejakim Onanie. Od którego imienia mylnie wymyślono nazwę "choroby psychicznej" polegającej na niegrzecznych samotnych zabawach pod kołdrą. Ówczesne prawo nakazało mu ślub z wdową po jego bracie, z obowiązkiem wykonywania małżeńskich obowiązków, choć już wybraną przez siebie żonę miał. Stosował tzw. "stosunek przerywany" i wbrew Bogu pozwalał by jego sperma na piasek spływała, nie zaś do narzuconej mu drugiej żony... Podejrzewam, iż tego biblijnego zalecenia do przymusowego wielożeństwa większość katolików dziś nie przestrzega. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx-1 Re:Ocena z humanitaryzmu 06.02.09, 15:04 japolak napisała: Z Biblii można też zacytować inną opowieść - o niejakim Onanie. Od którego imienia mylnie wymyślono nazwę "choroby psychicznej" polegającej na niegrzecznych samotnych zabawach pod kołdrą. Ówczesne prawo nakazało mu ślub z wdową po jego bracie, z obowiązkiem wykonywania małżeńskich obowiązków, choć już wybraną przez siebie żonę miał. Stosował tzw. "stosunek przerywany" i wbrew Bogu pozwalał by jego sperma na piasek spływała, nie zaś do narzuconej mu drugiej żony... Podejrzewam, iż tego biblijnego zalecenia do przymusowego wielożeństwa większość katolików dziś nie przestrzega. Święta prawda. :) Oczywiście w/w przykłady przez Ciebie, też mnie nie ominęły w moim życiu prywatnym, co nie zmienia faktu iż poseł Górski zasługuje z religii na ocenę 6+. Niestety każdy zapisy Biblijne będzie interpretował po swojemu. Natomast dla Pana Biedronia ocena z religii to 1, ponieważ powołuje się (i zapewne tylko to przeczytał) na cytat z katechizmu kościoła katolickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 z ktorej religii??? 08.02.09, 07:20 Cytujesz tu mity hebrajskie ale na przyklad mity greckie juz sa OK jezeli chodzi o homoseksualizm... Odpowiedz Link Zgłoś