Dodaj do ulubionych

Warszawa jest paskudna!

IP: 212.160.79.* 24.06.01, 00:00
Jestem wrocławianinem. Ostatnio pierwszy raz przyjechałem do Warszawy. Spodziewałem się
zobaczyć ładne i nowoczesne miasto - stolicę szanowanego europejskiego państwa. Jednakże
bardzo zawiodłem się. Wysiadłszy na Dworcu Centralnym miałem przykre wrażenie, że znajduję się
w Mińsku albo w Kijowie. Poza tym chodniki w Warszawie nawet w samym centrum są w opłakanym
stanie. Wiele budynków iest nieodnowionych. Autobusy i tramwaje to rozpacz. We Wrocławiu 90%
autobusów stanowią autobusy nowe, niskopodłogowe. Jednym słowem rozczarowałem się. Wrocław
jest o wile ładniejszy i bardziej zadbany od Warszawy i warto by pomyleć o przeniesieniu stolicy
ponownie do Krakowa by oszczędzić Polsce wstydu.
Obserwuj wątek
    • Gość: wirus Re: Warszawa jest paskudna! IP: 195.116.48.* 24.06.01, 00:00
      Po pierwsze Polska nie jest szanowanym krajem europejskim, a po drugie jak Ci
      się nie podoba to nie musisz tu przyjeżdżać.
      • laugh Re: Warszawa jest paskudna! 25.06.01, 00:00
        Jedno zasadnicze pytanie: DLACZEGO WSZYSCY Z WIOCH JADA NA STUDIA DO WARSZAWY,
        nic dziwnego przyjedzie Ci tu taki wiesniak i balagani, a co fajniejsze moze
        byc z jakiegos Kijowa a kiedy go zapytasz skad jestes- twardo mowi: Z WARSZAWY
    • Gość: nocoment Re: Warszawa jest paskudna! IP: 217.99.8.* 24.06.01, 00:00
      Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Jestem wrocławianinem. Ostatnio pierwszy raz przyjechałem do Warszawy. Spodziew
      > ałem się
      > zobaczyć ładne i nowoczesne miasto - stolicę szanowanego europejskiego państwa.
      > Jednakże
      > bardzo zawiodłem się. Wysiadłszy na Dworcu Centralnym miałem przykre wrażenie,
      > że znajduję się
      > w Mińsku albo w Kijowie.

Może przegapiłeś kilka stacji?

> Poza tym chodniki w Warszawie nawet w samym centrum są
      > w opłakanym
      > stanie.

W Centrum tak. Ale wszędzie indziej są to w większości takie kolorowe kostki
      (dokładnej nazwy tego specjału nie znam)

> Wiele budynków iest nieodnowionych.

Bo oddajemy na resztę Polski 91,5% dochodów to nie mamy nawet kasy na remont
      kamienic na Woli czy Pradze!

> Autobusy i tramwaje to rozpacz. We
      > Wrocławiu 90%
      > autobusów stanowią autobusy nowe, niskopodłogowe.

To porównaj ogólną liczbę autobusów we Wrocławiu i Warszawie a przekonasz się, że
      niskopodłogowych jest dużo więcej niż u Was.

> Jednym słowem rozczarowałem s
      > ię. Wrocław
      > jest o wile ładniejszy i bardziej zadbany od Warszawy i warto by pomyleć o prze
      > niesieniu stolicy
      > ponownie do Krakowa by oszczędzić Polsce wstydu.

Napisałeś, że spodziewałeś się zastać piękne nowoczesne miasto. I tu łrzesz.
      Powiedz lepiej prawdę! - Ty dlatego odebrałeś Warszawę jako brzydką, bo CHCIAŁEŚ
      ją tak odebrać! Taka jest prawda! Bo gdybyś podszedł do tego bardziej
      obiektywnie, to dostrzegłbyś niepowtarzalne piękno Warszawy. Zobacz chociaż Stare
      Miasto i Łazienki. Ale nie - ty chciałeś dostrzec tylko brudne bloki i zasyfiony
      Centralny. Lepiej podchodź do oceny miasta obiektywnie a swoje wszelkie
      uprzedzenia zostaw we Wrocławiu, bo tam widziałem jeszcze brzydsze i bardziej
      brudne bloki niż w Warszawie! Pozdrawiam. I jak mi jeszcze raz ktoś powie, że
      Warszawa jest brzydka to...

NO COMMENT
    • Gość: Mihau Tramwaje IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 24.06.01, 00:00
      Tramwaje to rozpacz? To ciekawe ,bo z tego co wiem po Wrocławiu jeżdżą takie
      same 105 - ki jak u nas oraz 102 -ki odpowiadające naszym 13N. Za to we
      Wrocławiu nie widziałem nigdy nowych 112-ek i 116-ek jakie jeżdżą u nas. Więc
      pytam dlaczego warszawskie tramwaje to rozpacz?
      • Gość: vogel Re: Warszawa IP: 192.168.5.* / *.ds5.agh.edu.pl 29.06.01, 10:19
        Kraków - RULEZ Warszawa to moloch bez duszy
    • Gość: palker Re: Warszawa jest paskudna! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.01, 00:00

> Jestem wrocławianinem.

A ja warszawiakiem, a nie warszawianinem

> Ostatnio pierwszy raz przyjechałem do Warszawy. Spodziewałem się
      > zobaczyć ładne i nowoczesne miasto - stolicę szanowanego europejskiego państwa.
      > Jednakże bardzo zawiodłem się.

A nikt cię nie ostrzegał, że "pierwszy raz" może nie być
      satysfakcjonujący.Przecież piszą o tym w takich sympatycznych broszurkach dla
      dziewcząt i chłopców.

> Wysiadłszy na Dworcu Centralnym miałem przykre wrażenie,
      > że znajduję się
      > w Mińsku albo w Kijowie.

Nu szto ty Pietia?! S uma saszoł?! Nas to se obrażaj, ale żeby braci naszych
      słowiańskich? I to na warszawskim forum? Nawet twoje rozgoryczenie z powodu
      nieudanego pierwszego razu cię nie usprawiedliwia. Wstydź się Pietia, wstydź!

> Poza tym chodniki w Warszawie nawet w samym centrum są w opłakanym
      > stanie.

Wiesz stary, te dwa miliony przyjezdnych każdego dnia. Depczą po tych chodnikach,
      depczą, to sie może i trochę wytarły. A w ogóle, to tak ładnie, bez uprzedzenia z
      wizytą. Na drugi raz uprzedź, to jakiś dywanik puszysty rzucimy na trotuar, żebyś
      nóżek nie sforsował.

> Wiele budynków jest nieodnowionych.

A mówiłem,kurde, żeby odnowić! Bo ludzie różne przyjeżdżają i patrzą! To mnie
      nie słuchali. I teraz wygladamy jak Wrocław po powodzi.

> Autobusy i tramwaje to rozpacz. We Wrocławiu 90% autobusów stanowią autobusy
      nowe, niskopodłogowe

Masz racje. Są ciągle czerwone a nie niebieskie. Niektórzy to cierpią z tego
      powodu, bo im to PZPR przypomina. Wasz kolor lepszy, taki na czasie. SLD-owski
      błękicik, można by rzec. A SLD wiadomo, partia nowoczesna no i niskopodłogowa
      (nikomu nie powiedzą "za wysokie progi...", przygarną każdego).

> Jednym słowem rozczarowałem się.

Jakim "jednym słowem"! Napaplałeś, jakbyś ślinotoku dostał. A może ty masz jakąś
      alergię. Lepiej sie poradź jakiegoś doktora. Pal licho rozum, zdrowie
      najważniejsze!

> Wrocław jest o wiele ładniejszy i bardziej zadbany od Warszawy

To ci się chwali. Wcale nie wymagam, aby wrocławiak na warszawskim forum pluł na
      swoje rodzinne miasto. Mogę nawet powiedzieć, że nie wymagam, aby ktokolwiek pluł
      na cokolwiek. Ale na wszelki wypadek weź chustkę i się obetrzyj, boś się z lekka
      zasmarkał przy tym pluciu na własną Stolicę.

> i warto by pomyśleć o przeniesieniu stolicy ponownie do Krakowa

Ty za centusiów nie kombinuj. Oni już wcześniej ładnie wyśpiewali, że sobie tego
      nie życzą.

>by oszczędzić Polsce wstydu
      krótko powiem: Piotruś, ty du....

• Gość: aga Re: Warszawa jest paskudna! IP: 217.11.133.* 25.06.01, 00:00
        brawo, palker! nic dodac nic ujac, dawno sie tak nie obsmialam.
    • Gość: henry Re: Warszawa jest paskudna ? a Krakau to nie ? IP: 195.116.250.* 25.06.01, 00:00
      Wyobraźcie sobie , że przyszlo mi przesiadac sie w Krakowie z pociagu do
      autobusu PKS - poczulem sie jak gdzies na bazarze - na Dworcu Głównym Cyganie
      obserwowali mnie i patrzyli co ukrasc , a dworzec PKS wszystkim odradzam syf,
      tyfus , wiocha , nic nie jadlem bo mi sie wszystko cofalo , dalej miasta juz
      nie zwiedzalem bo mialem dosyc...
      • Gość: Jarek B Re: Warszawa jest paskudna ? a Krakau to nie ? IP: *.chello.pl 27.06.01, 19:03
        PKS-a niedługo zburzą - cieszysz się?
    • Gość: Dyzio Re: Warszawa jest paskudna! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.01, 00:00
      Polemizowałbym. Nie chcę działać na zasadzie radia Erewań ale we Wrocławiu
      bardzo (od lat) podobają mi się ludzie (może "lwowski duch) ale nerwowo i
      alergicznie reaguję na jezdnie a właściwie na dziury w nich tudzież oznaczenie
      miasta dla "obcych" samochodziaży. Sam po nocy prawie 40 minut szukałem
      Novotelu!
      Co do Wwy: my widzimy jej wszelkie braki i niedociągnięcia ale kombinujemy jak
      je poprawiać a nie siadac i płakać tudzież wybrzydzać. Sami chcemy by była
      wizytówką kraju ale kraj coś za bardzo nie chce nam pomagać mówiąc, żu już
      kiedyś "cały kraj budował stolicę" i G z tego wyszło ...
    • Gość: piootr Re: Warszawiacy sa warci by im tego nie wypominac IP: 156.24.231.* 25.06.01, 00:00

> Jestem wrocławianinem. Ostatnio pierwszy raz przyjechałem do Warszawy. Spodziew

Cześć wszystkim!
      Zwykłem się podpisywać jako Piotr na wrocławskim forum, ale pora zerwać ze
      złudzeniami że jestem jedynym Piotrem z Wrocka :-), dlatego też założyłem sobie
      wreszcie konto i postaram się od dziś być Piootrem.
      Nie czytam nawet dalszej części tego wątku, bo choć Warszawa mi się też nie za
      bardzo podoba, to nie sądzę by spostrzeżenie mojego imiennika było na miejscu.

Piotrze, na wrocławskim forum Warszawiacy dali dowód że są w porządku wobec nas
      Wrocławian. Rozumieją nasz punkt widzenia w sprawie "budowy stolicy", w sprawie
      wywiezionych dzieł sztuki, w sprawie wynoszenia Warszawy przed szereg, a nawet
      90% z nich popiera Expo. Z takimi ludźmi jest mi po drodze. Uroda naszych miast
      jest w takich okolicznościach nieistotna, wytykanie jej braków nic nie wnosi, a
      poza tym jest nieuprzejme!
      Zamiast tego lepiej doceń to że nas w wielu ważnych sprawach wspierają!

Warszawiaków przepraszam.

• Gość: max Re: Warszawiacy sa warci by im tego nie wypominac IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.06.01, 00:00
        wolę poglądy Piootra niż Piotra, pozdrawiam !!!
    • Gość: michal Re: Warszawa jest paskudna! IP: *.zigzag.pl 25.06.01, 00:00
      Dworzec Centralny i okolice widziales bodajze po raz pierwszy i ostatni.
      Niebawem rozpocznie sie budowa wielkiego centrum"Zote tarasy", przebudowany tez
      bedzie sam dworzec.Caly kwartal zmieni sie nie do poznania.
      Tabor komunikacji jest wymieniany, trotuary tez sa wymieniane na nowe, rowne i
      gladkie.
    • Gość: ktoś Re: Warszawa jest paskudna! IP: *.acn.waw.pl 25.06.01, 00:00
      Przyjeżdzając do innego "prawnego" miasta mam wrażenie, że jestem na jakimś
      osiedlu mieszkaniowym w Warszawie
      PS. Po jaką ch... żeś przyjechał do Warszawy skoro zrzędzisz jak stara baba
    • Gość: Ela Re: Warszawa jest paskudna! IP: *.ilot.edu.pl 25.06.01, 00:00
      Aty myślisz, że Wrocław to taki znów piękny. Obejrzyj sobie jeszcze raz Kazanów
      • Gość: BreslY Re: Warszawa jest paskudna! IP: 130.225.149.* 25.06.01, 00:00
        Gość portalu: Ela napisał(a):

> Aty myślisz, że Wrocław to taki znów piękny. Obejrzyj sobie jeszcze raz Kazanów
        Ela, Kozanow, nie Kazanow :-) Dlaczego wszyscy to tak przekrecaja? No, ale w 1997 pokazywali w CNN.
        Bettina Luscher przed moja klatka schodowa!!!! Ktore inne blokowisko w pl. moze to samo o sobie powiedziec :-)
        A poza tym ty jestes na tym forum zeby lagodzic wybuchajace tu i owdzie spory dwoch miast na W. a nie zeby
        oliwy do ognia dolewac.
        Sluchajcie, posty tego rodzaju wybuchaja od czasu do czasu i zamieraja. Moze to jakos ze zjawiskami
        atmosferycznymi skorelowac? :-9
        Br.

• Gość: Ela Re: Warszawa jest paskudna! IP: *.ilot.edu.pl 26.06.01, 00:00
          Gość portalu: BreslY napisał(a):

> Gość portalu: Ela napisał(a):
          >
          > > Aty myślisz, że Wrocław to taki znów piękny. Obejrzyj sobie jeszcze raz Ka
          > zanów
          > Ela, Kozanow, nie Kazanow :-) Dlaczego wszyscy to tak przekrecaja? No, ale w 19
          > 97 pokazywali w CNN.
          > Bettina Luscher przed moja klatka schodowa!!!! Ktore inne blokowisko w pl. moze
          > to samo o sobie powiedziec :-)
          > A poza tym ty jestes na tym forum zeby lagodzic wybuchajace tu i owdzie spory
          > dwoch miast na W. a nie zeby
          > oliwy do ognia dolewac.

Ja nie jestem aniołem. Ręce same lataja po klawiaturze

> Sluchajcie, posty tego rodzaju wybuchaja od czasu do czasu i zamieraja. Moze to
          > jakos ze zjawiskami
          > atmosferycznymi skorelowac? :-9
          > Br.
          >

Na pewno, ale sa denerwujace

• Gość: Piotr_M Wroclaw - Warszawa = Krakow IP: *.gazeta.pl 25.06.01, 00:00
      Wiesz Piotrze, co mnie najbardziej zaciekawilo?
      Mianowicie to, ze z faktu przewagi Wroclawia nad Warszawa wysnuwasz wniosek, ze stolice nalezy przeniesc
      do ... Krakowa!
    • Gość: T Piotr, wrzuć na luz IP: 212.160.130.* 25.06.01, 00:00
      Na tym forum nie masz szans. Przecież to tak, jakbyś napisał: "Cześć, jestem
      Johann, przyjechałem z Monachium pierwszy raz do Polski. Dlaczego wy Polacy
      macie taki bałagan, a wielu z was tak bardzo śmierdzi? I czy to prawda, że
      kradniecie u nas samochody?". Raczej nie mógłbys wtedy liczyć na
      odpowiedź: "Mamy bałagan, bo taka jest nasza natura, a poza tym 120 lat
      rządzili tu Ruscy, potem zrobili krótką przerwę i rządzili jeszcze 50 lat.
      Niektórzy z nas śmierdzą, bo nie używają dezodorantów i się nie myją. Co do
      kradzieży samochodów, to owszem, niektórzy przedstawiciele naszej nacji trudnią
      się tym zajęciem, u Was za Odrą." Raczej Johann nie mógłby liczyć na taką
      wypowiedź. Prędzej: "Ty szwabie, wynocha, jak ci się nie podoba to won z
      Polski, a w ogóle, to wyście przecież gazowali ludzi".
      Zastanów się. Jak chcesz dyskutować o brzydocie Warszawy, to wejdź na jakieś
      forum podróżników w Europie Zachodniej. Może tam doczekasz się obiektywnej
      oceny co Warszawa ma lepsze od Wrocławia i Kijowa, a co gorsze.
    • Gość: Warschau Re: Warszawa jest paskudna! IP: *.matrix.pl 25.06.01, 00:00
      Oj, T sam juz nie wiem co o Tobie myśleć...Od kiedy jestes taki najmądrzejszy?
      Poważnie - zachowujesz się jakbyś wszystkie rozumy pozjadał...
      A taki Piotr najzwyczajniej prowokuje...
      No i dałeś się złapać...Inteligencie!
      • Gość: T Re: Warszawa jest paskudna! IP: 212.160.130.* 25.06.01, 00:00
        Gość portalu: Warschau napisał(a):

> Oj, T sam juz nie wiem co o Tobie myśleć...Od kiedy jestes taki najmądrzejszy?
        > Poważnie - zachowujesz się jakbyś wszystkie rozumy pozjadał...
        > A taki Piotr najzwyczajniej prowokuje...
        > No i dałeś się złapać...Inteligencie!

Absolutnie się z tobą zgadzam, Warschau. Moc twoich argumentów mnie poraża,
        trudno im nie ulec. Gdybyś był jednak uprzejmy KONKRETNIE powiedzieć, w którym
        miejscu sie pomyliłem, mógłbym jeszcze bardziej docenić twoją przewagę.
        Będziesz więc uprzejmy dokładniej sprecyzować który frament mojej wypowiedzi
        budzo twoje wątpliwości?
        Pozdrawiam
        PS. Jak na prowokatora, Piotr daje sporo przykładów. Słusznych czy nie, to inna
        sprawa. Zaś co do nas obu: raczej nie zamierzam toczyć z tobą kolejnej dyskusji
        opartej na sformułowaniach typu: aleś ty mądry, ty megalomanie, pozjadałeś
        rozumy. Gdybyś jednak odważył się podjąc dyskusję MERYTORYCZNĄ, to polecam powrót
        do wątku na forum poznańskim, z którego uciekłeś nie odpowiedziawszy na kilka
        pytań.

• Gość: palker Re: Warszawa jest paskudna! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.01, 00:00
          Czy mogę odpowiedzieć za Warschau''a?
            Gość portalu: palker napisał(a):

> Czy mogę odpowiedzieć za Warschau''''a?

Ja nie mam nic przeciwko temu.

A zatem, do wieczora!

> A zatem, do wieczora!

Fajne, spodobało mi się! :)))
                  Strasznie późno, ale jestem
                  • Gość: palker Re: Warszawa jest paskudna! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
                    Trudno, będzie monolog. W tym miejscu tylko dodam, że
                    sądziłem, iż uda mi się powstrzymać twoją dyskusję z
                    W. prowadzoną w stylu clasic. Niestety, zgodnie ze
                    starą tradycją, zdążyliście sobie nawkładać po ryju.
                    Szczęść Boże!
                    • Gość: T Re: Warszawa jest paskudna! do palkera IP: 212.160.130.* 27.06.01, 14:00

> Trudno, będzie monolog. W tym miejscu tylko dodam, że
                      > sądziłem, iż uda mi się powstrzymać twoją dyskusję z
                      > W. prowadzoną w stylu clasic. Niestety, zgodnie ze
                      > starą tradycją, zdążyliście sobie nawkładać po ryju.
                      > Szczęść Boże!

Nie, nie, palker! Przeczytaj te posty, ja nikomu nie "kładę po ryju", jak
                      napisałeś, tylko staram się wymieniac argumenty, z żelazną logiką. Mordobicia
                      unikam, bo szkoda czasu. Fakt, czasem można powiedziec coś zabawnego, żeby komuś
                      przyłożyć, ale generalnie, takie coś nie rozwija. Dlatego wolę wymianę
                      argumentów, jak w ping pongu. Tyle, że raczej jest to mało prawdopodobne.
                      Nauczyłem się już, że zwykle prędzej czy później kończy się na obelgach. Dlatego
                      unikam takich dyskusji, bo szkoda czasu.
                      Zresztą, jak już raz napisałem, dając przykład Johanna z Niemiec, to nie jest
                      dobre miejsce na tego typu debatę. Mało kto na forum warszawskim przyzna, że
                      Warszawa ma mankamenty. To naturalne, tzw. syndrom oblężonej twierdzy. Po prostu
                      nikt nie jest sędzią we własnej sprawie i próba dyskusji o Warszawie na forum
                      warszawskim to błędne koło. Wiadomo, że warszawiacy będą się bronić za wszelką
                      cenę (z wyjątkiem mnie i Drapki, jak zauważyłem). Dlatego ja raczej unikam takich
                      debat, chyba, że z kimś kompletnie niezaangażowanym, np. z cudzoziemcami. Oni są
                      uczciwi w ocenie, bo nie mają żadnego interesu, żeby np. Warszawę krytykować, a
                      Miasto X faworyzować. Wtedy można na zimno porównać: to dobre, to złe, to lepsze
                      tu, a to tam.
                      Niestety, z moich debat przy piwie (tak jest lepiej, bo oficjalnie wszystko jest
                      przecież "nice", tak wypada, więc o minusach cudzoziemcy nie wspominają) obraz
                      stolicy jawi się w dość smutnych barwach. Z punktu widzenia Europejczyków
                      mieszkamy w mieście zapuszczonym i brzydkim, bez wyrazu, klimatu i tradycji.
                      Nasze atuty to stołeczność, dość szybki rozwój i dostępność różnych atrakcji w
                      stopniu wyższym, niż np. w Poznaniu czy Krakowie. Tyle, że z punktu widzenia
                      gościa np. z USA, nie mamy się czym chwalić. To wszystko co on ma u siebie na co
                      dzień, u nas dopiero powstaje (markety, multipleksy, szklane wieżowce i inne
                      atrybuty kapitalizmu). To co chciałby zobaczyć i poczuć (zabytki, klimat, Europę)
                      ma w... Krakowie na przykład. Dlatego Warszawa jest dla niego po prostu średniej
                      wielkości postkomunistycznym miastem bez wyrazu. Całe gadanie w stylu: metro,
                      lepsza praca, lepsze zarobki, go po prostu śmieszy. I ja to rozumiem, bo jak
                      Białorusin chwalił mi się, że w Mińsku jest McDonald, to też mnie śmieszył.
                      I właśnie dlatego nie chcę na warszawskim forum dyskutować o wyższości Warszawy
                      nad Wrocławiem lub odwrotnie.
                      Pozdrawiam
                      Byż może kiedyś spotkamy się na forum przy okazji innego tematu.

• Gość: Warschau Re: Warszawa jest paskudna! do palkera IP: *.matrix.pl 27.06.01, 14:57
                        No to grafomanie przedstawiłeś niezwykle treściwą argumentację...Wybacz...Bez
                        urazy...
                        • Gość: T Re: Warszawa jest paskudna! do palkera IP: 212.160.130.* 27.06.01, 15:02

> No to grafomanie przedstawiłeś niezwykle treściwą argumentację...Wybacz...Bez
                          > urazy...

No właśnie, palker. Właśnie powyżej masz przykład tego, czego zawsze staram się
                          uniknąć.
                          Pozdrawiam, palker. I tym razem już naprawdę do zobaczenia przy innej okazji.
                          • Gość: Warschau Re: Warszawa jest paskudna! do palkera IP: *.matrix.pl 27.06.01, 15:09
                            Ach czekałem jak mnie uświadomisz w mojej głupocie...Dzięki Ci o wielki T!
                            Jestes najmądrzejszym, wspaniałym T! Palker też powinien Ci podziękować, ze
                            zaszczyciłeś go rozmową wypełnioną merytoryką i trafną argumentacją!
          Część argumentów Piotra jest słuszna...Owszem.
          Ale Ty błysnąłeś (w przeciwieństwie oczywiście do mnie) za to argumentacją! Sam
          premier mógłby się nią poszczycić!
          Gratuluję!
          Gość portalu: T napisał(a):

> Gdybyś jednak odważył się podjąc dyskusję MERYTORYCZNĄ, to polecam powr
          > ót
          > do wątku na forum poznańskim, z którego uciekłeś nie odpowiedziawszy na kilka
          > pytań.
          >

Wyobraź sobie, że ja jednak pracuję i nie zawsze mam czas na te jałowe dyskusje z
          Tobą...

> Gość portalu: T napisał(a):
            >
            > > Gdybyś jednak odważył się podjąc dyskusję MERYTORYCZNĄ, to polecam powr
            > > ót
            > > do wątku na forum poznańskim, z którego uciekłeś nie odpowiedziawszy na ki
            > lka
            > > pytań.
            > >
            >
            >
            > Wyobraź sobie, że ja jednak pracuję i nie zawsze mam czas na te jałowe dyskusje
            > z
            > Tobą...

Czyli można napisać na forum: "Hitler był OK." Na pytanie - dlaczego,
            odpowiedzieć: "Sorry, kochani, nie mam teraz czasu na jałową dyskusję z wami, bo
            pracuję".

Aleś Ty żenujący - co ma piernik do wiatraka? O co Ci stary wogóle chodzi?

> Aleś Ty żenujący - co ma piernik do wiatraka? O co Ci stary wogóle chodzi?

Naprawde nie rozumiesz? Nie wierzę.
                Oceny typu: "aleś ty żenujący" sobie daruj. Moim zdaniem szkoda na nie czasu.
                Gdybyś je ograniczał, to miałbyś czas na merytoryczną dyskusję. Nie musiałbyś się
                wtedy wykręcać nawałem pracy.

Co się tak tej merytoryki przyczepił? Tak sobie przeleciałem po postach
                  jakie "spłodziłeś" i muszę stwierdzić, że poziom merytoryczny Twoich postów
                  jest wielce wysoki. Cóż za elokwencja!
                  Jakbyś nie zauważył, to poinformuję Cię, że napisałem to ironicznie. Bo tak
                  naprawdę w zasadzie żaden z Twoich postów nie wykazuje jakiejś większej od
                  mojej wiedzy...
                  A co do mnie będę odpowiadał jak będę chciał! A Ciebie to nie powinno obchodzić
                  zupełnie.

> Co się tak tej merytoryki przyczepił?

Przyczepiłem się, bo bez tego rozmowa to strata czasu. Wolę wymiane argumentów,
                    niż złośliwości.

Tak sobie przeleciałem po postach
                    > jakie "spłodziłeś" i muszę stwierdzić, że poziom merytoryczny Twoich postów
                    > jest wielce wysoki. Cóż za elokwencja!

No i jak ja mogę na cos takiego odpowiedzieć? To, że poziom moich postów jest
                    wyższy od twoich, nie znaczy, że jest aż tak bardzo wysoki. Po prostu: punkt
                    widzenia, zależy od punktu siedzenia.

> Jakbyś nie zauważył, to poinformuję Cię, że napisałem to ironicznie. Bo tak
                    > naprawdę w zasadzie żaden z Twoich postów nie wykazuje jakiejś większej od
                    > mojej wiedzy...

Dobrze, już dobrze. Twoje posty są bardzo mądre, a ty błyszczysz. Teraz OK?

> A co do mnie będę odpowiadał jak będę chciał! A Ciebie to nie powinno obchodzić
                    >
                    > zupełnie.

No jasne. Najlepiej dyskutyj za pomocą inwektyw typu: "pierdolony burak". Tak jak
                    to robiłeś na forum poznańskim.
                    PS. Proponuję zakończyć tę "wymianę myśli". Ja w każdym razie tak robię. Jeżeli
                    tradycyjnie chcesz zostać mistrzem ostatniego słowa, to proszę bardzo. Tak czy
                    owak, więcej tu nie odpowiem. Żegnam.
    • armand Re: Warszawa jest paskudna! 25.06.01, 00:00
      Po pierwsze nie jestes tu od oceniania, bo byles tu jeden raz a po drugie moze
      wawa nie jest piękna ale to sie powoli zmienia wystarczy moze drugie 10 lat i
      wtedy zobaczymy, a wroclaw myslisz ze to piekne miasto moze i tak ale nie
      nowoczesne
      1 tramwaje suną po poniemieckich torach z oszalmiajaca predkoscia 10 km/h i to
      nnie w korku
      2 tabor to totalny zlom 90% to wagoniki z lat 60
      3 chodniki sa tak samo krzywe jak w wawie
      4 a autobusy tez nie lepsze
      5 wolol dworca jest tak samo brudno jak w wawie
      6 stan dróg jest gorszy niz w wawie
      to wszystko
      i co teraz odpowiesz?
      • Gość: aMAR Re: Warszawa jest paskudna! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.01, 00:00
        Jestem mieszkańcem Wrocławia tak samo jak ten palant Piotr. Opisał wszystkie
        wady wrocławia (chodniki, autobusy, brudne kamienice)przypisując je Warszawie.
        Faktem jest też, że Wrocław chociaż ładny rzeczywiście nie należy do miast
        idących z duchem postępu i nowoczesności. Mi osobiście Warszawa podoba sie
        (nawet ten znienawidzony dworzec centralny) Dlatego ocena Piotra nie jest
        popierana przez wszystkich mieszkańców stolicy dolnego śląska. Z resztą wydaje
        mi się, że przez niego przemawiała czysta zazdrość.
        Pozdrawiam
    • Gość: Rennus Re: Warszawa jest paskudna! IP: *.system.net.pl 26.06.01, 00:00
      Mówisz Kolego, że w Warszawie są stare autobusy i tramwaje, krzywe chodniki itd.
      no to posłuchaj, większośc osób zarządzających finansami tego miasta - osób,
      które mają coś do powiedzenia na temat wizerunku Stolicy, czy to posłowie czy
      radni - to ludzie z poza Warszawy, ludzie przyjeżdżający tu tylko po pieniądze.
      Bo widzisz, na przykład decyzje na temat metra warszawskiego podejmują ludzie z
      różnych dziwnych miejsc - także i z Wrocławia. Więc przykro mi bardzo, że nie
      podoba Ci się stolica i chciałbyś przenieść ją gdzie indziej, ale dopóki
      Warszawa nie będzie mogła gospodarować swoimi pieniędzmi, a większość ludzi z
      innych miast będzie cierpiało na kompleks "antywarszawski" to nic się nie
      zmieni.
      • Gość: Lechita Re: Warszawa jest paskudna! IP: *.icom.ca 26.06.01, 00:00
        Gość portalu: Rennus napisał(a):

> Mówisz Kolego, że w Warszawie są stare autobusy i tramwaje, krzywe chodniki itd
        > .
        > no to posłuchaj, większośc osób zarządzających finansami tego miasta - osób,
        > które mają coś do powiedzenia na temat wizerunku Stolicy, czy to posłowie czy
        > radni - to ludzie z poza Warszawy, ludzie przyjeżdżający tu tylko po pieniądze.
        > Bo widzisz, na przykład decyzje na temat metra warszawskiego podejmują ludzie z
        > różnych dziwnych miejsc - także i z Wrocławia.

I bardzo slusznie! Metro budowane jest za pieniadze takze z Wroclawia!
        • Gość: Warschau Re: Warszawa jest paskudna! IP: *.matrix.pl 27.06.01, 00:00
          Oczywiście Lechito, oczywiście...W ten sposób rozumując MTP są utrzymywane i
          przez Wrocław i przez Warszawę...
          Zastanów się co piszesz - gdyby było tak jak myślisz Warszawa nie brałaby 400
          mln. pln kredytu na metro i system biletowy...
        • Gość: Ela Re: do Lechity IP: *.ilot.edu.pl 27.06.01, 00:00
          Gość portalu: Lechita napisał(a):

> Gość portalu: Rennus napisał(a):
          >
          > > Mówisz Kolego, że w Warszawie są stare autobusy i tramwaje, krzywe chodnik
          > i itd
          > > .
          > > no to posłuchaj, większośc osób zarządzających finansami tego miasta - osó
          > b,
          > > które mają coś do powiedzenia na temat wizerunku Stolicy, czy to posłowie
          > czy
          > > radni - to ludzie z poza Warszawy, ludzie przyjeżdżający tu tylko po pieni
          > ądze.
          > > Bo widzisz, na przykład decyzje na temat metra warszawskiego podejmują lud
          > zie z
          > > różnych dziwnych miejsc - także i z Wrocławia.
          >
          > I bardzo slusznie! Metro budowane jest za pieniadze takze z Wroclawia!

Czytaj niedouku gazety, to będziesz wiedział, za czyje mieniądze jest budowane
          metro

• Gość: nocoment Re: do Lechity IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.01, 19:33
            Elu, nie masz co mu tłumaczyć, on i tak taki głupi jest że żaden argument do
            niego nie trafi. A poza tym skąd on biedny w Kanadzie ma czytać polskie
            gazety?:) Pozdrawiam Cię

Ps. DO LECHITY - Założe się że Toronto nie budowało metra wyłącznie za swoje
            pieniądze (jeśli metro posiada)
        • Gość: nocoment Re: Warszawa jest paskudna! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.01, 19:27
          Gość portalu: Lechita napisał(a):

> Gość portalu: Rennus napisał(a):
          >
          > > Mówisz Kolego, że w Warszawie są stare autobusy i tramwaje, krzywe chodnik
          > i itd
          > > .
          > > no to posłuchaj, większośc osób zarządzających finansami tego miasta - osó
          > b,
          > > które mają coś do powiedzenia na temat wizerunku Stolicy, czy to posłowie
          > czy
          > > radni - to ludzie z poza Warszawy, ludzie przyjeżdżający tu tylko po pieni
          > ądze.
          > > Bo widzisz, na przykład decyzje na temat metra warszawskiego podejmują lud
          > zie z
          > > różnych dziwnych miejsc - także i z Wrocławia.
          >
          > I bardzo slusznie! Metro budowane jest za pieniadze takze z Wroclawia!

Głupi bucu pajacu kretynie idioto itp. - nic do ciebie nie dociera?!!!! Żadne do
          cholery argumenty?!!!!!!! JESTEŚ PEŁEN ZAWIŚCI I NIENAWIŚCI!
    • Gość: Ursyn Re: Warszawa jest paskudna! IP: *.acn.waw.pl 26.06.01, 00:00
      Możem przenieść stolice do Wrocławia, po co mieszać w to Kraków? Oddawaj tyle
      ze swojej floty do budżetu centralnego, zobaczem jak będziesz wyglądał.
    • Gość: Drapka Re: Warszawa jest paskudna! IP: 10.0.4.* / *.atj.pl 26.06.01, 00:00
      Smutna prawda. Ale niestety władze naszego miasta mają pilniejsze interesy niż
      uporządkowanie go.
      Śmierdzące moczem Aleje Jerozolimskie, lepiące się z brudu dworce, dziurawe
      chodniki, ulice jak po wybuchu bomby, wszędzie brud, smród, ale przecież nie
      ubóstwo, skoro np. Zarząd Miasta znalazł grube miliony na zbudowanie daszka nad
      ślizgawką pod Pałacem Kultury. Czkoda że nie znalazł na pozbieranie śmieci
      dookoła Pałacu.
      A Nowy Świat po południu wygląda jak wysypisko śmieci. Bo nikt nie jest w
      stanie zrobić porządku z ulotkami, które z uporem maniaka są wciskane ludziom.
      A śmierdzący, wstrętny bazar pod Pałacem?
      Więc jako warszawiak ze smutkiem muszę przyznać rację wrocławiakowi.
      Niestety, Warszawa nie ma w ostatnich latach szczęścia do rządzących.
      Nawet instytucja komisarza została skompromitowana, a przecież nasz największy
      Prezydent (niestety, chyba po wojnie nie było takiego, którego można pisać
      przez duże "P"*) objął w Warszawie rządy właśnie jako komisarz.
      Smutne są losy naszego miasta. Szkoda, że żadnemu z zarządców Warszawy nie
      zależy na Warszawie.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka