Gość: sąsiad IP: *.warszawa.tktelekom.pl 25.11.03, 23:20 WSZYSTKIEGO NAJGORSZEGO, POLONIJNE SZMATY! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: WoRaS Gubiec to największa oferma w promieniu 1500km IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 26.11.03, 00:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megalion Re: Polonia. Impas w rozmowach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.03, 07:41 Gość portalu: sąsiad napisał(a): > WSZYSTKIEGO NAJGORSZEGO, POLONIJNE SZMATY! Aleś mądrze powiedział..Chyba w uznaniu rozwoju Twego intelektu wolno Ci będzie opuścić klatkę Pawianów i przenieść się do Orangutanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Polonia. Impas w rozmowach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.03, 08:26 I na wzajem sąsiedzie-buraku. A za dwa lata będziemy mieli derby gwardia-targówek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinx Re: Polonia. Impas w rozmowach IP: *.client.attbi.com 26.11.03, 09:14 szkoda, ale niestey taka fikcje trzeba konczyc to samo dotyczy 10 innych klubow w lidze, w tym sztandarowego przykladu ligi Widzewa, ktorego jestem fanem. Lubie Widzew, ale dla wszystkich bedzie lepiej jak sie zamknie ten cyrk i zacznie wszystko od poczatku, nawet jakby to mialo trwac dziesiec lat i Widzew zagral w lidze w sezonie 2011/2012. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldemar Re: Polonia. Impas w rozmowach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 09:22 Dlaczego wykorzystuje Pan forum do obrazania innych. Nie tego przeciez tyczy istota omawianego problemu - jakim jest - chyba Pan przyzna - dramatyczna sytuacja finansowa całego piłkarstwa. Pańska reakcja wskazuje,primo na młody wiek oraz secundo, Pan wybaczy - b.niski poziom intelektualny. Radziłbym Panu nie używać słowa pisanego - ujawnia Pan bowiem w ten sposób swoją umyslową niemoc i mentalny prymitywizm, co - jeszcze raz proszę o wybaczenie - wskazuje niezbicie, ze jest Pan kibicem klubu złazienkowskiej. życzę Panu sukcesow na - długiej przestrzegam - drodze dochodzenia do minimum intelektualnego. Waldemar J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: Polonia. Impas w rozmowach IP: *.tele2.pl 26.11.03, 11:57 Gość portalu: waldemar napisał(a): > Dlaczego wykorzystuje Pan forum do obrazania innych. Nie tego > przeciez tyczy istota omawianego problemu - jakim jest - chyba > Pan przyzna - dramatyczna sytuacja finansowa całego piłkarstwa. > Pańska reakcja wskazuje,primo na młody wiek oraz secundo, Pan > wybaczy - b.niski poziom intelektualny. > Radziłbym Panu nie używać słowa pisanego - ujawnia Pan bowiem w > ten sposób swoją umyslową niemoc i mentalny prymitywizm, co - > jeszcze raz proszę o wybaczenie - wskazuje niezbicie, ze jest > Pan kibicem klubu złazienkowskiej. > życzę Panu sukcesow na - długiej przestrzegam - drodze > dochodzenia do minimum intelektualnego. > Waldemar J. Wlademarze J. Zgadzam sie z Toba ze czlowiek ktory napisal tamte slowa byl, delikatnie mowiac ograniczony i umyslowo i kulturowo. Niestety w naszym kraju mamy coraz wiecej takich przypadkow.... Ale nie o tym chcialem tu napisac. Jestem jak to okresliles "kibicem klubu złazienkowskiej". Slowa napisane przez Ciebie "Radziłbym Panu nie używać słowa pisanego - ujawnia Pan bowiem w > ten sposób swoją umyslową niemoc i mentalny prymitywizm, co - > jeszcze raz proszę o wybaczenie - wskazuje niezbicie, ze jest > Pan kibicem klubu złazienkowskiej" troszke mnie urazily, bo nie czuje sie osoba z umysloawa niemoca i mentalnym prymitywizmem. Pragne Cie zapewnic, ze nie wszyscy kibice Legii sa takimi oszolomami i debilami jak ten do ktorego kierowales swoje slowa, dlatego porsilbym abys w swoich wypowiedziach staral sie uzywac takich slow jak "niektorzy" , "część" itp. Powiem jeszcze, ze mnie osobiscie (mimo iz jestem kibicem Legii) boli fakt ze niewatpliwie zasluzony klub dla W-wy jakim jest Polonia przezywa trudne chwile. Jako kibic Legii w trakcie derow kibicuje Legii, ale w pozostalych kolejkach moja sypmatia jest skierowanan rowniez na klub z Kowniktorskiej. Dodam tu ze mam 26 lat a na Legie chodze od dziecka. Raz jeszcze prosze aby nie wykozystywac faktu ze na Lazienkowskiej pojawia sie grupa (byc moze spora) depili i idiotow, ktorych ja jako kibic Legii nigdy nie nazwe KIBICAMI. W moim mniemaniu nie o to chodzi w kibicowaniu, aby dokopac kibicowi innej druzyny, obojetnie czy bedzie to kop w doslownym tego slowa znaczeniu, czy tez beda to wyzwiska i wulgaryzmy rzucane pod adresem zwolennikow innych klubow. Pozdrawiam Sebastian - Warszawiak (przynajmniej od 3 pokolen) Kibic Legii P.S. Moj podpis nawiazuje do innego pozdrowienia z innego postu. Sadze ze wszyscy odwiedzajacy forum beda wiedziec o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ATO Odpowiedź, ale nie dlą sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 16:58 Przyłącze się do dyskusji: Nie jestem zagorzałym kibicem żadnej drużyny, kibicuję dobremu, technicznemu futbolowi. Oglądam wszystkie mecze polskiej ligi. Chodziłem na Legię nie za czesto, ale zdarzało się, miałem sporo sympatii, ale ja prawie straciłem, powody: 1) kibiców jak "sąsiad" na Legii jest b.dużo 2) w ogóle chodzenie na stadion na polską piłkę mija się z celem, bo większość kibiców jest jak "sąsiad", czyli kierunek błedne koło głupoty i nienawiści 3) nie mam ochoty być wśród "kibiców", którzy średnio są zainteresowani przebiegiem meczu, a głównie wyzwiskami, itp. 4) kibice inni niż "sąsiad" nie mają nic do powiedzenia, są bierni, w krytycznych przypadkach kilku pali stadion, reszta obserwuje, bo niewiele może zrobić nawet jakby chciała, a nie specjalnie chce, bo jest "ZADYMA" - co się dzieje 5) na Legii dopinguje się pod dyktando gościa z mikrofonem - dla mnie to wstyd, tego nie ma na żadnym wielkim europejskim stadionie, kibice w Liverpool śpiewają YOU never walk alone, bo tego chcą, a nie że jakiś koleś nimi dyryguje, jak dziećmi, prawdziwe kibicowanie jest TYLKO spontaniczne, wspólne, ale nie na komendę, 6) I najważniejsze, jak masz inne zdanie niż kibole to możesz jedynie "wyp...", załóż się, jakikolwiek noramlany kibic będzie sam, "zginie", jak przeciwstawi się "kibolom" - mogę powiedzieć normalny kibicu, że "dla nich nie istniejesz, Twoje zdanie nic nie znaczy", "ich nie obchodzi to, że tez jesteś kibicem Legii" - chyba że jesteś z nimi, a nie przeciw nim, nawet jak pala stadion, tak zresztą jest też na innych stadionach, był taki artykuł w Rzeczpospolitej "Nie nasza Legia", i wszystko jasne, 7) 20% "kiboli" dominuje resztę, mając 50% reszty "sympatii", pozostałe 30%, albo dużo mniej , łudzi się że są kibicami, Ty nalezysz do tych co się łudzą, nic dla nich nie znaczysz, i to się długo nie zmieni, pewnie nigdy w Polsce, być może powodem jest to , ze coraz więcej kibiców Legii stanowią ludzie z małych miasteczek, pragnący poczuć siłę zwycięstw Legii (kibicują bo jest dobrze, tak Juventusowi bo wygrywa, a nie Liverpoolowi bo przegrywa) oraz kibice z blokowisk, których poziom stale się obniża 8) wolę umiarkowanie sympatyzować z Polonią, gdyż tu czuję się, ze to jest prawdziwy warszawski klub, Legię oglądam, ale trace sypatię czytając takich "sąsiadów" 9) na polskich stadionach wielu kibiców nie ogląda samej gry, ich to nie interesuje za bardzo, wolą fajerwerki (przez tten dym nie nie widac często), zadymę, itd., sama gra to rzecz dla nich nie najwazniejsza, 10) niedługo zacznie się kibicowanie w stylu McLiga, a jest taki termin McJob, i to mówi już wszystko ps. wywodów "sąsiadów" nie czytam, bo nie ma to celu, wystarczy, że się "przedstawią". Pozdrawiam, ale tylko Prawdziwych Kibiców, którzy kibicują Polskiej piłce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megalion Re: Do ATO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.03, 17:14 Dawno nie czytałem tak mądrej opinii. Nie chodzi mi o to, że mi "pasuje ideologicznie", bo są wątki o których myślę inaczej. Rozumieć nie znaczy podzielać. Szacunek ATO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.J Re: Odpowiedź, ale nie dlą sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 10:03 z przyjemnością przeczytałem Pana wypowiedź, jest roztropna i znamionuje obiecująca umiejetność obserwacji i wyciagania wnioskow. Podzielam Pańskie obawy co do zdominowania trybun - nie tylko na legii - co jest faktem - przez członków zmarginalizowanych rup społecznych, którzy musza wykrzyczeć swoja nienawiść. Wracając do piłki -to jestem coraz bardziej przerażony ludźmi, którzy chca na niej zbić interes. obecne kłopoty wielu klubow - exemplum Polonia, Legia to przecież efekt geszefciarskich machlojek. Żałosny jest tez poziom pilkarski większości klubow. Ja jestem kibicem Polonii i z bólem patrzę na poziom obecnej drużyny. Pozdrawiam Pana serdecznie jeszcze raz dziękując Panu za celne uwagi nt piłki w Warszawie WALDEMAR J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad szanowny Panie Waldemarze, IP: *.warszawa.tktelekom.pl 26.11.03, 12:08 Szanowny Panie Waldemarze, otóż informuję Pana, że wnioski, które Pan wyciągnął z mojej - jakże ekspresyjnej ;) - wypowiedzi są cokolwiek nietrafne. Primo - urodziłem się na tyle dawno by kilka lat temu obronić pracę magisterską, secundo - mój poziom intelektualny nie jest zapewne niższy od pańskiego, o czym świadczyć może chociażby wspomniany wyżej dyplom ukończenia wyższej uczelni. Udało się Panu natomiast odgadnąć moje sympatie klubowe, których bynajmniej nie zamierzam ukrywać. Pragnę również zauważyć, iż dla człowieka uważającego się za intelektualistę nie powinno to stanowić podstawy do oceniania cudzego poziomu kultury, czy też inteligencji. Jeśli jednak mimo to uważa Pan kibiców z Łazienkowskiej za niezbyt rozgarniętych, to jak nazwie Pan tych, którzy podczas ostatniego meczu derbowego zszargali pamięć nieżyjącego Kazimierz Deyny? Czy z nimi właśnie się Pan identyfikuje będąc kibicem Polonii? Jeśli poczuł się Pan urażony określeniem "szmaty", to najmocniej przepraszam i oświadczam, iż skierowane ono było do wspomnianych osobników, którzy nie potrafią uszanować świętości, jaką niewątpliwie jest pamięć zmarłych. Pozdrawiam - sąsiad zza miedzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megalion Re: SzP Sąsiad IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.03, 13:28 Trochę z P. Sąsiadem jest jak z dr.Jekyl'em i mr.Hyde'm. Szkoda że zdobyte(zapewne z mozołem) świadectwa nie chronią pana przed atakami hmm no tego...wie Pan... Natomiast podzielam pańską ocenę zachowania niedużej grupy kiboli Poloni w meczu derbowym. Mogę zapewnić, że zdecydowana większość sympatyków Polonii Deynę i jego dorobek docenia i szanuje. Nie był to jednak jedyny chamski incydent na meczu derbowym...Przykre, że to klub będący sąsiadem jako jeden z dwu w lidze nie zgodził się na zamianę roli gosp-gość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khmer Re: SzP Sąsiad IP: *.elartnet.pl 26.11.03, 20:46 Gość portalu: megalion napisał(a): > Nie był to jednak jedyny chamski incydent na meczu > derbowym... mielismy jeszcze obrzucanie lozy honorowej kamieniami przez przybyszow z Konwiktorskiej. ps. megalion gdzie wyjechales na weekend? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.J. Re: szanowny Panie Waldemarze, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 08:08 Nistety, drogi sąsiedzie. Mam solidne podstawy, vide doświadczenia - by nazywać kibiców z łazienkowskiej - w ich masie - nie mówie o wyjątkach - bydłem i motlochem. historia tego klubu jest zaś plugawa i zakłamana. Pan nalezy do pokolenia, ktore nie musi i chyba nie chce pamiętac o pewnych, bardzo wstydliwych sprawach... co do incydentu z Deyną - z pewnością chluby on autorom nie przynosi, ale wybaczy Pan - nie podzielam cielęcego zachwytu nad panem D., niech Pan postara się dojść - gazety, archiwa, wspomnienia - dlaczego tego piłkarza wygwizdywano na tak wielu stadionach w Polsce. Cieszę sie, że ma Pan magisterkę - ale wybaczy Pan nie robi to na mnie wrazenia. Sam jestem dr hab, wypuściłem w świat już wielu mgr i dobrze wiem jak ulotna jest waga tych wszystkich tytyłow i tytulików. Ubolewam natomiast nad tym, że rozdzierając szaty nad incydentami, ktorych nieszczęsliwymi bohaterami byli kibice Polonii nie dostrzega Pan całego chamstwa emanującegoz łazienkowskiej - rozbitych sklepów na Starym Mieście, bitew z policja po meczach z Polonią, Wisła Arką, rasistowskich haseł na stadionie, bandyckich napadow na młodych ludzi - kibicow innych klubow. Wybaczy Pan czuję głęboka odrazę do ludzi w zielonych szalikach od chwli kiedy przy metrze Centruum widziałem bandytow w zielonych szalikach zrywających szaliki Polonii grupce dzieci z domu dziecka na Ochocie. Sądzę, że tego typu zachowania w yeliminowane zostałyby szybko przez energizne dzialania ze strony samego klubu - ale taich nie dostrzegłem. Natomiast, rzecz godna zasygnalizowania prokuraturze - klubowa gazetka jest pełna peanów na cześć bandyckiej częsci kibicow. To tyle. Jeszcze raz winszuje Panu magisterki, ale dla mnie o wiele więcej o Pana intelekcie swiadczy fakt, że kibicuje Pan klubowi, ktory jest dla mnie symbolem zakłamania i obiektem uwielbienia hołoty. Pozdrawiam w.J Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: szanowny Panie Waldemarze, IP: *.warszawa.tktelekom.pl 27.11.03, 13:12 W takim razie nie będę się z Panem wdawał w zbędną dyskusję, a przytoczę jedynie pewną sytuację, która miała miejsce po jednym z meczów Legii - około dwa miesiące temu. Otóż syn mojego znajomego w drodze powrotnej z tegoż meczu został tak dotkliwie pobity przez kilku bandytów podających się za kibiców polonii, że do tej pory ma poważne kłopoty zdrowotne. Pragnę nadmienić, iż jest to nadzwyczaj spokojny młody człowiek, student prawa na UW. Skatowali go jedynie dlatego, że miał pod kurtką szalik Legii... Gratuluję zatem dobrego samopoczucia, jakie zapewne Panu towarzyszy gdy zasiada Pan na stadionie nieskazitelnego klubu, któremu kibicuje inteligencja i porządni obywatele. Nie ma to jak moralność Kalego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dareksp Re: szanowny Panie Sąsiedzie, IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 27.11.03, 14:02 Czy ty naprawdę nie czujesz różnicy między pobiciem kobiety w autobusie, bo jej syn miał jakiś gadżet z Polonii, czy zabraniem szali Polonii dzieciakom przez kibiców Legii uzbrojonych w noże, a odebraniem szala i pobiciem dorosłego człowieka? Przepraszam, ale mając odrobinę oleju w głowie człowiek noszący szal Legii musi się z tym liczyć, skoro jego koledzy robią dokładnie to samo kibicom Polonii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Dlaczego wygwizdywano Deynę - oto jest pytanie? IP: *.aster.pl / 10.64.10.* 27.11.03, 18:24 W końcu jeżeli zawodnik po zdobyciu bramki dla Polski dającej w efekcie awans do finałów Mistrzostw Świata jest wygwizdywany przez własnych kibiców to jest to sytuacja kuriozalna w skali światowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatcher Re: Polonia. Impas w rozmowach IP: 195.205.42.* 26.11.03, 10:44 Gość portalu: sąsiad napisał(a): > WSZYSTKIEGO NAJGORSZEGO, POLONIJNE SZMATY! "Jeżeli w listopadzie lub grudniu nie zostaną uregulowane wobec nas zaległości, to w styczniu może być niezła zadyma - mówią piłkarze Legii" - zgadnij skąd ten cytat? U sąsiada też kłopoty w rodzinie i na chlebuś nie ma? Z tego wynika twój stres drogi chłopczyku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon77 Re: Polonia. Impas w rozmowach IP: *.man.polbox.pl 26.11.03, 11:23 I widzisz synku jakiś Ty głupi. Jak tak dalej pójdzie, to w Warszawie nie bedzie żadnego klubu pierwszoligowego. A marzenia dotyczące budowy wiernie kopii Arena auf Schalke na Łazienkowskiej to można między bajki włożyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Polonia. Impas w rozmowach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.03, 11:27 Gość portalu: sąsiad napisał(a): > WSZYSTKIEGO NAJGORSZEGO, POLONIJNE SZMATY! ZAWSZE MÓWIŁEM, ŻE TO TYLKO SĄSIEDZI (JAK SAM CYMBAŁ SIĘ PODPISAŁ). KAŻDY PRAWDZIWY WARSZAWIAK WIE CO TO JEST POLONIA WARSZAWA. TYLKO CZARNE KOSZULE !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lesio69 Re: Polonia. Impas w rozmowach 26.11.03, 15:25 Gość portalu: sąsiad napisał(a): > WSZYSTKIEGO NAJGORSZEGO, POLONIJNE SZMATY! I tym właśnie stwierdzeniem wpisales sie na liste pólmózgich kiboli. Ja aktualnie jestem bardziej zangażowany w sprawy Polonii ale zawsze kibicuje też Legii. Jako że urodziłem sie w Waszawie to zawsze kibicuje klubom z mojego miasta. I nie napisze tu że jesteś burakiem z Legii bo obraziłbym tylko porzadnych kibiców tego klubu. A ty jestes tylko jednym z bandy idiotów, którzy uważają sie za kibiców ale tak naprawde to dzieki takim jak ty na meczu czuje sie jak wsród ciemnych recydywistów. Odpowiedz Link Zgłoś