kubissimo 17.04.09, 20:52 czy polecacie jakis park w Warszawie, w ktorym jest dobry teren do potoczenia kul? ;) bede wdzieczny za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: gra w bule IP: *.aster.pl 17.04.09, 21:36 Widziałam raz przypadkowo ludzi, którzy w to grali, w czasie spaceru po parku wzdłuż alei Wielkopolski. Więcej na nich nigdy tam nie trafiłam, ale może spróbuj. Odpowiedz Link Zgłoś
ritzy Tradycyjnie 17.04.09, 23:32 musze wesprzec niezwykle sympatyczna, inteligentną i nie dajaca sobie w kasze dmuchac prawdziwą warszawianke, panią Anię. Jedynie male sprostowanie - tam mozna bularzy spotkac czesciej. Ale kto wie, gdzie jest Aleja Wielkopolski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Tradycyjnie IP: *.aster.pl 18.04.09, 01:05 Tradycyjnie muszę podziękować. Nie ma to jak wsparcie warszawskiego rodaka (że tak sobię pozwolę na gwarę). Panie Ritzy, nie wiem, widziałam ich w tym miejscu tylko raz. Dorsai też ma rację. Przypomniało mi się, że w Ogrodzie Saskim też ich raz widziałam. Przy okazji widzę, że nie tylko mnie są znane różne niepopularne miejsca. Tym fajniej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Tradycyjnie 20.04.09, 00:11 ja wczoraj poszedlem na przeszpiegi do parku Skaryszewskiego i znalazlem bardzo przyjemny placyk. Dzis go przetestowalismy ze skutkiem pozytywnym :) niemniej dziekuje za rady :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebpl Re: gra w bule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 02:33 Mam zdjęcia grających z parku Rybaki (u podnóża Starego Miasta). Gra nie jest tak popularna, jak szachy w Powsinie, ale mających amatorów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: den Re: gra w bule IP: 213.77.56.* 20.04.09, 22:39 Gram w parku w okolicach NIKu przy Filtrach. W niedziele oprocz nas zdarzaja sie 2, albo 3 ekipy. Psiarze juz sie przyzwyczaili i nie wchodza na pola wiec mozna spokojnie oddawac sie emocja. Do tego pozytywny plus to toitoi - jak saczysz piwko oraz laweczki dla kibicow ;-) Pozdrawiam. ps. Fajna gra - malo popularna, ale widze, ze coraz wiecej ludzi w to sie bawi :) Odpowiedz Link Zgłoś
ritzy Przepraszam, ale czy moze jestes przyjezdny? 20.04.09, 22:48 To wlasnie ten park nazywa sie Parkiem Wielkopolskim (zwany czasem Zielencem Wielk.). Przecina go Aleja Wielkopolski. Warszawiacy na ogol znaja te nazwe. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Przepraszam, ale czy moze jestes przyjezdny? 21.04.09, 00:27 to niegrzeczna/glupia uwaga. mieszkam w Warszawie od 31 lat (i.e. cale zycie) i tez musialem sobie sprawdzic, gdzie jest Park Wielkopolski, bo to sa okolice, w ktorych bywam od wielkiego dzwonu. Moze sie myle, ale szczegolowa znajomosc nazw ulic (i innych miejsc) nie jest jeszcze obowiazkowa w tym pieknym miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Przepraszam, ale czy moze jestes przyjezdny? IP: *.aster.pl 21.04.09, 00:45 Dlatego nie podałam wyżej tej nazwy, bo nikt jej nie zna. Kierując się ulicą jest łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ritzy Dobrze, ze ten wątek ktos podbil 22.06.09, 20:47 kubissimo napisał: > to niegrzeczna/glupia uwaga. > mieszkam w Warszawie od 31 lat (i.e. cale zycie) i tez musialem > sobie sprawdzic, gdzie jest Park Wielkopolski, bo to sa okolice, w > ktorych bywam od wielkiego dzwonu. Zalecam myslenie, zanim cos sie napisze. Pytanie bylo, gdzie mozna pograc w bule. Po czym padla - rozwinieta - odpowiedz, ze mozna pograc w Parku Wielkopolskim. Na to odzywa sie facet i radosnie nam komunikuje, ze on za to grywa w ... Parku Wielkopolskim! Ale nie nazywa tego parku wlasciwa nazwa (bo mu sie nie chce dowiedziec/przeczytac), natomiast opisuje go tak, jak sie opisuje miejsca na wsi: pojdziesz kawalek prosto, zobaczysz duze drzewow ktore w zeszlym roku uderzyl piorun, kolo niego krowe i tam skrecisz na prawo (prawa reka to ta, ktora sie zegnamy). Ty mi na to mowisz, ze moja uwaga jest niegrzeczna/glupia, bo Ty nie bywasz w tamtej okolicy i nie wiesz gdzie jest ten park. Ale ten gostek wlasnie TAM grywa. Ale nie ma pojecia, jak sie nazywa to miejsce. Bo zyje sobie swobodnym zyciem przyjezdnego przymulka. Nie obchodzi go miasto, w ktorym mieszka, nazwy etc. Wie za to, ze tam jest toi toi, gdzie sie moze wysikac, po wypiciu "piwa, ktore sączy". Naprawde twierdzisz, ze to ja jestem glupi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: gra w bule IP: *.aster.pl 07.06.09, 00:26 Dzisiaj widziałam grających w bule w parku Żeromskiego, a więc kolejny adres dla zainteresowanych tym sportem. Odpowiedz Link Zgłoś
marmaz1988 Re: gra w bule 22.06.09, 17:48 Jest tu ktoś kto grywa? Nie miąłem jeszcze okazji ale gra wydaje mi się interesująca. Prosze o kontakt na priw.(w tym celu trzeba kliknąć na nik i w pojawiającej się stronie na „napisz do mnie” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erf Re: gra w bule IP: *.acn.waw.pl 16.08.09, 23:21 jeśli szukacie/wiecie gdzie grać w bule zajrzyjcie na bulodrom.pl ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: gra w bule IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.13, 18:33 Fort Bema na Bemowie Odpowiedz Link Zgłoś